Προσεχώς 3D

Re: - SONY TV Line-up 2010 -

Με ποια κριτηρια ισχυριζεστε πως δεν ειναι αρκετες οι 52 ιντσες για 3D προβολη..?

Υ.Γ. γιατι θα τρελαθουμε τελειως.. :bigcry:

Αυτό που ισχυριζόμαστε είναι ότι "δεν ειναι αρκετες οι 52 ιντσες για 3D προβολη, εκτός αν βλέπεις από τα 2 μέτρα".

Γιατί πολύ απλά αν θέλουμε να μιλάμε για σωστό 3D, πρέπει η εικόνα να σου γεμίζει το οπτικό πεδίο. Να μπαίνεις όντως μέσα.

Διαφορετικά απλά βλέπεις τηλεόραση, με λίγο 3D εφέ.

Αυτο ειναι ολο?? Καλα, ευχαριστω! Τωρα λεω να παω για μικροτερη απο 52 ιντσες!

3D που δεν γεμίζει επαρκώς το οπτικό πεδίο απλά χάνει όλη την ουσία και καταντάει γκατζετιά. Και αυτό γιατί το μάτι αντιλαμβάνεται την οπτική απάτη λόγω του περιβάλλοντος χώρου πολύ πιο έντονα από ότι με μεγάλη οθόνη.

Το ίδιο ένοιωσα στο cinema με το avatar.
Mάλιστα στο αντίστοιχο νήμα πρότεινα 4-5 θέση από μπροστά. Όχι ότι δεν μου άρεσε αλλά θα ήταν καλύτερα από κάπου στη μέση που κάθησα.

Κοντός ψαλμός... σύντομα θα έχουμε εμπειρίες και από ο 3d tv οπότε θα ξέρουμε!

Samsung UN55C7000 3D vs Panasonic TC-P50VT20 3D

500x_tvsideby5.jpg

In use, we found that both HDTVs produced a decent 3D effect, with a good sense of depth to the images. This experience was far from perfect, though; the 3D effect often broke down when the camera panned around or moved quickly. That's because the 3D effect relies on the brain detecting the differences between the two images, and that doesn't work when it can't figure out the difference between one blurry mess and another.

The Samsung displayed an annoying issue with a ghost image that showed up around the edges of objects, caused by some of the left frame getting into the right eye and vice versa (the technical term is crosstalk). Indeed, the Panasonic actually had the same issue, but to a much lesser degree. It isn't yet clear if this phenomenon is caused by a slight mismatch between the timing of the frames on the screen and the shutters on the glasses, or by a lag in the response time of the LCD screen that the Samsung uses. Plasma displays like the Panasonic TC-P50VT20 can react much faster than an LCD, so the screen can show the two images with much less interference between the two. Whatever the cause, it is very irritating and distracting.

http://gizmodo.com/5501900/the-best-3dtv-samsung-un55c7000-vs-panasonic-tc+p50vt20

Re: Απάντηση: Προσεχώς 3D

Μιά χαρά είναι το 3D ακόμα και στις 32 ίντσες!

Αν παρεις αγκαλιά την 32αρα κατι μπορει να γινει...

Προβλεπω παντως να βγαινουν και συνιστωμενες αποστασεις θεασης για 3D τηλεορασεις και εκει θα πεσει πολυ γελιο...για 32" μισο μετρο , για 40" 1 μετρο κτλ.

Μέχρι να βγουν αρκετές ταινίες σε 3D θα έχουν πέσει και οι τιμές. Αν φυσικά προχωρήσει σαν τεχνολογία γιατί πιστεύω έχει αρκετά θεματάκια που χρήζουν βελτίωσης.

Μέχρι να βγουν αρκετές ταινίες σε 3D θα έχουν πέσει και οι τιμές. Αν φυσικά προχωρήσει σαν τεχνολογία γιατί πιστεύω έχει αρκετά θεματάκια που χρήζουν βελτίωσης.

όχι θεματάκια. Θεματάρες... Προσπαθούν να ανακαλύψουν πάλι τον τροχό μου φαίνεται....

Μόλις είδα την SAMSUNG 3D 46'' σε απλό σήμα DVD, δεν μπορώ να πώ οτι με εξέπληξε, όμως είχε μια ευχάριστη αίσθηση βάθους, καμμία σχέση με τον κινηματογράφο 3D! δεν ήταν τόσο έντονο, τα γυαλιά (τα οποία έχουν μπαταρία) τα δίνουν ξεχωριστά 140 ευρώ το ζευγάρι και 1750 η 40'', πιθανολογώ γιατί δεν είδα, οτι σε blue ray θα είναι καλύτερη η θέαση, και για όποιον ρωτήση, όχι δεν θα τα έδινα τόσα λεφτά! Επίσεις το manual γράφει, οτι σε πολύωρη θέαση μπορεί να σε ζαλίση!
Το άλλο που πρόσεξα, είναι οτι ήταν πιό σκοτεινή απο μια απλή που έπαιζε δίπλα, ακριβώς το ίδιο DVD!

Μόλις είδα την SAMSUNG 3D 46'' σε απλό σήμα DVD, δεν μπορώ να πώ οτι με εξέπληξε, όμως είχε μια ευχάριστη αίσθηση βάθους, καμμία σχέση με τον κινηματογράφο 3D! δεν ήταν τόσο έντονο, τα γυαλιά (τα οποία έχουν μπαταρία) τα δίνουν ξεχωριστά 140 ευρώ το ζευγάρι και 1750 η 40'', πιθανολογώ γιατί δεν είδα, οτι σε blue ray θα είναι καλύτερη η θέαση, και για όποιον ρωτήση, όχι δεν θα τα έδινα τόσα λεφτά! Επίσεις το manual γράφει, οτι σε πολύωρη θέαση μπορεί να σε ζαλίση!
Το άλλο που πρόσεξα, είναι οτι ήταν πιό σκοτεινή απο μια απλή που έπαιζε δίπλα, ακριβώς το ίδιο DVD!

Και πού την είδες;;;;

Και από κόστος;;; Για τί ποσά θα μιλάμε τότε;; Και πόσο affordable θα είναι έστω και για τα μέσα εισοδήματα;;;
Yπαρχουν μοντελα 3D 720p (acer,optoma) που δεν κοστιζουν παραπανω απο αντιστοιχα 2D μοντελα (βεβαια εχω την εντυπωση οτι δουλευουν με παθητικα γυαλια και κανουν μονο για παιχνιδια (nvidia) και δορυφορικη 3D π.χ πιθανον mundial σε 3D μεσω sky uk,για blu-ray 3D δεν το νομιζω).To 3D τεχνολογικα δεν εχει κατι ιδιαιτερο για να δικαιολογει ακριβα προβολικα μεσα (tv,βιντεοπροβολεις),ειναι απλα κατι διαφορετικο που πρεπει να το πληρωσουν οι πρωτοι πελατες.

Last edited:
Φαντάζομαι ότι έτσι και φέρουμε και το θέμα "χρωματική ακρίβεια" στο τραπέζι, θα πέσει πολύ γέλιο. Πως είναι να βλέπεις μια καλιμπραρισμένη τηλεόραση μέσα από αυτά τα γυαλιά;

Μπορείς να μας πεις που την είδες καθότι δεν βρίσκουμε σε όλη την Αθήνα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προσεχώς 3D

Και πού την είδες;;;;

Στον Κωτσόβολο Ν.Ιωνίας, είναι κοντά στο σπίτι μου, και λόγω περιέργειας πετάχτηκα, δεν έκατσα πολύ, γύρω στα 20 λεπτά έβλεπα με τα γυαλιά, το περίεργο είναι οτι τα γυαλιά έχουν ένα κουμπί απο πάνω on-off, τα ανοίξαμε να δώ και μετά δεν έκλειναν, τέλος πάντων καλό παιχνιδάκι είναι, δεν ξέρω εάν ζαλίζει πάνω απο 2 ώρες θέασης (έτσι λέει το εγχειρίδιο) εάν ισχύει δεν κάνει για μένα, εάν θέλω να ζαλιστώ χτυπάω ένα lexotanil και μου έρχεται πιό φτηνά! (εντάξει πλάκα κάνω) η 46'' ήταν καλή για έργα, αλλά η 40'' δεν ξέρω, μάλλον μικρή πρέπει να είναι, όμως με τα χρήματα που ζητάει η 46'' θα έπαιρνα τον OPTOMA 82, που τον είδα για αρκετή ώρα στην ΗΧΟΈΚΦΡΑΣΗ και μου άρεσε!!!

Σφυρίζουνε τα μάτια μου , θολώσανε τα αυτιά μου…

Samsung-UN46C7000-3D-LED-HDTV.jpg

Την Samsung περίμενα πρωτη, και τελικα αυτή ηταν …
Τα πρωτα μοντέλα 3D-TV εκαναν πρεμιέρα και μεχρι τελος εβδομάδος θα ακολουθήσουν και άλλες αλυσίδες ηλεκτρικών το παράδειγμα του Κωτσοβολου και Electro World που από χτες δειγματιζουν την οικονομική LCD LED 3D της σειρας 7000.

Μιλω για τα υποκαταστήματα της Θεσσαλονίκης οπου ο Κωτσοβολος εχει μια 7000 των 55 ιντσών ενώ απέναντι το Electro World από την ιδια σειρά μια των 46 ιντσών.
Δυστυχώς στην 55αρα δεν εχει τοποθετηθεί ακομα 3D bluray και το μονο υλικο που υπαρχει για να δειξει τις τρισδιάστατες αρετές της είναι ένα κλιπακι του ενάμιση λεπτου ( 3D demo της Samsung) που παιζει από φλασακι χωρις όμως να διεκδικεί δαφνες ποιότητας…
Μάλλον η ανάλυση του αρχείου δεν είναι 1080 και εκτος αυτου στο μόλις ενάμιση λεπτο κολλάει επανειλημμένα…
Παρόλα αυτά και ετσι είναι αρκετά ενδιαφέρουσα η τρισδιάστατη αίσθηση που προσφέρει , αίσθηση όμως που δεν θα εντυπωσιάσει κάποιον που θέλει να δει ευκρινές 3D.
Παίζοντας με τα μενου σταθηκα στις ρυθμίσεις του back light .
Επειδή πολλα εχουν γραφεί σχετικα με την πτωση φωτεινότητας σε θεαση 3D εκανα μερικα πειραματακια με την ρύθμιση του.
Σε ότι εχει σχεση με αυτό , φυσικά η φωτεινότητα πέφτει με του που ενεργοποιούνται τα γυαλιά αλλα η φωτεινότητα δεν πεφτει τοσο δραματικα ώστε να κανει δυσάρεστη την θέαση…
Η 7000 σε σχεση με τον προκάτοχο της ( που ειχε 10 σκαλες διαβάθμισης φωτισμού) εχει 20 και όπως ηταν φυσικό ηταν στο τερμα…
Να πω σε αυτό το σημειο πως στην δικια μου lcd led με δεκα σκάλες φωτισμου βλεπω στην 4 και το φως για τα γούστα μου είναι υπεραρκετό..
Παρομοίως θελοντας να δω πως συμπεριφέρεται και η 7000, κατέβασα το back light στα μισά ( στη δέκατη σκαλα)
Αν και βρισκόμουν σε υπερφωτισμενο χώρο ακομα και ετσι η φωτεινότητα της εικόνας ηταν αρκετη , και πιστευω αρκετή να ικανοποίηση και τον πιο απαιτητικό σε θέματα φωτεινότητας…
Αλλωστε οι υψηλές σκαλες φωτεινότητας ως γνωστόν δεν φέρουν καλα αποτελέσματα στην εικονα .
Συνεπώς τα περι πολύ μικρης φωτεινότητας σε ότι εχει να κανει τουλάχιστον με τις 3D τηλεορασεις δεν θα πρεπει να μας ανησυχούν..
Διαθέτουν αρκετο για ξόδεμα…

Η 7000 μεταξυ αλλων επαιζε σε bluray το Die Hard 4 ( 2D) και ετσι ηταν μια καλη ευκαιρία να δοκιμάσω το ψευδο 3D της Samsung.
Σαφως και δεν εχουμε να κανουμε με 3D αναφοράς…
Είναι τουλάχιστον 5 φορες μειωμένη η αίσθηση τρισδιάστατου σε σχεση με το πραγματικό 3D , δηλαδή από υλικο που εξαρχής είναι γραμμένο τρισδιάστατο…( και που παρακάτω θα αναφερθώ αναλυτικά)

