Προσεγμένες εκδόσεις κλασσικής σε καλές τιμές...

πρωτη φορά που μ' άρεσε , πάντως , το Κονσέρτο Νο 1 του Σοπέν. Βρε την άτιμη . Συναισθηματική αλλά όχι μελίρρυτη ( δεν κολλήσαμε στα μέλια ):flipout:

Καλά εμένα θά ασπρίσουν εντελώς τά μαλλιά μου εδώ μέσα...:flipout::flipout::flipout:
Να σε δώ με κομπλάν και τσάϊ στίς 6 το απόγευμα..............:BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Η Μartha Argerich έχει την τιμητική της στα δύο νέα cd της σειράς . Κονσέρτο για πιάνο του Σοπέν και του Λίστ με Claudio Abbado και LSO ..

Aυτό θυμάμαι το είχα πάρει κατόπιν προτροπής του Σπύρου. :grandpa:
Εξαιρετικό!

Πραγματικά την κα δεν την είχα ξανακούσει.Μου άρεσε πολύ.Αισθαντικό γυναικείο παίξιμο.

Κι η εγγραφή είναι θαυμάσια(του 1968,που κατά Λουκά Στεφανίδη,θεωρούνται οι καλύτερες της εταιρείας).

Re: Απάντηση: Προσεγμένες εκδόσεις κλασσικής σε καλές τιμές...

Πραγματικά την κα δεν την είχα ξανακούσει.Μου άρεσε πολύ.Αισθαντικό γυναικείο παίξιμο.

Η Martha ήταν γυναικάρα... Και θηλυκή κι ενίοτε με touche και ήχο που θα ζήλευαν άντρες πιανίστες. Αν την ακούσει κανείς στον Prokofiev έχει απίστευτα δυναμική ερμηνεία για γυναίκα.

Κι η εγγραφή είναι θαυμάσια(του 1968,που κατά Λουκά Στεφανίδη,θεωρούνται οι καλύτερες της εταιρείας).

DIPIE μέχρι και το 1969 χρησιμοποιούνται [στην Ευρώπη] λαμπάτα μηχανήματα στις ηχογραφήσεις και κοπές μήτρας.
Με κάποια χρονική καθυστέρηση, καμμια φορά και 2 έτη, στην κυκλοφορία ενός δίσκου, ακόμα και οι κυκλοφορίες 1970-71 έχουν λαμπάτο ήχο. Πρέπει βέβαια να ξέρει κάποιος πώς θα διαπιστώσει αν το αντίτυπο που έχει τυπώθηκε τότε ή π.χ. το 1979 που ακόμη ίσχυε η ίδια ετικέτα, όμως η νεότερη κοπή έγινε με άλλα μηχανήματα, υποδεέστερα, κατά τη γνώμη μου.
Επίσης υπάρχουν και οι πραγματικές ευκαιρίες στις επανεκδόσεις μισής τιμής λιανικής, που έκαναν οι εταιρείες δίσκων στη δεκαετία 1970, όπου χρησιμοποιούσαν λαμπάτους εκτυπωτές από την προηγούμενη περίοδο. Λ.Σ.

πρωτη φορά που μ' άρεσε , πάντως , το Κονσέρτο Νο 1 του Σοπέν. Βρε την άτιμη . Συναισθηματική αλλά όχι μελίρρυτη ( δεν κολλήσαμε στα μέλια ):flipout:
Δεν έτυχε να ακούσεις, σαν παλιός, τον Pollini με kletzki σε HMV (ASD 370 του 1960 ή SXLP 30160 σε επανέκδοση το 1974);
Θα έπερεπε να σου είχε αρέσει, αν τον είχες ακούσει. Θεωρείται η καλύτερη ερμηνεία που έγινε ποτέ. Φυσικά υπάρχουν και άλλες καλές. Την συγκεκριμένη που αναφέρετε δεν την έχω ακούσει. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προσεγμένες εκδόσεις κλασσικής σε καλές τιμές...

Δεν έτυχε να ακούσεις, σαν παλιός, τον Pollini με kletzki σε HMV (ASD 370 του 1960 ή SXLP 30160 σε επανέκδοση το 1974);
Θα έπερεπε να σου είχε αρέσει, αν τον είχες ακούσει. Θεωρείται η καλύτερη ερμηνεία που έγινε ποτέ. Φυσικά υπάρχουν και άλλες καλές. Την συγκεκριμένη που αναφέρετε δεν την έχω ακούσει. Λ.Σ.

ας κάνουμε έκαστος λοιπόν έναν κόπο να ακούσουμε τα υπό του άλλου προτεινόμενα -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προσεγμένες εκδόσεις κλασσικής σε καλές τιμές...

το πηρα και εγω το Σαββατο και παρολο που εχω μηδαμινη επαφη
με την μουσικη αυτη νομιζω οτι εχω ερωτευθει τον Bach...

δεν ξερω αλλα νομιζω οτι αυτη η συλλογη θα κανει καλο σε πολλους
αμουσους σαν και μενα...:flipout:

+1

Την βδομάδα που πέρασε:

-H.Berlioz.Φανταστική συμφωνία- Claudio Abbado/Συμφωνική Σικάγου.

-I.Stranvisky.Η ιεροτελεστία της άνοιξης/Το πουλί της φωτιάς-Pierre Boulez/Συμφωνικές του Κλίβελαντ & Σικάγου.

Επίσης εξαιρετικές εκτελέσεις.

Την επόμενη Παρασκευή:

-Tchaikovsky.Hebert Von Krajan-Κοντσέρτο για πιάνο κι ορχήστρα Νο 1.
-Vivaldi.Trevor Pinnock-Οι τέσσερεις εποχές.Κοντσέρτα RV 548 & 516.

