Προσφορά NOVA

Παιδια σε 3play αναφέρομαι και όχι σε σκέτη nova.

Επειδή μιλησα με διαφορους τις τελευταίες μέρες δεν μου έδωσαν κάποια ιδιαίτερη προσφορά και μάλλον θα βάλω αυτό που τρέχει τώρα στα 24,90 της forthnet χωρίς nova.

Ειλικρινα δεν καταλαβα την αποφαση σου
σε συγκριση βεβαια με το παλαιοτερο ποστ σου

Είχα σκοπο να φύγω από τον ΟΤΕ και να πάω στην Forthnet άλλα ήθελα να πετύχω μια καλή προσφορά βαριά μέχρι 35 ευρώ με το multiview αν γινόταν γιατί ήταν αυτό που μ'ενδιεφερε περισσότερο. Από την στιγμή που δεν μπορεσα να βρω μια τέτοια προσφορά δεν έβαλα NOVA άλλα μόνο τηλέφωνο και ίντερνετ στα 24,90.

Σήμερα πηγα εκανα την αίτηση και μου έδωσαν το ρουτερ zte zxhn h108n. Δεν ξέρω αν είναι καλο σαν ρουτερ αν το έχει κάνεις ας μου πει.

Τελικα μου εκανα νεα προσφορα ο ΟΤΕ την οποια δεχτηκα και ακυρωσα σημερα την αιτηση που ειχα κανει για την Forthnet.
Η προσφορα οπως εγραψα και στο αλλο νημα του οτε ειναι η παρακατω:
Με 45,80 ευρω συνολο τον μηνα περιλαμβανει:Τα 29,90 περιλαμβανουν για 24 μηνες....Απεριοριστα σταθερα(αστικα/υπεραστικα), 6 ωρες τον μηνα σε κινητα(360 λεπτα), 24αρι ιντερνετ με νεο εξοπλισμο(modem/router),δωρεαν αναγνωριση κλησεων(lololol), επιπλεον με 15,90 ευρω τον μηνα ΟΤΕ TV FULL PACK για ενα χρονο (με δυνατοτητα επεκτασης στην ιδια τιμη για αλλο ενα χρονο) με δωρεαν εγκατασταση και εξοπλισμο(με τον νεο υβριδικο δεκτη του ΟΤΕ) και τελος σε ενα κινητο cosmote που εχω δωρο καθε μηνα 200 λεπτα προς ολους για εναν χρονο.

οποτε μονο με την απειλη της φορητοτητας γινεται δουλεια και ζοριζονται, διαφορετικα σου δινουν τιμες καταλογου και λενε παραμυθια και οτι δεν υπαρχουν χαμηλοτερες τιμες.
Μην τους αφηνετε ταραξτε τους στις φορητοτητες.

Ναι μονο ετσι γινεται διαφορετικα σου δινουν τιμες καταλογου.
Πιστευω ειναι καλη η προσφορα μιας και εκτος συμβολαιου που ημουνα πληρωνα 90 ευρω το διμηνο.

Ρε παιδιά μια ερωτηση : Ειμαι ενεργός συνδρομητης με nova3play + novasports + κινητα + HD και με πηραν τηλ. απο nova και μου προτειναν ("μετα προνομιακη επιλογη" μου ειπε) για πάντα όπως ειμαι να παω σε full και (εδω ειναι η απορία) ,μου ειπε : όσο αφορα τα κινητα που ηδη εχω οτι σταματαει η πολιτικη ορθης χρησης των 720 λεπτων και με περνανε σε απεριοριστα. Επειδη δεν εχω ξανακουσει κατι σχετικο εχετε κατι στα υποψην σας; Μου ειπε 24μηνο συμβόλαιο στα 54,90 αυτά. Βασικα εριξα ακυρο γιατι οταν του ειπα "θα το σκεφτω.." μου ορμηξε λεγοντας μου ειναι μονο για σημερα η προσφορά.. ενιωσα τηλεφωνικη πίεση. Εχετε ξανακουσει κάτι σχετικό για τα κινητά;

ισχυει αυτο που σου ειπε,οτι ειναι απεριοριστα οπως ειναι και τα σταθερα.Χωρις πολιτη ορθης χρησης.
Αλλα τα λεφτα ειναι πολλα πιστευω για αυτα που δινουν.

