ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΠΑΤΗΣ!!

Απάντηση: Re: ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ!!

Αν κάποιος έχει 1 post, βγάζει αγγελία, μένει μακριά σε σχέση με τον αγοραστή, επομένως ο αγοραστής δεν μπορεί να δει-δοκιμάσει αυτό που τον ενδιαφέρει (εφ' όσον είναι και μεταχειρισμένο) και παρ' όλα αυτά ο αγοραστής τον εμπιστεύεται και αγοράζει γουρούνι στο σακί, καλά να πάθει. Συγνώμη κι όλας.

Ήθελα να ´ξερα ποιος πλήρωσε το πακέτο με την πέτρα χωρίς να το ανοίξει να δει τι έχει μέσα πριν δώσει λεφτά στον κούριερ. Τι φάτσα του μόνο να έβλεπα την ώρα που άνοιγε με αγωνία το πακέτο και να τον έβλεπα από μια γωνία να κυνηγάει τον κούριερ να πάρει τα λεφτά του πίσω!!

Εάν είχες λάβει φίλε μου πακέτο με αντικαταβολή θα ήξερες ότι δεν σου επιτρέπουνε να το ανοίξεις μέχρι να πληρώσεις και υπογράψεις ότι παρέλαβες.
Ας σταματήσουμε να κάνουμε τους ξερόλες και υπεράνω.
Εγώ προσωπικά έχω χρόνια που κάνω αγοραπωλησίες και είμαι πολύ προσεκτικός. Και όμως σε μια στιγμή αδυναμίας (παντρευόμουνα και είχα αλλού το μυαλό μου) μου φάγανε 700 ευρώ.
Ξέρουνε απλά ότι εδώ δεν έχεις ελπίδα να κάνεις τίποτα νόμιμα ακόμα κια να τους βρεις.
Και ο Αινστάιν να είσαι μπορεί να την πατήσεις.

Re: Απάντηση: Re: ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ!!

Εάν είχες λάβει φίλε μου πακέτο με αντικαταβολή θα ήξερες ότι δεν σου επιτρέπουνε να το ανοίξεις μέχρι να πληρώσεις και υπογράψεις ότι παρέλαβες.

Και εγώ όταν παραλαμβάνω, όσο και αν επιμένω ο courier-ας δε με αφήνει να το ανοίξω...

Re: ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ!!

Συγνωμη αλλα δεν το παιζω υπερανω ουτε εγραψα τιποτα παραλογο η εξυπνακιστικο. Βασικα πραγματα για ολους πιστευω. Με αντικαταβοή εχω πάραλαβει, αλλα δεν ζητησα να το ανοιξω πριν πληρωσω γιατι δεν ηταν απο το Τιμπουκτου απο τον κο Κανενα. Απο κει και περα ο λαος λεει,οποιος εχει τα γενια εχει κ τα χτενια. Αν θελεις να αγοραζεις απο τελειως αγνωστους (τυπους με ενα ποστ κτλ) κ να εξαρτασαι απο αυτους, παρε το ρισκο σου κ επομισου τις συνεπειες.

Τώρα με κουφάνατε!!! Με ποιά λογική απαγορεύεται να το ανοίξεις;;;; Τότε τι νόημα έχει η αντικαταβολή, αν δε μπορείς να ελέγξεις ότι σου έστειλαν αυτό που έπρεπε; Πλήρωνες και με απλή κατάθεση στην τράπεζα και γλύτωνες παραπάνω έξοδα..

Αντικαταβολή έχω αγοράσει από καταστήματα, αλλά εκεί δεν ένιωσα την ανάγκη να το ανοίξω, οπότε και δεν έτυχε να συνειδητοποιήσω ότι έτσι είναι τα πράγματα....

Last edited:

Τώρα με κουφάνατε!!! Με ποιά λογική απαγορεύεται να το ανοίξεις;;;; Τότε τι νόημα έχει η αντικαταβολή, αν δε μπορείς να ελέγξεις ότι σου έστειλαν αυτό που έπρεπε; Πλήρωνες και με απλή κατάθεση στην τράπεζα και γλύτωνες παραπάνω έξοδα..