Aξίζει η προσφορά μόνον και μόνον γιά τον δίσκο Stravinsky-Boulez πού είναι εξαιρετικός.
H Φανταστική με Abbado είναι μέν καλή αλλά δέν υπερβαίνει αυτή τού Colin Davis.

Σήμερα το πακέτο περιλαμβάνει τα:

1) Beethoven: Κοντσέρτα για πιάνο 4 & 5 Αυτοκρατορικό -Wilhelm Kempff, Φιλαρμονική Ορχήστρα Βερολίνου, Ferdinand Leitner (ηχογράφηση 1961)

2) Dvorak : Συμφωνία Νο9 του Νέου Κόσμου/ Κοντσέρτο για Βιολοντσέλο - James Levine, Staatskapelle της Δρέσδης, Pierre Fournier/George Szell, Φιλαρμονική Βερολίνου (ηχογράφηση 1994)

Παρακαλούνται οι γνώστες να σχολιάσουν. Ωστόσο, εγώ τα αγόρασα ήδη. Και μόνο η έκδοση είναι κομψοτέχνημα (καλό είναι να τα ακούσω και κάποτε ,έ?)

Σήμερα το πακέτο περιλαμβάνει τα:

1) Beethoven: Κοντσέρτα για πιάνο 4 & 5 Αυτοκρατορικό -Wilhelm Kempff, Φιλαρμονική Ορχήστρα Βερολίνου, Ferdinand Leitner (ηχογράφηση 1961)

2) Dvorak : Συμφωνία Νο9 του Νέου Κόσμου/ Κοντσέρτο για Βιολοντσέλο - James Levine, Staatskapelle της Δρέσδης, Pierre Fournier/George Szell, Φιλαρμονική Βερολίνου (ηχογράφηση 1994)

Παρακαλούνται οι γνώστες να σχολιάσουν. Ωστόσο, εγώ τα αγόρασα ήδη. Και μόνο η έκδοση είναι κομψοτέχνημα (καλό είναι να τα ακούσω και κάποτε ,έ?)

Μάριε οι ερμηνείες τού Kempff είναι το μέτρο γιά τά δύο αυτά κοντσέρτα τού Beethoven...
Mιά και τά έργα τυχαίνει να τά γνωρίζω απ´έξω και ανακατωτά ,μπορεί να υπάρχουν άλλες(π.χ.Gilels 4o) που να θεωρούνται καλύτερες..
Ομως ο Kempff αποτελεί την βάση.Ψάξε και στο index αν δεν βαριέσαι..Νομιζω πώς έχω παρουσιάσει το Αυτοκρατορικό(5o).
Συστήνεται ανεπιφύλακτα.:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
Το κοντσέρτο για τσέλλο αξίζει μονον και μόνον για τον μεγάλο Fournier.
Υπάρχει φυσικά και ο Ροστροπόβιτς που τό έχει ερμηνεύσει επίσης εξαιρετικά.
O Levine δεν υπήρξε ποτέ του γούστου μου.

Μάριε οι ερμηνείες τού Kempff είναι το μέτρο γιά τά δύο αυτά κοντσέρτα τού Beethoven...
Mιά και τά έργα τυχαίνει να τά γνωρίζω απ´έξω και ανακατωτά ,μπορεί να υπάρχουν άλλες(π.χ.Gilels 4o) που να θεωρούνται καλύτερες..
Ομως ο Kempff αποτελεί την βάση.Ψάξε και στο index αν δεν βαριέσαι..Νομιζω πώς έχω παρουσιάσει το Αυτοκρατορικό(5o).
Συστήνεται ανεπιφύλακτα.:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
Το κοντσέρτο για τσέλλο αξίζει μονον και μόνον για τον μεγάλο Fournier.
Υπάρχει φυσικά και ο Ροστροπόβιτς που τό έχει ερμηνεύσει επίσης εξαιρετικά.
O Levine δεν υπήρξε ποτέ του γούστου μου.

Δίκιο έχεις για το index, δεν μου έκοψε...:stupido3:
Ευχαριστώ τα μάλλα. :grinning-smiley-043

Πάντως από ότι έχω καταλάβει ως τώρα, η σειρά, εκτός από προσεγμένη, είναι και μια καλή εισαγωγή για αρχάριους, σαν εμένα, ας πούμε.

Πάντως από ότι έχω καταλάβει ως τώρα, η σειρά, εκτός από προσεγμένη, είναι και μια καλή εισαγωγή για αρχάριους, σαν εμένα, ας πούμε.

H σειρά έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον..
Και θα έλεγα σιγά-σιγά τά έργα..
Επειδή μάλιστα απο την μιά εβδομάδα στην άλλη υπάρχουν και έργα διαφορετικής περιόδου καλό είναι νά αγοραστούν όσα κινούν το ενδιαφέρον και να ακουστούν εν καιρώ και μέ ρέγουλα.
Παντως τα 4,5 τού Beethoven πέραν τού οτι είναι όντως μεγάλα έργα προσφέρονται και μέ ένα πολύ σπουδαίο πιανίστα.Οντως η καλύτερη αρχή για να εντρυφήσει κανείς.

Παντως τα 4,5 τού Beethoven πέραν τού οτι είναι όντως μεγάλα έργα προσφέρονται και μέ ένα πολύ σπουδαίο πιανίστα.Οντως η καλύτερη αρχή για να εντρυφήσει κανείς.

Λίγο προβολικά βρίσκω τα πρίμα τους όμως :flipout::grandpa: