Προσεχείς συναυλίες (γενικά)

Απάντηση: Επερχόμενα συναυλιακά (επιλεκτικά)

εμπρος την Δευτερα στους βραχους !

παλι εκει μαζι σου Θαναση

.

Τελικά μέ έπεισε ο Αρχηγός.:ernaehrung004:
Και μετά απο μιά σκληρή και γιά τους δυό μας μέρα(καλά ξέρω μερικοί πιστεύουν οτι δέν δουλεύουμε:Banane0::Banane0:)βρεθήκαμε στο Θέατρο Πέτρας.
Αφού κάναμε ένα επιτυχημένο Τέστ Κοπώσεως αμφότεροι(γιά να βρείς πάρκινγκ κοντά στό Θέατρο έπρεπε νάχεις συγγενή τον Θανάση και εμείς δέν...)φτάσαμε στη ώρα μας στην Συναυλία..
Λίγες εντυπώσεις:Kαλή συναυλία,αλλά σαφώς κατώτερη προηγουμένων του..
Οι Μουσικοί ,οπως πάντα Πρώτης Τάξεως..
Ομως υπήρχαν πολλά κενά στην διαδοχή τών Τραγουδιών ,οι live ερμηνείες δέν είχαν τήν αναμενόμενη έμπνευση και φυσικά έλειπε η φωνή τής Φριντζήλα...
Η Διάρκεια τής Συναυλίας περί τίς 2και 1/2 ώρες ,ειπώθηκαν όλα τά γνωστά τραγούδια,πού αρκετά απο αυτά διατηρούν τήν καλλιτεχνική τους αξία και το Κοινό ήταν ανάμεικτο μέ μια μερίδα σχετικά ψαγμένης Νεολαίας που έριξε και πικάντικα συνθήματα ,και αρκετούς τής Γενιάς Σαββόπουλου και δώθε.:flipout::flipout:
Ομως εδώ και μερικά χρόνια(δηλαδή απο τότε πού εκδόθηκε ´Η Βροχή απο Κάτω)o Θανάσης κάνει ´κοιλιά´...
Η θα συνεχίσει νά επαναλαμβάνεται σέ οσα επιτυχημένα καί μή εχει κάνει ως τώρα ή θα αποφασίσει νά χάσει μέρος τού Κοινού του και νά κάνει τήν Υπέρβαση.
Δέν μετάνοιωσα φυσικά πού πήγα μαζί μέ τον Forever Young Stelios,αλλά περίμενα κάτι παραπάνω...
Στέλιο ευχαριστώ θερμά ρε σύ για τήν Παρέα.:ernaehrung004::grinning-smiley-043

Τελικά μέ έπεισε ο Αρχηγός.:ernaehrung004:
Και μετά απο μιά σκληρή και γιά τους δυό μας μέρα(καλά ξέρω μερικοί πιστεύουν οτι δέν δουλεύουμε:Banane0::Banane0:)βρεθήκαμε στο Θέατρο Πέτρας.
Αφού κάναμε ένα επιτυχημένο Τέστ Κοπώσεως αμφότεροι(γιά να βρείς πάρκινγκ κοντά στό Θέατρο έπρεπε νάχεις συγγενή τον Θανάση και εμείς δέν...)φτάσαμε στη ώρα μας στην Συναυλία..
Λίγες εντυπώσεις:Kαλή συναυλία,αλλά σαφώς κατώτερη προηγουμένων του..
Οι Μουσικοί ,οπως πάντα Πρώτης Τάξεως..
Ομως υπήρχαν πολλά κενά στην διαδοχή τών Τραγουδιών ,οι live ερμηνείες δέν είχαν τήν αναμενόμενη έμπνευση και φυσικά έλειπε η φωνή τής Φριντζήλα...
Η Διάρκεια τής Συναυλίας περί τίς 2και 1/2 ώρες ,ειπώθηκαν όλα τά γνωστά τραγούδια,πού αρκετά απο αυτά διατηρούν τήν καλλιτεχνική τους αξία και το Κοινό ήταν ανάμεικτο μέ μια μερίδα σχετικά ψαγμένης Νεολαίας που έριξε και πικάντικα συνθήματα ,και αρκετούς τής Γενιάς Σαββόπουλου και δώθε.:flipout::flipout:
Ομως εδώ και μερικά χρόνια(δηλαδή απο τότε πού εκδόθηκε ´Η Βροχή απο Κάτω)o Θανάσης κάνει ´κοιλιά´...
Η θα συνεχίσει νά επαναλαμβάνεται σέ οσα επιτυχημένα καί μή εχει κάνει ως τώρα ή θα αποφασίσει νά χάσει μέρος τού Κοινού του και νά κάνει τήν Υπέρβαση.
Δέν μετάνοιωσα φυσικά πού πήγα μαζί μέ τον Forever Young Stelios,αλλά περίμενα κάτι παραπάνω...
Στέλιο ευχαριστώ θερμά ρε σύ για τήν Παρέα.:ernaehrung004::grinning-smiley-043

