Προσοχή: αφορά αξιολόγηση καλωδίου ρεύματος!

...βέβαια για κάποιους δεν υφίσταται και ως φαινόμενο... αλλά ούτε και αυτοί μας εξηγούν τον λόγο που το απορρίπτουν...

Το οτι για καποιους δεν υφισταται ως (ακουστικο) φαινομενο,ειναι μαλλον και ο λογος που το απορριπτουν.Απο την στιγμη που καποιος λεει οτι δεν ακουει διαφορες,δικαιολογημενα δεν ασχολειται και με το θεμα.

Ή να βάζω αμερικάνικες λάμπες για να πετύχουμε , την ''οξύτητα'' ενός φίλτρου που ο άλλος (ηχολήπτης) γύρισε απλά ένα κουμπί λίγο δεξιά.

και άντε να γύρισε λίγο το κουμπί δεξιά...επειδή το ήθελε....
μήπως το κουμπί γύρισε καταλάθος γιατί έσκυψε να πάρει το μολυβι του ή επειδή κάποιος του σφύριξε κάτι στ αυτί, ή μπλέχτηκε ένα καλώδιο στην κονσόλα ή στην κρίσιμη φάση του έκανε νόημα ο κιθαρίστας να ανεβάσει κι αυτός έξυνε...τ αυτί του...

κι άντε μετά εμείς τα γατόνια να λέμε ..."η κιθάρα είναι λίγο πεσμένη στις μεσοϋψηλές"...."με ένα καλωδιάκι των 3000 θα έρθει στα γράδα της...":firstprize:

Τηλεγράφημα

- καλώδια ρεύματος. Εχω ζήσει διαφορές αντίστοιχες με αλλαγή συσκευής και βάλε. Ευτυχώς δεν "κέρδιζε" πάντα το ακριβότερο.
- ηχογραφήσεις/ηχολήπτες. Η δουλειά τους στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πάνω από μέτρια. Τα συστήματα έχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα κι αυτό είναι που οδηγεί στην συνεχή αναζήτηση.
- στήσιμο. Κρίσιμο αλλά όχι αποτρεπτικό απ την απόλαυση. Λίγοι θέλουν τον τέλειο χώρο γιατί δυστυχώς θ ακούσουν πως παίζει η αλυσίδα.

stop

Re: Απάντηση: Προσοχή: αφορά αξιολόγηση καλωδίου ρεύματος!

Τηλεγράφημα

- καλώδια ρεύματος. Εχω ζήσει διαφορές αντίστοιχες με αλλαγή συσκευής και βάλε. Ευτυχώς δεν "κέρδιζε" πάντα το ακριβότερο.
Μπραβο,πες το διοτι οι "αντιφρονουντες:flipout:" εχουν την εντυπωση οτι ολοι μιλανε για περιουσιες οταν λενε για καλωδια γενικα:a0210:

Μπραβο,πες το διοτι οι "αντιφρονουντες:flipout:" εχουν την εντυπωση οτι ολοι μιλανε για περιουσιες οταν λενε για καλωδια γενικα:a0210:

ετσι ακριβως...

εχω δοκιμασει πανακριβα καλωδια ρευματος σπιτι μου που απλα κατεστρεφαν τον ηχο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προσοχή: αφορά αξιολόγηση καλωδίου ρεύματος!

ετσι ακριβως...

εχω δοκιμασει πανακριβα καλωδια ρευματος σπιτι μου που απλα κατεστρεφαν τον ηχο...
+ 1

Αν κάποιος έχει εμπειρία με καλώδια ρεύματος, δηλαδή έχει ήδη στο σύστημα του και έχει ακούσει διαφορές, τότε είναι απλά θέμα να συνεννοηθεί με τους αντιπροσώπους/πωλητές να δανειστεί καλώδια να ακούσει ή αν έχει φίλους που έχουν, να ακούσει τα δικά τους.

Προσωπικά επειδή μου αρέσει να σκαλίζω και να φτιάχνω πράγματα μόνος μου θα φτιάξω φτηνά χειροποίητα, με καλώδια αυτοματισμού (από Δημουλά) όπως έχουν κάνει με επιτυχία πολλά παιδιά εδώ, και υπάρχει και ενότητα κάπου.

Αν οι διαφορές είναι αρκετά προς το καλύτερο (που πιστεύω πως θα είναι) θα μπω σε μια αργή διαδικασία αντικατάστασης (ένα ένα) με καλύτερα, μετά από εξαντλητικές ακροάσεις μακράς διαρκείας.

Μόνο εάν πεισθώ μετά από μακροχρόνιες ακροάσεις (ότι το α είναι καλύτερο από το β ή από τα φτηνά χειροποίητα...) θα διαθέσω σημαντικά ποσά επάνω στα καλώδια...

Τηλεγράφημα

- ηχογραφήσεις/ηχολήπτες. Η δουλειά τους στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πάνω από μέτρια. Τα συστήματα έχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα κι αυτό είναι που οδηγεί στην συνεχή αναζήτηση.
- στήσιμο. Κρίσιμο αλλά όχι αποτρεπτικό απ την απόλαυση. Λίγοι θέλουν τον τέλειο χώρο γιατί δυστυχώς θ ακούσουν πως παίζει η αλυσίδα.

stop

Εγω θα πρόσθετα ότι ΣΠΆΝΙΑ το ακριβότερο είναι το καλύτερο για ένα σύστημα! Αυτο όμως δεν συνεπάγεται ότι τα καλα καλώδια είναι φτηνά! Θέλει μεγάλη εμπειρία για να καταλάβεις αν αυτο που κάνει ένα καλώδιο είναι θετικό η αρνητικό!

Εγω θα πρόσθετα ότι ΣΠΆΝΙΑ το ακριβότερο είναι το καλύτερο για ένα σύστημα! Αυτο όμως δεν συνεπάγεται ότι τα καλα καλώδια είναι φτηνά! Θέλει μεγάλη εμπειρία για να καταλάβεις αν αυτο που κάνει ένα καλώδιο είναι θετικό η αρνητικό!

Γιαυτό και η αξιολόγηση πρέπει να είναι μακρόχρονη,

διότι μπορεί εύκολα να μπερδευτεί κανείς από το "εντυπωσιακότερο" με μια σύντομη και με συνοπτικές διαδικασίες ακρόαση, χωρίς αυτό να αποτελεί και το "καλύτερο"...,

ή να μην μπορέσει να αντιληφθεί τις "αρετές" ενός λιγότερου "εντυπωσιακού" ήχου ο οποίος είναι "καλύτερος" από αυτόν που έχουμε συνηθίσει...

προσωπικά την έχω πατήσει έτσι..., αλλά και εδώ διαβάζω συχνά βιαστικές και ενθουσιώδεις απόψεις ή το αντίθετο...(και όχι μόνο για καλώδια...)

Αν κάποιος έχει εμπειρία με καλώδια ρεύματος, δηλαδή έχει ήδη στο σύστημα του και έχει ακούσει διαφορές, τότε είναι απλά θέμα να συνεννοηθεί με τους αντιπροσώπους/πωλητές να δανειστεί καλώδια να ακούσει ή αν έχει φίλους που έχουν, να ακούσει τα δικά τους.

Προσωπικά επειδή μου αρέσει να σκαλίζω και να φτιάχνω πράγματα μόνος μου θα φτιάξω φτηνά χειροποίητα, με καλώδια αυτοματισμού (από Δημουλά) όπως έχουν κάνει με επιτυχία πολλά παιδιά εδώ, και υπάρχει και ενότητα κάπου.

Αν οι διαφορές είναι αρκετά προς το καλύτερο (που πιστεύω πως θα είναι) θα μπω σε μια αργή διαδικασία αντικατάστασης (ένα ένα) με καλύτερα, μετά από εξαντλητικές ακροάσεις μακράς διαρκείας.

Μόνο εάν πεισθώ μετά από μακροχρόνιες ακροάσεις (ότι το α είναι καλύτερο από το β ή από τα φτηνά χειροποίητα...) θα διαθέσω σημαντικά ποσά επάνω στα καλώδια...
Κρις,ξεκινα με μονοκλωνο 12awg(2mm διαμετρο).Ενα απο τα καλυτερα που δοκιμασα ως τωρα.Μπορει να ειναι και το τελευταιο που θα δοκιμασεις:a0210:

Αυτό υποστηρίζω, δεν είναι voodoo.

Οι πρώτοι υπολογισμοί ξεκίνησαν το 1850 (αν θυμάμαι καλά?) για καλώδια κάτω από τη θάλασσα.

