Δημήτρης Ν.
AVClub Fanatic
πρωτη φορά που μ' άρεσε , πάντως , το Κονσέρτο Νο 1 του Σοπέν. Βρε την άτιμη . Συναισθηματική αλλά όχι μελίρρυτη ( δεν κολλήσαμε στα μέλια )

πρωτη φορά που μ' άρεσε , πάντως , το Κονσέρτο Νο 1 του Σοπέν. Βρε την άτιμη . Συναισθηματική αλλά όχι μελίρρυτη ( δεν κολλήσαμε στα μέλια )![]()
Καλά εμένα θά ασπρίσουν εντελώς τά μαλλιά μου εδώ μέσα...
Να σε δώ με κομπλάν και τσάϊ στίς 6 το απόγευμα..............:BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:
Η Μartha Argerich έχει την τιμητική της στα δύο νέα cd της σειράς . Κονσέρτο για πιάνο του Σοπέν και του Λίστ με Claudio Abbado και LSO ..
Πραγματικά την κα δεν την είχα ξανακούσει.Μου άρεσε πολύ.Αισθαντικό γυναικείο παίξιμο.
Πραγματικά την κα δεν την είχα ξανακούσει.Μου άρεσε πολύ.Αισθαντικό γυναικείο παίξιμο.
Κι η εγγραφή είναι θαυμάσια(του 1968,που κατά Λουκά Στεφανίδη,θεωρούνται οι καλύτερες της εταιρείας).
Δεν έτυχε να ακούσεις, σαν παλιός, τον Pollini με kletzki σε HMV (ASD 370 του 1960 ή SXLP 30160 σε επανέκδοση το 1974);πρωτη φορά που μ' άρεσε , πάντως , το Κονσέρτο Νο 1 του Σοπέν. Βρε την άτιμη . Συναισθηματική αλλά όχι μελίρρυτη ( δεν κολλήσαμε στα μέλια )![]()
Δεν έτυχε να ακούσεις, σαν παλιός, τον Pollini με kletzki σε HMV (ASD 370 του 1960 ή SXLP 30160 σε επανέκδοση το 1974);
Θα έπερεπε να σου είχε αρέσει, αν τον είχες ακούσει. Θεωρείται η καλύτερη ερμηνεία που έγινε ποτέ. Φυσικά υπάρχουν και άλλες καλές. Την συγκεκριμένη που αναφέρετε δεν την έχω ακούσει. Λ.Σ.
OK! Λ.Σ.ας κάνουμε έκαστος λοιπόν έναν κόπο να ακούσουμε τα υπό του άλλου προτεινόμενα![]()
το πηρα και εγω το Σαββατο και παρολο που εχω μηδαμινη επαφη
με την μουσικη αυτη νομιζω οτι εχω ερωτευθει τον Bach...
δεν ξερω αλλα νομιζω οτι αυτη η συλλογη θα κανει καλο σε πολλους
αμουσους σαν και μενα...![]()
Σήμερα το πακέτο περιλαμβάνει τα:
1) Beethoven: Κοντσέρτα για πιάνο 4 & 5 Αυτοκρατορικό -Wilhelm Kempff, Φιλαρμονική Ορχήστρα Βερολίνου, Ferdinand Leitner (ηχογράφηση 1961)
2) Dvorak : Συμφωνία Νο9 του Νέου Κόσμου/ Κοντσέρτο για Βιολοντσέλο - James Levine, Staatskapelle της Δρέσδης, Pierre Fournier/George Szell, Φιλαρμονική Βερολίνου (ηχογράφηση 1994)
Παρακαλούνται οι γνώστες να σχολιάσουν. Ωστόσο, εγώ τα αγόρασα ήδη. Και μόνο η έκδοση είναι κομψοτέχνημα (καλό είναι να τα ακούσω και κάποτε ,έ?)
Μάριε οι ερμηνείες τού Kempff είναι το μέτρο γιά τά δύο αυτά κοντσέρτα τού Beethoven...
Mιά και τά έργα τυχαίνει να τά γνωρίζω απ´έξω και ανακατωτά ,μπορεί να υπάρχουν άλλες(π.χ.Gilels 4o) που να θεωρούνται καλύτερες..
Ομως ο Kempff αποτελεί την βάση.Ψάξε και στο index αν δεν βαριέσαι..Νομιζω πώς έχω παρουσιάσει το Αυτοκρατορικό(5o).
Συστήνεται ανεπιφύλακτα.
Το κοντσέρτο για τσέλλο αξίζει μονον και μόνον για τον μεγάλο Fournier.
Υπάρχει φυσικά και ο Ροστροπόβιτς που τό έχει ερμηνεύσει επίσης εξαιρετικά.
O Levine δεν υπήρξε ποτέ του γούστου μου.
Πάντως από ότι έχω καταλάβει ως τώρα, η σειρά, εκτός από προσεγμένη, είναι και μια καλή εισαγωγή για αρχάριους, σαν εμένα, ας πούμε.
Παντως τα 4,5 τού Beethoven πέραν τού οτι είναι όντως μεγάλα έργα προσφέρονται και μέ ένα πολύ σπουδαίο πιανίστα.Οντως η καλύτερη αρχή για να εντρυφήσει κανείς.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.