Αντικαταβολή έχω αγοράσει από καταστήματα, αλλά εκεί δεν ένιωσα την ανάγκη να το ανοίξω, οπότε και δεν έτυχε να συνειδητοποιήσω ότι έτσι είναι τα πράγματα....

Έχεις δίκιο στη λογική σου αλλά έτσι είναι. Δεν ξέρω εάν το λέει κανένας νόμος αλλά κανένα courier ή ΕΛΤΑ δεν σου επιτρέπει να ανοίξεις το πακέτο πριν πληρώσεις και υπογράψεις ότι παρέλαβες.
Έχω πλακωθεί για αυτό τον λόγο (το πακέτο ήταν χτυπημένο) και το μόνο που κατάφερα ήταν να υπογράψω με σημείωση ότι το πακέτο είχε πρόβλημα.

Αν κάποιος έχει 1 post, βγάζει αγγελία, μένει μακριά σε σχέση με τον αγοραστή, επομένως ο αγοραστής δεν μπορεί να δει-δοκιμάσει αυτό που τον ενδιαφέρει (εφ' όσον είναι και μεταχειρισμένο) και παρ' όλα αυτά ο αγοραστής τον εμπιστεύεται και αγοράζει γουρούνι στο σακί, καλά να πάθει. Συγνώμη κι όλας.

Ήθελα να ´ξερα ποιος πλήρωσε το πακέτο με την πέτρα χωρίς να το ανοίξει να δει τι έχει μέσα πριν δώσει λεφτά στον κούριερ. Τι φάτσα του μόνο να έβλεπα την ώρα που άνοιγε με αγωνία το πακέτο και να τον έβλεπα από μια γωνία να κυνηγάει τον κούριερ να πάρει τα λεφτά του πίσω!!

Αν κάποιος είναι τόσο γλυκομίλητος στο τηλέφωνο και σου λέει "μην ανησυχείς βρε, παιδιά είμαστε τώρα;" και έχεις κάπως αγνά αισθήματα μπορείς να την πατήσεις και να τον εμπιστευτείς.
Δεν είναι τόσο δύσκολο να την πατήσει κάποιος και δεν σημαίνει ότι είναι αφελής.
Απλά ευκολόπιστος.
Είναι πολλοί αυτοί που θα μπορούσαν να την πατήσουν από έναν εξυπνάκια απατεώνα, όχι εσύ βέβαια μιας και είσαι πιο υποψιασμένος, πιο καχύποπτος και πιο δύσπιστος και αυτό είναι μάλλον προτέρημα.
Πάντως είναι γενικά σπάνιο φαινόμενο, καθώς μέσα σε χιλιάδες αγγελίες και δοσοληψίες μεταξύ τόσων μελών, τα παραδείγματα απάτης είναι ελάχιστα.

Re: Απάντηση: Re: ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ!!

Αν κάποιος είναι τόσο γλυκομίλητος στο τηλέφωνο και σου λέει "μην ανησυχείς βρε, παιδιά είμαστε τώρα;" και έχεις κάπως αγνά αισθήματα μπορείς να την πατήσεις και να τον εμπιστευτείς.
Δεν είναι τόσο δύσκολο να την πατήσει κάποιος και δεν σημαίνει ότι είναι αφελής.
Απλά ευκολόπιστος.
Είναι πολλοί αυτοί που θα μπορούσαν να την πατήσουν από έναν εξυπνάκια απατεώνα, όχι εσύ βέβαια μιας και είσαι πιο υποψιασμένος, πιο καχύποπτος και πιο δύσπιστος και αυτό είναι μάλλον προτέρημα.
Πάντως είναι γενικά σπάνιο φαινόμενο, καθώς μέσα σε χιλιάδες αγγελίες και δοσοληψίες μεταξύ τόσων μελών, τα παραδείγματα απάτης είναι ελάχιστα.

Μιχάλη μία ερώτηση? Η "Ζούγκλα" εξακολουθεί καί ............... σφυρίζει αδιάφορα? ή μήπως διόρθωσε τα κακώς κείμενα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ!!

