Προσοχή: αφορά αξιολόγηση καλωδίου ρεύματος!

Πάντως καλό είναι να μη προσπαθούμε να γενικεύουμε ‛τα πάντα όλα’ στο θέμα καλωδίων.

Πέραν των κλασικών, καθαρές σφιχτές επαφές διάμετρος κ.ο.κ.

Μελετήστε την κάθε περίπτωση ειδικά και ξεχωριστά.

Το φάρμακο του ενός μπορεί να είναι φαρμάκι για τον άλλο!

και για να θέλουμε φάρμακο, κάτι πάει να πει…

Τασο μονο για καλωδια ρευματος μιλησα μαναμ!
Απλα ακομα κ τα φαρμακα εχουκ καποιες προυποθεσεις για να δωθουν.. Συγκεκριμενες προυποθεσεις.. Συμβουλη τυπου: δε κοιμαμαι το βραδυ, πηρα ενα stedon και στανιαρα, αρα παρε κ συ και δοκιμασε γιατι ισως σε βοηθησει, δε στεκει... Με πιανεις νομιζω ε!

Τασο μονο για καλωδια ρευματος μιλησα μαναμ!
Απλα ακομα κ τα φαρμακα εχουκ καποιες προυποθεσεις για να δωθουν.. Συγκεκριμενες προυποθεσεις.. Συμβουλη τυπου: δε κοιμαμαι το βραδυ, πηρα ενα stedon και στανιαρα, αρα παρε κ συ και δοκιμασε γιατι ισως σε βοηθησει, δε στεκει... Με πιανεις νομιζω ε!

Απλά έχε υπόψη σου ότι έχον γραφτεί πολλά Thread (όχι μονο εδώ)
Κάθε φορά πάμε να λύσουμε το συνολικό πρόβλημα (Αυτό εννοώ να μη γενικεύουμε)
Αλλά καμία φορά καλύτερα είναι να μένουμε στο συγκεκριμένο πρόβλημα παρά να πλατειάζουμε…

Ελλειψα για λίγο και το γεμίσατε οφ!..Ουφ!

Θα τα καθαρίσω εντός ολίγου οπότε μην κάνετε άλλο κόπο να γράφετε εκτός θέματος...

Καπταιν το ξερω αυτο που λες.. Απλα, και φθηνοι ακροδεκτες μπορουν να βελτιωθουν πολυ με απλα πραματακια.ειδικα ακροδεκτες απομιμηση απο ebay... Προσωπικα οτι πειραμα κ να κανα με καλωδια ρευματος ( ντιουικα μονο ) , δε ειδα καμια διαφορα απολυτως.και γιαυτο ειμαι αρνητικος με την υποθεση καλωδιο ρευματος. Αντιθετα ειδα διαφορα σφιγκοντας απλα τις επαφες μου, με μηδενικο φυσικα κοστος... Αυτο το λεω για το φιλο που ειπε οτι ηταν σα να ακουγε αλλα μηχανηματα.. Καποιο λακο εχει η φαβα εκει μαλον..

Μιλάς για φτηνούς ακροδέκτες βρε Σήφη, σαν ποιούς?

Αυτούς που όταν τους ανοίγεις τα λαμάκια είναι καραοξειδωμένα?

Και ότι θέλουν μόνο σφίξιμο και θα πάνε όλα μια χαρά?

Εντύπωση μου κάνει...Τέλος, εσύ στις κατασκευές σου κολλάς με
καλάι του χρωματοπωλείου ή χρησιμοποιείς WBT και Furutech?

παντως γενικα ολα αυτα τα προιοντα θελουν προσοχη, κυριως σε οτι αφορα το ρευμα. Επειδη εχουν μπει πολλα μεγαλα και μικρα μαγαζια στο παιχνιδι ο αγοραστης πρεπει να ειναι υποψιασμενος τουλαχιστον σε οτι εχει να κανει με τα περι κατασκευης, και εξηγουμαι...
Πριν 2 χρονια εκανα ανακαλωδιωση του βραχιωνα μου και εβαλα τους ασημι ακροδεκτες της mitchell απο εναν μαγαζι που τα περναγε απο κρυογεννεση. Αν τα δεις σημερα το εξωτερικο τους εχει σημαδια σαν απο σκουρια, ενα χάλι μαυρο. Προφανως η επεξεργασια και το υλικο δεν τα πηγαν καλα μαζι. Αν μου συνεβαινε κατι τετοιο σε χρυσοπληρωμενο καλωδιο και ειδικα ρευματος (κινδυνος) θα εκλεγα τα λεφτα μου. Θελει προσοχη εκει το θεμα.

Μιλάς για φτηνούς ακροδέκτες βρε Σήφη, σαν ποιούς?

Αυτούς που όταν τους ανοίγεις τα λαμάκια είναι καραοξειδωμένα?

Και ότι θέλουν μόνο σφίξιμο και θα πάνε όλα μια χαρά?

Εντύπωση μου κάνει...Τέλος, εσύ στις κατασκευές σου κολλάς με
καλάι του χρωματοπωλείου ή χρησιμοποιείς WBT και Furutech?

Να ενα παραδειγμα καπτεν.. http://cgi.ebay.com/Rhodium-Plated-...360?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c1a412d60

Εχω εδω και εναν χρονο φτιαξει 3 καλωδια και αλλοι 3 ακροδεκτες καθονται.. Μολις τωρα ανοιξα να δω εναν. Οξειδωση Μηδεν.Πεντακαθαρος ειναι..και πριν τον κουμπωσω στην συσκευη (στον προενυσχητη μου, στην tv και στον Τελικο) λυγιζω τα πινακια λιγακι και μπαινει σφιχτα σφιχτα..
Καλα'ι' χρησημοποιω με 4% ασημι, μαρκας Intertechnik αν θυμαμαι καλα..

α και δεν ειπα οτι θα παν ολα μια χαρα..ειπα οτι σε κανενα συστημα απο οσα εχω ακουσει δεν ειδα καμια διαφορα απλα αλλαζοντας ενα καλωδιο ρευματος.. και ειπα οτι δεν τα καταδικαζω ολα. δε λεω δηλαδη οτι 100% ειναι μουφιες ολα..
απλα ειπα οτι θα θελα πραγματικα να δω καποιες διαφορες, και δεν τα χω αποριψει ακομα, γιατι σοβαρα ατομα, των οποιων η αποψη μετραει πολυ σε μενα, λενε οτι υπο προυποθεσεις υπαρχουν καποιες -μικρες- διαφορες.

Λοιπόν ενώ το thread ξεκίνησε καλά, κατέληξε πάλι σε "άσχημες" διαφωνίες δυστυχώς..
Νομίζω πως όποιος ξέρει θα πρέπει - αν θέλει - να μοιράζεται με τους υπόλοιπους τη γνώση αυτή και όχι να αφορίζει, χάνει κάθε δίκιο έτσι.
Από κει και πε´ρα στο δια ταύτα.
Το ότι τα καλώδια ρεύματος κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά σε εένα σύστημα, φαίνεται ότι το παραδέχονται όλοι όσοι ασχολούνται με τον ήχο και την εικόνα..
Προσωπικά δεν έχω εμπειρία αλλά προβληματίζομαι έντονα μια και έκανα τη βουτιά σχετικά πρόσφατα σ αυτό το ρημάδι το πολυέξοδο high end.. Η απορία μου είναι η εξής : Η διαφορά στην ποιότητα πόσο ανάλογη είναι με την τιμή του καλωδίου? Ισχύει ο γενικός κανόνας ότι από μια τιμή και έπειτα οι διαφορές στην ποιότητα κοστίζουν μερικές εκατοντάδες ευρώ? Σε ποιά τιμή περίπου να κινηθούμε ? Σίγουρα υπάρχει value for money, ποιό είναι αυτό?
Ξέρω ότι δεν υπάρχει εύκολη απα´ντηση σε αυτά τα ερωτήματα, αλλά έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν κι άλλοι μη ηλεκτρονικοί σαν εμένα, αλλά με εμπερία στη σωστή αναπαραγωγή της μουσικής που έχουν παρόμοια απορία.
Α και καπετάνιε, ε´ν α μπράβο για την ψυχραιμία σου, ο τύπος είναι "προκλητικά" προσβλητικός

Το ότι τα καλώδια ρεύματος κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά σε εένα σύστημα, φαίνεται ότι το παραδέχονται όλοι όσοι ασχολούνται με τον ήχο και την εικόνα..

are you sure μαι φρεντ?..

σημερα ακουσα ενα καλωδιο που σαν πρωτη επαφη λεω οτι ειναι καταπληκτικο..

την μεγαλυτερη δουλεια την εκανε στον τελικο και μετα στον προ...

ιδια χαρακτηριστικα και στις δυο περιπτωσεις αλλα λιγοτερη ποσοτητα αν μπορω να το πω ετσι..

λοιπον...εχουμε και λεμε...εκταση πανω και κατω,περισσοτερη λεπτομερια , λιγο εμπρος οι φωνες και καλυτερος εστιασμος..

το καλωδιο που υπηρχε δεν ηταν το απλο μαυρο

αυτο που λες δεν ισχυει. Καποια διαφορα μπορει να κανουν αλλα οχι οσο θα εκανε ενα καλο interconnect η ενα καλωδιο ηχειων, ποσο μαλλον η αναβαθμιση ηχειων η προενισχυτη.

Εαν θελεις καποιες προτασεις που θεωρω πολυ τιμιες για τα λεφτα τους θα μπορουσα να σου αναφερω τα Super Jazz Mains της Black Rhodium και τα Oyaide Tunami.

Για πιο ακριβα εγω προσωπικα χρησιμοποιω καλωδια ρευματος της Argento αλλα υπαρχουν απειρες μαρκες να πειραματιστεις....

αυτο που λες δεν ισχυει. Καποια διαφορα μπορει να κανουν αλλα οχι οσο θα εκανε ενα καλο interconnect η ενα καλωδιο ηχειων, ποσο μαλλον η αναβαθμιση ηχειων η προενισχυτη.

Εαν θελεις καποιες προτασεις που θεωρω πολυ τιμιες για τα λεφτα τους θα μπορουσα να σου αναφερω τα Super Jazz Mains της Black Rhodium και τα Oyaide Tunami.

Για πιο ακριβα εγω προσωπικα χρησιμοποιω καλωδια ρευματος της Argento αλλα υπαρχουν απειρες μαρκες να πειραματιστεις....

Προσωπικά μόνο πειραματισμούς σε interconnects και ηχείων έχω κάνει και όντως έχουν διαφορές, παρόλο που ήμουν αρκετά σκεπτικός στην αρχή, παρόλα αυτά ακούω συνέχεια από ανθρώπους που ασχολούνται χρόνια ότι τα καλώδια ρεύματος κάνουν πιο αισθητή διαφορά, μάλλον πρέπει να το τεστάρω ο ίδιος, απλά ήθελα να καταθέσω την απορία μου και ευχαριστώ για την απάντηση

ολα τα καλωδια επηρεαζουν το ηχητικο αποτελεσμα.
προφανως εχει να κανει με ηλεκτρικα χαρακτηριστικα.
εαν παιζει καλυτερα η χειροτερα ειναι μια αλλη ιστορια.

Παρακολουθώ τις συζητήσεις - κόντρες περί καλωδίων καιρό τώρα. Προσπαθώ να ενημερωθώ και να συγκεντρώσω πληροφορίες και γνώσεις μη έχοντας ο ίδιος ιδιαίτερες εμπειρίες, σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον θέμα.
Πράγματι όλες οι συζητήσεις εξελίχθηκαν σε διαμάχες άλλες μεγαλύτερες και άλλες μικρότερες. Πιστεύω οτι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράσει τη γνώμη-εμπειρία του, όσο ακραία και αν είναι σε οποιαδήποτε από τις δύο κατευθύνσεις όσο διατηρεί το σεβασμό προς το συνομιλητή του και με τρόπο κόσμιο και ευγενικό. Αν παρόλαυτά δεν μπορεί, ας το κάνει έστω με χιούμορ και όλοι θα καταλάβουν. Εχω διαπιστώσει - στο μικρό διάστημα που συμμετέχω εδώ - οτι τα περισσότερα μέλη που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους forums, είναι άτομα αυξημένης αντίληψης και άνθρωποι που εκτός από εξειδικευμένη γνώση έχουν και προσωπική καλλιέργεια.

Με δεδομένη τη θετική επαγγελματικά κατεύθυνση μου σας λέω οτι δεν μπορώ να δεχθώ χωρίς επαρκή επιστημονικά στοιχεία τη θετική συμβολή του τελευταίου 1-1.5 μέτρου αγωγού στο ηχητικό αποτέλεσμα.
Οταν το ζητούμενο είναι η παροχή επαρκούς ισχύος στο σύστημά μας (νομίζω αυτός είναι ο στόχος), τότε μπορώ να καταλάβω τη βελτίωση που θα προσφέρει μια αποκλειστική γραμμή από τον πίνακα με "χοντρό" καλώδιο χωρίς ματίσεις που να καταλήγει σε σούκο βαρέως τύπου (βιομηχανικό) που να σηκώνει πολλά αμπέρ.
Μπορώ να καταλάβω επίσης τη θετική συμβολή που θα έχει στην παροχή "σωστής" ισχύος, η χρήση σταθεροποιητών τάσεως και φίλτρων ρεύματος μιας και όλοι ξέρουμε οτι η ΔΕΗ και οι λοιπές οικιακές συσκευές μας προκαλούν μεταβολές στην τάση.
Μπορώ να καταλάβω επίσης (με δεδομένη τη σωστή διατομή καλωδίου) τη θετική συμβολή των καλών και πιθανά ακριβών βυσμάτων IEC και σούκο ώστε να εξασφαλίσουμε την πλήρη απουσία οξείδωσης και τη "σφιχτή" επαφή μεταξή βυσμάτων που αν δεν υπάρχει (ειδικά σε τελικούς) μπορεί να είναι και επικίνδυνο.

