Προσωπικες εμπειριες...

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Προσωπικες εμπειριες...

Το πάνω είναι Marantz, έτσι?
Μην εντυπωσιάζεσαι από τα φρου - φρου και αρώματα!!!
Το κάτω, δεν μπορώ να καταλάβω ποιό είναι, αλλά είναι
πιό ''καθαρή'' σχεδίαση, τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται.

Ασφαλως κι ΟΧΙ. Πολυ θα ηθελε η marantz να φτιαξει κατι τετοιο.
Μιλαμε για τον καλυτερο οδηγου δισκου ( 4 κιλα μηχανισμος, κανονικο πλατω-ο δισκος μπαινει αναποδα ) κλπ κλπ.
Ειναι PIONEER PD-77.

Το κατω ειναι απλα.... ενα KRELL.

Re: Απάντηση: Προσωπικες εμπειριες...

Έλεος με τα όσα δεν φτάνει η αλεπού. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διαφορετικό κριτήριο για το που θα ξοδέψουν τα λεφτά τους και η ποιότητα ζωής τους δεν εξαντλείται γύρο από έναν ενισχυτή και 2 ηχεία. Απλά εμένα με ενοχλεί η φράση <ξέρεις ποσά κάνει το σύστημα μου?> αφού ξέρεις κάτσε στην γωνία φρόνιμος.
By the way έχω τρεις Mercedes έξι διαμερίσματα σε κεντρική περιοχή και εξοχικό στο βουνό και ποτέ δεν διανοήθηκα ότι επένδυση για 20.000 μπορεί να είναι μισό κιλό καλώδια. :grinning-smiley-043

Μην κατακρινεις τους "αλλους" ομως......

Aυτός που είπε στο Μιχάλη ότι κάθε συσκευή ενός συστήματος πρέπει να ξεκινάει από τα 5000 χιλιάρικα για να ''παίζει'', θα έπρεπε να φάει τουλάχιστον δύο χρόνια φυλακή.:flipout:

ΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΑΚΙΑ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ. ΌΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ.

Αντιθετως εγω εχω δει μηχ/τα που σε.....στραβωνουν με τα υλικα τους, αλλα για την ταμπακιερα (ηχο) ΜΗΔΕΝ εις το πηλικον....:flipout:

Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.

Οσο για τα.....λαικα δικαστηρια, υπαρχουν οι κανονες και οι εξαιρεσεις.

Ο βασικος κανονας ειναι αυτος που ειπε ο....kharmaταδε...:grandpa:

:flipout:

Έτσι! Γιά αυτό πρέπει να τονιστεί γιά άλλη μιά φορά ότι, το καλύτερο
σύστημα στον πλανήτη, δεν αξίζει τίποτα από μόνο του, χρειάζεται και
το κατάλληλο υλικό!

:shakehands:

PS: προσωπικά δεν έχω διάθεση να πετάξω τη δισκοθήκη μου, που κατα τα 9/10 και βάλε είναι σχετικά «αρχαίο» υλικό και μέτριας ή κακής ηχογράφησης και να ακούω ευχάριστα μόνο μερικά δισκάκια, που δεν είναι και του γούστου μου μόνο και μόνο επειδή είναι άριστη η ηχογράφηση τους.

Τα «σωστά» ηχητικά συστήματα ξεβρακώνουν τις ηχογραφήσεις και αποκλύπτουν τα προβλήματα τους, κάτι πολύ δυσάρεστο στο αυτί.

Last edited:
Απ το site της πρώτης μου αγάπης με το άθλημα, DENSEN:
1) Evaluate audio with music you like
2) Evaluate audio with both good and poor recordings
3) Listen to all kinds of music
4) Plug and Play
5) Avoid buying equipment to compensate for faults.
6) Rule the system, don't let the system rule you.
7) Enjoy music

Το λινκ http://www.densen.dk/index.php?page=designconcepts&page2=howtoevaluate
(όποιος θέλει μετάφραση, ΠΜ)

Απ το site της πρώτης μου αγάπης με το άθλημα, DENSEN:
1) Evaluate audio with music you like
2) Evaluate audio with both good and poor recordings
3) Listen to all kinds of music
4) Plug and Play
5) Avoid buying equipment to compensate for faults.
6) Rule the system, don't let the system rule you.
7) Enjoy music

Το λινκ http://www.densen.dk/index.php?page=designconcepts&page2=howtoevaluate
(όποιος θέλει μετάφραση, ΠΜ)

Συμφωνω σε ολα εκτος απο το πρωτο. Αν κρινεις μια συσκευη με μουσικη που σου αρεσει παρασυρεσαι απο τη μουσικη και δεν μπορεις να κρινεις το μηχανημα αυτο καθαυτο...