Μιχάλη μία ερώτηση? Η "Ζούγκλα" εξακολουθεί καί ............... σφυρίζει αδιάφορα? ή μήπως διόρθωσε τα κακώς κείμενα?
Απ´ότι βλέπω έχει ακόμη το ίδιο άρθρο με τον ίδιο τίτλο "αστυνομικοί μπουμπούκια"
Ο Μάκης απάντησε στο email που του στείλαμε ότι θα κάνει την έρευνα του και θα πράξει αναλόγως.

Ποιος Μάκης;
Μα ένας είναι ο Μάκης.

Απάντηση: ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ!!

Εδώ δέν έχει κάνει επανόρθωση ή αρμόδια υπηρεσία...

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang='..'&perform=view&id=4097&Itemid=685&lang=

Τι ακριβώς και με ποιά διαδικασία , περιμένετε να επανορθώσει η αρμόδια υπηρεσία ;

Οπως προκύπτει από το σχετικό δελτίο Τύπου , οι δύο αστυνομικοί κατηγορούνται για εκβίαση και ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων . Αυτή δηλαδή είναι η ´κατηγορία που τους απευθύνεται και με βάση την οποία θα δικαστούν - κατά πάσα πιθανότητα - από το αρμόδιο δικαστήριο .

Δηλαδή το Δελτίο Τύπου θα επανορθώσει , και θα "εκδόσει" απόφαση ότι είναι αθώοι ; Δεν καταλαβαίνω :nounder:

Όντως. Το δίκαιο κίνητρο δεν αθωώνει την παρατυπία... Άδικο μεν, αν τους κρίνουμε σαν άτομα, νομίζω ο καθένας θα έκανε ό,τι περνάει απ'το χέρι του (σε λογικά πλαίσια) για να διεκδικήσει τα χρήματά του, δίκαιο αν το δούμε τελείως ηθικά και θεσμικά, δε μπορεί κάποιος να κάνει χρήση του θεσμικού του ρόλου για προσωπικές υποθέσεις έτσι απλά. Αν ήταν έτσι, για μια αντιδικία μεταξύ εμού και ενός αστυνομικού για μια ιδιοκτησία πχ, θα είχε τον πρώτο ρόλο αυτός ως αστυνομικός, ανεξαρτήτως του αν έχει δίκιο ή όχι.

Μπαα;δηλαδη αυτοδικια;απορια εκφραζω γιατι πολλα sites λενε αλλα.Μονον καποια με συγκεκριμενο χρωμα ενθουσιαστηκαν.

"Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα του ιδιώτη, ο τελευταίος είχε καταβάλλει την ίδια ημέρα μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής ( paypal ) το τίμημα των τετρακοσίων είκοσι (420) ευρώ που συμφωνήθηκε, ωστόσο ο Αστυνομικός, μην εντοπίζοντας το τίμημα της συναλλαγής στον ηλεκτρονικό λογαριασμό ( paypal ) του, συνέχιζε έκτοτε να τον πιέζει τηλεφωνικά να του δώσει τα χρήματα."
Αφού η συναλλαγή έγινε τον Μάϊο , η ισχυριζόμενη υπό του "θύματος' πληρωμή , θα έχει ήδη εμφανισθεί στην αναλυτική κατάσταση πληρωμών της πιστωτικής του κάρτας . Φαντάζομαι θα την έχει ήδη προσκομίσει στην Διεύθυνση Ε.Υ. συγχρόνως με την καταγγελία για απόπειρα εκβίασης και ληστείας ή τουλάχιστον θα είναι ήδη μέσα στην σχηματισθείσα δικογραφία .

Last edited:

¨Οχι βέβαια..
Ένα νεώτερο δελτίο τύπου όμως μέ τίς κατηγορίες πού απευθύνουν στόν "απατεώνα" θά έβαζε τά πράγματα στή θέση τους, δέν νομίζετε ?

Η μήπως είναι δουλειά τής ανακρίτριας αυτή ?

Ο τύπος πλέον τακτοποιήθηκε.
Τώρα θα περάσει καλά.

Οι 2 αστυνομικοί συνελήφθησαν και αν αυτή τη στιγμή είναι ελεύθεροι,οφείλεται στον Μιχάλη και σε άλλους 2 παθόντες που έσπευσαν να τον καταγγείλουν.