Μη έχοντας λοιπόν ιδιαίτερη προσωπική εμπειρία και όντας ειλικρινά και αντικειμενικά ανοιχτός σε όλες τις γνώμες και εξηγήσεις θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να απαντήσει (τεχνική-επιστημονική εξήγηση ή παραπομπή) στο ανωτέρω ερώτημα, δηλ. πως το τελευταίο μέτρο καλωδίου μπορεί να επηρρεάσει τον ήχο ενός συστήματος στο οποίο παρέχουμε επαρκές και σταθερό ρεύμα ?

Εννοείται οτι δεν θα ήθελα απάντηση του τύπου εγώ το ακούω οι άλλοι όχι μάλλον φταίνε τα αυτιά τους ή το σύστημά τους.
Εννοείται οτι όταν κάποιος (οι περισσότεροι εδω μέσα) που έχει ένα εξαιρετικό σύστημα λέει οτι ακούει διαφορές, προσωπικά τον πιστεύω αν και θεωρητικά μου φαίνεται περίεργο εφόσον ισχύουν οι παραπάνω προυποθέσεις (ισχύος και σταθερότητας). Απλά αν μπορεί κάποιος να το εξηγήσει και τεχνικά - επιστημονικά.

Τώρα και να μην το εξηγήσουμε δεν τρέχει και τίποτα. Ετσι κι αλλιώς τα δύο "στρατόπεδα" φαίνεται οτι έχουν φανατικούς οπαδούς που δεν αλλάζουν γνώμη.

Να σας πω και τη δική μου γνώμη : επειδή το φαινόμενο της στερεοφωνίας είναι ψυχοακουστικό, τη μεγαλύτερη αλλαγή για μένα την κάνει η στιγμιαία διάθεση. Αυτή τη βελτιώνω με 2-3 ουισκάκια και ανεβαίνει κατακόρυφα η απόδωση και μάλιστα του οποιουδήποτε συστήματος. Ψηφιακό - αναλογικό, τα πάντα. Καλή διάθεση να έχουμε, χωρίς άγχος και όλα θα τα διορθώσει η μουσική.

Αυτά για την ώρα.

Καλή συνέχεια -bye-

Last edited:

Εχμ.. Η εικόνα τώρα που κολλάει;

Δεν ξέρω πολλούς που να υποστηρίζουν ότι τα καλώδια ρεύματος επηρεάζουν και την εικόνα.. και αυτοί οι λίγοι που το λένε, συνήθως ντρέπονται να το πουν μπροστά σε κόσμο.. ;)

Γνωρίζω άνθρωπο που είδε σαφή βελτίωση της εικόνας σε blu ray player όταν από περιέργεια αντικατέστησε το καλώδιο ρεύματος με κάποιο που κόστιζε όσο το player, χαρακτηριστικάείπε ότι εξαφανίστηκε ο κόκκος που νόμιζε μέχρι τότε οφειλόταν στη διαδρομή μέσα από τους τοίχους

Re: Απάντηση: Προσοχή: αφορά αξιολόγηση καλωδίου ρεύματος!

σημερα ακουσα ενα καλωδιο που σαν πρωτη επαφη λεω οτι ειναι καταπληκτικο..

την μεγαλυτερη δουλεια την εκανε στον τελικο και μετα στον προ...

ιδια χαρακτηριστικα και στις δυο περιπτωσεις αλλα λιγοτερη ποσοτητα αν μπορω να το πω ετσι..

λοιπον...εχουμε και λεμε...εκταση πανω και κατω,περισσοτερη λεπτομερια , λιγο εμπρος οι φωνες και καλυτερος εστιασμος..

το καλωδιο που υπηρχε δεν ηταν το απλο μαυρο

Συνοπτικά περιγράφεις μια παρόμοια αλλαγή με αυτή που έννοιωσα κι' εγώ...

Μάλλον ξεχάσατε την ερώτηση μου (λόγω αψιμαχιών...)... υπάρχει κάποιος που μπορεί να απαντήσει...??

ή έχω δίκιο λέγοντας ότι δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση...

VetNic?