etsap
Supreme Member
Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής
Άντε και τον πουλαω εγώ. Ποιος και γιατί να τον πάρει ;
Δυςτυχως ειναι και ο χειρότερος απο τους τρεις κιτ 14-42 της Πανυ, εχει στα συν την σταθεροποιηςη αλλα ειδικά στο ευρυγωνιο υςτερει , αν τα καταφέρεις καποια στιγμή άλλαξε τον με κάποιον απο τους πιο νέους ή με τον λιλιπουτεια 12-32 ή με το all time classic kit 14-45 της πρώτης G1,GF1.
Με τον Panasonic 14 2.5 + Olympus 45 1.8 θα είσαι σίγουρα καλύτερα.
Σε αντίστοιχη φάση με τη δική σου, τον έδωσα κατευθείαν τον κιτ, πριν τον βάλω στη μηχανή.
Δεν θα βιαζόμουν να πουλήσω τον κιτ της epl5, εκτός αν είχα κάποιες λύσεις στο μυαλό μου, π.χ. τριάδα primes - αυτούς που λέει ο _tzo_ + κάποιον από τους panny 20/1,7 ή oly 25/1,8 - ή ένα άλλο βασικό ζούμ π.χ. το 12-32 της panny. Τα άλλα 2 ποιοτικά και φωτεινά 12-35 και 12-40/2,8 από τις δυο εταιρείες, είναι αρκετά ογκώδη (ειδικά το 2ο), κατά την άποψή μου δεν πολυταιριάζουν με τον χαρακτήρα της μηχανής.
Έχω ήδη τον 14 2.5 αλλά μερικές φορές παραείναι wide για αυτό που θέλω.
Αν είναι λίγες οι φορές αυτές (που φαντάζομαι ότι θα είναι), κάνεις κροπ και γλυτώνεις μια αγορά φακού.
Και παίρνεις εν καιρώ τον 45 1.8 για πορτραίτα.
1.- καποιος που εχει μονο primes χωρις σταθεροποιηση και θελει και ενα κιτ φακο για την σταθεροποιηση
2.- καποιος που εχει ενα δευτερο σωμα για πουλημα και δεν εχει φακο να δωσει.
Άρα καταλαβαίνω ότι δεν είναι και για πέταμα. Τουλάχιστον όχι για την δουλειά που ΕΓΩ θέλω το σετ (2η μηχανή για τις βόλτες μου)
Θα το δοκιμάσω το Σ/Κ για να δω.
Αληθεια πόσο μπορεί να πιάσει αυτός και πόσο να μου κοστισει ενας πιο μικρός και πιο φωτεινός αντικατάστατης του δεδομένου ότι θα είναι ζευγάρι για όλη τους τη ζωή μαζί μου;
Καλημερα. Μιας και σημερα θα αγορασω το δωρο που σας ειχα πει σε προηγουμενο ποστ μουhttp://www.avclub.gr/forum/showthre...-φωτογραφικής-μηχανής?p=1057104973&highlight=
και η sony 3n σεν υπαρχει πουθενα στα 300 Ευρω, σκεφτηκα να ανεβω λιγο και να πρω την sony a5000. Υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτα τα χρηματα, σε mirrorless; Δεν θελει dslr λογω μεγεθους. Κριμα γιατι η 3200 θα ηταν καλη επιλογη.
Η οlympus pen e-pm2 δεν νομιζω να της αρεσει λογω του εξωτερικου φλας, οποτε απορριπτεται.
Υπαρχει κατι αρνητικο για την α5000, που πρεπει να ξερω πριν κανω την αγορα;
Σκεφτομαι πολυ σοβαρα την αγορα της nikon p330, υπαρχουν καθολου γνωμες παιδια?
Για γενικη χρηση προοριζεται καθως η pana tz7 μας κανει κολπα και δεν νομιζω να αξιζει να ασχοληθω για την επισκευη της.
Σε νυχτερινες ληψεις η p330 πως να συμπεριφερεται αραγε?
Οποιες αλλες προτασεις δεκτες!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.