Η ανακριτής νόμιζε ότι επρόκειτο πράγματι για εκβιασμό από αστυνομικούς.
Μετά κατάλαβε ότι ήταν απλώς μια παγίδα που έπεσαν μέσα.

Δέν γνωρίζω.

αλλωστε το paypal μέσω του προσωπικού σου account έχει την δυνατότητα να σου εμφανίσει όλο των ιστορικό των πράξεων που έχεις κάνει . Μια απλή εκτύπωση της επίμαχης πληρωμής - αν υπήρξε- σε συνδυασμό με τον λογαριασμό της πιστωτικής....

Πάντως η ύπαρξη ενός θέματος με τίτλο "απατώνας" με ξενίζει αφάνταστα.
Έβγαλε απόφαση το δικαστήριο ότι ο τύπος είναι απατεώνας?

Οχι , απ' όσο ξέρω .
Ενδεχομένως εάν το έκρινε σκόπιμο η διαχείριση θα μπορούσε να τροποποιήσει τον τίτλο .

"Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα του ιδιώτη, ο τελευταίος είχε καταβάλλει την ίδια ημέρα μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής ( paypal ) το τίμημα των τετρακοσίων είκοσι (420) ευρώ που συμφωνήθηκε, ωστόσο ο Αστυνομικός, μην εντοπίζοντας το τίμημα της συναλλαγής στον ηλεκτρονικό λογαριασμό ( paypal ) του, συνέχιζε έκτοτε να τον πιέζει τηλεφωνικά να του δώσει τα χρήματα."
Αφού η συναλλαγή έγινε τον Μάϊο , η ισχυριζόμενη υπό του "θύματος' πληρωμή , θα έχει ήδη εμφανισθεί στην αναλυτική κατάσταση πληρωμών της πιστωτικής του κάρτας . Φαντάζομαι θα την έχει ήδη προσκομίσει στην Διεύθυνση Ε.Υ. συγχρόνως με την καταγγελία για απόπειρα εκβίασης και ληστείας ή τουλάχιστον θα είναι ήδη μέσα στην σχηματισθείσα δικογραφία .

Δημήτρη, το εν λόγω δελτίο τύπου περισσότερες απορίες δημιουργεί παρά ξεκαθαρίζει έστω και ελάχιστα το τοπίο, άλλωστε αναφέρει συχνά-πυκνά ''σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα'', δηλαδή μόνο την πλευρά του υποτιθέμενου θύματος.

Η όλη ιστορία, πάντως, φαίνεται αρκετά μπλεγμένη. Ούτε τα νούμερα των Ευρώ κολλάνε (420, 160 που λέει ότι του αφαίρεσαν, άλλα 700 που συμφώνησε να δώσει...), ούτε οι χρόνοι...:chinscratch::chinscratch:

Δημήτρη, το εν λόγω δελτίο τύπου περισσότερες απορίες δημιουργεί παρά ξεκαθαρίζει έστω και ελάχιστα το τοπίο, άλλωστε αναφέρει συχνά-πυκνά ''σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα'', δηλαδή μόνο την πλευρά του υποτιθέμενου θύματος.

Η όλη ιστορία, πάντως, φαίνεται αρκετά μπλεγμένη. Ούτε τα νούμερα των Ευρώ κολλάνε (420, 160 που λέει ότι του αφαίρεσαν, άλλα 700 που συμφώνησε να δώσει...), ούτε οι χρόνοι...:chinscratch::chinscratch:

Σαφώς ...Συζήτηση κάνουμε τώρα. Οπως και το γεγονός ότι τον βρήκαν , λέει το Δελτίο Τύπου την 01.08 του πήραν 160 ευρώ και του ´δωσαν ραντεβού για τις 03.08 να τους δωσει τα υπόλοιπα . Πάντε βρε χριστιανοί μου στην αστυνομία , πείτε "ρε παιδιά συνάδελφοι είμαστε , κοιτάξτε τι μας έκανε αυτός ο .... για βοηθείστε"

Οχι , απ' όσο ξέρω .
Ενδεχομένως εάν το έκρινε σκόπιμο η διαχείριση θα μπορούσε να τροποποιήσει τον τίτλο .

Έχετε δίκιο.

Τροποποιήθηκε ελαφρώς.