Προσωπικες εμπειριες...

Status
Not open for further replies.
Γιάννη υπάρχει και ένα ουσιαστικότερο, πρακτικότερο και πιό ...αισιόδοξο:
"Διάλεξε το καλύτερο γι'αυτά που μπορείς να πληρώσεις.
Και είναι κάτι που θέλει ακόμα περισσότερη γνώση και προσοχή. Δεν ξέρεις
μπορεί να μπείς λιγώτερο βαθειά στην τσέπη και να παίξεις καλύτερα από αυτούς που πληρώνουν μάλλον αβασάνιστα.

Δεν θα διαφωνησω αλλα αυτο προυποθετει και την αναλογη εμπειρια ετσι κι αλλιως!

Eνταξει οπως λεει και ο Φιλος μου ο Δημητρης ο Μανωλακος πολλα μηχανηματα ειναι αδεια μεσα. Εχετε ακουσει διπλα διπλα μηχανημα αδειο εσωτερικα με μηχανημα φουλ στο υλικο audiophile με το πρωτο να ειναι μακραν καλυτερο? Πολλα παραδειγματα υπαρχουν και τα ξερετε. Επιμενω υπαρχει εταιρια που χρησιμοποιει μεγαφωνα υψηλοτατης ποιοτητας και ακριβες καμπινες αλλα απο ηχο οκ απλα καλα. Κατασκευη ομως απιστευτη...και βλεπεις ηχεια οπως πχ τα fidelio της acapella με 5700 λιανικη με τις βασεις τους τα οποια μπορει να εχουν κοστος κατασκευης πολυ μικρο αλλα διπλα με τα προηγουμενα ηχεια να ειναι 3 φορες καλυτερα σε ηχο! Αυτο τι σας λεει! Μιλαω για αμεση συγκριση στα ιδια χρηματα. Τελικα τι πληρωνετε την κατασκευη ή την αποδωση?

Η καλή σχεδίαση και υλοποίηση υπερτερεί της ποιότητας των υλικών*.
Αυτό δε χρειάζεται και την εμπειρία για να το καταλάβει κανείς.

Ισχύει και σ' άλλους τομείς, πέραν των ηχοσυστημάτων...

*αλλά, σε δυο υλοποιήσεις ίδιου επιπέδου, φυσικό είναι να παίξει καλύτερα αυτή με τα καλύτερα υλικά...

Eγω θα επαναλαβω κατι που ειχε πει καποιος καποτε και απο τοτε εχει γινει συνθημα στο στομα μερικων.

"Συστημα που να σου δημιουργει την ψευδαισθηση του live κατω απο 5000 ευρω ανα συσκευη συμπεριλαμβανομενου τη καλωδιωση του συστηματος" ΔΕΝ υπαρχει. Με προχειρους υπολογισμους ξεκιναμε απο περιπου τα 20.000.
Χωρις αυτο να ειναι σιγουρο. Προυποθεση το σωστο ματσαρισμα και ενας καλος χωρος.
Υπαρχουν και φτηνοτερα μηχανηματα που παιζουν απλα καλα.

Οσα λεφτα και να χωσετε για μηχανηματα, δεν προκειται ποτε να υποκαταστησετε εναν κακο ηχοληπτη (εννοω τον ανθρωπο που χειριζεται αυτο το μηχανακι με τα πολλα κουμπακια που παρεμβαλεται αναμεσα στην ορχηστρα και την εγγραφη της μητρας απ´ την οποια αργοτερα θα κοπουν τα CD,S του εμποριου). Εκτος κι αν επιλεγετε το τι θα ακουσετε με κριτηριο την ποιοτητα της ηχογραφησης, κι οχι τη μουσικη καθ´αυτη.
Ισχυει ομως το αντιθετο: Ενας καλος ηχοληπτης μπορει να κανει ενα φτηνο σχετικα συστημα να ακουγεται θαυμασια.
Εχω ακουσει live με χαλια ηχο. Κι εχω ακουσει τα ιδια κομματια κονσερβα σε κασετα με πολυ καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα.

Προς θεου δεν πηγαινε σε εσενα το μυνημα. Πως αλλωστε αφου δεν γνωριζω με ποιον εχω να κανω (δεν γνωριζω το nick name) ουτε καν το συστημα. Ομως θελω να πω οτι σε αυτην την πονεμενη κατηγορια γραφει ο καθενας το μακρυ και το κοντο του. Ξερετε καποτε κριναμε τα περιοδικα για αυτα που διαβαζαμε. Αν κατσει καποιος και διαβασει ολα αυτα που γραφονται κατα καιρους εδω θα βαλει τα γελια. Λεμε οτι ο ηχος εγινε περιοδικο consumer electronics και αυτο μας ενοχλει. Δηλαδη αυτη την κατηγορια δεν την βλεπετε να βαδιζει προς το ιδιο μερος? Εμενα αυτο με ενοχλει και ποτε δεν σκεφτηκα να βαλουμε face control για το ποιος θα γραφει. Τουλαχιστον να ξερουμε τι και που γραφουμε. Αλλιως δεν εχει νοημα η υπαρξη της κατηγοριας αυτης...