Να, τώρα θυμήθηκα και τη θερμοκρασία : -)

Ανακεφαλαιώνοντας, από αυτά που έχω διαβάσει έως τώρα:

Οι μετρήσεις R, C, L?... δικαιολογούν τη διαφορά,
Η θωράκιση?... δικαιολογεί τη διαφορά,
Η καλή επαφή των αγωγών με τον τερματισμό τους?... δικαιολογεί τη διαφορά.
Η διατομή?... δικαιολογεί τη διαφορά,
Η καθαρότητα του αγωγού?... δικαιολογεί τη διαφορά.

Σκέφτομαι τώρα:

Ο μονωτής (όχι η θωράκιση) δικαιολογεί τη διαφορά?
Η γεωμετρία των κλώνων του αγωγού δικαιολογεί τη διαφορά?
Η ποιότητα των φις δικαιολογούν τη διαφορά?
Οι κραδασμοί και η απομόνωση των αγωγών δικαιολογεί τη διαφορά?
Η διαφορά της γείωσης, ανάλογα το έδαφος, δικαιολογεί τη διαφορά?
Το μήκος του καλωδίου δικαιολογεί τη διαφορά?
Σε πολύκλωνο αγωγό, η μόνωση μεταξύ των κλώνων, δικαιολογεί τη διαφορά?
Η χρονική σταθερά (ναι, υπάρχει και τέτοιο) δικαιολογεί τη διαφορά?
Ο υπολογισμός για τη χρονική σταθερά και το μήκος δικαιολογεί τη διαφορά?
Η ποιότητα λείανσης του αγωγού δικαιολογεί τη διαφορά?
Η… αταξία των e που παίζουν… μπιλιάρδο πηγαίνοντας για τη συσκευή μας δικαιολογεί τη διαφορά? :BDGBGDB55:

Αυτά μου «ήρθαν» πρόχειρα… κάποια σίγουρα ξεχνώ (ΟΚ, σας καταλαβαίνω, όπως μου ήρθαν να μου φύγουν) :furious3:

Εξηγήσεις υπάρχουν, κάποιος που να έχει τη γνώση για το συνδυασμό των παραπάνω και να τη μεταφέρει με απλά, κατανοητά λόγια, υπάρχει?
Οι περισσότεροι, ανάλογα των γνώσεών μας από την κατεύθυνση που ακολουθήσαμε, ξέρουμε μέρος ή κάτι περισσότερο αλλά όχι το σύνολο αυτών.

Ξέρουν οι κατασκευαστές καλωδίων όλα τα παραπάνω? Δε νομίζω.
Κάποιοι από αυτούς, στην πορεία, σίγουρα έμαθαν πολύ περισσότερα απ’ ότι αρχικά γνώριζαν.
Μέσα από συνεργασίες με ανθρώπους, που ο καθένας γνωρίζει κάτι από τα παραπάνω, συμπληρώνουν το «puzzle» που ονομάζεται καλώδιο και είναι η εργασία τους.
Δεν είναι voodoo, δεν είναι μαγεία, έχει εξήγηση αλλά ανήκει σε περισσότερα, του ενός, αντικείμενα εκπαίδευσης.

Α! κάτι ακόμα.
Δε συγκρίνουμε καλώδια ρεύματος στις συσκευές, όταν το πολύπριζό μας είναι του «κιλού».
Δε συγκρίνουμε καλώδια -ρεύματος, ηχείων, διασύνδεσης- όταν το σύστημά μας «πάσχει» (συνεργασία ενισχυτή-ηχείου, συνεργασία προ ενισχυτή-τελικού, δυνατότητα «άντλησης» πληροφορίας στην πηγή μας κ.λπ.)
Όταν τελειώσουμε με το σύστημά μας, είμαστε σίγουροι για την «αλυσίδα» μας, τότε δοκιμάζουμε –κάποιου σοβαρού κόστους- καλώδια.

Επίσης, αν το σύστημα αποτελείται από Technics PGA-340, Teac AR-300 και Spendor 2000 series (όλα καταργημένα και πολλών ετών πίσω, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις), ότι καλώδιο και να τους βάλεις… χάλια θ’ ακούγονται! :-(

Καληνύχτα σας :-)
:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:​

Επιτέλους, όλοι οι παράγοντες που δικαιολογούν τις διαφορές μεταξύ καλωδίων ρεύματος, συγκεντρωμένoi όλoi μαζί και ταξινομημένoi!

Έστω και καθυστερημένα, θα ήθελα να δώσω Συγχαρητήρια στον isoviths για την εξαιρετική δουλειά, να συγκεντρώσει σε ενιαίο κατάλογο όλους τους λόγους για τους οποίους τα καλώδια ρεύματος επιδρούν στις συσκευές, με τις οποίες συνδέονται και συμμετέχουν στο τελικό ακουστικό αποτέλεσμα.

Όλοι οι παραπάνω παράγοντες εν μέρει αληθεύουν. Αυτό που αγνοούμε και αποτελεί αντικείμενο πραγματικής αναζήτησης και επιστημονικής έρευνας, είναι ο βαθμός της σημασίας καθενός επιμέρους αιτίου στο τελικό αποτέλεσμα. Τα παραπάνω αποτελούν επίσης το πεδίο έρευνας και εφαρμογής των διαφόρων κατασκευαστών. Και ο καθένας τους δίνει τη δική του απάντηση. Εκμεταλλευόμενοι βεβαίως τα κενά που υπάρχουν σ’ αυτό τον τομέα της γνώσης και περιβάλλοντας την όποια μερική αλήθεια με αρκετή μυθολογία για λόγους μάρκετινγκ, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα εξωφρενικά ποσά που ζητάνε για τα προϊόντα τους.

Σε γενικές γραμμές τα καλώδια ρεύματος πρέπει να έχουν τις παρακάτω ιδιότητες:

-Να μη συμπεριφέρονται ως ηλεκτρικό στοιχείο L,R,C (πηνίο, αντίσταση, πυκνωτής), επιδρώντας με οποιοδήποτε τρόπο με τη συσκευή και κυρίως με τα κυκλώματα εισόδου.

-Να συμπεριφέρεται ως ένα απλό κομμάτι σύρμα και να μην παρεμβαίνει με κάποιο τρόπο στη μεταφορά της παρεχομένης ισχύος.

-Να συμπεριφέρεται ως φίλτρο που αποκόπτει τις EMI και RFI (Επιδράσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και ραδιοσυχνοτήτων αντίστοιχα).

Οι παραπάνω απαιτήσεις είναι και αντιφατικές μεταξύ τους!
Οι κατασκευαστές των συσκευών μας λαμβάνουν υπ’ όψιν ως ένα βαθμό κατά τη σχεδίαση τις πιο πάνω επιδράσεις. Ως ένα βαθμό. Γι’ αυτό και οι συσκευές είναι άλλες λιγότερο κι’ άλλες περισσότερο «αναίσθητες» στις αλλαγές καλωδίων ρεύματος.

Έτσι όμως είναι απρόβλεπτο, ποια συσκευή θα ωφεληθεί από ένα καλό καλώδιο ρεύματος. Σε δοκιμές που έχω κάνει με διάφορα καλώδια τα αποτελέσματα ποίκιλλαν πολύ. Αλλάζοντας το ίδιο καλώδιο ρεύματος από συσκευή σε συσκευή αλλού διαπίστωσα θεαματικές διαφορές, αλλού περιορισμένες κι’ αλλού σχεδόν τίποτε. Και κατά πάσα πιθανότητα κάθε καλώδιο ρεύματος επιδρά διαφορετικά με κάθε επιμέρους συσκευή και μόνο δοκιμάζοντας μπορούμε να ξέρουμε στα σίγουρα.

Στο σημείο αυτό τα καλώδια ρεύματος διαφέρουν από τα καλώδια ηχείων και τα interconnects, που αν μη τι άλλο έχουν πιο προβλέψιμη συμπεριφορά.

Και πιθανόν εξάλλου να μην έχει σημασία, αν είναι φτηνό ή ακριβό καλώδιο, αλλά πόσο ταιριάζει με τη συσκευή που θα συνδεθεί…

Σε κάθε περίπτωση πριν αγοράσουμε καλώδιο ρεύματος, δοκιμάζουμε.
Και μάλιστα με τη συγκεκριμένη συσκευή που μας ενδιαφέρει!

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:​

Επιτέλους, όλοι οι παράγοντες που δικαιολογούν τις διαφορές μεταξύ καλωδίων ρεύματος, συγκεντρωμένoi όλoi μαζί και ταξινομημένoi!

Έστω και καθυστερημένα, θα ήθελα να δώσω Συγχαρητήρια στον isoviths για την εξαιρετική δουλειά, να συγκεντρώσει σε ενιαίο κατάλογο όλους τους λόγους για τους οποίους τα καλώδια ρεύματος επιδρούν στις συσκευές, με τις οποίες συνδέονται και συμμετέχουν στο τελικό ακουστικό αποτέλεσμα.

Όλοι οι παραπάνω παράγοντες εν μέρει αληθεύουν. Αυτό που αγνοούμε και αποτελεί αντικείμενο πραγματικής αναζήτησης και επιστημονικής έρευνας, είναι ο βαθμός της σημασίας καθενός επιμέρους αιτίου στο τελικό αποτέλεσμα. Τα παραπάνω αποτελούν επίσης το πεδίο έρευνας και εφαρμογής των διαφόρων κατασκευαστών. Και ο καθένας τους δίνει τη δική του απάντηση. Εκμεταλλευόμενοι βεβαίως τα κενά που υπάρχουν σ’ αυτό τον τομέα της γνώσης και περιβάλλοντας την όποια μερική αλήθεια με αρκετή μυθολογία για λόγους μάρκετινγκ, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα εξωφρενικά ποσά που ζητάνε για τα προϊόντα τους.

-Να μη συμπεριφέρονται ως ηλεκτρικό στοιχείο L,R,C (πηνίο, αντίσταση, πυκνωτής), επιδρώντας με οποιοδήποτε τρόπο με τη συσκευή και κυρίως με τα κυκλώματα εισόδου.

-Να συμπεριφέρεται ως ένα απλό κομμάτι σύρμα και να μην παρεμβαίνει με κάποιο τρόπο στη μεταφορά της παρεχομένης ισχύος.

-Να συμπεριφέρεται ως φίλτρο που αποκόπτει τις EMI και RFI (Επιδράσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και ραδιοσυχνοτήτων αντίστοιχα).

Οι κατασκευαστές των συσκευών μας λαμβάνουν υπ’ όψιν ως ένα βαθμό κατά τη σχεδίαση τις πιο πάνω επιδράσεις. Ως ένα βαθμό. Γι’ αυτό και οι συσκευές είναι άλλες λιγότερο κι’ άλλες περισσότερο «αναίσθητες» στις αλλαγές καλωδίων ρεύματος.

Έτσι όμως είναι απρόβλεπτο, ποια συσκευή θα ωφεληθεί από ένα καλό καλώδιο ρεύματος. Σε δοκιμές που έχω κάνει με διάφορα καλώδια τα αποτελέσματα ποίκιλλαν πολύ. Αλλάζοντας το ίδιο καλώδιο ρεύματος από συσκευή σε συσκευή αλλού διαπίστωσα θεαματικές διαφορές, αλλού περιορισμένες κι’ αλλού σχεδόν τίποτε. Και κατά πάσα πιθανότητα κάθε καλώδιο ρεύματος επιδρά διαφορετικά με κάθε επιμέρους συσκευή και μόνο δοκιμάζοντας μπορούμε να ξέρουμε στα σίγουρα.

Στο σημείο αυτό τα καλώδια ρεύματος διαφέρουν από τα καλώδια ηχείων και τα interconnects, που αν μη τι άλλο έχουν πιο προβλέψιμη συμπεριφορά.

Και πιθανόν εξάλλου να μην έχει σημασία, αν είναι φτηνό ή ακριβό καλώδιο, αλλά πόσο ταιριάζει με τη συσκευή που θα συνδεθεί…

Σε κάθε περίπτωση πριν αγοράσουμε καλώδιο ρεύματος, δοκιμάζουμε.
Και μάλιστα με τη συγκεκριμένη συσκευή που μας ενδιαφέρει!
Συμφωνω απολυτα μαζι σου!

Αρα ενα απλο αθωρακιστο-πολυκλωνο ηλεκτρολογικο καλωδιο ικανης διατομης με καλα βυσματα σουκο και iec κανει τελεια την δουλεια του.
Αυτο καταλαβα εγω απο ολα τα παραπανω.
ε τοτε τι γκρινιαζουμε..

Απάντηση: Re: Προσοχή: αφορά αξιολόγηση καλωδίου ρεύματος!

Αρα ενα απλο αθωρακιστο-πολυκλωνο ηλεκτρολογικο καλωδιο ικανης διατομης με καλα βυσματα σουκο και iec κανει τελεια την δουλεια του.
Αυτο καταλαβα εγω απο ολα τα παραπανω.
ε τοτε τι γκρινιαζουμε..

Αν αυτό κατάλαβες, κι ένα οτιδήποτε, μη ικανής διατομής, με κακά βύσματα κάνει την δουλειά του.

nope...
με βαση αυτο:

κυριως βγαζω το συμπερασμα μου...α και να μη ξεχασω, κυρια βαση οτι μιλαμε για το τελευταιο μετρο καλωδιου...

τωρα θα μου πεις ο αλλος αλλαζε το καλωδιο στο εξωτερικο μοτερ του πικαπ και ακουγε λεει διαφορες...
τι ψαχνεις..

τεσπα, περα απο ολα αυτα, γιατι κανενας Higend-ας δε βαζει τον παραγοντα Placebo effect στην εξισωση?..

Σηφη,εκτος του placebo υπαρχουν και αλλοι παραγοντες οπως η προκαταληψη,το κοστος,ακομη και το χρωμα του καλωδιου,ποιος ειναι ο κατασκευαστης,ο πωλητης κλπ......... Ολα αυτα λειτουργουν αμφιδρομα,δηλαδη στο να ακους η να μην ακους διαφορες.Εκεινο ομως που επισης δεν ειδε κανεις ως τωρα ειναι εναν τεχνικο να αποδεικνυει οτι οι διαφορες ωφειλονται σε προβληματικα τροφοδοτικα,περιεργα L,C,R σε καλωδια κλπ.Το μονο που κανουν ειναι να "προκαλουν" σε ενα τυφλο τεστ,αναμενοντας οτι η τυχον αποτυχια του ακροατη θα ειναι η "επιβεβαιωση" της δικης τους αποψης.Στην ουσια ουδεις επιβεβαιωνει τιποτα............

Γενικα το θεμα καλωδια ειναι μεγαλη ιστορια.
Θα συνιστουσα πριν την επιλογη καποιων καλωδιων (ρευματος και σηματος)καλο ψαξιμο-ακροαση.
Δεν υπαρχουν "κακα"καλωδια(σε γενικες γραμμες),το θεμα ειναι τι ταιριαζει με τα μηχανηματα του καθενος!
Αναθεωρησα πολλα πραγματα (θεσεις-αποψεις) στην πολυετη πορεια μου,με καλη διαθεση και χρονο καταλαβαινουμε τις διαφορες οι οποιες υπαρχουν!

Σηφη,εκτος του placebo υπαρχουν και αλλοι παραγοντες οπως η προκαταληψη,το κοστος,ακομη και το χρωμα του καλωδιου,ποιος ειναι ο κατασκευαστης,ο πωλητης κλπ......... Ολα αυτα λειτουργουν αμφιδρομα,δηλαδη στο να ακους η να μην ακους διαφορες.Εκεινο ομως που επισης δεν ειδε κανεις ως τωρα ειναι εναν τεχνικο να αποδεικνυει οτι οι διαφορες ωφειλονται σε προβληματικα τροφοδοτικα,περιεργα L,C,R σε καλωδια κλπ.Το μονο που κανουν ειναι να "προκαλουν" σε ενα τυφλο τεστ,αναμενοντας οτι η τυχον αποτυχια του ακροατη θα ειναι η "επιβεβαιωση" της δικης τους αποψης.Στην ουσια ουδεις επιβεβαιωνει τιποτα............

Εκει προσπαθω να καταληξω φιλε Πανο. Αν πχ ενα πανακριβο καλωδιο εχει διαφορα απο ενα παμφθηνο, λιγη χωρητικοτητα παραπανω, γιατι να μη παρεις το φθηνο κ να φτιαξεις ενα φιλτρο με πυκνωτη παρομοιας χωρητικοτητας ας πουμε.. (λιγο μπακαλικο αλλα ετσι το εκλαμβανω)
Α και λεμε οτι πχ ενα καλωδιο ρευματος ειναι ισως ο τελευταιος κρικος σε μια ηχητικη αλυσιδα, αλλα δε ειδα κανεναν "πωλητη" να λεει σε καποιον να βελτιωσει πρωτα οοολα τα υπολοιπα κ στο τελος δοκιμασε κ καλωδιο ρευματος. Ολοι λενε ακου κ αν καταλαβεις διαφορα αγορασε. Εμ αποψη λογικη κ ορθη ειν αυτη; Η απλα μυθοποιηση ενος εξωτικου αξεσουαρ;