Last edited:
Και σε εμενα σημερα με πηραν τηλ (2130393180) επειδη ειμαι μεσα στους 30 !!! πελατες και ισχυει μεχρι της 3 το μεσημερι !!!!! και μου ειπαν για να ειμαι και στην λιστα που θα εχει η νοβα για συγκεκριμενουν πελατες που θα μειωσει( αλλο παλι και τουτο) !!! την τιμη μεσα στον χρονο να εχω full πακετο με πραγματικα απεριοριστα κινητα και (εδω ακουστε) αναβαθμηση της ταχυτητας του internet 5-10% επειδη δεν υποστηριζει VDSL η περιοχη μου.
Εδω τον ρωτησα πως γινεται το εξης: εαν θα βαλω το τηλ να δω εαν υποστηριζω VDSL μου βγαζει ΕΑΝ σημειωσω οτι ειμαι καινουργιος πελατης οτι το υποστηριζει ενω εαν βαλω οτι ειμαι παλιος ΔΕΝ το υποστηριζει , δεν ηξερε να μου απαντησει.

Η τιμη ειναι για 24 μηνες στα 54.90...και φυσικα οπως και πιο πανω στον αλλον τον φιλο, οταν του ειπα οτι θα το σκεφτω με αρχισε στα του στυλ "μεχρι το μεσημερι" "δεν ξερετε τι χανετε" " μια απλη ηχογραφηση ειναι " κτλ κτλ...

αν δεν εχεις προβλημα με τις υπηρεσιες της φορτνετ και σε ενδιαφερει το φουλ-πακ της νοβα
οπως επισης κανεις τηλεφωνα σε κινητα εξοικονομωντας χρηματα π.χ απο συμβολαιο κιν.τηλεφ.
τοτε μην το σκεφτεσαι καθολου.
το ιδανικο θαταν 49.90 αλλα για 5ευ.δεχεσαι αυτο που σου προσφερουν

το ιδανικο θα ηταν στα 39.90 οπως και εχει δωθει απο οτι εχω διαβασει και σε αλλους μετα απο αιτηση στον οτε...με η χωρις κινητα δεν θυμαμαι να πω την αληθεια..
αλλα 55 ευρω δεν τα δινω , εγω προσωπικα.

παντα αναφερομαστε σε συνηθεις η νεες προσφορες για τους περισσοτερους
τα 39.90 δοθηκαν σε λιγες περιπτωσεις χωρις τα δωρεαν κινητα
αν διναν σε ολους αυτη την τιμη μαζι με τα απερ.κινητα θαχαν κλεισει το μαγαζι

εστω και χωρις τα κινητα μια τιμη στα 39.90 για full με το internet ειναι μια χαρα, παρα να αρχιζουν τα του στυλ"αυξηση της ταχυτητα 5-10%" και κατι τετοια...
και συν της αλλης πιστευει κανενας οτι θα εκλεινε το μαγαζι με τετοια προσφορα? μαλλον οχι γιατι θα ειχε πολυ μεγαλο ογκο απο πελατες πραγμα που το θελουν ολοι και γιαυτο γινεται η προσπαθεια να τους κρατησουν ... σσ.γνωμη μου παντα

εγω ειμαι στα 44,90 και μου ειπε ουσιαστικά +10 ευρώ να προστεθούν τα novacinema και να γινουν τα κινητά απεριόριστα. Δεν δεχτηκα διότι No.1 και τα 720 λεπτα σαν απεριόριστα μου ερχονται μηνιαίως - δεν τα ξεπερνάω,No.2 δεν βλέπω ταινίες και No.3 δεν μου άρεσε η αντιμετώπιση.Ο τύπος μιλούσε πολύ γρήγορα,δεν ακουγε αυτά που του έλεγα και στο τέλος ενιωσα πίεση.Νομίζω ότι γενικότερα η τακτική πίεσης είναι λάθος από τις εταιρίες και πολλές φορές θα τους γυρνάει μπούμερανγκ. Μου θύμισε τους υπαλληλους βενζινάδικων που όταν παμε για βενζίνη μας παίρνουν από τα μούτρα για την "περίφημη" καλύτερη βενζίνη ότι κανει καλυτερη καυση κ.λ.π.κ.λ.π. Πολλοί σε φέρνουν σε δύσκολη θέση χωρίς να υπάρχει λόγος.

