Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Θα πρότεινα να παραμείνουμε στον στόχο του θέματος που είναι η επιλογή ενός προβολικού στα 1080p μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Η αναμονή ενός ή και δύο μηνών αν πρόκειται είτε να πέσουν οι τιμές ή να έχω την δυνατότητα αγοράς και ενός άλλου μοντέλου (όπως ο Sony) δεν είναι μεγάλο πρόβλημα.

Από τις δημοσιεύσεις σας μέχρι στιγμής, που πληρούν και τον χαρακτηριστικό lens shift έχω σημειώσει τους παρακάτω προβολείς:

- Benq W9000
- Sony VW60
- JVC HD1 (να δούμε σε ποιά τιμή θα παίξει, γιατί αν παίξει σε 4500-4700 που εκτιμά ο Κώστας πάμε ψηλά)

Αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο, εδώ είμαστε. Ευχαριστώ για το χρόνο σας παιδιά.:smile:

Να συμπληρώσω πως μου χρειάζεται lens shift οριζοντίως και καθέτως γιατί είμαι λιγάκι περίεργος στην τοποθέτηση. Αρα στο προβολικό που θα πάρω είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό.

Ο 9000 δεν έχει οριζόντια μετατόπιση φακού όμως.

Γιώργο μου και εσύ να με συγχωρείς αλλά με αυτή τη λογική δεν πρόκειται ποτέ να αγοράσει κάποιος προβολέα και να τον ευχαριστηθεί!
χμμμ ειπα το αντιθετο ?

Αυτό είναι το θέμα, ότι δεν είπες το αντίθετο. Μέσα στον γενικό πανζουρλισμό που μας χαρακτηρίζει, ναι εμάς τους τρελαμένους, πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθούμε και με τη θέαση ταινιών.

1) Συνταρακτικά νέα θα έχουμε το νέο έτος. Από την άλλη ο VP15S1 θα ξεπερνά κατά πολύ την κατηγορία τιμής που συζητάμε.
Ορθά τα λες για τον Marantz… αλλά δεν πρότεινε κάνεις τον Marantz στο Μιχάλη, τον W9000 για άμεσα και τον Sony σε λίγο…
με τις τιμές στα DLP 1080p κοντά στο 3.000( και πιο χαμηλά θα έλεγα σύντομα ;) ) τον Sony VW-60 να αναμένεται σύντομα κάτω από 4.000 πως εννοείς το ασφαλείς για κάτι που κοστίζει κοντά στα 5.000 σε σχέση με τη ποιότητα ?…;) κάτσε να δούμε το Νέο Sony και τον Marantz VP15S1… και μετά ίσως και να μπορείς να κάνεις τη παραπάνω δήλωση…
Σε ένα thread που αναζητούνται, από κάποιον, προτάσεις για την αγορά προβολέα 1080p, αυτή η αναφορά σου δεν συμπεριλαμβάνει και τον Marantz? Αν κατάλαβα λάθος sorry.:grinning-smiley-043

2) Ο VW-60 μπορεί να κυκλοφορήσει στην αγορά με τιμή κάτω από τα 4000 ευρώ, αλλά πιστεύω ότι η εικόνα του υστερεί overall έναντι του HD-1. Εξάλλου όσο ο Μιχάλης θα περιμένει για κάποια μικρή πτώση του HD-1, πρώτα ο Θεός θα κυκλοφορήσει ο 60άρης και θα μπορεί να κρίνει ο ίδιος αν αξίζει να πληρώσει τη διαφορά ή αν αξίζει καν να τον αποκτήσει.

επί του θέματος , αφού αλληλοσυγχωρούμαστε… καλό είναι να κρατάμε και καμία πισινή για το VW 60…όσοι τον έχουν δει μιλούν για καλύτερο μηχάνημα από τον HD1, ας περιμένουμε πριν κάνουμε κριτική, έρχεται σύντομα (αν δεν είναι εδω ) το μηχάνημα ...

