Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Εργονομικά και λειτουργικά αξίζει και με το παραπάνω. Σε ποιότητα εικόνας δεν θα δεις βελτίωση, ο αισθητήρας της G5 είναι ένα κλικ πίσω. Παίρνει όμως το αίμα της πίσω σε όλες τις άλλες λειτουργίες

Τη θελω για δευτερη, και με ενδιαφερει να εχει οπωσδηποτε EVF.
Μιλησα και με το Βλαση πριν (ΘΕΟΣ !) και μου ειπε αρκετα χρησιμα πραγματα.
Τωρα και με τη δικη σου γνωμη, μαλλον κλινει οριστικα το πραγμα προς τα εκει.
Θα περιμενω λιγες μερες, και θα προχωρησω μαλλον...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!!!!!!

Και εγώ σήμερα μίλησα με το Βλάση.
Θα έλεγα ότι έχει γίνει ο φωτογραφικός εξομολόγος του φόρουμ.:worshippy:
Εκεί που πάω να αμαρτάνω έρχεται και με μαζεύει, κράτα λεφτά μου λέει μην ενδώσεις στον πειρασμό.
Όπως και να έχει οι συμβουλές του είναι πάντα χρήσιμες και ρεαλιστικές.

Εκεί που πάω να αμαρτάνω έρχεται και με μαζεύει, κράτα λεφτά μου λέει μην ενδώσεις στον πειρασμό

Βρήκα τη σωτηρία μου! Θα τον παίρνω τηλ κάθε μέρα!
Πάντως, πέρα από την πλάκα, εγώ ένα και μόνο έχω να πω σε όσους θέλουν να επενδύσουν σε ένα σύστημα. Τα σώματα έρχονται και παρέρχονται, οι φακοί είναι αυτοί που μένουν

Καλό θα ήταν ο αγαπητός σε όλους μας Βλάσης να δίνει συμβουλές σε όλους μας να μην χαλάμε χρώματα γιατί με την άνοιξη όλο και κάτι μας πιάνει όλους. Από την άλλη θα συμφωνήσω με τον pepper αλλά να τον ρωτήσω το γίνεται όταν θέλεις να αλλάξεις σύστημα, έχεις επενδύσει σε φακούς και βλέπεις απέναντι τον νέο σου έρωτα. Εκεί τι γίνεται μου λες. Θέλω να μείνω στην Σονυ τώρα που έφτιαξε το caf και από την άλλη Θέλω να δοκιμάσω την Fuji που είναι πιο σέξι και έχει πιασιματσ.

paИ-baL;1057106591 said:
Καλό θα ήταν ο αγαπητός σε όλους μας Βλάσης να δίνει συμβουλές σε όλους μας να μην χαλάμε χρώματα γιατί με την άνοιξη όλο και κάτι μας πιάνει όλους. Από την άλλη θα συμφωνήσω με τον pepper αλλά να τον ρωτήσω το γίνεται όταν θέλεις να αλλάξεις σύστημα, έχεις επενδύσει σε φακούς και βλέπεις απέναντι τον νέο σου έρωτα. Εκεί τι γίνεται μου λες. Θέλω να μείνω στην Σονυ τώρα που έφτιαξε το caf και από την άλλη Θέλω να δοκιμάσω την Fuji που είναι πιο σέξι και έχει πιασιματσ.

E.. οτι γίνεται όταν γνωρίσεις έναν νέο έρωτα.

1. Είτε χωρίζεις με τον παλαιό και ακολουθείς τον καινούργιο έρωτα πληρώνοντας το αντίτιμο.
2. Είτε μένεις και με τους δύο το οποίο έχει και ψυχολογικό και οικονομικό κόστος (ενιοτε μπορεί να αποβεί και επικίνδυνο για την υγεία ..)
3. Είτε αντιστέκεσαι και μένεις στην παλαιά σου αγάπη στην οποία έχεις επενδύσει, χάνοντας όμως τη γοητεία και τα θέλγητρα του καινούργιου

Διαλέγουμε και παίρνουμε...