Ναι κατι ειπε η νεα γενια για τον Νιονιο μας
παιδια ειναι
εμεις ξερουμε ..

επι τι ευκαιρια ενα τραγουδακι για σενα Σπυρο ....

να μας εχει ο θεος καλα παντα ν ανταμωνουμαι και να ξεφαντωνουμε και στης
νυχτας το λαμπαδιασμα να πυκνωνη ο δεσμος και να σμιγει παλιες και αναμενες φωτιες

:ernaehrung004:

Re: Επερχόμενα συναυλιακά (επιλεκτικά)

Το Σαββατο το βραδυ καταλαβα γιατι δεν εχω τιποτα απο Squarepusher ενω ειμαι φανατικος της Warp για πανω απο 10 χρονια.

2 ειναι οι πιθανες εξηγησεις, ή αυτος παιζει σκουπιδια ή εγω δεν ειμαι ακομα "ετοιμος" για να τον καταλαβω

Το κακο ειναι πως μου χαλασε ανεπανορθωτα την ευχαριστη γευση που αφησαν οι "Αιθιοπες"

Ο Squarepusher ανατρεπτικός από τη φύση του, από σπόντα ανήκει στην warp.
Δεν έχω κι εγώ κανένα από τα άλμπουμ του στη κατοχή μου. Δεν σημαίνει το παραμικρό. Το ότι έχει επηρεάσει το μισό πλανήτη που ασχολείται σοβαρά με τα κουτάκια αυτό λέει τα πάντα. Ο τύπος έχει ανατραφεί με κλασσική τζαζ fusion παιδεία την οποία κατάφερε να περάσει στα ακραία hardcore γούστα του. Κι αυτό απέδειξε στη προχθεσινή συναυλία. Έσπειρε πανικό. Αν κάτι τέτοιο δείχνει εύκολο, σας πληροφορώ ότι δεν είναι. Ειδικά στο σήμερα.

Περίμενα να εμφανιστεί με τα laptop μονάχα όπως συνήθως κάνει τα τελευταία 15 χρόνια. Όταν έμαθα όμως ότι θα ερχόταν με το μπάσσο και με ντράμερ μαζί αμέσως υποψιάστηκα τι πρόκειται να γίνει.
Σε όλη την Ευρώπη που έπαιξε το κοινό παραληρούσε. Το Σάββατο είδα κόσμο να χορεύει ουρλιάζοντας από τη φρενίτιδα των ήχων και των εκτελέσεων.

Ευτυχώς που υπάρχει κοινό που δεν θεωρεί τη μουσική απαραίτητα με αρχή, μέση και τέλος (όχι πως δεν έχει η δική του βέβαια...)
Για μένα, αυτό που παρουσίασε στο Synch ήταν η πρωτοπορία των ημερών μας. Άλλοι βολεύονται στα καθιερωμένα στανταρντς... τι να κάνουμε.

Last edited:

squarepusher :worshippy: :worshippy:
aαα ρε τυχεροί

H άποψη του Μουκ συμπίπτει και με άλλου φίλου (Ντάλλας) που είπε πως το live ήταν συγκλονιστικό.
Το χάσαμε.

Την άλλη φορά . Ελπίζω να έρθει σύντομα.

Re: Απάντηση: Επερχόμενα συναυλιακά (επιλεκτικά)

Για Faith No More κι εγώ ψήνομαι.
I care a lot! :grinning-smiley-043
Φίλος θα πάει Αυστρία να τους δει το επόμενο ΣΚ.
Εγώ περιμένω πως και πως τον Αύγουστο, αναμένοντας πάντως να ακούσω τις πρώτες εντυπώσεις σε μια βδομάδα...

Προχτες

Χθες έπαιξε ο Barenboim με την Φιλαρμονική της Σκάλας του Μιλάνου.

