Προσωπικες εμπειριες...

Status
Not open for further replies.
Θα προσπαθήσω να είμαι ευγενικός,
πρώτον επειδή έτυχε πέρισυ να κάνω μιά χειραψία με τον Γιάννη Μιχαηλό και μου άφησε τις καλύτερες ενυτπώσεις
δεύτερον επειδή η θέση μου εδώ μέσα είναι ας πούμε "ευαίσθητη"

αυτά βέβαια δεν φτάνουν να μου αλλάξουν την γνώμη που είχα πάντα:
ο όρος hiend είναι η μεγαλύτερη απάτη, μπίζνα και τρόπος εισχώρησης χεριών στις τσέπες παθιασμένων ανθρώπων.
Είναι ο δήθεν προσδιορισμός του καλού ενώ καταντά κυνήγι του μέσου και απώλεια του στόχου.

Το ότι υπάρχει μιά κατηγορία hiend εδώ μέσα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να γράψει γιά τον ήχο υψηλής ποιότητας. Αντίθετα κάποιοι εδώ μέσα προσπαθούν να επιβάλουν το κόστος ως μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής και να μετατρέψουν την hiend σε κλειστό prive club.

Δεν είναι έτσι.
Όπως δεν είναι δυνατόν να θεωρούν κάποιοι που έχουν μιά ανασχόληση 5 ετών με μηχανήματα υπερυψηλής τιμής (όχι αντίστοιχα ήχου) ότι έχουν εμπειρία.
Επίσης δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν στο περιθώριο κατασκευαστές επαγγελματικών μηχανημάτων, που όλοι γνωρίζουμε τι μηχανήματα υπάρχουν στα μουσικά studios, και να προβάλλονται υπέρμετρα οι consumer.
Επίσης δεν είναι σωστό να παραγκωνίζονται οι σοβαροί diyers ενώ ο πρώτος τυχάρπαστος (και αντιστοίχου αξίας με τους άλλους) που έτυχε να στήσει μιά γραμμή παραγωγής πίσω από ένα Κινέζικο κοτέτσι και πίσω από μιά ακριβή ιστοσελίδα να θεωρείται ο γκουρού του πλανήτη.

Δεν ξέρω κύριοι ποιούς αποδέκτες έχει το παρόν και άλλα θέματα που βρίσκουν στέγη στην hiend του avclub.
Δεν ξέρω ποιούς εννοείτε ότι έλαβαν το μήνυμα.
Πάντως, αν θέλετε να εννοήσετε εμένα προσωπικά, δεν το έλαβα και ούτε πρόκειται γιατί πλέον έχω κατασταλάξει στις απόψεις μου.
Μπορεί σήμερα στο σύστημά μου να υπάρχουν μηχανήματα που εντάσσονται σε αυτό που αποκαλείτε hiend - ποτέ δεν τα είδα έτσι προσωπικά, υπάρχουν ή υπήρξαν όμως και επαγγελματικά που υπάρχουν σε συστήματα πολλών μελών, όπως και diy κατασκευές που ακούγονται εξ ίσου καλά με τα πανάκριβα. Άλλωστε ο Γιάννης σε άλλες σελίδες παρουσιάζει ηχείο diy, έστω κλώνο. Γιατί δηλαδή εκείνο παίζει τόσο καλά όπως το πρωτότυπο. Και εγώ έχω ηχείο diy και έχω προσέξει την κατασκευή και έχω χρησιμοποιήσει υλικά που σπάνια βάζουν consumer κατασκευαστές. Δεν είναι αυτό όμως αιτία να διατυμπανίζουμε όλη την ώρα ότι μόνο εμείς είμαστε hiend και οι άλλοι ...δεν.

