Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Μωρέ ποιός έλεγε προχθές οτι του λείπει ο Κεφάλας... Κοίτα να δείς που δεν θυμάμαι... :flipout:

Μη λες κακες λεξεις γιατι "αρπαει" ο Τακης και θα την πληρωσω εγω τη νυφη :worshippy:

Για να κλέψουμε μερικές φωτό για να πάρουμε έτσι μια ιδέα.
Το original άρθρο εδώ

For this comparison, I have limited the flesh tone photos to two per projector.
Mitsubishi HC5000:

Panasonic PT-AE1000U: (remember my comment, that the Panasonic images appear redder, than what was actually up on the screen).

Epson Home Cinema 1080 (and inferred - the Pro Cinema 1080): (the other projector where the images came out too red, compared to what was on the screen)

Sony VPL-VW50 Pearl: Very natural looking although prehaps a little undersaturated

Optoma HD81:

BenQ W10000:

JVC DLA-RS1:

Και τα αποτελέσματα του review για το flesh tone

So, images above notwithstanding, here's how I see the projectors stack up, in terms of Flesh tone handling (after grayscale balance):
Excellent: JVC RS1, Sony VW50, Mitsubishi HC5000, BenQ W10000 (and W9000)
Very Good: Panasonic PT-AE1000U, Epson Home Cinema 1080 (and the Pro Cinema 1080), and Optoma HD81.

O panasonic ουραγός στο brightness.

Excellent: I've perhaps arbitrarily set 1000 lumens in best mode as the minimum for an Excellent rating. Although none of these can reach that, most 3 chip DLP projectors, including 720p and 1080p models exceed 1000 lumens in best mode and some produce several thousand lumens.
Very Good :
JVC RS1 - The JVC cranks out well over 700 lumens in its very best mode, which makes it the brightest of the field.
Optoma HD81 - Plenty of horsepower here, in best mode, outputting a most impressive 674 lumens, although that dropped by more than 100 lumens after calibration
Epson Home Cinema 1080 (and Pro Cinema 1080) I found the Theater Black 1 to be my preferred setup, although Theater Black 2 is not as bright. 597 lumens in Theater Black 1.
Good:
BenQ W10000 (note run with iris open - theirs is not a dynamic iris) a very repectable 506 lumens. The W9000 should be similar to the W10000.
Sony VW50 Pearl - 430 lumens
Mitsubishi HC5000 - 480 lumens
Decent:
Panasonic PT-AE1000U - 295 lumens

Sharpness:

Excellent: Mitsubishi HC5000, BenQ W10000 (and W9000), Optoma HD81
Very Good: JVC RS1, Epson Home Cinema 1080 (and Pro), Sony Pearl
Good: Panasonic PT-AE1000U (It's that smoothscreen technology they use), the trade-off, I should note, is that compared to the other LCD projectors, the Panasonic PT-AE1000U has that more "film-like" feel, which you might think of as a "natural" or just "less there" - that the projector doesn't make itself obvious. That the image is the image, and not an image from a projector. (I've been trying for years to describe "film-like" and I guess in this arena, its being less aware of the technology, in the image.

Epson 2369 στο e-shop
Panasonic 2999 στο plaisio

Στο συγκεκριμένο συγκριτικό οι 2 projectors πάνε μαζί με τον Epson να είναι πιο φωτεινός και πιο κατάλληλος για 100+ οθόνη.
Μήπως έχουμε νικητή στην κατηγορία LCD στο κλάσμα απόδοση/τιμή?

Αν έχει δει κάποιος τους δύο μαζί θα βοηθούσε πολύ...

Όσο διαβάζω τόσο αλλάζω γνώμη για τον έναν ή για τον άλλο. Α ρε rainbow τι μας έκανες!!!! Με βλέπω να τα χώνω στο τέλος και να αλλάζω κατηγορία! Προς το παρόν πάω να δω καμιά ταινία στην Πλάσμα. Να κάνω και κει λίγο απόσβεση χρημάτων.... :flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Προς αναζήτηση νέου προβολικού 1080p.

Κοίτα.... Εδώ μέσα, και μ' αυτούς τους αλήτες που έμπλεξες.... δύο πράγματα μπορούν να συμβούν.

1ον Δεν παίρνεις ποτέ προβολέα....
2ον Παίρνεις και τον αλλάζεις κάθε 6 μήνες....

....Μήπως προτιμούσες το δεύτερο; Άρα, μή μιλάς... Μιά χαρά είσαι... :grinning-smiley-043
icon10.gif
icon10.gif

Μπαμπη ποτε κλεινεις 6 μηνες ρε συ??? :flipout::flipout::flipout::flipout:

Epson 2369 στο e-shop
Panasonic 2999 στο plaisio

Στο συγκεκριμένο συγκριτικό οι 2 projectors πάνε μαζί με τον Epson να είναι πιο φωτεινός και πιο κατάλληλος για 100+ οθόνη.
Μήπως έχουμε νικητή στην κατηγορία LCD στο κλάσμα απόδοση/τιμή?

Αν έχει δει κάποιος τους δύο μαζί θα βοηθούσε πολύ...

Me?...-bye-:FSGSFGS4:

Εγώ δεν νομίζω πως κάποιος από τους δύο πάσχει από έλειψη φωτεινότητας. Για μένα μετράει περισσότερο οι διαφορές στα μαύρα και η ευκρίνεια, επειδή λέτε πως ο Panasonic είναι λιγάκι πιο soft.

Μωρέ το ξέρω. Αλλά γράψε 2 κουβέντες να το εμπεδώσω γιατί ξεχνάω εύκολα. :slapface:

Δύο θέματα με καίνε. Η φωτεινότητα και το μαύρο. -bye-

Νεκτάριε επάρκεια φωτεινότητας υπάρχει όπως επίσης και το μαύρο του είναι πολύ καλό. Δεν έχω πρόχειρα νούμερα για να σου δώσω. Με το gamma φτιαγμένο θυμάμαι ότι σε πολλά σημεία μου άρεσε καλύτερα από τον 50 αλλά ο 50 είχε ελαφρώς καλύτερα χρώματα.
Αυτό το smooth screen δεν μπορώ να καταλάβω τι το ήθελαν σε ένα panel; 1920χ1080. Αυτό μάλλον θα σε χαλάσει εάν θυμάμαι καλά τα γούστα σου.:slapface:

Νεκτάριε επάρκεια φωτεινότητας υπάρχει όπως επίσης και το μαύρο του είναι πολύ καλό. Δεν έχω πρόχειρα νούμερα για να σου δώσω. Με το gamma φτιαγμένο θυμάμαι ότι σε πολλά σημεία μου άρεσε καλύτερα από τον 50 αλλά ο 50 είχε ελαφρώς καλύτερα χρώματα.
Αυτό το smooth screen δεν μπορώ να καταλάβω τι το ήθελαν σε ένα panel; 1920χ1080. Αυτό μάλλον θα σε χαλάσει εάν θυμάμαι καλά τα γούστα σου.:slapface:

Μανώλη, συγκριτικά Epson 1000 και Panasonic, θυμάσαι αν έχουν σημαντική διαφορά στην απόδοση του μαύρου και αν ναί σε τι ποσοστό;

Πολύ το φοβάμαι κι εγώ αυτό.... Θα περιμένω σίγουρα να σκάσουν μύτη οι αντικαταστάτες τους και να δω και τιμές στον σόνυ και μετά θα πράξω μου φαίνεται. Αν τα καταφέρω και κρατηθώ μέχρι τότε :flipout: