Προτάσεις αγοράς DSLR για το καλοκαίρι (reloaded)

τελικα δεν αντεξα(πω πω σαν εθισμενος κανω...τι πιινω και στο κοσμο δεν δινω :-) )
την πηρα απο κατερελο στα 719 με 2 φακους τσαντα μεταφορας και τριποδο
απλος λογο ελλειψης τον 55-200 θα τον παραλαβω σε καμια δεκαρια μερες

μερικα διεγματα απο τον καινουργιο....

Attachments

• DSC_0002.jpg
    DSC_0002.jpg
    68.3 KB · Views: 43
  • DSC_0004.JPG
    DSC_0004.JPG
    169.3 KB · Views: 28
  • DSC_0003.JPG
    DSC_0003.JPG
    177.5 KB · Views: 33
  • DSC_0005.JPG
    DSC_0005.JPG
    121.6 KB · Views: 31
http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=227_264&products_id=11458

Αξίζει σε αυτή την τιμή ? Ο φακός τί λέει ?

Ο φακός είναι πολύ καλός για τα λεφτά του. Προσοχή όμως γιατί συνήθως γίνεται μπέρδεμα στο skroutz όπου πολλές φορές βάζουν το κιτ με τον 18-55 χωρίς το IS που δεν αξίζει τίποτα σαν φακός.

Εγώ προτίμησα και τσίμπησα την PENTAX k-x 18-55 κιτ και δεν σας κρύβω ότι την λάτρεψα με την πρώτη ματιά, καθώς είναι και η πρώτη μου dslr...

Απίθανη, με καλό κράτημα (για τα γούστα μου), ευχρηστες θέσεις κουμπιών, γρήγορο focus, εκπληκτικές νυχτερινές φωτό και σε γενικές γραμμές δείχνει πιο ακριβή από ότι είναι και σε λειτουργίες και σε εμφάνιση...

Το μόνο αρνητικό είναι το βίντεο το οποίο το βάλανε απλά για να υπάρχει...

Βέβαια όταν παίρνεις τέτοια μηχανή, νομίζω ότι το βίντεο είναι το τελευταίο που σε ενδιαφέρει...

Έχει κανείς άποψη για το συγκεκριμένο πακέτο:
http://www.bristolcameras.co.uk/p-pentax-k7-18-55-50-200-wr-twin-lens-4gb-deal.htm ?
Ανεξαρτήτως πακέτου ή τιμής, στο συγκεκριμένο αισθητήρα πέφτουν πολλά τα 14.6Μpixels, ώστε να ισχύει αυτό που λέγεται περί "μπουκώματος" με πληροφορία εις βάρος τελικά της ποιότητας;
Και αν ισχύει, ποιό είναι τελικά το άνω όριο σε Μpixels σε αυτής της κατηγορίας τους αισθητήρες;

Ανεξαρτήτως πακέτου ή τιμής, στο συγκεκριμένο αισθητήρα πέφτουν πολλά τα 14.6Μpixels, ώστε να ισχύει αυτό που λέγεται περί "μπουκώματος" με πληροφορία εις βάρος τελικά της ποιότητας;
Και αν ισχύει, ποιό είναι τελικά το άνω όριο σε Μpixels σε αυτής της κατηγορίας τους αισθητήρες;

Ισχυει κατι τετοιο ? δεν το εχω ξανακουσει .Αυτο που γνωριζω ειναι πως οσο ανεβαινουν τα Mp τοσο καλυτερο φακο χρειαζομαστε ωστε να εχει ικανη αναλυση .Προσωπικα θα απεφευγα οσο μπορουσα πανω απο 12 το πολυ 15 Μp σαν περιττα εξοδα , τα 10 ειναι αρκετα νομιζω για το 99,9% των χρηστων.
Τωρα για το πακετο της Κ7 βγαινει 950 GBP=1152 ευρω ενω στην Ελλαδα παει στα 1239ευρω.
Δεν νομιζω να ειναι και καμμια ευκαιρια .Περιμενε καλυτερα λιγο , σε μερικες μερες ερχοναι τα νεα μοντελλα των εταιριων στην Φωτοκινα οποτε αναμενονται μειωσεις τιμων στα απερχομενα μοντελα.Μπορει επισης με τα ιδια χρηματα να αγορασεις καλυτερη μηχανη αφου η Κ7 δεν τα πηγε πολυ καλα στα ψηλα ISO σε αντιθεση με την Κ-Χ.Ενα σωμα σαν της Κ7 με φιλοσοφια αλα Κ-χ θα ηταν παρα πολυ ενδιαφερουσα περιπτωση.

Last edited:
Εγώ προτίμησα και τσίμπησα την PENTAX k-x 18-55 κιτ και δεν σας κρύβω ότι την λάτρεψα με την πρώτη ματιά, καθώς είναι και η πρώτη μου dslr...

Απίθανη, με καλό κράτημα (για τα γούστα μου), ευχρηστες θέσεις κουμπιών, γρήγορο focus, εκπληκτικές νυχτερινές φωτό και σε γενικές γραμμές δείχνει πιο ακριβή από ότι είναι και σε λειτουργίες και σε εμφάνιση...

Το μόνο αρνητικό είναι το βίντεο το οποίο το βάλανε απλά για να υπάρχει...

Βέβαια όταν παίρνεις τέτοια μηχανή, νομίζω ότι το βίντεο είναι το τελευταίο που σε ενδιαφέρει...

ειμαι ένα κλικ πριν την αγορά της k-x 18-55. Αν θες πες μου απο που την πήρες, πόσο, τι μνήμη έβαλες,πως την παλευουν οι μπαταρίες ni-mh, τί τσάντα πήρες κτλ

ευχαριστώ εκ των προτέρων
Πάρης

489 από Κατερέλο... Τσαντούλα, Lowepro Apex 110 AW Black (αλλά μάλλον θα την αλλάξω είναι μικρή)...

Μνήμη 8GB...

Μπαταρίες έχω παραγγείλει απο ebay eneloop μαζί με φορτιστή...

Μέχρι ώρας βολεύομαι με μπαταρίες από ΙΚΕΑ ni-mh (2000 ma) 4ΑΑ+2ΑΑΑ+φορτιστής (15,20 ευρώ), όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο έχω τραβήξει 160 εικόνες και είναι ακόμα στο πράσινο (και είναι η πρώτη φόρτιση)... Από άλλο forum διάβασα ότι μπορεί να φτάσουν και τις 650... Ο καιρός θα δείξει γι αυτές...

489 από Κατερέλο... Τσαντούλα, Lowepro Apex 110 AW Black (αλλά μάλλον θα την αλλάξω είναι μικρή)...

Μνήμη 8GB...

Μπαταρίες έχω παραγγείλει απο ebay eneloop μαζί με φορτιστή...

Μέχρι ώρας βολεύομαι με μπαταρίες από ΙΚΕΑ ni-mh (2000 ma) 4ΑΑ+2ΑΑΑ+φορτιστής (15,20 ευρώ), όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο έχω τραβήξει 160 εικόνες και είναι ακόμα στο πράσινο (και είναι η πρώτη φόρτιση)... Από άλλο forum διάβασα ότι μπορεί να φτάσουν και τις 650... Ο καιρός θα δείξει γι αυτές...

Σωστο φορτιστη που να φορτιζει σε 4 ανεξαρτητα καναλια τις μπαταριες πχ Maha 401 και Εneloops .Με τις Ενελουπ θα μεινεις ενθουσιασμενος , ειναι καταπληκτικες απ'ολες τις αποψεις.

Σωστο φορτιστη που να φορτιζει σε 4 ανεξαρτητα καναλια τις μπαταριες πχ Maha 401 και Εneloops .Με τις Ενελουπ θα μεινεις ενθουσιασμενος , ειναι καταπληκτικες απ'ολες τις αποψεις.

Το ξέρω φίλε μου γι'αυτό και τις παρήγγειλα... :2thumb22sup:

Μια που λετε για μπαταριες.

Εχω 3 σετ (4αδες) απο διαφορετικες μαρκες, με τους 3 φορτιστες τους.

Οι μπαταριες φορτιζουν σε αλλο φορτιστη απο το δικο τους?

Μπορω να φορτιζω σε ενα φορτιστη ολες τις μπαταριες?
Μπορω να παρω μπαταριες αλλης μαρκας και να τις φορτιζω με τους φορτιστες που ηδη εχω?

Ναι, Οχι, υπαρχει θεμα συμβατοτητας?

Οι μπαταριες φορτιζουν σε αλλο φορτιστη απο το δικο τους?

Μπορω να φορτιζω σε ενα φορτιστη ολες τις μπαταριες?
Μπορω να παρω μπαταριες αλλης μαρκας και να τις φορτιζω με τους φορτιστες που ηδη εχω?

Ναι, Οχι, υπαρχει θεμα συμβατοτητας?

Δεν εχεις κανενα προβλημα, φορτιζουν παντου.:a0210:
Αρκει να ναι καταλληλοι κι οι φορτιστες και οι μπαταριες βεβαια..
(πχ NiCD η NiMh και συμβατοι)

Και βεβαια καλο ειναι να φορτιζουν στον ιδιο φορτιστη ταυτοχρονα ιδιου τυπου κ χωρητικοτητας μπαταριες, εκτος κι αν εχεις καποιο πανακριβο φορτιστη, ιδιαιτερο.