Προσθήκη DAC στο σύστημά μου.

Περιμένω εναγωνίως τη σύγκριση. Καμία επαφή με τον αντιπρόσωπο έκανες? Μήπως στα δώσει στο σπίτι.

Είχα μιλήσει αλλά αν θυμάμαι καλά θα έκλειναν κάποιες μέρες μέσα στον Αύγουστο κι έτσι πήραν αναβολή οι ακροάσεις. Μακάρι να μου τα δώσει για ακρόαση στο σύστημά μου. Ίδωμεν
Δεν έχω αποφασίσει ντε και καλά για το burson γιατί θέλω ν' ακούσω και τα υπόλοιπα dacs που έχω αναφέρει παραπάνω.

... βουίζει όλο το διαδίκτυο... συσκευές να μην λειτουργούν, θόρυβος στα USB, προβλήματα με τα USB to I2S, καθυστερήσεις παραλαβών, αλλαγή των μοντέλων και κατάργηση τους πολύ γρήγορα και χωρίς καμιά προειδοποίηση... κατρακύλισμα της μεταπωλητικής αξίας...
.

εχω διαβάσει ακριβώς τα ίδια

Εγώ θέλω να ακούσω το dacάκι του Βασίλη... αν είναι όπως τα λένε τα παιδιά... ίσως αξίζει να μην ξοδέψεις πολλά και να ικανοποιηθείς με αυτό...

Εγώ πάντως Χρήστο από τη στιγμή που το άκουσα στο σύστημα μου θεωρώ ΛΑΘΟΣ να μην το ακούσει τουλάχιστον κάποιος πριν προβεί στην αγορά κάποιου ντακ...και μετά συγκρίνει και αποφασίζει αν αξίζει να δαπανήσει τα 10πλάσια...

Απάντηση: Re: Προσθήκη DAC στο σύστημά μου.

Επιδη τυχαινει και εζησα καποια χρονια με 3 μηχανηματα του ενα προενισχυτη, dac και interface εχω αντιθετη αποψη απο εσενα. Δεν αντιμετωπησα ποτε καποιο προβλημα απο αυτα που λες και για τα λεφτα τους παιζαν εξαιρετικα και παντα τα υλικα κατασκευης ειναι κορυφαια. Δεν εχει αντιπροσωπο εδω εχει ομως 4 στην ευρωπη. Δεν νομιζω να βουιζει ολο το διαδικτυο τα προβληματα που λεγoνται στο διαδικτυο τα περισσοτερα ειναι θεμα με τους drivers. Προσφατα αγορασε φιλος μου το NFB. 7.32 http://www.audio-gd.com/Pro/dac/NFB7.32/NFB7.32EN.htm δεν εχω ακουσει κατι καλυτερο στα λεφτα αυτα! Αργουν απο το τελωνια μας να παραλαβουμε οχι τα αργει αυτος εμενα εχουν ερθει κανονικα! Εχω παρει και καλωδια εχουν παρει και αρκετοι γνωστοι μου ποτε μα ποτε δεν ειχαν προβλημα! Τωρα αν δεν αρεσει ο ηχος σε καποιον ειναι λογικο γιατι δεν εχουν ολοι τα ιδια γουστα. Παντως σαν μηχανηματα ειναι εξαιρετικα.

Απάντηση: Re: Προσθήκη DAC στο σύστημά μου.

Οι φωνές πάντως που λένε πως όταν πρόκειται για την απόκτηση ψηφιακού,πρέπει είτε να πάμε σε ναυαρχίδες,είτε σε πλήρως αναβαθμίσιμα στο hardware κομμάτι τους,είτε σε πολύ οικονομικά μοντέλα που ο ήχος τους μας ικανοποιεί,πληθαίνουν σε όλα τα φόρουμ.
Και είναι λογικότατο αν δει κανείς την εξέλιξη,εβδομάδα με την εβδομάδα πλέον.
Οι φετινοί dac με λίγη καλή τύχη,του χρόνου θα πωλούνται στο ένα τρίτο της τιμής απ' την στιγμή που το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς το έχει καταλάβει φρενίτιδα με τις υψηλές δειγματοληψίες οι οποίες ανεβαίνουν συνεχώς κι είναι πολύ λίγοι αυτοί που αντιστέκονται.
Και η δική μου πρόταση λοιπόν θα ήταν κάποιο μεταχειρισμένο κορυφαίο μοντέλο στα χρήματα που διαθέτεις..Αφού ακούσεις το ντακάκι του Βασίλη όμως....

Έχω αποκλείσει τα μεταχειρισμένα και κυρίως αυτά που ήταν flagship models παρελθόντων ετών, όχι λόγω ποιότητας ήχου αλλά λόγω δυνατοτήτων.

Επίσης είμαι διατεθειμένος να αλλάζω π.χ. κάθε 3 έτη dac επειδή θα προχωράει η τεχνολογία και θα υπάρχει σημαντική βελτίωση στις δυνατότητες αλλά και στην ηχητική απόδοση, παρά να δαπανήσω ένα αρκετά υψηλό ποσό για κορυφαίο dac ελπίζοντας να το κρατήσω για 10 χρόνια, δεδομένου ότι η αξία του θα πέφτει χρόνο με το χρόνο.

Μπα, παπαντζες. Αν και υποστηρικτης των υψηλων αναλυσεων δεν πολυπιστευω οτι σε συστηματα του επιπεδου ισως και 15000 θα καταλαβαινει κανεις διαφορα απο τα 192 και πανω. Το θεμα chipset εχει αρχισει να μπουκωνει. Το θεμα αναλογικου τροφοδοσιας κλπ θα παραμενει το κλειδι και σε αυτο τον τομεα μαλλον στα ενισχυτικα θα γινει το μπαμ με υλοποιησεις τυπου devialet σε γηινες τιμες. Σε λιγο τα dacs θα ειναι δωρο με τον ενισχυτη. Οπως τα μενιρ με τους σκλαβους ενα πραμα.

Το θέμα είναι πως υπάρχει κινητικότητα κι ενδιαφέρον απ' τους κολοσσούς κατασκευαστές υπολογιστών πλέον.Κι αν αυτοί μπουν στο παιχνίδι καλά,το κομμάτι μετατροπή θα πάψει να μας ενδιαφέρει πλέον.
Θα επιστρέψουμε και πάλι στα υπόλοιπα.
Επίσης όσον αφορά τον ηχητικό χαρακτήρα,όλο και περισσότεροι κατασκευαστές περιλαμβάνουν φίλτρα όπως τα λένε κλπ,fixed ισοστάθμιση δηλαδή,γιατί μην γελιόμαστε περί αυτού πρόκειται.(Οι πιουρίστες θα φτύνονται,είμαι σίγουρος :flipout:)
Θα συμφωνήσω απολύτως με τον Panoramix,νιώθει κανείς να έχει πιάσει ταβάνι η ιστορία τσιπάκια και τα πάντα παίζουν πλέον γύρω από τεχνολογίες που κατά την γνώμη μου είναι καθαρά εμπορικού χαρακτήρα και που ουσιαστικά δεν προσφέρουν στο consumer κομμάτι(σε κανένα σοβαρό τεστ δεν έχει αποδειχτεί πως αναλύσεις πάνω απ' τα 96 ακούγονται).Κι όμως στην αγορά αυτό το κομμάτι επικρατεί πλέον και δυστυχώς κάποιος που είναι λίγο των εξελίξεων αν πέσει στην παγίδα μπαίνει σε έναν φαύλο κύκλο διαρκών αλλαγών ανά εξάμηνο.
Και μόνο να αναλογιστούμε το ότι πληρώνουμε μερικές φορές για μεμονωμένους μετατροπείς,ποσά που με τα ίδια θα αγοράζαμε πολύ σοβαρά μοντέλα av ενισχυτικών που περιέχουν τους ίδιους μετατροπείς κατά δεκάδες,φτάνει νομίζω...

Re: Απάντηση: Προσθήκη DAC στο σύστημά μου.

Το θέμα είναι πως υπάρχει κινητικότητα κι ενδιαφέρον απ' τους κολοσσούς κατασκευαστές υπολογιστών πλέον.Κι αν αυτοί μπουν στο παιχνίδι καλά,το κομμάτι μετατροπή θα πάψει να μας ενδιαφέρει πλέον.
Θα επιστρέψουμε και πάλι στα υπόλοιπα.

Σωκράτη επειδή το θέμα με ενδιαφέρει πολύ θα μπορούσες να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες; Kάποιο Link ίσως;
Σε ευχαριστώ.

Last edited:
Παρότι η μόδα με τα dac καλά κρατεί, πιστεύω ότι δεν αργεί η ώρα της επιστροφής στα πακέτα transport/dac... αυτή τη φορά δεν θα παίζουν πιθανόν οπτικό δίσκο αλλα είτε στη μορφή pc είτε media player + ψηφιακή είσοδο θα κυριεύσουν την αγορά. Είδη είναι σχετικά απλή η υλοποίηση ακόμα και για κάποιο ντιούη. Πιστεύω μάλιστα ότι αυτή η λύση θα υπερισχύσει και της ήδη εφαρμοσμένης και ολοένα πιο εύκολα συναντούμενης, το dac στον ενισχυτή.

Οπότε μοιραία στον φίλα μας τον quevedo θα πρότεινα να μην σπαταλήσει χιλιάδες ευρώ αλλα να ψαχτεί σε κάτι οικονομικότερο και όταν θα έρθει η ώρα (σε 1-2 χρόνια υποθέτω) ας σπαταλήσει τα χρήματά του σε κάτι πιο βολικό.

Και το Odac (όπως ακούγεται, γιατί δεν είχα την ευκαιρία ακρόασης) αλλά και το mambo dac του Βασίλη και άλλα "μικρά" μια χαρά κάνουν τη δουλειά, δεν θα υπάρξει παράπονο.

Απ'ότι είδα είσαι επαρχία, οπότε πιο δύσκολη η ακρόαση αλλα τα καλά παιδιά του φόρουμ όλο και κάπως θα μπορέσουν να βοηθήσουν.

Σωκράτη επειδή το θέμα με ενδιαφέρει πολύ θα μπορούσες να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες; Kάποιο Link ίσως;
Σε ευχαριστώ.

υποθέτω ότι σου λέει ότι πχ μπήκε η teac στο παιχνίδι, η luxman επίσης...

βέβαια πόσο καλά δουλεύει ένα αναλογικό στάδιο με ολοκληρωμένα opamp σε σχέση με ένα καλοσχεδιασμένο διακριτό ή λάμπα είναι ένα θέμα που πρέπει να ερευνηθεί.

Δεν νομίζω Δημήτρη. Τέακ και Λάξμαν δεν ασχολούνται με υπολογιστές.
Προσπάθειας τύπου asus πρέπει να υπονοεί ο Σωκ.
Προσωπικά το βλέπω δύσκολο να επικρατήσουν, όχι τουλάχιστον σε αυτούς που ασχολούνται λίγο παραπάνω.

Παρότι η μόδα με τα dac καλά κρατεί, πιστεύω ότι δεν αργεί η ώρα της επιστροφής στα πακέτα transport/dac... αυτή τη φορά δεν θα παίζουν πιθανόν οπτικό δίσκο αλλα είτε στη μορφή pc είτε media player + ψηφιακή είσοδο θα κυριεύσουν την αγορά.

Δεν ασχολουμαι με το άυλο format, εξού και η ερώτησή μου που μπορεί να φαντάζει ολίγον αφελής.
Αν δεν παίζουν οπτικό δίσκο, προς τι επιστροφή του transport?

Η ευκολία στην αναπαραγωγή Σωτήρη. Αυτό είναι που επικρατεί πάντα.
Ο οπτικός δίσκος (παρ´ότι ακόμα προσωπικά και εγώ τον χρησιμοποιώ) πολύ σύντομα, αν όχι ήδη, θα λάβει τέλος.

Έχω κάποιο φιλόδοξο σχέδιο για το χειμώνα, βασισμένο στο mambo του Βασίλη και μινι pc ή media player (αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη - έτοιμη και οικονομική consumer λύση)
Ένα τροφοδοτικό, ευχάριστο και εύχρηστο interface και άντε γεια... Η ποιότητα του ήχου είναι (για τα δικά μου μέτρα) αρκούντως καλή - σίγουρα αποδεκτή.
Να ακούσουμε και λίγο μουσικούλα... παράγινε με τα πειράματα!

Ναι, αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω. Από τη στιγμή που το δισκάκι πνέει τα λοίσθια (μένει να φανεί αυτό), τι θα βάζεις μέσα στο transport? :nounder:

Τώρα κατάλαβα την ερώτηση Σωτήρη.
Το τρανσπορτ θα διαβάζει δίσκους (hard disc drives)
αν είναι κάποιο δικτυακό κέντρο πολλούς, αν είναι κάποιος ενσωματωμένος έναν, όπως επίσης αν είναι κάποιος εξωτερικός.
Πλέον σε ένα 2,5άρι βάζεις πάνω απο 1ΤΒ μουσικής, αρα imo δεν χρειάζεται πολύ σκέψη. Σε ένα κλασσικό κουτί 43x35x10 χωράνε όλα, τακτοποιημένα και όμορφα.
Αμφιβάλω αν το κόστος πλέον ξεπερνάει τα 500 και πίστεψέ με παίζει εφάμιλα με cd transports των 2000 ... ίσως και πιο πάνω. Ε, Φτάνει... ας μην είμαστε και τόσο εγωιστές - ας ακούει και κάποιος άλλος καλύτερα... χοχο
Το θέμα πλέον είναι η ευκολία σε σχέση με το vfm και αυτά πλέον προσφέρονται. Ίσως οι πιο γνώστες να γελάν τώρα, μιας και δεν λέω κάτι καινούριο, αλλά μέχρι πριν λίγο καιρό προσωπικά δεν είχα πειστεί για την υπεροχή απόδοσης / τιμής τέτοιων συστημάτων, ενώ imo αυτό ισχύει ακόμα για τις αντίστοιχες consumer συσκευές (τύπου Pioneer, Denon, CA κτλ του πεντακοσάρικου.

Ελπίζω να σε κάλυψα Σωτήρη, αν και αναφέρομαι στο θέμα πολύ γενικά.

Last edited:

Τώρα κατάλαβα την ερώτηση Σωτήρη.
Το τρανσπορτ θα διαβάζει δίσκους (hard disc drives)
αν είναι κάποιο δικτυακό κέντρο πολλούς, αν είναι κάποιος ενσωματωμένος έναν, όπως επίσης αν είναι κάποιος εξωτερικός.
Πλέον σε ένα 2,5άρι βάζεις πάνω απο 1ΤΒ μουσικής, αρα imo δεν χρειάζεται πολύ σκέψη. Σε ένα κλασσικό κουτί 43x35x10 χωράνε όλα, τακτοποιημένα και όμορφα.
Αμφιβάλω αν το κόστος πλέον ξεπερνάει τα 500 και πίστεψέ με παίζει εφάμιλα με cd transports των 2000 ... ίσως και πιο πάνω. Ε, Φτάνει... ας μην είμαστε και τόσο εγωιστές - ας ακούει και κάποιος άλλος καλύτερα... χοχο
Το θέμα πλέον είναι η ευκολία σε σχέση με το vfm και αυτά πλέον προσφέρονται. Ίσως οι πιο γνώστες να γελάν τώρα, μιας και δεν λέω κάτι καινούριο, αλλά μέχρι πριν λίγο καιρό προσωπικά δεν είχα πειστεί για την υπεροχή απόδοσης / τιμής τέτοιων συστημάτων, ενώ imo αυτό ισχύει ακόμα για τις αντίστοιχες consumer συσκευές (τύπου Pioneer, Denon, CA κτλ του πεντακοσάρικου.

Ελπίζω να σε κάλυψα Σωτήρη, αν και αναφέρομαι στο θέμα πολύ γενικά.

:a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προσθήκη DAC στο σύστημά μου.

Σε ευχαριστώ.

Ήδη η Asus είχε κάνει μια προσπάθεια την οποία και εξέλιξε πρόσφατα και όλοι λένε πολύ καλά λόγια.
Και σε πολύ καλή τιμή,γύρω στα 600 αν δεν απατώμαι.

εμείς οι ρούκηδες πάντα υστερούμε λόγω φοβίας ίσως προς το άγνωστο.
Δεν συντρέχουνε πλέον λόγοι. Παιζουν όλα σταθερά και απροβλημάτιστα.

Αρκεί να μην μπλέξεις με internet, ταινίες, air play και τα σχετικά... όχι ότι δεν είναι καλά αυτά ή δεν γίνονται, αλλά εμφανίζονται τα "φαντάσματα".
μόνο audio και usb ή/και spdif... καθαρά πράγματα και γίνονται πλέον όλα εύκολα.

να σαι καλά! -bye-