Πολύ ωραίο πρόγραμμα με το πρώτο μέρος να καλύπτεται από το 3ο κονσέρτο για πιάνο, Μπετόβεν και το δεύτερο από τη Φανταστική Συμφωνία, Μπερλιόζ.
Ο ίδιος ο Barenboim ήταν στο πιάνο.

Θα έλεγα ότι η συμφωνία με "γέμισε" περισσότερο από το κονσέρτο κυρίως λόγω της μη επαρκούς εκτέλεσης του μαέστρου στο πιάνο. Αισθάνθηκα ότι το μυαλό του ήταν στην ορχήστρα και όχι στο πιάνο με αποτέλεσμα να γίνουν λαθάκια αλλά και να είναι τυπικά καλός χωρίς να δίνει το κάτι παραπάνω.

Κατά το δεύτερο μέρος όμως η ορχήστρα μεγάλωσε σε αριθμό και η αφοσίωση του Barenboim επέτρεψε να βγει εξαιρετικό μουσικό αποτέλεσμα. Πραγματικά πολύ καλή εκτέλεση.

Δυστυχώς, έφυγα με μεγάλο εκνευρισμό που οφείλεται στο ότι οι συνθήκες στο Ηρώδειο παρά τα φρου-φρου και τα αρώματα είναι μετριότατες για συναυλία αυτού του επιπέδου συμπεριλαμβανομένης της ακουστικής του πιάνου.
Η συναυλία ξεκινούσε 21.00 και στις 20.20 που έφθασα οι ουρές στις εισόδους ξεπερνούσαν τα 30 μέτρα, έπεφταν επάνω στις ουρές των εκδοτηρίων. Υπήρχαν άνθρωποι που περίμεναν όρθιοι πάνω από μία ώρα διότι για κάποιον ακατανόητο λόγο δεν είχαν ανοίξει οι πόρτες μέχρι τις 20.45. Η συναυλία ξεκίνησε (φυσικά) με μισή ώρα καθυστέρηση.
Παρόμοια ταλαιπωρία και κατά την έξοδο όπου κάποιο εκ των εντεαλμένων ταξιθετών αντί διευκόλυνσης παρείχαν...δυσκολίες και απαγορεύσεις επικαλούμενοι πανηλίθιους (και επικίνδυνους) κανονισμούς. Ρίξαμε και κατά την έξοδο λοιπόν ένα "ματσάκι"...
Είναι απαράδεκτο να είναι πιο πολιτισμένη εγκατάσταση θεάματος το Καραισκάκη με 20.000 "κάφρους" (μεταξύ των οποίων και ο γράφων) από μια συναυλία κλασσικής με το 1/3 του αριθμού θεατών!
Κατανοώ φυσικά το ότι το Ηρώδειο είναι ένα μνημείο που δεν πληροί προδιαγραφές 21ου αιώνα αλλά ίσως για τον ίδιο λόγο να μην γίνονται και συναυλίες στο Κολοσσαίο ας πούμε...Υπό τις σημερινές συνθήκες το Ηρώδειο θα έπρεπε να φιλοξενεί το πολύ 500 ανθρώπους...

Αν κάποιος βρέθηκε χθες εκεί ας μοιραστεί τις εντυπώσεις του...

Χωρίς σχόλια...

Αλλαξαν γνώμη τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και επανεξετάζοντας τα αιτήματα για συναυλίες της Αννας Βίσση, του Κώστα Χατζή και του Δημήτρη Μητροπάνου στο Ηρώδειο έδωσαν την έγκρισή τους.

Σύμφωνα με το Βήμα, το αίτημα για συναυλία του Γιάννη Πάριου έχει αντικατασταθεί με συναυλία του Μάριου Φραγκούλη και θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες.

Πάντως, τα μέλη του ΚΑΣ αποφάσισαν ότι το 2010 το Ωδείο Ηρώδου Αττικού θα παραχωρηθεί αποκλειστικά για εκδηλώσεις του Ελληνικού Φεστιβάλ και άλλων φορέων του υπουργείου Πολιτισμού.

«Θα δοθεί έτσι ένα ηχηρό μήνυμα ώστε να στραφεί η προσοχή του κοινού στο μνημείο αλλά και να βρεθούν χρήματα, ίσως από χορηγίες, προκειμένου να αποκατασταθεί και να αναπνεύσει» παρατήρησε κατά τη συνεδρίαση ο γενικός γραμματέας του ΥΠΠΟ κ. Θ. Δραβίλλας.