Γιάννη, με γνωρίζεις, δεν είναι εκεί το θέμα.-bye-
γι αυτό λέω ότι πήγαινε σε μένα το μήνυμα...

Τέλος πάντων, γιά μένα το πρόβλημα είναι ότι η κατηγορία βαδίζει όντως προς ένα μέρος, αλλά το λάθος μέρος.
Και πάντα σε σύγκριση με τι ίσχυε εδώ μέσα μέχρι τέλη Ιουλίου.
Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά...θα βρεθεί

Γιάννη, με γνωρίζεις, δεν είναι εκεί το θέμα.-bye-
γι αυτό λέω ότι πήγαινε σε μένα το μήνυμα...

Τέλος πάντων, γιά μένα το πρόβλημα είναι ότι η κατηγορία βαδίζει όντως προς ένα μέρος, αλλά το λάθος μέρος.
Και πάντα σε σύγκριση με τι ίσχυε εδώ μέσα μέχρι τέλη Ιουλίου.
Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά...θα βρεθεί

Ειλικρινα δεν γνωριζα (το ψευδωνυμο σου) αλλα εμαθα σημερα. Φυσικα και γνωριζομαστε αλλα φυσικα και δεν πηγαινε σε εσενα το μηνυμα. Δεν υπαρχει θεμα, εγω εγραψα τα πιστευω μου, αλλα ετσι κι αλλιως Ελληνες ειμαστε να αλλαξουμε κατι δεν προκειται, αλλωστε και σαν κρατος σκατα τα εχουμε κανει. Δυστυχως η πονηρια και ο ξερολισμος μας εχει φαει. Τελευταιοι των τελευταιων ειμαστε. Επειδη λοιπον τα ξερουμε ολα και σχεδιαζουμε ηχεια και μηχανηματα και και και... βλεπουμε και την παραγωγη και εξαγωγη μας σε αλλες χωρες εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων...

Re: Απάντηση: Προσωπικες εμπειριες...

....... Εκτος κι αν επιλεγετε το τι θα ακουσετε με κριτηριο την ποιοτητα της ηχογραφησης, κι οχι τη μουσικη καθ´αυτη.
Ισχυει ομως το αντιθετο: Ενας καλος ηχοληπτης μπορει να κανει ενα φτηνο σχετικα συστημα να ακουγεται θαυμασια.
Εχω ακουσει live με χαλια ηχο. Κι εχω ακουσει τα ιδια κομματια κονσερβα σε κασετα με πολυ καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα.

Βεβαια στην παρεα μας εχουμε εναν απο τους καλυτερους ( αν οχι τον καλυτερο ) ηχοληπτη και μπορει να απαντησει αρμοδιοτερα (THEMILOC) , θα πω ομως οτι αυτο που λες δεν ισχυει.
Ενα καλο συστημα θα "παιξει" παρα πολυ καλα μια σωστη εγγραφη και πολυ καλα μια μετρια η κακη. Ενα μετριο η κακο συστημα ομως θα "παιξει" καπως καλα μονο την καλη εγγραφη ενω στην κακη θα ειναι σαν να.........ακους τον παλιατζη να φωναζει..........

ένα καλό σύστημα θα παίξει σωστά τη σωστή εγγραφή και λάθος τη λάθος.
τα έχουμε ξαναπεί νομίζω.

Θα συμφωνήσω με το μήνυμα του κ. Θέμη, νομίζω πως κάπως έτσι πρέπει να γίνεται αλλά αυτό προϋποθέτει όπως έγραψε και ο Γιάννης , εμπειρία.

Εάν υπάρχουν υλικά του 1000 χιλιάρικου μέσα στο μηχανάκι, το να το πληρώσω 4 δεν είναι και η απόλυτη κλοπή. Με αυτά που ισχύουν μάλλον για ευκαιρία μου μοιάζει.

Και βέβαια πρέπει να πληρώνεις μία εξαιρετική απόδοση. Αλλά αν αυτή έχει προκύψει από κάποιες έρευνες με υλικά των 1000 ευρώ, γιατί να πληρώσω 20.000 χιλιάρικα.

Κάποιοι το κάνουν και όχι μόνο δεν τους κατακρίνω αλλά το αποδέχομαι.

Το θέμα μας είναι οι φίλοι χομπίστες που θέλουν να μπουν στο σπορ και βλέπουν κάτι τρελές τιμές και φεύγουν τρέχοντας.

Αν μοιραστούμε εμπειρίες και είμαστε λίγο πιο ρεαλιστές, νομίζω πως θα κερδίσουμε πολύ κόσμο που ακούει για χρόνια συχνότητες και όχι μουσική.

Ναι μπορεί ο κόσμος που δεν έχει βαθιές τσέπες να ακούσει Μουσική.

