Προσωπικες εμπειριες...

Status
Not open for further replies.
Εμένα πάλι που το σύστημα μου προέρχεται από μηχανήματα μέσου κόστους(primare,audiophysic,project)τα τελευταία τρία χρόνια που πηγαίνω στην έκθεση 2,3 συστήματα κάθε φορά ξεχωρίζω να παίζουν αρκετά καλύτερα από το δικό μου.Οπότε θεωρώ πως είμαι σε ένα πολύ καλό επίπεδο χωρίς να έχω ξοδέψει και όσο κάνει και ένα διαμέρισμα!

Αλλά ξέρετε κάτι? Μιά καλή σχεδιάση, δεν παύει ποτέ να είναι καλή και
όταν πολλές φορές ακούω σημερινές αντίστοιχες υλοποιήσεις οι οποίες με
αφήνουν αδιάφορο από ακουστικής απόψεως, τότε κάτι σημαίνει αυτό. . .

Απάντηση: Re: Προσωπικες εμπειριες...

Αυτες οι εποχες πανε και πισω δεν γυρνανε....
Το παρων αγοραστηκε 283.000 δραχμες.......αλλα το 1996..

Δες τε τα υλικα και πειτε μου μονοι σας....View attachment 30003

Κι αυτο κανει σημερα 5.500 ευρω............View attachment 30004

Το πάνω είναι Marantz, έτσι?
Μην εντυπωσιάζεσαι από τα φρου - φρου και αρώματα!!!
Το κάτω, δεν μπορώ να καταλάβω ποιό είναι, αλλά είναι
πιό ''καθαρή'' σχεδίαση, τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται.

Κακά τα ψέματα. Λίγες εταιρίες πια έχουν να προσφέρουν κάτι το πρωτοποριακό σε σχεδίαση. Για να μην πω ελάχιστες!
Οπότε μιλάω κατά κύριο λόγο για υλικά.
Προσωπικά αν δεν δω τουλάχιστον ένα 30% των χρημάτων που δίνω μέσα στο μηχάνημα προκαταβάλλομαι αρνητικά πριν ακόμη το ακούσω...
εγώ πάλι θέλω να βλέπω μηχανάκια σαν το sony 50 es που κόστιζε σε ανταλλακτικά τα διπλά απ οτι το αγόρασα :a0210:
( και μην πει κάνεις οτι δεν έπαιζε θα του δαγκώσω τα αυτί :flipout: )

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προσωπικες εμπειριες...

Ενα καλο συστημα θα "παιξει" παρα πολυ καλα μια σωστη εγγραφη και πολυ καλα μια μετρια η κακη. Ενα μετριο η κακο συστημα ομως θα "παιξει" καπως καλα μονο την καλη εγγραφη ενω στην κακη θα ειναι σαν να.........ακους τον παλιατζη να φωναζει..........

Πεστα ρε Ανθρωπε μου, εχουμε βαρεθει να λεμε τα ιδια και τα ιδια!
Σε ενα καλο συστημα ακομα και τις κακες ηχογραφησεις θα τις ακουσεις υποφερτα!

Last edited:
Πιο ήρεμα και ας μην απομυθοποιηθούν όλα!
Φέρνω 2 παραδείγματα από τα δικά μου:
1. Τα ATC είναι σε σωστές τιμές για για 2 λόγους:
1.1 διότι κατασκευάζουν οι ίδιοι τις μονάδες τους. Αν τις έχετε δει, μπορείτε να φανταστείτε πόσο πάνω θα κόστιζαν σε άλλον κατασκευαστή αντίστοιχα ηχεία με αυτές τις μονάδες. Στην δε Entry σειρά, η κίνηση να βγάλουν τις καμπίνες σε ένα φινίρισμα, έριξε το κόστος 40% κάτω.
1.2 διότι υπάρχουν απ'την αρχή και στον επαγγελματικό χώρο και εκεί δεν ισχύουν μαγείες, μόνον ήχος.
2.3 Πανάκριβες μονάδες

Αν υπάρχει το χόμπυ μας, γιατί κι εγώ και συνάδελφοι αυτό είχαμε αφετηρία, είναι γιατί υπήρξαν και υπάρχουν αυτοί οι επιστήμονες-καλλιτέχνες, που τροφοδοτούν τα όνειρά μας και τις ακροάσεις μας.
Λίγο σεβασμός για τον κόπο και την τέχνη αυτή που αγαπάμε και τους ανθρώπους της.
Αν υπερτιμούνε και το θεωρούμε αδικαιολόγητο, απλά δεν τα αγοράζουμε.

Last edited:
Όσο καλύτερο το σύστημα, τόσο πιό απαιτητικό στις ηχογραφήσεις!
Δυστυχώς είναι κανόνας! Στα μέτρια ή στα απλά, καλά συστήματα,
κρύβονται οι ατέλειες, σε ένα πολύ καλό ή κορυφαίο σύστημα, τις
τρως κατακέφαλα, δεν κρύβεται τίποτα!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προσωπικες εμπειριες...

Πεστα ρε Ανθρωπε μου, εχουμε βαρεθει να λεμε τα ιδια και τα ιδια!
Ενα καλο συστημα ακομα και τις κακες ηχογραφησεις θα τις ακουσεις υποφερτα!

Διαφωνω καθετα!

Περυσι ακουσα συστημα 100+ Κ που επαιζε συγκεκριμενο album το οποιο απολαμβανω τακτικα σπιτι μου (με συστημα που στοιχισε το 1/10 της τιμης του εκθεσιακου setup) τοσο χαλια που δεν εβρισκα απο που να εξελθω του δωματιου.