"αυξηση της ταχυτητα 5-10%" δηλαδη θελει να μας πει οτι και επισημα οι παροχοι βαζουν κοφτες ? ή απλα τα λεμε για να πουλησουμε ??
Μην τσιμπατε οτι ειστε κληρωμενοι σε ολους τα ιδια λενε.Αλλα αυτο οτι και καλα θα αυξησει την ταχυτητα χρηζη αλλης αντιμετωπισης και διευκρινισης.Που νομιζουν οτι ζουμε σε τιποτα σπηλιες?

"αυξηση της ταχυτητα 5-10%" δηλαδη θελει να μας πει οτι και επισημα οι παροχοι βαζουν κοφτες ? ή απλα τα λεμε για να πουλησουμε ??
Μην τσιμπατε οτι ειστε κληρωμενοι σε ολους τα ιδια λενε.Αλλα αυτο οτι και καλα θα αυξησει την ταχυτητα χρηζη αλλης αντιμετωπισης και διευκρινισης.Που νομιζουν οτι ζουμε σε τιποτα σπηλιες?
Πάντως είδα με τα μάτια μου σε βλάβη που είχαμε στην υπηρεσία μου ο τεχνικός του ΟΤΕ να αλλάζει την ταχύτητα συγχρονισμού από τα 19 mbps στα 12 mbps σε συνεννόηση με το τηλεφωνικό κέντρο.

αυτο εννοειται οτι το κανουν σε βαζουν σε "προφιλ συνδεσης" οπως το λενε .
πχ οπως εκαναν και παλια (οπως κανει και ο οτε τωρα) που οσο πληρωνες τοση ταχυτητα σου εδιναν αλλα εδω ειναι οτι πληρωνουμε για εως 24mpbs χωρις περιορισμους.

Βασικά ο ΟΤΕ που έχει πρόσβαση στο καφαο έχει το μαχαίρι και το καρπούζι. Εγώ στη δουλειά κλειδωνα στα 24, όσο πάει το ρουτερ. 50 μέτρα από το καφαο. Μετά από τεχνικές εργασίες του οτε έπεσα στα 12. Μετά από τεχνικό έλεγχο μου είπαν ότι μου έχουν αλλάξει το "κατερχόμενο " και από πλευράς forthnet δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Είναι στο χέρι του οτε. Με μια αλλαγή στο προφίλ ο τεχνικός μου το ανέβασε στο 17 αλλά μετά από μια εβδομάδα και απανωτά ρεσταρτ έπεσα πάλι 12. Η μόνη λύση είναι να περιμένω να γίνουν όλες οι γραμμές ip και να πιανω το πραγματικό της γραμμής...

