Εγώ είμαι υποστηρικτής της "πιστότητας", και θα το δηλώνω επανειλημμένως, άσχετα αν κάποιοι διαφωνούν ή όχι.
Συμφωνώ με τον CENTRAL, και πάντοτε οι ηχογραφήσεις που χρησιμοποιώ για να αξιολογήσω μηχανήματα είναι απλές από άποψη επεξεργασίας, αναλογικές στην διαδικασία ηχογράφησης και με "καλές" και ακριβείς διαδικασίες πρεσαρίσματος (προφανώς αξιολογώ με βινύλιο).
Δυστυχώς δεν υπάρχουν άπειρες τέτοιες ηχογραφήσεις, και οι περισσότερες είναι του στυλ (audiophile) που καυτηριάζεται σε άλλη ενότητα (λόγω μάλλον μουσικών γούστων).
Πιστότητα δεν σημαίνει να παίζει όλη η συμφωνική ορχήστρα μπροστά σας όπως την ακούς στο Μέγαρο, ή όπου αλλού, αλλά η πιο "αληθοφανής" ψευδαίσθηση αυτής της εμπειρίας το οποίο εμπεριέχει εκτός από αισθητηριακές διαφορές (αυτιά-ακοή και μάτια) και ψυχολογικές προεκτάσεις (για αυτό τον λόγο διαφορετικοί άνθρωποι ακούνε διαφορετικά πράγματα, και μάλιστα υπάρχει και η υποσυνείδητη ικανότητα να ακούς αυτά που υποσυνείδητα θέλεις...).
Δεν είναι δυνατόν η ακουστική του χώρου να μετατρέψει μια ηχογράφηση που έγινε πχ μέσα σε Καθεδρικό Ναό, σε ακούστική WC... αυτό δεν είναι δυνατόν.
Το δυσκολότερο τεστ που μπορεί να υποστεί ένα ηχοσύστημα είναι μια συμφωνική ορχήστρα, και τα ευκολότερα τεστ είναι ένα όργανο μόνο του πχ κλασσική κιθάρα (το πιάνο είναι το δυσκολότερο σόλο όργανο κατά την άποψη μου εκτός κάτι kodo drums κλπ τα οποία είναι εξεζητημένα ως όργανα). Κάπου στην μέση είναι η ανθρώπινη φωνή.
Είναι οξύμωρο σχήμα να μιλάμε για πιστότητα και αυτή να είναι ψευδαίσθηση, αλλά έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα, και δεν νομίζω να υπάρχει καμιά διαφωνία επάνω στο θέμα αυτό.
Ορισμένοι απλά προτιμάνε να μην χρησιμοποιούν το όρο πιστότητα, και άλλοι να μην χρησιμοποιούν τον όρο ψευδαίσθηση, αυτό είναι όλο.
Όσο για τα καλώδια σύντομα απαντώ, ΝΑΙ διάβασα όλη την ενότητα εκείνη που μου υποδείξατε, ΟΧΙ δεν προσπαθώ να εναντιωθώ στην ιδέα καλωδίων ρεύματος, και ΟΧΙ δεν προσπαθώ να την καταρρίψω εάν ζητάω επιστημονικές εξηγήσεις.
Άλλωστε δήλωσα ότι άκουσα μια σημαντική διαφορά με το καλώδιο της Oyaide.
Ο Ισοβίτης έδωσε έναν πολύ καλό κατάλογο με το τι μπορεί να συμβαίνει (μάλιστα είναι ο πληρέστερος που έχω διαβάσει μέχρι τώρα) αλλά επιστημονική εξήγηση δεν δίνεται για το πως το ΕΝΑΛΛΑΣΣΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ (πριν την τροφοδοσία) επηρεάζει τον ήχο του ηχοσυστήματος.
Είναι άλλο να απαριθμούμε τους παράγοντες που γνωρίζουμε ότι επηρεάζουν κάποιο φαινόμενο, και άλλο να περιγράφουμε και να εξηγούμε το ίδιο το φαινόμενο...βέβαια για κάποιους δεν υφίσταται και ως φαινόμενο... αλλά ούτε και αυτοί μας εξηγούν τον λόγο που το απορρίπτουν...