Προσεχώς 3D

Οπως μου ειπε γνωστος που εργάζεται σε μια απο τις γνωστές αλυσίδες Media Markt και Saturn πιθανόν να παραλάβουν αυριο η μεθαύριο.
Συνεπώς μπορεί να εισαι πιο τυχερός.

Ανδρέα thanx για τις εντυπώσεις και :grinning-smiley-043

Αν θές εξηγείς λίγο το θέμα της θέασης υπό γωνία ας πούμε 20-30 μοίρες που είναι φυσιολογικές για μια παρέα στο σπίτι.

Διατηρούσε αξιοπρεπή εμφάνιση του 3D ή όχι?

-bye-

Ανδρέα thanx για τις εντυπώσεις και :grinning-smiley-043

Αν θές εξηγείς λίγο το θέμα της θέασης υπό γωνία ας πούμε 20-30 μοίρες που είναι φυσιολογικές για μια παρέα στο σπίτι.

Διατηρούσε αξιοπρεπή εμφάνιση του 3D ή όχι?

-bye-
91225845.jpg
Αυτές είναι 30 μοιρες με απόσταση θεασης 2,9 μετρα σε 46 αρα…
Ουτε για πλακα θεμα με το 3D…
Ότι θεμα μπορει να υπάρχει αυτό εχει να κανει με την μείωση της αντίθεσης όπως υπάρχει σε ολες τις lcd led αλλα από την άλλη σε αυτή την απόσταση και με 30 μοίρες άνοιγμα...:smile: για τι πραγμα μιλάμε;;

Καλημέρα!

Ανδρέα δεν το έγραψα καλά, εννοούσα 30 μοίρες από τον κάθετο άξονα, δλδ με το παράδειγμά σου θέαση στις 60 μοίρες...
Η σκέψη μου ήταν μήπως δεν λειτουργεί σωστά στο μάτι η εναλλαγή - σχεδόν ταυτόχρονη προβολή εικόνων για το κάθε μάτι ξεχωριστά...

Όταν έρθουν στο Saturn θα πεταχτώ να τις δω και εγώ.
Απ´οσα διαβάζω πάντος και αν έπρεπε να ρισκάρω μια πρόβλεψη για τι 3D TVs θα είναι επαρκή η θέαση σε 50" από απόσταση 2,0-2.2 μ και σε 60" από 2,8-3,0μ, αλλά η θέαση με τα γυαλιά θα είναι ενοχλητική...

Καλημέρα!

Ανδρέα δεν το έγραψα καλά, εννοούσα 30 μοίρες από τον κάθετο άξονα, δλδ με το παράδειγμά σου θέαση στις 60 μοίρες...
Η σκέψη μου ήταν μήπως δεν λειτουργεί σωστά στο μάτι η εναλλαγή - σχεδόν ταυτόχρονη προβολή εικόνων για το κάθε μάτι ξεχωριστά...

Όταν έρθουν στο Saturn θα πεταχτώ να τις δω και εγώ.
Απ´οσα διαβάζω πάντος και αν έπρεπε να ρισκάρω μια πρόβλεψη για τι 3D TVs θα είναι επαρκή η θέαση σε 50" από απόσταση 2,0-2.2 μ και σε 60" από 2,8-3,0μ, αλλά η θέαση με τα γυαλιά θα είναι ενοχλητική...
Τα ιδια ισχύουν...
Η αίσθηση του τρισδιάστατου δεν επηρεάζεται σε τοσο μικρές γωνιες..

Τα ιδια ισχύουν...
Η αίσθηση του τρισδιάστατου δεν επηρεάζεται σε τοσο μικρές γωνιες..

Μου κάνει εντύωση Ανδρέα... Φαίνεται ότι πάλιωσε η LCD μου :rolleyes:.

Θα πάω οπωσδήποτε να ρίξω μια ματιά. Απ ότι λές φαινεται ότι αξίζει τον κόπο...:2thumb22sup:

Μου κάνει εντύωση Ανδρέα... Φαίνεται ότι πάλιωσε η LCD μου :rolleyes:.
:

Τώρα με μπέρδεψες…
Τι σχέση έχει η lcd σου με την γωνία που βλέπεις 3d και αν χάνετε η τρισδιάστατη αίσθηση;
Επίσης το παράδειγμα μου δεν εχει γωνία 60 μοιρών αλλα 30 ( 15+15) όπως άλλωστε ρώτησες αρχικά..

Φανταζόμουν ότι υπό γωνία 30 μοιρών από το κάθετο άξονα (όπως διόρθωσα στη συνέχεια) η 3D LCD της Samsung θα χανει στην απόδοση του χρώματος, της φωτεινότητας και ευκρίνειας όπως η δική μου Samsung LCD... Άρα πάει περίπατο υπό αυτές τις συνθήκες το 3D όσο καλό και αν είναι...

Εγώ πάντως που έτυχε στο Τορίνο να δω στα Saturn την καινούρια Samsung 3D, με ενεργά γυαλιά (με κουμπάκι on/off στον σκελετό), αν και όντως το Monsters vs Aliens που έπαιζε ήτανε 3D, είχα την αίσθηση μετά από μισό λεπτό θέασης ότι δεν θα άντεχα πολλή ώρα.
Δεν ξέρω εάν είναι το ότι δεν φοράω γυαλιά γενικά, αλλά δεδομένου ότι στο σινεμά δεν είχα κάποιο σοβαρό πρόβλημα, αισθάνθηκα πολύ άβολα.
Πάντως σαν εικόνα ήτανε πολύ ωραία αλλά για μένα λίγο αδιάφορη.
Άσε που για κάθε άτομο που βλέπει θέλεις 100 ευρώ για γυαλί.

Με δύο HDMI 1.3 και trasnfer πάνω από 10.2 GBs γίνεται η δουλειά... έχει διασταυρωθεί αυτό από ουκ ολίγες πηγές όπως αυτή του gzoun (χρόνια πολλά - σε ξέχασα!)...
Απλά δεν θα περνάνε τα HD formats του ήχου, αλλά θα πέρνουμε τα απλά formats με τρίτη σύνδεση οπτική για παράδειγμα.
Το θέμα είναι ότι απ' όσο θυμάμαι λίγα ΒDp έχουν δύο ΗDMI 1.3 εξόδους και ότι το θέμα της 3D TV δεν ξεπερνιέται με τίποτα.

Με δύο HDMI 1.3 και trasnfer πάνω από 10.2 GBs γίνεται η δουλειά... έχει διασταυρωθεί αυτό από ουκ ολίγες πηγές όπως αυτή του gzoun (χρόνια πολλά - σε ξέχασα!)...
Απλά δεν θα περνάνε τα HD formats του ήχου, αλλά θα πέρνουμε τα απλά formats με τρίτη σύνδεση οπτική για παράδειγμα.
Το θέμα είναι ότι απ' όσο θυμάμαι λίγα ΒDp έχουν δύο ΗDMI 1.3 εξόδους και ότι το θέμα της 3D TV δεν ξεπερνιέται με τίποτα.

Παρακάτω έχει ένα ακόμη άρθρο περί 3D-HDMI,

http://hdguru.com/3d-hdtv-and-hdmi-explained/1336/

Νίκο ευχαριστώ για τις ευχές.....:ADFADF1:
και εσύ να χαίρεσαι την οικογένειά σου.

Re: Απάντηση: Προσεχώς 3D

Παρακάτω έχει ένα ακόμη άρθρο περί 3D-HDMI,

http://hdguru.com/3d-hdtv-and-hdmi-explained/1336/

Νίκο ευχαριστώ για τις ευχές.....:ADFADF1:
και εσύ να χαίρεσαι την οικογένειά σου.

:offtopic:Δηλαδή όσοι σήμερα είχαμε HDMI 1.3c δεν πέρναγε σήμα Deep Colour? Και εμένα η τηλεόρασή μου γιατί μου βγάζει την σχετική ένδειξη? Να σημειώσω ότι και το Player και ο ενισχυτής και η τηλεόραση είναι συμβατοί με το πρωτόκολλο Deep Colour...
:offtopic:

Και τις καλύτερες ευχές και από εμένα....