Από το in.gr

SOUNDS OF THE WORLD / 17 – 19 Ιουλίου / Λόφος Σάνης
Αυτό το καλοκαίρι, η ενότητα Sounds of the World φέρνει στη Χαλκιδική τους Ska Cubano, ένα κεφάτο πάντρεμα των μουσικών παραδόσεων της Κούβας και της Καραϊβικής, τον Rodrigo Leaoαπό την Πορτογαλία (ιδρυτή των διάσημων Madredeus) και το σύγχρονο φλαμένκο των Ισπανών Calima (το συγκρότημα που ίδρυσε ο πρώην μπασίστας των πολυαγασπημένων και στην Ελλάδα Ojos de Brujo).
Όλοι μαζί θα γεμίσουν το τριήμερο με ήχους και χαμόγελα από όλο τον κόσμο.
Ska Cubano / Παρασκευή 17 Ιουλίου, 21:30
Rodrigo Leao/ Σάββατο 18 Ιουλίου, 21:30
Calima / Κυριακή 19 Ιουλίου, 21:30

JAZZ ON THE HILL / 24 – 26 Ιουλίου / Λόφος Σάνης
Πολυαναμενόμενο κάθε χρονιά, το Jazz on the Hill βρίσκεται στη δέκατη όγδοη χρονιά του και συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις της jazz, μη λησμονώντας την παράδοσή της.
Ο βραβευμένος πιανίστας Yaron Herman, ο διεθνής Έλληνας δεξιοτέχνης του πιάνου Βασίλης Τσαμπρόπουλος και ο καλλιτέχνης που ανάδειξε το ακορντεόν περισσότερο από κάθε άλλο, ο Richard Galliano πλαισιωμένος από τρεις εξαίρετους μουσικούς, μεγάλα ονόματα επίσης (Gonzalo Rubalcaba, Richard bona και Clarence Penn), περιμένουν το κοινό για τρεις βραδιές αυτοσχεδιασμού και μουσικής.
Yaron Herman Trio / Παρασκευή 24 Ιουλίου, 21:30
Βασίλης Τσαμπρόπουλος/The Promise / Σάββατο 25 Ιουλίου, 21:30
Richard Galliano – Love Day Quartet / Κυριακή 26 Ιουλίου, 21:30

SLABS-KTB040709sm.jpg

Θα γίνει χαμός σήμερα \m/

Info http://ctsprods.com/suisound/an040709.html

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επερχόμενα συναυλιακά (επιλεκτικά)

άντλαντας.
17 του μηνός.
θα είμαι εκεί.
Εσύ ?

βλεπω πολυ AVCLUB στον coryel
Mπραβο Coryel! τυχερε !

λυμπε
σουρλας
κουν
στελιος
Ντοκ
πετρος
μητσος

αλλος ?

.

Χτές ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος στο Θέατρο Βράχων .
Ωραία και σεμνή παρουσία χάρισε μιά ιδιαίτερα ενδιαφερουσα Συναυλία,πού προσωπικά την απήλαυσα ..
Καλός τεχνίτης με πολλές δυνατότητες περαιτέρω εξέλιξης παρουσίασε αποσπάσματα απο το The Promise,ανέκδοτη ακόμα δουλειά του,συνθεσεις απο το Melos και το Akroasis και μιά τζάζ διασκευή τού ´Θαλασσάκι μου´.
1 και 1/2 ώρα πού σέ έκανε νά παίρνεις αποστάσεις απο τον Καθημερινό Κουρνιαχτό.

εγω προχθες ημουν στο αφιερωμα στην Νina Simon
3 μεγαλες μαυρες γυναικιες φωνες
μια 5αμελης μπαντα απο γεροντακια
σχεδον αδειος ο λοφος
και εκει που ολοι νομιζαμε οτι αρχιζουν τα ωραια
εγινε ενα ανκορ κατι ψιλα και η συναυλια εκλεισε
με το Σουζαν του Κοεν απο την κορη
1 ωρα και 15 λεπτα, οπως λεμε... αρπαχτη

.

3+1 super συναυλιες μεσα σε σε λιγες ημερες. Paul Weller (υπαρχει κανεις που εχει να πει κατι αρνητικο γι'αυτον?:damnyou:), Larry Coryell και στις 20 οι Jane's Addiction με τους NIN.

Bonus βραδυα αυτην των !!! και καπακι η Nneka.

Θα προσπαθησω να παω και στις 4.

υ.γ. sold out ο Santana σημερα.