Και ετσι όμως, σε μακρινά πλανα με πολλα αντικείμενα ,το ματι αντιλαμβάνεται τρισδιάστατο βαθος πεδιου και μαλιστα χωρις να είναι κουραστικό…
Είναι μια επιλογη που τελικα δεν ξερω αν θα την έβαζα στο οn αλλα τουλάχιστον δεν είναι εντελώς κοροϊδία όπως σκέφτηκα στην αρχη όταν πρωτο διάβασα για real time 2D to 3D μετατροπή…
Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της βολτας ακολούθησε στο Electro World που αν και ειχε την 46αρα της ιδιας σειρας παρολα αυτά οι ιθύνοντες φρόντισαν να εχουν 3D bluray player της Samsung και τον μοναδικό τιτλο που κυκλοφορεί εδώ και λιγους μηνες σε 3D .
Ο λογος για το Monsters vs. Aliens που μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην CES τον περασμένο Ιανουάριο αφου είναι το πρωτο και μοναδικό ως τωρα 3D δισκακι.

Σε αυτό το σημειο με μια λεξη τα ειδα 3D..
Με διαφορα ηταν ότι καλύτερο εχω δει σε 3D συγκρίνοντας το με οσες ταινιες εχω δει στο κινηματογράφο ειτε αυτές ειχαν πραγματικά πρόσωπα ειτε animation…
H ευκρίνεια και η τρισδιάστατη αίσθηση ηταν κορυφαία και μονο σε πολύ γρήγορες σκηνες ένιωθες ότι χανει κατι από την ευκρίνεια…
Το θεμα των 24f εξακολουθεί να υπαρχει και στο 3D ακομα πιο πολύ ανεξάρτητα εάν οι τηλεοράσεις καμαρώνουν για τα 200hz…
Τα γυαλιά όπως αναφερω παραπανω είναι ενεργα και φορτίζονται μέσω mini usb θυρας ενώ η αυτονομία τους υπολογίζεται κατά τον κατασκευαστή, στις 50 ωρες .
Τα 120 ευρω που ζητάνε ( αυτή την τιμη μου δωσανε εμενα) είναι σίγουρα πολλα αλλα από ότι έμαθα υπαρχει ένα άλλο πακετάκι δυο ζευγαριών που λειτουργούν με δική τους μπαταρία και που δεν θα ξεπερνούν τα 120 -130 ευρω …( δεν συμπεριλαμβάνονται στην συσκευασία της τηλεόρασης)

Κόλλησα αρκετη ωρα κοιτώντας το 3D bluray δοκιμάζοντας διάφορες αποστάσεις θέασης όπως και γωνιες…
Κατά αρχην με αφορμη ένα διαφημιστικό της Panasonic που ανάφερε αρνητικά στοιχεια σχετικα με την θέση θέασης σε LCD-3D είναι όπως φαινόταν και στο video promo –σαχλαμάρες- ..
(συνεπώς να χαμε να λέγαμε)

Στην 46αρα που ειδα περισσότερο ( αφου ηταν πιο καλοστημένη από ότι αυτή του Κωτσοβολου) παρατήρησα πως ακομα και σε θέαση από τα τρια μετρα είναι ευκολα διακριτή η τρισδιάστατη αίσθηση…
Για να μην τρελαθούμε βεβαια το 3D θελει ίντσες και αν θα πρότεινα σε καποιον να παρει σήμερα 3D Tv σε καμια περίπτωση δεν θα του ελεγα να κοιτάξει για 46αρα …
Oi 55 ιντσες είναι το λιγότερο από οπού θα πρεπει να ξεκινήσει κάποιος να βλεπει 3D…
Η Samsung εχει ανακοινώσει επανειλημμένα πως χρειάζεται προσοχή στην παρατεταμένη θεαση 3D υλικου ,πραγμα που τελικα μάλλον πρεπει να του δωσουμε προσοχη .
Τα ενεργα γυαλια οπου βασίζεται το 3D της Samsung ( φοράει σύστημα realD) μετα από μισή ωρα θέασης με εκαναν να νιωθω καπως βαρια τα ματια μου …
Το οξύμωρο είναι πως ενώ ενιωθα ευχάριστα λογο της τρισδιάστατης αίσθησης που μου προσέφερε η εικονα , συγχρόνως ενιωθα να με κουράζουν …
Πως γίνεται τωρα αυτό… δεν ξερω…
Ειμαι περίεργος παντως να δω και την plasma 3D …

Υπομονή…
Μπηκε το νερο στο αυλάκι

Ωραία παρουσίαση, Ανδρέα !!! :grinning-smiley-043

Ευκαιρία για ταξίδι-αστραπή στην Πυλαία... :D