Μήπως είναι ευκαιρία να συνεχιστεί το νήμα διαφορετικά;
Μήπως θα ήταν καλό να έγραφε ο καθένας την γνώμη του για κάποιες μάρκες όπου τα λεφτά που δίνεις αντιστοιχούν κατά ένα μεγάλο μέρος στο κόστος κατασκευής τους;

Επειδή το ψάχνω και κατά εκεί πριν αγοράσω ένα μηχάνημα, οι εταιρίες που έχω δει ως τώρα να αντικατοπτρίζουν το κόστος του μηχανήματος στα υλικά που έχει μέσα είναι η Copland, η Naim, η ATC, η Cambridge Audio, η Arcam...

Προσωπικές εμπειρίες επί τούτου; -bye-

Αναφερεσαι μονο στο κοστος η και την σχεδιαση?

Αν τα διαχωρησεις αυτα τα δυο τοτε θα ειναι σχετικα "τιμιο" οποιο μηχανημα εχει ΜΟΝΟ το ενα απο τα δυο.

Καποιος ομως που εχει και την απολυτη σχεδιαση και τα υλικα, ε τοτε ξεφευγει............και δικαιολογημενα πιστευω.
Αν τωρα η εταιρεια που σχεδιαζει εχει και υψηλα στανταρς και know how και και.....τοτε ποσο πρεπει να κανει? και γιατι να μην κανει?

Last edited:
Δημητρη μου ξερεις οτι εδω εχουν γραφτει τα πιο κουλα που μπορει καποιος νεος στον χωρο να διαβασει. Πολλα τα παραδειγματα απο dvd των 29 ευρω που παιζουν παπαδες μεχρι cd 30.000 ευρω που ειναι για πεταμα επειδη καποιος καπου καποτε ετσι το ακουσε ετσι το εκρινε. Για οτιδηποτε, διαβαζει 500 διαφορετικες αποψεις. Αντε βρες εσυ εναν τροπο να προφυλαξεις τον νεοτερο απο την μπουρδολογια. Επιμενω μεχρι τωρα κρινουμε ολοι τον ειδικο τυπο αρνητικα. Κανε μια ανασκοπηση στην hiend και θα δεις ποιοι τελικα θα πρεπει να γελανε με τα φορουμ. Και το ξερεις οτι υπαρχουν παρα πολλοι που δεν γραφουν σε αυτα αλλα διαβαζουν και κρατανε τα στομαχια τους...
Ξερεις ποσοι γνωστοι μου οχι hiendαδες μου εχουν πει "τι ασχολεισαι με τα φορουμ κακο κανεις στον εαυτο και στην δουλεια σου?"...

Μήπως είναι ευκαιρία να συνεχιστεί το νήμα διαφορετικά;
Μήπως θα ήταν καλό να έγραφε ο καθένας την γνώμη του για κάποιες μάρκες όπου τα λεφτά που δίνεις αντιστοιχούν κατά ένα μεγάλο μέρος στο κόστος κατασκευής τους;

Επειδή το ψάχνω και κατά εκεί πριν αγοράσω ένα μηχάνημα, οι εταιρίες που έχω δει ως τώρα να αντικατοπτρίζουν το κόστος του μηχανήματος στα υλικά που έχει μέσα είναι η Copland, η Naim, η ATC, η Cambridge Audio, η Arcam...

Προσωπικές εμπειρίες επί τούτου; -bye-

Ναι Μιχαλη εχεις απολυτο δικιο ετσι πρεπει να συνεχιστει το νημα. Ας γραψουν λοιπον οσοι εχουν τις δικες τους εμπειριες απο την εως τωρα πορεια τους προς την αναζητηση του ιδανικου!

Κακά τα ψέματα. Λίγες εταιρίες πια έχουν να προσφέρουν κάτι το πρωτοποριακό σε σχεδίαση. Για να μην πω ελάχιστες!
Οπότε μιλάω κατά κύριο λόγο για υλικά.
Προσωπικά αν δεν δω τουλάχιστον ένα 30% των χρημάτων που δίνω μέσα στο μηχάνημα προκαταβάλλομαι αρνητικά πριν ακόμη το ακούσω...

Αυτες οι εποχες πανε και πισω δεν γυρνανε....
Το παρων αγοραστηκε 283.000 δραχμες.......αλλα το 1996..

Δες τε τα υλικα και πειτε μου μονοι σας....CIMG0205.jpg

Κι αυτο κανει σημερα 5.500 ευρω............CIMG0202.jpg

Last edited:
Τι έχει αλλάξει ρε παιδιά στους ενισχυτές τα τελευταία 15 χρόνια;
Όλοι ακολουθούν την πεπατημένη.
Για ποιο κόστος σχεδίασης μιλάμε;

Στα ηχεία τι άλλαξε;

Εκτός και μιλάμε για το περιτύλιγμα.
Αλλά πολύ ακριβό το υλικό ρε γαμώτο (του περιτυλίγματος).

Και να γίνει καμιά προσπάθεια για νέες υλοποιήσεις (ποια εταιρία άραγε θα διαθέσει χρόνο και κεφάλαια;) αντιμετωπίζεται με τόση δυσπιστία απο τους ''γκουρού'' που ο κοινός θνητός φοβάται να επενδύσει.

Στη σχεδίαση θα πάμε μετά...
Και εκεί θα φωνάξω και κανέναν ντιούη να μας πει τη γνώμη του... :flipout:

Status
Not open for further replies.