Απο την αλλη,ακριβως το ιδιο συστημα 3 λεπτα νωριτερα με ειχε μαγεψει κυριολεκτικα με μια αλλη ηχογραφηση

Έτσι! Γιά αυτό πρέπει να τονιστεί γιά άλλη μιά φορά ότι, το καλύτερο
σύστημα στον πλανήτη, δεν αξίζει τίποτα από μόνο του, χρειάζεται και
το κατάλληλο υλικό!

Re: Απάντηση: Προσωπικες εμπειριες...

Mε τη διαφορα οτι καποιοι δεν θελουν να μαθουν.

Για αυτους η υψηλη πιστοτητα ξεκινα και τελειωνει στα Behringer και τα Pioneer και το blue sky.

:flipout::flipout::flipout:

Λίγο σεβασμός για τον κόπο και την τέχνη αυτή που αγαπάμε και τους ανθρώπους της.
Αν υπερτιμούνε και το θεωρούμε αδικαιολόγητο, απλά δεν τα αγοράζουμε.

Σωστος..:a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προσωπικες εμπειριες...

Διαφωνω καθετα!

Περυσι ακουσα συστημα 100+ Κ που επαιζε συγκεκριμενο album το οποιο απολαμβανω τακτικα σπιτι μου (με συστημα που στοιχισε το 1/10 της τιμης του εκθεσιακου setup) τοσο χαλια που δεν εβρισκα απο που να εξελθω του δωματιου.

Απο την αλλη,ακριβως το ιδιο συστημα 3 λεπτα νωριτερα με ειχε μαγεψει κυριολεκτικα με μια αλλη ηχογραφηση

Hταν κακοστημενο!

Δηλαδη ρε παιδια σε ενα EMM LABS που τα υλικα του μεσα δεν κοστιζουν πανω απο 1.000 (δεν ξερω αλλα δεν ειναι και ακριβα) αλλα ο ανθρωπος εχει αφιερωσει τη ζωη του στο D/A conversion με δικα του DAC και δικα του αναλογικα κυκλωματα, θα του πεις γιατι το χρεωνει τοσο? Και λιγα μας παιρνει...
Δεν αγοραζουμε υλικα, αλλα φιλοσοφια και κοπους μιας ζωης καποιων ανθρωπων. Ελεος!
Βεβαια δεν μιλαω για καθε τυχαρπαστο που αντιγραφει ενα σχεδιο λαμπατου και σε ενα χρονο ζηταει λαγους με πετραχειλια!

Μου φαίνεται ότι έχουμε γεμίσει Ροβεσπιέρους, που θέλουν να μας σώσουν απ το Σατανικό Hi End.
H παροιμία "Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια" είναι κατάλληλη.

Μου φαίνεται ότι έχουμε γεμίσει Ροβεσπιέρους, που θέλουν να μας σώσουν απ το Σατανικό Hi End.
H παροιμία "Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια" είναι κατάλληλη.

Έλεος με τα όσα δεν φτάνει η αλεπού. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διαφορετικό κριτήριο για το που θα ξοδέψουν τα λεφτά τους και η ποιότητα ζωής τους δεν εξαντλείται γύρο από έναν ενισχυτή και 2 ηχεία. Απλά εμένα με ενοχλεί η φράση <ξέρεις ποσά κάνει το σύστημα μου?> αφού ξέρεις κάτσε στην γωνία φρόνιμος.
By the way έχω τρεις Mercedes έξι διαμερίσματα σε κεντρική περιοχή και εξοχικό στο βουνό και ποτέ δεν διανοήθηκα ότι επένδυση για €20.000 μπορεί να είναι μισό κιλό καλώδια. :grinning-smiley-043

το μυστικό είναι να μην είμαστε εριστικοί και απόλυτοι , μιας και το φερε ο καυγάς εεεεεεε ... συγνώμη η κουβέντα , μόλις διαπίστωσα ότι η πανάκριβου nos οδηγήτρια λυχνία που δοκίμαζα όλο το απόγευμα ( και αγόρασα φυσικά ) παίζει σαφώς χειρότερα ,εάν όχι στα ίδια επίπεδα με την κινέζικη με τα 5 ευρά !

δηλαδή χειρότερα παίζει άλλα αλλα ........... φακ .......... δεν αγοραζα μια κασα σκοτσ να σας τα κεράσω να ηρεμήσουμε και να γουστάρουμε

Μίλησε κανείς γιά καλώδια, αυτό είναι το θέμα μας?!

Ένα παράδειγμα για να τονίσω το εξωφρενικό τις υπόθεσης ανέφερα. :eviltongue:

Έσυ πριν όμως ανέφερες ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι ο καθένας μπορεί να
διαθέτει τα χρήματά του όπου τον ευχαριστεί!
Άμα λοιπόν κάποιοι την ''βρίσκουν'' με τα καλώδια, τι να κάνουμε τώρα!

Έσυ πριν όμως ανέφερες ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι ο καθένας μπορεί να
διαθέτει τα χρήματά του όπου τον ευχαριστεί!
Άμα λοιπόν κάποιοι την ''βρίσκουν'' με τα καλώδια, τι να κάνουμε τώρα!

Σωστός! Γιατί μωρά είναι και θα τους συμβουλέψουμε!?!?!?! :dancing:

Status
Not open for further replies.