Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

Καλησπέρα,

θέλω να κάνω μία ερώτηση:
Έχω μία φίλη με ένα μωρό 4,5 μηνών και της πρότεινα χωρίς δευτερη σκέψη την Olympus XZ-2.
Η μόνη εναλλακτική που έχει τώρα είναι το iphone της (παλιότερη έκδοση).

Τώρα αναφέρει ότι μπορεί να σηκώσει το budget μέχρι στα 400 ευρώ αν είναι να πάρει κάτι ακόμα καλύτερο.
Σε αυτά τα χρήματα βρίσκω sony rx-100, panasonic LF1, panasonic LX7. κτλ.

Μιλώ για compact μέγεθος πάντα και χωρίς τεχνικές γνώσεις φωτογραφίας που σημαίνει ότι θα τραβά πάντα σε αυτόματο ή σε προ-ρυθμισμένα προγράμματα.
Μέχρι στιγμής δεν έχω εντοπίσει κάποια που να δικαιολογεί τη διαφορά τιμής με την XZ-2.
Μόνο η sony rx-100 αν βάλω μέσα τον παράγοντα βίντεο και τύπωμα σε μεγάλο μέγεθος (λόγω αισθητήρα).
Έχει κανείς καμία άλλη άποψη ή πρόταση;
Έχει εντοπίσει κανείς μηχανή καλύτερη σε καμία προσφορά π.χ. στο amazon που να ρίχνει την τιμή στα 400 ευρώ;

Σε μετέφερα στο σωστό νήμα. Για έτοιμο φαϊ οι καλύτερες λύσεις είναι olympus και fuji, άρα xz-2...

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Χίλια συγνώμη που έκανα ποστ σε λάθος νήμα!!!
Λες να μείνει στην xz-2 λοιπόν ε;

Και εγώ προς τα εκεί έτεινα και απλά κοιτούσα δεξιά και αριστερά άλλες επιλογές μπας και μου είχε ξεφύγει καμία.

Μια εναλλακτική θα μπορούσε να είναι μια Nikon 1 λόγω ταχύτητας εστίασης, το jpeg της είναι καλό, αλλά βέβαια δεν έχει τόσο φωτεινό φακό...

Re: Αγορά μηχανής

Τελικά καταλήγω στην NX300. Ευχαριστώ πολύ όσους βοήθησαν με τις συμβουλές τους και ειδιαίτερα τους φίλους που μου έστειλαν και δείγματα από την κάμερα.

Τελικά το special price με ειδοποίησε ότι ακύρωσε την παραγγελία μου λόγω μη διαθεσιμοτητας της G5...
Η επόμενη εναλλακτικη ειναι το Braun Foto που την έχει στα 400 σε απόθεμα. Ίδωμεν. ..

Τελικά το special price με ειδοποίησε ότι ακύρωσε την παραγγελία μου λόγω μη διαθεσιμοτητας της G5...
Η επόμενη εναλλακτικη ειναι το Braun Foto που την έχει στα 400 σε απόθεμα. Ίδωμεν. ..

Ηλία, οχι οτι είμαι καχύποπτος αλλα το special price παιζει να μη την ειχε ποτε διαθεσιμη στη τιμή που την ειδες... ;)

Το special price συχνά έχει τα προϊόντα του amazon uk με ένα καπέλο 20% στην τιμή.

Re: Αγορά μηχανής

Στέργιε η e-pl5 είναι χαντακωμένη λόγω τιμής στην χώρα μας...

Ηλία, οχι οτι είμαι καχύποπτος αλλα το special price παιζει να μη την ειχε ποτε διαθεσιμη στη τιμή που την ειδες... ;)
Δεν έγραφε "Σε απόθεμα" αλλά παράδοση σε 3-7 μέρες.
Προφανώς κάπως έτσι ψωνιζει, αλλά δεν με χαλαγε. Τώρα την παράγγειλα από Braun Foto στα 400 . Ελπίζω να την έχουν όπως μου είπαν σε προηγούμενη επαφή μας.
Θα περιμένω.

Ηλια πως και την παιρνεις αυτη; Αφου έχεις καλύτερα "οπλα" και δεν ειναι και pocket αποτι βλεπω...

Ηλια πως και την παιρνεις αυτη; Αφου έχεις καλύτερα "οπλα" και δεν ειναι και pocket αποτι βλεπω...

με συγκεκριμένο φακό ΕΙΝΑΙ πόκετ. Τη φορούμε στη ζώνη μας.

Ναι τον βλεπω τον 14-42. Λεγοντας pocket εννοουσα στυλ rx100.

Πχ τον 14-42 δε μπορει να τον βαλει σε μια τωρινη του;

Ασχετες αναζητησεις μου.

εδώ μπορείς να δεις πώς φορώ την συγκεκριμένη μηχανή panasonic G5 με τον 12-32 στη ζώνη μου. Ανοιχτή και κλειστή.

IMG_1080.jpg

IMG_1079.jpg

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ποιο μοντέλο Lowepro είναι το τσαντάκι;

Ψάχνω και εγώ κατι ανάλογο που να μπαίνει στην ζώνη αλλα μικρότερο για την GM1+12-32, αν εχει κανεις υπόψην ας στείλει ενα π.μ. για να κρατάμε το νημα καθαρό οσο γίνεται

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ποιο μοντέλο Lowepro είναι το τσαντάκι;

Μοιάζει με το Apex 60 .

Έχω ένα αχρησιμοποίητο εάν θέλει κανείς .
Το είχα πάρει για την pl5 με τον lumix 14/2.5 όπου χωράνε άνετα , αλλά αμέσως πήρα την ΕΜ10 και το τσαντάκι έμεινε .

Last edited: