Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Θελω να παρω μια παρομοιας ποιοτητας φωτογραφικη αλλα με τιποτα μεγαλυτερη απο την LX3. Aρα αποκλειω την LX7, Sony RX100 etc.
(Η οποια compact αγοραστει, θα χρησιμοποιηθει σαν εναλλακτικη των μ3/4 και dSLR που ηδη υπαρχουν)

....

Mα και η RX100 είναι μάλλον μικρότερη απο την LX3 ..

Οι σειρά S της Canon είναι καλύτερη επιλογή.
Ευχαριστω για την απαντηση!
Για την s120 λες ε? Ακριβουτσικη για το budget μου απο ελλαδα, τωρα απο εξωτερικο την βλεπω αρκετα φθηνοτερη...αλλα απο που ομως αξιοπιστη αγορα?
Μηπως να κοιταξω και καμια mirrorless πχ samsung nx1000-2000 που παιζουν στα χρηματα αυτα, αλλα οι γνωσεις μου σε ρυθμισεις ειναι ελαχιστες και αυτο ειναι που με φοβιζει περισσοτερο. συν την αναγκη αγορας καλυτερου φακου αργοτερα..

Last edited:

Mακαρι να ηταν..αλλα δεν ειναι. Eχει τουλαχιστον 20% μεγαλυτερο ογκο. Με τετοιο αισθητηρα θα ηταν ο,τι καλυτερο.
Την θελω για την εσωτερικη τσεπη του σακκακιου. Και η LX3 ειναι οριακη, ιδιαιτερα στο παχος.

Εχω την s110. Ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή. Είναι αρκετά πιο μικρή από τις LX. Ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι (σε λίγο κάποιος θα πεταχθεί για να μιλήσει για την xz2) έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, τόσο αυτή που βλέπουν και εκτιμούν οι γυναίκες (καταλαβαινόμαστε...) όσο και αυτοί που ασχολούνται με τα εργαλεία. Το 24-120 του φακού βολεύει πολύ. Το ότι σκοτεινιάζει πολύ στο τηλέ όχι και τόσο. Έχει καλό raw αλλά όχι ισχυρή δυναμική περιοχή. Κοινώς αν κάτι καεί (εντελώς) δεν θα έρθει μετά. Αν έχει μείνει έστω και λίγη πληροφορία, θα την πάρεις πίσω.

(σε λίγο κάποιος θα πεταχθεί για να μιλήσει για την xz2

Ισως επρεπε να παρω τελικα την 3n που πουλουσες κ ειχα πει οτι ηθελα αλλα τελευταια στιγμη την ακυρωσα και πηρα την xz2. Ισως ησουν πιο ευγενικος απεναντι μου τοτε.

Εχω την s110. Ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή. Είναι αρκετά πιο μικρή από τις LX. Ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι (σε λίγο κάποιος θα πεταχθεί για να μιλήσει για την xz2) έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, τόσο αυτή που βλέπουν και εκτιμούν οι γυναίκες (καταλαβαινόμαστε...) όσο και αυτοί που ασχολούνται με τα εργαλεία. Το 24-120 του φακού βολεύει πολύ. Το ότι σκοτεινιάζει πολύ στο τηλέ όχι και τόσο. Έχει καλό raw αλλά όχι ισχυρή δυναμική περιοχή. Κοινώς αν κάτι καεί (εντελώς) δεν θα έρθει μετά. Αν έχει μείνει έστω και λίγη πληροφορία, θα την πάρεις πίσω.

Ωραια το εθεσες το θεμα :)
Mια ερωτηση παρακαλω. Αν η LX3/7 ειχε το μεγεθος (και την τιμη) της S110/S120, ποιαν θα προτιμουσες?
Την καμερα την θελω κυριως για μερα, για τα ταξιδια. Το σκοτεινο στο τελε δεν με απασχολει τοσο, οσο τα 24μμ στο φ2, oπως η LX3.

Ισως επρεπε να παρω τελικα την 3n που πουλουσες κ ειχα πει οτι ηθελα αλλα τελευταια στιγμη την ακυρωσα και πηρα την xz2. Ισως ησουν πιο ευγενικος απεναντι μου τοτε.

Εντελώς unfair κίνησή σου. Για πρώτη φορά το παραβλέπω. Όχι όμως κι επόμενη.

Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι έκανες μια πολύ καλή επιλογή, και είσαι ευτυχισμένος μαζί της. Και είναι πολύ καλή επιλογή και τη συστήνω κι εγώ σε κάποιου που ρωτούν. Ρωτα π.χ. τον Τηνιακό. Δεν σημαίνει όμως ότι όλοι έχουν τις ίδιες ανάγκες, ούτε ότι η απόδοση της xz2 ή της nex3n που πούλησα εγώ, ούτε η d5100, ούτε πλέον η d700 είναι το τέλος του δρόμου. Το ίδιο συμβαίνει και στην κατηγορία των κόμπακτ. Υπάχουν κι άλλες μηχανές με χαρίσματα....

Ωραια το εθεσες το θεμα :)
Mια ερωτηση παρακαλω. Αν η LX3/7 ειχε το μεγεθος (και την τιμη) της S110/S120, ποιαν θα προτιμουσες?
Την καμερα την θελω κυριως για μερα, για τα ταξιδια. Το σκοτεινο στο τελε δεν με απασχολει τοσο, οσο τα 24μμ στο φ2, oπως η LX3.

δεν μπορώ να ξέρω, γι αυτό και δεν θα τοποθετηθώ. Σε αυτή την κατηγορία κοιτώ με διαφορετικά κριτήρια. Έτσι γι αμένα κριτήριο είναι η δυνατότητα του φακού για καλή απόδοση στο ευρυγώνιο και λιγότερο στο τηλέ, και η συγκεκριμένη μηχανή έχει καλό ευρυγώνιο και καλή οξύτητα στα άκρα. Με ενδιαφέρει επίσης πολύ το χρώμσ ή μάλλον η ποιότητά του. και η canon έχει εξαιρετικό χρώμα, τόσο στην επιδερμίδα, όσο και στην ύπαιθρο (και στα κτήρια όταν είναι καλοφωτισμένα). Για την panasonic δεν ξέρω και γι αυτό δεν θα μιλήσω. Έχω μια παλιά tz6 που έχει σωστό χρώμα, απλώς με λιγότερο κορεσμό σε σχέση με την canon. Όμως η g5 που απέκτησα πρόσφατα, όταν έχει πολύ πράσινο μέσα στο καρέ, δημιουργεί πρόβλημα στον κορεσμό του κόκκινου και του κίτρινου, δείχνει σα να ξεχειλίζει και να τα θαμπώνει. Αν με καταλαβαίνεις.

Όπως βλέπεις τα δικά μου κριτήρια δεν είναι τα συνηθισμένα...

Kαταλαβαινω και εκτιμω που δεν παιρνεις θεση μη εχοντας δοκιμασει τις αντιστοιχες LX.

Μια τελευταια ερωτηση. Θεωρεις την διαρκεια μπαταριας της S110 ικανοποιητικη, με τα δικα σου τα κριτηρια? (χωρις χρηση βιντεο).

Θα σου πω ενα παραδειγμα που πιστευω οτι θα καταλαβεις τι εννοω.
Οταν πηγαινα μονοημερη εκδρομη (πρωι εως δυση ηλιου) για να φωτογραφισω Μοναστηρια στο Ιασιο, με την LX3 αισθανομουν σιγουρος οτι μια φορτισμενη μπαταρια θα με εβγαζε ολη μερα.

Ισχύει Κρατά ίσως και για δυο μέρες.

υστ. Ιάσιο εεεε.... μούμπλε, μούμπλε. Θα σε χρειαστώ. Προετοιμάζω ταξίδι εκεί (και στη μολδαβική πλευρά) τον επόμενο Μάιο. Αποκλειστικά για μοναστήρια. Έμενες στις μονές;

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αν και off topic πρέπει να το γράψω , πριν ένα χρόνο περίπου είχα ζητήσει από τον Βλάση να μου κρατήσει για λίγες ημέρες μια φωτογραφική μηχανή που πουλούσε , τελικά του είπα πως δεν θα την πάρω καθώς άλλαξα γνώμη.
Ε λοιπόν αυτός ο άνθρωπος λίγους μήνες μετά, προσφέρθηκε να μου δανείσει την D700 με τον 24-70 (εάν θυμάμαι καλά τον φακό) για μια εκδήλωση που ήθελα να τραβήξω .
Χώρια το πόσες φορές με βοήθησε μέσα από το avclub , αλλά ακόμη και τηλεφωνικά .
Φίλε atari4 τον έχεις παρεξηγήσει .