Θεωρώ ότι το παρόν θέμα εντάσσεται στο πλαίσιο μιάς απόπειρας περιθωριοποίησης των μελών αλλά και δυνητικών θάμωνων της hiend με την τοποθέτηση ενός νοητού πλαφόν και με βάση αξιώματα "εσείς δεν έχετε ακούσει, δεν βρέξατε κώλο, δεν ιδρώσατε, δεν πολλά διάφορα"

Το avclub υπήρξε και θα είναι χώρος πολυφωνίας αλλά όχι περιθωριοποίησης και γκετοποίησης. Εχω στα αλήθεια την απορία, θέματα όπως αυτά της κατευθυντικότητας καλωδίων, ρεύματος, υλικών και άλλα πρόσφατα, γιατί άραγε δεν αναπτύσσονται σε αμιγώς hiend fora αλλά στο avclub ?
Το avclub φιλοξενεί και μέλη που αγαπούν και αναγνωρίζουν (αντίθετα από μένα) τον όρο hiend, αλλά και τους όρους hifi (ο μόνος αποδεκτός), diy, av κλπ και νομιμοποιούνται όλοι να γράφουν την άποψή τους ΚΑΙ στην κατηγορία hiend. Όποιος θέλει μιά hiend στα δικά του μέτρα ας την αναζητήσει σε άλλα fora.

ΥΓ το παραπάνω κείμενο μπορείτε να το αντιγράψετε και να το μεταφέρετε προς πάντα αναμένοντα ενδιαφερόμενο.

Γιάννη μου, καλά όλα αυτά αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Υπάρχουν και κάποιοι που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από εσένα (αυτά άλλωστε είναι σαν την κιθάρα - πάντα κάποιος παίζει καλύτερα από εσένα) και έχουν καταλήξει σε διαφορετικές λύσεις. Ξέρεις ότι ξέρω καλά ανθρώπους που για παράδειγμα έχουν φάει με το κουτάλι εταιρείες όπως nad, counterpoint, musical fidelity, adcom, conrad johnson, micromega, goldmund, esoteric audio research, meridian, 15 διαφορετικές μάρκες καλωδίων, αντικραδασμικά κλπ κλπ, δεν αλλάξανε δηλαδή μόνο ένα ζευγάρι ενισχυτών ας πούμε ή μια πηγή ή ένα ηχείο... και ψάχνοντας σε εξωφρενικό βαθμό το θέμα, έχουν καταλήξει σε diy λύσεις και τροποποιημένα behringer.

Επίσης υπάρχουν πολλοί καθαροί χαϊεντάδες (πάλι με μεγαλύτερη εμπειρία από εσένα), που δεν δίνουν τόση σημασία σε μπούρδες περί κατευθυντικότητας καλωδίων και μαλλιαρών τριχών. Στην προηγούμενη συζήτηση πήρε μέρος και κάποιος που έχει την μεγαλύτερη συλλογή από καλώδια που έχω δει και διαφωνούσε πλήρως με την νοοτροπία του πίστευε και μη ερεύνα ή "άκου και θα δεις". Μπορεί να εξανίστασαι με το δίκιο σου σε κάποια σημεία και τραβηγμένα παραδείγματα, αλλά ΟΧΙ, δεν αντιπροσωπεύεις ούτε εσύ ούτε κατά την ταπεινή μου άποψη κάποιος άλλος εδώ μέσα το υπέρτατο high end. Υπάρχουν εμπειρότεροι χαϊεντάδες (αν μου επιτρέπετε τον παράλογο όρο) που έχουν διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων και έχουν επίσης χώσει πολλά χρήματα στο χόμπι, πιθανώς τα διπλάσια ή τα τριπλάσια από όσα έχεις χώσει εσύ. Ξέρεις επίσης ότι οι γνώμες είναι τόσες πολλές όσες και οι χομπίστες. Παράδειγμα ότι η επιλογή σου στα ηχεία, για άλλους είναι κορυφαία, ενώ για άλλους είναι άλλη μια ντιούικη υλοποίηση του πωπού, κρίνοντας όχι το αποτελέσμα αλλά την φιλοσοφία. Μην μπαίνεις στο ίδιο τρυπάκι...

Στις εποχές που διανύουμε, η πληροφορία είναι τόσο εύκολα προσβάσιμη που δεν είναι ανάγκη κάποιος να αλλάξει 50 συσκευές για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτά είναι λάθη του παρελθόντος, όπου στο βασίλειο των τυφλών έκανε κουμάντο ένας μονόφθαλμος. Πέντε φόρα να διαβάσει πλέον κάποιος θα πάρει αρκετές πληροφορίες ώστε να στήσει ένα αξιοπρεπές σύστημα με τα χρήματα που διαθέτει. Στην εποχή που διανύουμε, η πληροφορία και η γνώση, είναι μεγαλύτερη δύναμη από την αγοραστική.

Μην επικεντρώνεστε εκεί. Φυσικά το χρήμα φέρνει την ευτυχία, αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα πλέον.

Φιλε συμφωνω απολυτα σε οσα λες. Αυτα λεγονται εμπειριες ασχετα με το αν τα μηχανηματα ειναι diy ή αγορασμενα. Προφανως υπαρχουν καποιοι με μεγαλυτερη εμπειρια απο εμενα αλλωστε ειμαι μονο 32 οι οποιοι ομως εχουν κατι να δειξουν, κατι να πουν με βαση δοκιμων που εχουν κανει. Ολοι οι αλλοι ομως που δεν εχουν καν ασχοληθει με ποιο δικαιωμα κρινουν?

Re: Απάντηση: Προσωπικες εμπειριες...

ΙΜΟ ο χομπίστας περνάει,εκ των πραγμάτων,κάποια στάδια μέχρι να αντιληφθεί τι πραγματικά σημαίνει αναπαραγωγή άνω του μέτριου ή τι πραγματικά σημαίνει εξαιρετική αναπαραγωγή.Στην διάρκεια αυτών των σταδίων,θεωρούμε πάντα,ότι έχουμε πετύχει κάτι εξαιρετικό.

Για παράδειγμα,παλιότερα,είχα ΥΒΑ(ενισχυτής που "πάταγε" σε Α/Β σύγκριση μηχανήματα που κόστιζαν πάνω απο 2 φορές όσο αυτός) κι ΑΤC & Audio Physics ηχεία,που επίσης ήταν εξαιρετικά για το κόστος τους.Θεωρούσα,ότι είναι πολύ δύσκολο να πάρω καλύτερο ήχο. Αποδείχθηκε,μέσα απο τις ακροάσεις και τα συγκριτικά που έκανα,ότι απλά δεν ήξερα,δεν είχα την ευκαιρία μέχρι τότε να ακούσω...

Ετσι σήμερα πλέον,λέω,ότι μέτριο για μένα είναι,η συντριπτική πλειοψηφία οποιουδήποτε συστήματος, που κοστίζει περίπου κάτω απο 15000.

Κακά τα ψέμματα,υπάρχουν πολύ καλοί ενισχυτές κι ηχεία μέχρι τα 3000-5000,αλλά είναι απλά πολύ καλοί.Η ψευδαίσθηση ξεκινάει με μηχανήματα πολύ υψηλότερης τιμής-και βάζω σαν βασικό κριτήριο την τιμή,γιατί ο ανταγωνισμός στην αγορά,επιτρέπει μόνο κάποιες εξαιρέσεις μηχανημάτων-που ωστόσο δεν μπορούν με την σειρά τους,να ανταγωνιστούν σε κανένα τομέα,μηχανήματα αρκετά υψηλότερων κατηγοριών.

Ετσι δεν πρέπει,να βάζουμε φραγμούς ή να κατηγοριοποιούμε τους χομπίστες.Ο καθένας γράφει ανάλογα με τις εμπειρίες του και την αντίληψη,που έχει διαμορφώσει στη συγκεκριμένη φάση.

Κι εγώ έγραφα,ότι ειναι κοροϊδία να δώσεις μεγάλα ποσά για μηχανήματα, ότι δεν υπάρχουν διαφορές στα καλώδια,ότι,ότι......

Σήμερα,δεν τα πιστεύω πιά,απλά γιατί οι πιό πρόσφατες εμπειρίες μου(σύν την μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα-σημαντικό αυτό...),μου ανέτρεψαν, ότι πίστευα παλιότερα.

Σήμερα,απλά ξέρω,ότι ο δρόμος στο χόμπυ μας είναι πολύ μακρύς και με συνεχείς ανατροπές....

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Ευτυχώς οι περισσότεροι Κώστα μου δεν το βλέπουν σαν πρωταθλητισμό...
Προσπαθούν να βοηθήσουν τους άλλους να πάρουν ιδέες χωρίς να έχουν να κερδίσουν κάτι.
Ξέρεις σε πόσα σπίτια έχω πάει να ακούσω τα συστήματά τους πριν αποφασίσω να αγοράσω το δικό μου;
Ξέρεις πόσοι φίλοι από το AvClub έχουν έρθει σπίτι μου να ακούσουν τα ηχεία ή τον ενισχυτή μου;

Επειδή μου αρέσουν τα πειράματα θα σας περιγράψω το πιο πρόσφατο...

Αυτό τον καιρό δεν έχω κάποια πηγή στο σύστημά μου. Από την αντιπροσωπεία μου έδωσαν ένα DVD Micromega αξίας 600 ευρώ αν θυμάμαι καλά, για να ακούω μουσική...
Το Σαββάτο ήρθαν δύο φιλαράκια και συμφορουμίτες από το σπίτι. Δεν είχαμε πολύ καιρό στη διάθεσή μας αλλά όσο καιρό είχαμε προσπάθησα να τους πείσω ότι το Digital έπαιζε ΠΟΛΥ καλύτερα από το DVD της Micromega (το οποίο σε σχέση με το κανονικό μου player παίζει χάλια).
Βρε τι τους το εξυμνούσα, τι τους το έβαζα σε ΑΒ, τι έπαιζα με την ένταση για να τους κάνω να το πιστέψουν... Τίποτα αυτοί!
"Μα τι λες; Το Micromega παίζει πολύ καλύτερα!"

Άντε να πείσετε τώρα τον κόσμο ότι είμαστε κουφοί και ότι το placebo είναι ευκολοχώνευτο...
Όταν κάτι παίζει καλύτερα, παίζει καλύτερα. Ούτε ηλίθιος είναι κάποιος που θα αγοράσει καλύτερο μηχάνημα ούτε μπορείς να πείσεις κάποιον που έχει εμπειρίες ότι αυτό που ακούει είναι καλύτερο από ένα άλλο αν δεν το ακούσει και ο ίδιος.

Γειά σου ρε Θανάση και Ηλία! Την άλλη φορά που θα έχω στημένο το πικάπ μου θα επιμένω ότι το CD μου παίζει καλύτερα από το πικάπ! -bye-

Εχω ξαναπει οτι δεν με νοιαζει ποση εμπειρια εχει καποιος, η τι μηχανηματα εχει και δεν εχει και πολυ σημασια. Αυτο ελειπε να κρινω καποιον απο τα μηχανηματα που εχει. Προς Θεου. Μακρια απο μας αυτα. Ο καθενας μπορει να γραψει την αποψη του. Αυτο εννοειται.

Αυτο ομως που δεν ανεχομαι ειναι η ειρωνια και ο ξερολισμος μερικων, και αυτων που εχουν μεγαλη εμπειρια, ποσο μαλλον αυτων που δεν εχουν καμια σχεση με το αντικειμενο.

Θα προσπαθήσω να είμαι ευγενικός,
πρώτον επειδή έτυχε πέρισυ να κάνω μιά χειραψία με τον Γιάννη Μιχαηλό και μου άφησε τις καλύτερες ενυτπώσεις
δεύτερον επειδή η θέση μου εδώ μέσα είναι ας πούμε "ευαίσθητη"

ο όρος hiend είναι η μεγαλύτερη απάτη, μπίζνα και τρόπος εισχώρησης χεριών στις τσέπες παθιασμένων ανθρώπων.
Είναι ο δήθεν προσδιορισμός του καλού ενώ καταντά κυνήγι του μέσου και απώλεια του στόχου.

Το ότι υπάρχει μιά κατηγορία hiend εδώ μέσα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να γράψει γιά τον ήχο υψηλής ποιότητας. Αντίθετα κάποιοι εδώ μέσα προσπαθούν να επιβάλουν το κόστος ως μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής και να μετατρέψουν την hiend σε κλειστό prive club.

Δεν είναι έτσι.
Όπως δεν είναι δυνατόν να θεωρούν κάποιοι που έχουν μιά ανασχόληση 5 ετών με μηχανήματα υπερυψηλής τιμής (όχι αντίστοιχα ήχου) ότι έχουν εμπειρία.
Επίσης δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν στο περιθώριο κατασκευαστές επαγγελματικών μηχανημάτων, που όλοι γνωρίζουμε τι μηχανήματα υπάρχουν στα μουσικά studios, και να προβάλλονται υπέρμετρα οι consumer.
Επίσης δεν είναι σωστό να παραγκωνίζονται οι σοβαροί diyers ενώ ο πρώτος τυχάρπαστος (και αντιστοίχου αξίας με τους άλλους) που έτυχε να στήσει μιά γραμμή παραγωγής πίσω από ένα Κινέζικο κοτέτσι και πίσω από μιά ακριβή ιστοσελίδα να θεωρείται ο γκουρού του πλανήτη.

Δεν ξέρω κύριοι ποιούς αποδέκτες έχει το παρόν και άλλα θέματα που βρίσκουν στέγη στην hiend του avclub.
Δεν ξέρω ποιούς εννοείτε ότι έλαβαν το μήνυμα.
Πάντως, αν θέλετε να εννοήσετε εμένα προσωπικά, δεν το έλαβα και ούτε πρόκειται γιατί πλέον έχω κατασταλάξει στις απόψεις μου.
Μπορεί σήμερα στο σύστημά μου να υπάρχουν μηχανήματα που εντάσσονται σε αυτό που αποκαλείτε hiend - ποτέ δεν τα είδα έτσι προσωπικά, υπάρχουν ή υπήρξαν όμως και επαγγελματικά που υπάρχουν σε συστήματα πολλών μελών, όπως και diy κατασκευές που ακούγονται εξ ίσου καλά με τα πανάκριβα. Άλλωστε ο Γιάννης σε άλλες σελίδες παρουσιάζει ηχείο diy, έστω κλώνο. Γιατί δηλαδή εκείνο παίζει τόσο καλά όπως το πρωτότυπο. Και εγώ έχω ηχείο diy και έχω προσέξει την κατασκευή και έχω χρησιμοποιήσει υλικά που σπάνια βάζουν consumer κατασκευαστές. Δεν είναι αυτό όμως αιτία να διατυμπανίζουμε όλη την ώρα ότι μόνο εμείς είμαστε hiend και οι άλλοι ...δεν.