Για να μην ακουγονται ανακριβειες σε περιπτωση που δεν ξερετε το τεχνικο κομματι της υποθεσης, το να βαλεις καποιον σε "προφιλ" με χαμηλοτερη ταχυτητα ειναι κατι που εχει λογικη σε περιπτωση που θες να βελτιωσεις τη σταθεροτητα της γραμμης του. Σε καθε συνδεση ADSL υπαρχει ενα νουμερο που λεγεται "SNR" = Signal to Noise Ratio. Αυτο το νουμερο οσο μεγαλυτερο ειναι τοσο σταθεροτερη ειναι η γραμμη σου (αφου ο αριθμιτης του κλασματος ειναι το "σημα" και ο παρονομαστης ειναι ο θορυβος της γραμμης). Σε καθε συνδεση ADSL υπαρχει ενας περιοριστικος παραγοντας που δε μπροει να αλλαξει γιατι εχει να κανει με την αποσταση του σπιτιου σου απο το κεντρο του ΟΤΕ. Με δεδομενα καποια αλλα πραγματα (οπως ποιοτητα καλωδιωσης στο σπιτι σου κλπ) η αποσταση σου απο το κεντρο του ΟΤΕ θα καθορισει τη μεγιστη ταχυτητα που μπορεις να πιασεις και για αυτο υποτιθεται οτι οι συνδεσεις που αγοραζεις ειναι ΕΩΣ 24, γιατι δε μπορουν αν ξερουν αν μενεις διπλα στο κεντρο του ΟΤΕ ή στα 2 χιλιομετρα πχ...
Η αποσταση σου απο το κεντρο μεταφραζεται στο modem σου με ενα νουμερο που λεγεται "attentuation" και αυτο μπορει να σου δειξει τη μεγιστη ταχυτητα που θεωρητικα μπορεις να πιασεις. Αποκει και περα ομως, οσο πουσαρεις αυτην την ταχυτητα στο οριο της μειωνεις το δεικτη SNR που αναφερθηκε παραπανω, και αυτο σημαινει οτι αυξανεις την πιθανοτητα αποσυνδεσεων. Μπορει λοιπον ο ιδιος πελατης να βρισκεται σε προφιλ ταχυτητας 17mbps πχ με SNR 4 και επειδη εχει αποσυνδεσεις που και που να τον "ριξουν" στα 14mbps ωστε να ανεβει το SNR στο 6 πχ ή στα 10mbps και να ανεβει το SNR στο 10 ας πουμε για να σταματησουν εντελως οι αποσυνδεσεις του.
Παλαιοτερα αναλογα την εταιρεια ειχαν διαφορετικες τακτικες σχετικα με το ποσο SNR θεωρουσαν οτι πρεπει να εχει καθε πελατης και αυτο ηταν και ενας λογος που αναλογα την εταιρεια πετυχαινες διαφορετικη ταχυτητα συγχρονισμου και σου φαινοταν περιεργο επειδη δεν ηξερες τα παραπανω και δεν ειχες τις τεχνικες γνωσεις να καταλαβεις τι γινεται "απο πισω". Δεν ηταν η μια εταιρεια "καλη" και η αλλη "κακη" απλα ειχαν διαφορετικη τακτικη οσον αφορα το SNR του πελατη.

Με βαση τα παραπανω το να μπει καποιος σε προφιλ χαμηλοτερης ταχυτητας δεν ειναι κατι που απαραιτητα γινεται με στοχο το να τον ζημιωσεις και να του "κλεψεις" bandwidth. Αποκει και περα το να διαφημιζει η forthnet οτι θα σου δωσει αυξηση 5-10% αυτο ναι ειναι απαραδεκτο γιατι τεχνικα δε μπορει να το κανει αυτο διατηρωντας σου το ιδιο SNR , αρα στην πραγματικοτητα θα σου το κανει εις βαρος του SNR και αυτο σημαινει οτι μαλλον αποσκοπουν να εκμεταλευτουν την ανεση που τους δινει το συντηριτικο προφιλ που επιβαλουν στον πελατη και να πιστευουν οτι και με λιγο λιγοτερο SNR (το οποιο δε θα μαθει ποτε ο πελατης) δε θα υπαρχει προβλημα σταθεροτητας...

Κλεινει η παρενθεση.
Στο θεμα τωρα, καμια καλη προσφορα με VDSL παιζει παιδια? Η αληθεια ειναι οτι αυτη τη βδομαδα με πονεσε που ειχε τοσα ματς CH L και Europa που δε μπορουσα να δω...μονο η Euroleague με κραταει ακομα σε αυτους. Αλλα θελω επιτελους να αναβαθμισω σε VDSL. Ξερει κανεις να επιβεβαιωσει κιολας οτι πλεον δινουν απο καμπινες? Μπορει να ελεγθει καπως αυτο? Γιατι νομιζω οτι αν παρω τηλεφωνο στην εξυπηρετηση θα με ακουνε σαν εξωγηινο...