Μα Γιώργο μου η πρότασή μου όπως θα διάβασες δεν είναι απόλυτη. Αναφέρω ξεκάθαρα ότι μέχρι να πέσει λίγο η τιμή του HD-1 θα μπορεί να δει και τον 60άρη και να κρίνει ο ίδιος αν αξίζει… Αυτό δεν είναι ‛πισινή’?;)

3) Όπως θα διάβασες, προτείνω να περιμένει λίγο γιατί θεωρώ ότι ο HD-1 κράτησε αρκετά αυτή την τιμή και πρέπει σύντομα να μειωθεί και να αλλάξει η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι θα πρέπει να πέσει αισθητά κάτω από 5000 ευρώ!

ως προς το οικονομικό όταν θα πέσει η τιμή του HD1 (αν θα πέσει και δεν αντικατασταθεί από τον HD2) θα πέσουν και οι τιμές για τα υπόλοιπα μηχανάκια (αν δε το κάνουν πιο νωρίς ;) ) συνεπώς το value for money θα είναι το ίδιο ;)

Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου διότι αυτή η λογική δεν στέκει. Ο HD-1 κυκλοφορεί ήδη στην αγορά εδώ και κάτι μήνες, ενώ τα 'συνταρακτικά' νέα θα κυκλοφορήσουν σε μερικούς μήνες… Πως είναι δυνατόν να ακολουθήσουν την ίδια πτωτική πορεία?:confused:

Εκτός και αν αναφέρεσαι σε υπάρχοντα μοντέλα και πιστεύεις ότι από τους προβολείς που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, υπάρχει κάποιος που κονταροχτυπιέται στα ίσια με τον JVC σε απόδοση και τιμή βέβαια!

Όσο για την αντικατάσταση που αναφέρεις νομίζω ότι δεν πρόκειται να γίνει, διότι κινούνται σε διαφορετική κατηγορία τιμής. Απλά θα προσθέσει στην γκάμα της ένα μοντέλο ακριβότερο για να 'παίξει' στην υψηλή κατηγορία τιμής.

Αλήθεια δεν καταλαβαίνω γιατί ξαφνικά υπάρχει τόσος ζήλος ενάντια της 'υπερβολικής τιμής' του HD-1?

Ξεχνάμε την έλευση του PE-8720 στην αγορά με τιμή κοντά στα 5000 ευρώ?

Και δεν ανέφερε κανείς τίποτε για το ύψος της τιμής του? Εν αντιθέση είμασταν όλοι ευχαριστημένοι.

Σε παρόμοια χρήματα λοιπόν σήμερα κυμαίνεται ένα μηχάνημα σαφώς ανώτερο και μακράν καλύτερο. Και παραπονιόμαστε? Κρίμα δεν είναι?

Ας χαρούμε λίγο το μεγαλείο της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας, επωφελούμενοι το σήμερα και τη διαθεσιμότητα.

Και Μιχάλη sorry αν παρεκκλίναμε ελαφρώς του θέματος, αλλά πιστεύω ότι οι πληροφορίες αυτές θα φανούν χρήσιμες για την τελική σου απόφαση.:D

Last edited:
Δηλαδη τωρα θα αναλωσουμε το θεμα του ανθρωπου για το αν ο hd1 αξιζει να ειναι στη "λιστα" του η οχι ?

Ουτως η αλλως , κι αν πεσει η τιμη του οπως εκτιματε, θα ειναι εκτος του range που εβαλε ο Μιχαλης !

Θα πρότεινα να παραμείνουμε στον στόχο του θέματος που είναι η επιλογή ενός προβολικού στα 1080p μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Η αναμονή ενός ή και δύο μηνών αν πρόκειται είτε να πέσουν οι τιμές ή να έχω την δυνατότητα αγοράς και ενός άλλου μοντέλου (όπως ο Sony) δεν είναι μεγάλο πρόβλημα.

Από τις δημοσιεύσεις σας μέχρι στιγμής, που πληρούν και τον χαρακτηριστικό lens shift έχω σημειώσει τους παρακάτω προβολείς:

- Benq W9000
- Sony VW60
- JVC HD1 (να δούμε σε ποιά τιμή θα παίξει, γιατί αν παίξει σε 4500-4700 που εκτιμά ο Κώστας πάμε ψηλά)

Αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο, εδώ είμαστε. Ευχαριστώ για το χρόνο σας παιδιά.:smile:

Mιχαλη, βαλε και αυτον στη λιστα Panasonic PT-AE2000 καπου εκει θα βγει κι αυτος πιστευω !

Ευχαριστώ Χρήστο. Λοιπόν έχουμε και λέμε...

- Benq W9000 (υπό σκέψιν λόγω απουσίας οριζόντιου lens shift)
- Sony VW60
- JVC HD1 (υπό σκέψιν λόγω τιμής)
- Panasonic PT-AE2000

Κώστα αφού το το σκίσαμε το θέμα ας δούμε που πάει…

Η αναφορά του Marnatz ήταν καθαρά για τα μοντέλα που έρχονται στην αγορά και πως θα επηρεάσουν τις τιμές των υπολοίπων(όταν μια εταιρεία που μέχρι πρότινος είχε μηχάνημα από 12Κ+ βγαίνει με 8Κ List Price κάτι γίνεται…) ελπίζω να ξεκαθάρισε τώρα αυτό το θέμα…

Οι μερικοί μήνες για τα συνταρακτικά που αναφέρεις υποθέτω ότι είναι για τη JVC γιατί τον Sony VW κάνε ένα search στο Ebay…κυκλοφορεί αν το ψάξεις και δημοσιογραφικά ίσως μπορείς ν τον δεις πολύ σύντομα ;)

Τιμή… 5.000 o 8720… ναι ακριβός όπως και τα 5.000 για τον 8700 (και όχι των +) και 4.000 για τον Piano Plus… Κώστα η τιμή έχει αξία στη σωστή εποχή… αυτή τη στιγμή βλέπουμε μηχανάκια 1080p κάτω από 3Κ εεε η λογική λέει ότι αυτό είναι το μετρο σύγκρισης όχι η παρελθοντολογία…. 5.000 Euro για προβολέα…Last Year ;)

Μιχάλη….Sorry gia to off-topic, Κωστα αν θέλεις να συνεχίσουμε τη συζήτηση περί value for money as γίνει σε αλλο thread…

-bye-

Σχωρεμένοι Γιώργο-bye-

Mιχαλη, βαλε και αυτον στη λιστα Panasonic PT-AE2000 καπου εκει θα βγει κι αυτος πιστευω !

Χρήστο αυτός δεν είναι LCD; Θα έχει καμμιά σχέση ποιοτικώς με τους Sony, Benq, JVC;

Σχωρεμένοι Γιώργο-bye-

Χρήστο αυτός δεν είναι LCD; Θα έχει καμμιά σχέση ποιοτικώς με τους Sony, Benq, JVC;

Μιχαλη, απο τον προκατοχο του 1000, και με οσα καλουδια ειχε για ρυθμιση αλλα ΚΑΙ απο το τελικο αποτελεσμα στο πανι, εμεινα εντυπωσιασμενος. Το ειχα γραψει αλλωστε.
Τωρα αυτος και με το d7 πανελ που ουτως η αλλως εχει αρκετες βελτιωσεις, περιμενω να ειναι τουλαχιστον αντιστοιχος -bye-

Ναι, lcd ειναι !

Ευχαριστώ φίλε... να τον δούμε λοιπόν κι αυτόν με το καλό για να μπεί στο καλάθι. Είναι γεγονός πως οι ρυθμίσεις του Espon με είχαν βολεψει αφάνταστα ώστε να μην αναγκαστώ να τον κρεμάσω στο ταβάνι.

Απάντηση: Re: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Οι μερικοί μήνες για τα συνταρακτικά που αναφέρεις υποθέτω ότι είναι για τη JVC γιατί τον Sony VW κάνε ένα search στο Ebay…κυκλοφορεί αν το ψάξεις και δημοσιογραφικά ίσως μπορείς ν τον δεις πολύ σύντομα ;)

Αυτόν τον προβολέα - για τον SONY μιλάω - τα Αμερικανά τον έμαθαν από Ελλάδα μεριά και συγκεκριμένα από τον "ΗΧΟ" κι από καταχωρήσεις μελών του Avclub στο Avsforum.
Κάποιοι εδώ στην Ελλάδα τον έχουν δεί εδώ και μήνες.
Τώρα περιμένουμε από τους Αμερικανούς να μας πούν αν είναι καλός!!!!!! :bang:

Απάντηση: Re: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Αυτόν τον προβολέα - για τον SONY μιλάω - τα Αμερικανά τον έμαθαν από Ελλάδα μεριά και συγκεκριμένα από τον "ΗΧΟ" κι από καταχωρήσεις μελών του Avclub στο Avsforum.

Καλα τα λες Μπαμπη, απλα οι κουτες τωρα ειναι εκει......κι οχι εδω !

DSC00633.jpg

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=913421

-bye-

Δηλαδη τωρα θα αναλωσουμε το θεμα του ανθρωπου για το αν ο hd1 αξιζει να ειναι στη "λιστα" του η οχι ?

Ουτως η αλλως , κι αν πεσει η τιμη του οπως εκτιματε, θα ειναι εκτος του range που εβαλε ο Μιχαλης !

Χρήστο αν διάβασες καλά όλα τα post ο Μιχάλης δεν απέρριψε την αγορά του HD-1 παρά με ρώτησε αν πιστεύω ότι είναι η καλύτερη επιλογή.

Κώστα θεωρείς πως ο DiLa είναι αυτή την στιγμή η καλύτερη επιλογή; Ξέρεις περίπου που θα παίζει η τιμή του;

Να συμπληρώσω πως μου χρειάζεται lens shift οριζοντίως και καθέτως γιατί είμαι λιγάκι περίεργος στην τοποθέτηση. Αρα στο προβολικό που θα πάρω είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό.

Και σε αυτό του απάντησα.

Μόλις πριν από λίγο ανέφερε σε post του ότι αν κινηθεί εκεί θα είναι ψηλά για αυτόν.

Όσο για το range που αναφέρεις πιστεύω ότι όταν κάποιος έχει θέσει ένα όριο στα 4000 ευρώ, δε νομίζω ότι είναι μεγάλο πρόβλημα να προσθέσει 500 περίπου ευρώ για να πάρει κάτι που αποδεδειγμένα για τους περισσότερους από εμάς, αποτελεί την κορυφή στην κατηγορία σήμερα...

Τώρα αύριο κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει. Εγώ προτιμώ να ασχολούμαι με κάτι 'χειροπιαστό' παρά με όνειρα θερινής νυκτός...

...........

Τώρα αύριο κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει. Εγώ προτιμώ να ασχολούμαι με κάτι 'χειροπιαστό' παρά με όνειρα θερινής νυκτός...

Και το χειροπιαστο για σενα ειναι οτι ο hd1 θα ειναι overall καλυτερος απο τον vw60 οπως εγραψες ?

Χαλαρωσε Κωστα , και κακως πας το ωραιο θρεντ του Μιχαλη , σε προσωπικες αντιπαραθεσεις. Δεν θα βγει ακρη .

Σορυ Μιχαλη !

Re: Απάντηση: Re: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
Μπάμπη εκεί στηρίζομαι και μίλα για κάτι καλύτερο…μια και το κομμάτι ήταν προπαραγωγης ;) τώρα όπως είπε και ο Χρηστός είναι όμως διαθέσιμο και σε καλή τιμή… για Ευρώπη…. Από το post του Μπελλου…

http://cgi.ebay.de/SONY-VPL-VW60-Bl...ryZ75421QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Α, μαλιστα. Ε τοτε το παιρνω πισω. Μπορει να τον εχει ηδη δει/μετρησει ο Κωστας και να τον εχει συγκρινει με τον hd1. Πασο.....

Last edited:
Re: Απάντηση: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Ασε, μην μου το θυμίζεις γιατί ανεβαίνει η πίεση.... :devil-smiley-029:

Όχι ρε Tασο έχει κα μια ηλικία ο άνθρωπος μη λες τέτοια… ;) :bigcry::bigcry:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Κάτσε να κοιτάξω και τις αγγελίες μη παίζει τίποτα :FSGSFGS4::grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Κάτσε να κοιτάξω και τις αγγελίες μη παίζει τίποτα :FSGSFGS4::grinning-smiley-043

"Πωλείται Pioneer 428XD μισοτιμής... Την "έσκισε" ο D-ILA"
icon10.gif
icon10.gif