Θεωρώ ότι το παρόν θέμα εντάσσεται στο πλαίσιο μιάς απόπειρας περιθωριοποίησης των μελών αλλά και δυνητικών θάμωνων της hiend με την τοποθέτηση ενός νοητού πλαφόν και με βάση αξιώματα "εσείς δεν έχετε ακούσει, δεν βρέξατε κώλο, δεν ιδρώσατε, δεν πολλά διάφορα"

Το avclub υπήρξε και θα είναι χώρος πολυφωνίας αλλά όχι περιθωριοποίησης και γκετοποίησης. Εχω στα αλήθεια την απορία, θέματα όπως αυτά της κατευθυντικότητας καλωδίων, ρεύματος, υλικών και άλλα πρόσφατα, γιατί άραγε δεν αναπτύσσονται σε αμιγώς hiend fora αλλά στο avclub ?
Το avclub φιλοξενεί και μέλη που αγαπούν και αναγνωρίζουν (αντίθετα από μένα) τον όρο hiend, αλλά και τους όρους hifi (ο μόνος αποδεκτός), diy, av κλπ και νομιμοποιούνται όλοι να γράφουν την άποψή τους ΚΑΙ στην κατηγορία hiend. Όποιος θέλει μιά hiend στα δικά του μέτρα ας την αναζητήσει σε άλλα fora.

ΥΓ το παραπάνω κείμενο μπορείτε να το αντιγράψετε και να το μεταφέρετε προς πάντα αναμένοντα ενδιαφερόμενο.
Προς θεου δεν πηγαινε σε εσενα το μυνημα. Πως αλλωστε αφου δεν γνωριζω με ποιον εχω να κανω (δεν γνωριζω το nick name) ουτε καν το συστημα. Ομως θελω να πω οτι σε αυτην την πονεμενη κατηγορια γραφει ο καθενας το μακρυ και το κοντο του. Ξερετε καποτε κριναμε τα περιοδικα για αυτα που διαβαζαμε. Αν κατσει καποιος και διαβασει ολα αυτα που γραφονται κατα καιρους εδω θα βαλει τα γελια. Λεμε οτι ο ηχος εγινε περιοδικο consumer electronics και αυτο μας ενοχλει. Δηλαδη αυτη την κατηγορια δεν την βλεπετε να βαδιζει προς το ιδιο μερος? Εμενα αυτο με ενοχλει και ποτε δεν σκεφτηκα να βαλουμε face control για το ποιος θα γραφει. Τουλαχιστον να ξερουμε τι και που γραφουμε. Αλλιως δεν εχει νοημα η υπαρξη της κατηγοριας αυτης...

Το τι κράξιμο έφαγα όταν σήκωσα το νήμα "Μία High End βραδιά" δε λέγεται... :flipout:

Για μένα τα καλύτερα ηχεία που έχω ακούσει ως τώρα συνεχίζουν να είναι ντιούικα πάντως... :BDGBGDB55:
Βέβαια μόνο φτηνά δεν είναι...

Έχω ακούσει και πανάκριβα συστήματα που έχουν χάσει το νόημα και δεν έχουν λόγο ύπαρξης.
Δεν μιλάω για τρόπο σκέψης του στυλ "εμένα μου αρέσουν τα full range/οι κόρνες/τα πάνελ" αλλά για το τελικό αποτέλεσμα που θα προτιμούσες τελικά να ακούς από ένα τρανζιστοράκι...

Εμένα το έχει η τύχη μου πάντως... Πάνω που ψιλοέστρωσα τα ηχεία μου, στο σπίτι έχω μόνο αυτά και ακούω με πηγή ένα τρανζιστοράκι! Αλλά που θα πάει; :flipout:

Σε κάθε περίπτωση και στο βαθμό που τηρούνται οι κανόνες του φόρουμ,ο καθένας μπορεί να γράφει ελεύθερα την άποψή του.

Βασική επιδίωξη,όλων όσων αγαπάνε το χόμπυ μας,πρέπει να είναι η προσέλκυση κι η βοήθεια σε νέα μέλη και γενικά στους νεοεισερχόμενους στο χόμπυ.

Δεν υπάρχουν αιρετικές απόψεις,στα πλαίσια της κατηγορίας. Αλληλοκατανόηση και στοιχειώδης ευγένεια μας χρειάζεται μόνο...