Last edited:
Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

E.. οτι γίνεται όταν γνωρίσεις έναν νέο έρωτα.

Η αλλιώς , καλωσορίσατε στην ζωή ......δεν θα μπορούσες να τα γράψεις καλύτερα .

εχει κανεις αποψη για την Nikon Digital Camera S6500 ?

εχει κανεις αποψη για την Nikon Digital Camera S6500 ?

και να καποια απο τις canon ixus 155 ή Sony DSCWX80 είναι καλυτερη επιλογη?

Τελικά αγόρασα την nikon d7000.Λόγω προβλήματος με πίξελ σε βίντεο σε κλειστό χώρο επιστρέφει Δαμκαλίδη για έλεγχο..Αν δεν προχωρήσει ομαλά η συμβίωση μας θα τα πουλήσω όλα κ θα πάω σε sony...

1) Olympus XZ-2
2) Sony RX-100 (version 1)
3) Sony RX-100 (version 2)

και οι τρεις εχουν καλύτερο φακό από την Panasonic.
Οι Sony έχουν και καλύτερο αισθητήρα.
Η olympus έχει από τα καλύτερα jpeg κατευθείαν από την κάμερα (δηλαδή δε χρειάζεται να επεξεργαστείς εσύ μετά τα χρώματα).
Μεταξύ τους οι τρεις είναι σχεδόν ισάξιες (αναλογα με τι κριτήριο τις κοιτάς).

Τελικά κατέληξα στην Olympus XZ-2... την βρήκα σε πολύ καλή τιμή 269ευρώ... (την έχουν πολλά καταστήματα σε αυτή την τιμή αν το ψάξετε στο skroutz, εγώ την πήρα από τον Κατερέλο).

Στα πρώτα δοκιμαστικά (εντός σπιτιού) που έκανε εντύπωση πόσο φωτεινός είναι ο φακός, πόσο δυνατό το ενσωματωμένο φλάς, και πόσο καλό το μάκρο...

Το μόνον μειονέκτημα που βρήκα είναι το πιάσιμο της αφού με ενοχλεί το λουράκι και το κλιπ που είναι αναμεσα στην μηχανή και στο χέρι/δάχτυλο που πατάει στο κουμπί του κλείστρου... μάλλον θέλει εξεικίωση... αλλά αυτό είναι μικρό το κακό...

Εξαιρετική επιλογή!, ευχαριστώ την φωτογραφική κοινότητα του avclub!! -bye-

Τελικά κατέληξα στην Olympus XZ-2... την βρήκα σε πολύ καλή τιμή 269ευρώ... (την έχουν πολλά καταστήματα σε αυτή την τιμή αν το ψάξετε στο skroutz, εγώ την πήρα από τον Κατερέλο).

Στα πρώτα δοκιμαστικά (εντός σπιτιού) που έκανε εντύπωση πόσο φωτεινός είναι ο φακός, πόσο δυνατό το ενσωματωμένο φλάς, και πόσο καλό το μάκρο...

Το μόνον μειονέκτημα που βρήκα είναι το πιάσιμο της αφού με ενοχλεί το λουράκι και το κλιπ που είναι αναμεσα στην μηχανή και στο χέρι/δάχτυλο που πατάει στο κουμπί του κλείστρου... μάλλον θέλει εξεικίωση... αλλά αυτό είναι μικρό το κακό...

Εξαιρετική επιλογή!, ευχαριστώ την φωτογραφική κοινότητα του avclub!! -bye-

Μεγεια! Να παρεις και το καλυμμα της olympus για τον φακο, που ανοιγει-κλεινει μονο του. Ειναι must!

θα βγαλεις ομορφες φωτογραφίες. υπάρχει και ξεχωριστό θέμα για την μηχανή εδώ στο τομέα "εξοπλισμός".
Χαίρομαι που βοήθησα :-)

Τη μηχανή τη γνώρισα μέσα από τα reviews του Γιαννη Σπύρου εδώ στο φόρουμ και τη συστήνω σε γνωστούς συχνά :-)

Νάσαι καλά ευχαριστώ!!

Τώρα να ρωτήσω κάτι άλλο.