" 8. Evaluate your system with your best classical , jazz and rock recordings after listening the same day at a concert hall unamplified or at a good one with quality amplifiers and speakers 'live' . Deminio.

αρα δεν συμφωνεις ουτε και στο 6 και μπορει και στο 7. Μαλλον ειναι καλυτερα να κρινεις τον ηχο με την μουσικη που ξερεις τι έχει να σου δώσει.

Έλεος με τα όσα δεν φτάνει η αλεπού. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διαφορετικό κριτήριο για το που θα ξοδέψουν τα λεφτά τους και η ποιότητα ζωής τους δεν εξαντλείται γύρο από έναν ενισχυτή και 2 ηχεία. Απλά εμένα με ενοχλεί η φράση <ξέρεις ποσά κάνει το σύστημα μου?> αφού ξέρεις κάτσε στην γωνία φρόνιμος.
By the way έχω τρεις Mercedes έξι διαμερίσματα σε κεντρική περιοχή και εξοχικό στο βουνό και ποτέ δεν διανοήθηκα ότι επένδυση για 20.000 μπορεί να είναι μισό κιλό καλώδια. :grinning-smiley-043

Μπα ? :BXVZCBXZ6:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προσωπικες εμπειριες...

Kαλα μην σκαναρεις και τη φορολογικη σου δηλωση τωρα...:flipout:

Όσο καλύτερο το σύστημα, τόσο πιό απαιτητικό στις ηχογραφήσεις!
Δυστυχώς είναι κανόνας! Στα μέτρια ή στα απλά, καλά συστήματα,
κρύβονται οι ατέλειες, σε ένα πολύ καλό ή κορυφαίο σύστημα, τις
τρως κατακέφαλα, δεν κρύβεται τίποτα!!!

Μπα ? -bye- Δεν γίνεται τίποτες δηλαδή με τις μέτριες ηχογραφήσεις ? Δεν μπορούμε δηλαδή να ευχαριστηθούμε ηχογραφήσεις του '50 και του '60 άντε και μερικές περίεργες του '70 σε ένα κορυφαίο σύστημα ...μιας x εταιρίας που όσο περισσότερο ανεβαίνεις στην σκάλα της τόσο χειρότερα ακούς τις μέτριες ηχογραφήσεις ? Μήπως το σύστημα mασάει ατσάλι και φθήνει βίδες ? Εγώ έχω ακούσει ηχογραφήσεις μέτριες-καλές σε μερικά κορυφαία συστήματα (και πανάκριβα) που απλά έβγαζες το CD και τις ίδιες σε επίσης κορυφαία συστήματα (και επίσης πανάκριβα) που δεν πίστευες πόσο διαφορετικά , φιλικότερα, καθαρότερα και μουσικότερα ακούγονταν . Δαγκώνω την γλώσσα μου να μην αναφέρω CD και μάρκες...

Last edited:
Οι ηχογραφήσεις του 50, 60 και 70 είναι οι καλύτερες που έγιναν ποτέ. Πρόκειται για την χρυσή εποχή της δισκογραφίας όσον αφορά τους καλλιτέχνες τους παραγωγούς, ηχολήπτες και χαράκτες της μήτρας. Τότε ήταν όλοι τους πραγματικοί καλλιτέχνες. Η εποχή αυτή πολύ δύσκολα να ξανάρθει.
Γιαυτό και οι audiophile εκδόσεις [όχι όλες. Όπως έχω ξαναπεί υπάρχει και μεγάλη απάτη] όταν γίνονται με τον σωστό παλιό τρόπο είναι και ό,τι το καλύτερο.
Μην υποτιμάτε τις 'παλιατζούρες'. Μπορεί να έχετε θησαυρούς και να μην το γνωρίζετε. Λ.Σ.

By the way έχω τρεις Mercedes έξι διαμερίσματα σε κεντρική περιοχή και εξοχικό στο βουνό και ποτέ δεν διανοήθηκα ότι επένδυση για €20.000 μπορεί να είναι μισό κιλό καλώδια. :grinning-smiley-043

Φιλε αν ειχα εγω τα λεφτα σου θα ειχα και γ...ω τα συστηματα!

Θα θυσιαζα την μια Mercedes βρε αδελφε:flipout:

Το αυτοκινητο το βαριεσαι μετα απο εξι μηνες..

Την μουσικη και το χομπι μας....ποτε!

Νομιζω?

Λυπάμαι κύριοι, αλλά δε μπορώ να αφήσω το θέμα ανοιχτό πλέον.

Γιάννη (Μιχαηλέ), σόρρυ μάναμ, αλλά μου είναι αδύνατο.
Ας κρίνει το πρωί ο Διονύσης ή ο Μιχάλης αν θα το ξανανοίξει...

Status
Not open for further replies.