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Εχεις δικιο, η οποια "παρεξηγηση" λυθηκε μεταξυ μας, ειναι και αυτος ο γραπτος λογος καποιες φορες...
Τον Βλαση τον εχω σε μεγαλη εκτιμηση οπως και πολλοι αλλοι εδω μεσα και εχω μιλησει και γω τηλεφωνικα μαζι του.
Case closed.

Αν και off topic πρέπει να το γράψω , πριν ένα χρόνο περίπου είχα ζητήσει από τον Βλάση να μου κρατήσει για λίγες ημέρες μια φωτογραφική μηχανή που πουλούσε , τελικά του είπα πως δεν θα την πάρω καθώς άλλαξα γνώμη.
Ε λοιπόν αυτός ο άνθρωπος λίγους μήνες μετά, προσφέρθηκε να μου δανείσει την D700 με τον 24-70 (εάν θυμάμαι καλά τον φακό) για μια εκδήλωση που ήθελα να τραβήξω .
Χώρια το πόσες φορές με βοήθησε μέσα από το avclub , αλλά ακόμη και τηλεφωνικά .
Φίλε atari4 τον έχεις παρεξηγήσει .

Ισχύει Κρατά ίσως και για δυο μέρες.

υστ. Ιάσιο εεεε.... μούμπλε, μούμπλε. Θα σε χρειαστώ. Προετοιμάζω ταξίδι εκεί (και στη μολδαβική πλευρά) τον επόμενο Μάιο. Αποκλειστικά για μοναστήρια. Έμενες στις μονές;

Δουλευα στη Ρουμανια και στο Ιασιο με φιλοξενισαν συναδελφοι απο τη δουλεια οι οποιοι καταγονταν απο εκει και με ξεναγησαν στα Μοναστηρια -αλλα δεν μειναμε σε Μοναστηρια.

Ομως, πρωτον, ειναι πολυ πιθανο να ξαναγυρισω στη Ρουμανια μονιμα για δουλεια και δευτερον ο θειος μου εχει καποια σχεση με τον "Ορθοδοξο Τυπο" και εχουν οργανωσει πολλες εκδρομες Ρουμανια και Μολδαβια -στα Μοναστηρια.
Γνωριζει απο πρωτο χερι ολες τις λεπτομερειες. Σε καθε περιπτωση θα μπορεσω να σε πληροφορησω σχετικα. Οποτε χρειαστει στειλε pm να μιλησουμε.

Η αξία του φορούμ για εμένα είναι που γνώρισα έστω και από απόσταση 5-10 αξιολογότατα άτομα το τι μηχανή θα πάρω ή τι φωτογραφίες τραβάω έχουν δευτερεύουσα σημασία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ευχαριστω πολύ . Την εχω βρει μεταχειρισμενη και εδώ στο forum, αλλα μιας και προοριζεται για δωρο λογω κουμπαριας θα ηθελα κατι καινουριο.
Aν ηταν για μενα δε θα με πειραζε καθολου.

Με την sony a5000 εχεις ασχοληθεί καθολου; Σε συγκριση με την Panasonic Lumix DMC-GX1

http://www.multirama.gr/prod/foto-v...c-gx1-fotografiki-mihani-mayro/prod3870310pp/

πως σου φαινεται;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ευχαριστω πολύ . Την εχω βρει μεταχειρισμενη και εδώ στο forum, αλλα μιας και προοριζεται για δωρο λογω κουμπαριας θα ηθελα κατι καινουριο.Aν ηταν για μενα δε θα με πειραζε καθολου.Με την sony a5000 εχεις ασχοληθεί καθολου; Σε συγκριση με την Panasonic Lumix DMC-GX1 http://www.multirama.gr/prod/foto-v...c-gx1-fotografiki-mihani-mayro/prod3870310pp/ πως σου φαινεται;
Θες την ταπεινή μου γνώμη.Αν ανέβεις στα 400ευρώ πάρε από το Γάλλο μία fuji η οποία φωτογραφικά είναι ανώτερη από όλες τις άλλες που σκέφτηκες.http://www.purnimadigital.com/fujif...digital.com/fujifilm-x-a1-16-50-mm-rouge.html