Για μένα,το επίπεδο της κατηγορίας δεν κρίνεται σε θεωρητικό-επιστημονικό επίπεδο.Δεν είμαστε ανοιχτό πανεπιστήμιο,ούτε κανείς δίνει εξετάσεις.Κρίνεται κυρίως,στην πραγματική διάθεση για διάλογο χωρίς εντάσεις και στην πολιτισμένη παράθεση απόψεων.

Last edited:
Aυτός που είπε στο Μιχάλη ότι κάθε συσκευή ενός συστήματος πρέπει να ξεκινάει από τα 5000 χιλιάρικα για να ''παίζει'', θα έπρεπε να φάει τουλάχιστον δύο χρόνια φυλακή.:flipout:

Εντάξει είναι και η έρευνα (ας πούμε), είναι και το μάρκετινγκ, είναι και τα μπλε ledάκια, είναι και οι απατεώνες γενικά, είναι και η μόστρα είναι και άλλα πράγματα.

Αλλά όταν ένα μηχανάκι Χ κοστίζει όταν βγει από τον κατασκευαστή προς τους dealers 2000 δολλάρια και οι αντιπρόσωποι το πουλάνε 8000 ευρώ, σε πια κατηγορία ανήκει; Σε αυτή των πάνω των 5000 ή σε αυτή των κάτω;

Eπειδή μας διαβάζουν και επισκέπτες ,θα σας παρακαλέσω να εκφράζουμε τις όποιες απόψεις αλλά να μη γινόμαστε απόλυτοι. Γελάει κόσμος εκεί έξω και δεν λέει.
Το παραπάνω το γράφω για να μας προστατέψω όλους.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΑΚΙΑ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ. ΌΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ.

Απάντηση: Re: Προσωπικες εμπειριες...

ΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΑΚΙΑ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ. ΌΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ.

Εδώ τελειώνουν όλα.
:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
Ας ανοίξουμε τα μάτια μας πρώτα και για τα αφτιά μας βλέπουμε.

Δυστυχώς η ευτυχώς .. ο έρωτας και το audio δεν αγοράζονται , έμενα προσωπικά δεν με έχει πείσει ότι η ποιότητα συνάδει ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ με το κόστος κτήσης , τουναντίον μου έρχονται στο μυαλό πολλές περιπτώσεις με μηχανάκια σε αστρονομικά νούμερα και επιδόσεις που προκαλούν τον γέλωτα , έχοντας βέβαια και την οπτική γωνιά του ηλεκτρονικού η οποία με τοποθετεί σε ακόμα πιο καχύποπτη θέση , λογικό φαινόμενο για οποιονδήποτε τεχνικό .... εγώ για κάποια φεγγάρια συνεργαζόμουν με τηλεοπτικά στούντιο και έχω δει εκ των έσω μηχανές με κόστος 4-5 εκατομμύρια , παράδειγμα ένα παρωχημένο πλέον video beta κουβαλούσε τόσο τεχνολογία πάνω του που σου κανε και εντύπωση που έκανε μόνο 5 εκατομμύρια μιλάμε για ένα πακτωλό με πλακέτες με διακριτές σχεδιάσεις σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρομηχανικό εργοστάσιο με ελβετική ακρίβεια που το κοίταζες με δέος !! ( όποιος εχει και μια μικρή εμπειρία από video studio καταλαβαίνει για τι μιλάω ) ε λοιπόν αντιπαραθέτοντας επαγγελματικές τέτοιες κατασκευές με αντιστοίχου κόστος hi-end audio , το μόνο που μπορούσες να διακρίνεις και να ξεχωρίσεις άμεσα .... ήταν το πόσο άπατη υπάρχει από πίσω από πολλές εταιρίες με καλογυαλισμένο αλουμίνιο και μαγευτικά blue led

και στη τελική δεν ανακαλυψαν τον τροχο , τεχνολογία του 50 εφαρμόζουν !

Originally Posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ View Post

Aυτό φυσικά και ισχύει, ή να πούμε καλύτερα ας ανοίξουμε ένα μηχάνημα των 9.000 ευρώ και ας αναλύσουμε το κόστος κομμάτι-κομμάτι μαζί με έναν εκλεκτό μάστορα. Tελικά όμως , σε πάμπολλα μηχανήματα πληρώνεις όνομα, πολυτέλεια, μαγείρεμα και κέρδη/φόρους με το κιλό, αλλά προς τί η όλη γκρίνια για κάποια πράγματα στάνταρτ. Το ίδιο δεν ισχύει με τα ηχεία που κοστίζουν 7 χιλιάρικα και βάλε ? Δεν πάνε τα μισά σε λούστρα, κέρδη, φόρους ? Η μελέτη και τα έξοδα ενός σχεδίου και των όσων εργάζονται δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην τελική τιμή ? Τί τρομάζει λοιπόν αυτόν που αγόρασε έναν ενισχυτή των 4 χιλιάδων ευρώ και τελικά διαπιστώνει ότι κάτω από το καπό περιέχει ένα τσούρμο μετριότητες που όλες μαζί κάνουν 1 χιλιάρικο ?

Καλά αυτό που γράφει ο Δημήτρης,έχει βάση κι έχει να κάνει με την πολιτική ουκ ολίγων αντιπροσωπειών.Αυτές είναι στο ένα "άκρο",αλλά υπάρχει και το άλλο "άκρο",αντιπροσώπων που πουλάνε στις ίδιες τιμές ή και χαμηλότερα.

Συγγνωμη γιατι σβηστηκε το μηνυμα του Deminio?

Γιατί συνάδει με την εριστική διάθεση ή τάση κι όλων των άλλων που διαγράφηκαν.

Αν έχουμε κάτι θετικό κι ουσιαστικό,να συνεισφέρουμε στο θέμα,άς το συνεχίσουμε.Αν όχι δεν υπάρχει λόγος να γράφουμε.

Τι γινεται οταν λεγονται αληθειες.
17 ατομα παρακολουθουνε το θεμα συγχρονως.
Τωρα ακουγονται ωραια πραγματα.

Eνταξει οπως λεει και ο Φιλος μου ο Δημητρης ο Μανωλακος πολλα μηχανηματα ειναι αδεια μεσα. Εχετε ακουσει διπλα διπλα μηχανημα αδειο εσωτερικα με μηχανημα φουλ στο υλικο audiophile με το πρωτο να ειναι μακραν καλυτερο? Πολλα παραδειγματα υπαρχουν και τα ξερετε. Επιμενω υπαρχει εταιρια που χρησιμοποιει μεγαφωνα υψηλοτατης ποιοτητας και ακριβες καμπινες αλλα απο ηχο οκ απλα καλα. Κατασκευη ομως απιστευτη...και βλεπεις ηχεια οπως πχ τα fidelio της acapella με 5700 λιανικη με τις βασεις τους τα οποια μπορει να εχουν κοστος κατασκευης πολυ μικρο αλλα διπλα με τα προηγουμενα ηχεια να ειναι 3 φορες καλυτερα σε ηχο! Αυτο τι σας λεει! Μιλαω για αμεση συγκριση στα ιδια χρηματα. Τελικα τι πληρωνετε την κατασκευη ή την αποδωση?

Δυστυχως φιλε στο 90% ισχυει οτι πληρωνεις παιρνεις...

Γιάννη υπάρχει και ένα ουσιαστικότερο, πρακτικότερο και πιό ...αισιόδοξο:
"Διάλεξε το καλύτερο γι'αυτά που μπορείς να πληρώσεις.
Και είναι κάτι που θέλει ακόμα περισσότερη γνώση και προσοχή. Δεν ξέρεις
μπορεί να μπείς λιγώτερο βαθειά στην τσέπη και να παίξεις καλύτερα από αυτούς που πληρώνουν μάλλον αβασάνιστα.

Status
Not open for further replies.