Η κοπέλα μου είναι αρχιτέκτονας και τραβάει φωτογραφίες εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων.

Την ενδιαφέρει πολύ ο ευρυγώνιος να είναι ενδεχομένως μεγαλύτερος από 28mm (24mm? υπάρχει τέτοια μικρή?) αλλά να διατηρεί ευκρίνεια στα άκρα, δεν είναι απαραίτητο το super zoom, και πρέπει να είναι αρκετά μικρή να χωράει στην τσάντα της... εκτός από την Olympus XZ-2 που θα της δώσω να δοκιμάσει (αλλά είναι ίσως οριακή από μέγεθος/όγκο), έχετε κάτι άλλο να προτείνετε, μέχρι το πολύ 500

@ Chris1967,

H Panasonic LX7 έχει ευρυγώνιο στα 24μμ καί ίδιο αισθητήρα με ΧΖ2 (αλλά ελαφρα κροπαρισμένο). Απο μέγεθος στα ίδια .. http://camerasize.com/compare/#350,386

Για μικρο μέγεθος στα 24mm oi Νικον P330/340 .. και αυτές με τον ίδιο αισθητήρα αλλά ο φακός είναι φωτεινός μόνο στα ευρυγώνια (wide f/1.8-tele f/5.6)
http://camerasize.com/compare/#529,386

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Νάσαι καλά ευχαριστώ!!

Τώρα να ρωτήσω κάτι άλλο.

Η κοπέλα μου είναι αρχιτέκτονας και τραβάει φωτογραφίες εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων.

Την ενδιαφέρει πολύ ο ευρυγώνιος να είναι ενδεχομένως μεγαλύτερος από 28mm (24mm? υπάρχει τέτοια μικρή?) αλλά να διατηρεί ευκρίνεια στα άκρα, δεν είναι απαραίτητο το super zoom, και πρέπει να είναι αρκετά μικρή να χωράει στην τσάντα της... εκτός από την Olympus XZ-2 που θα της δώσω να δοκιμάσει (αλλά είναι ίσως οριακή από μέγεθος/όγκο), έχετε κάτι άλλο να προτείνετε, μέχρι το πολύ 500

λογω συναφούς επαγγέλματος (εκτός απο τις προτάσεις που σου είπαν τα παιδιά) - ειμαι πολ. Μηχ. - και επειδή διαθέτετε ενα σεβαστό ποΣό σας προτείνω να δειτε και την ακριβότερη λυΣη της Panasonic GM1 + 12-32, πολυ μικρό σωμα ακομη και απο την ΧΖ2 αλλα ο φακός προεξεχει κατάτι, μεγαλύτερος αισθητήρας και ο φακός εχει εξαιρετική αποδοςη στα ακρα στο ευρυγωνιο στα 24mm, εύκολα μπαίνει σε μικρη γυναικεία τσάντα και ειναι πολυ ποιοτική λυςη ειδικά για εσωτερικούς χώρους με μοναδικό μειονέκτημα την χαμηλή συχνότητα συγχρονισμού του φλας 1/60 που ομως σε ακίνητα θέματα εσωτερικού χώρου δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα.

βεβαια η μηχανή στοιχίζει περισσότερα απο 500 αλλα ήδη υπάρχει μια μικρη μείωση στην ευρωπαϊκή αγορά.

Last edited:

Χωρίς να έχω άμεση εμπειρία από S110/120, αν κρίνω από την S95 που είχα, στα άκρα η ποιότητα είναι σαφώς υποδεέστερη της panasonic lx7 - υποθέτω και της GM1. Βεβαίως μιλάμε με "αυστηρά" κριτήρια, η γενική ποιότητα εικόνας είναι καλή, αλλά οι γωνίες είχαν αρκετή θολούρα στο 1:1, είναι πρόβλημα όλων των "συμπιεσμένων" φακών στις πραγματικές compact τσέπης - τάδε έφη Γιαρίμης και συμφωνώ απόλυτα, αφού τα ίδια παρουσιάζει και η τωρινή μου RX100.