Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Αναζήτηση κατάλληλης mirrorless μηχανής

Το αστείο είναι ότι υπάρχει mirrorless από την ίδια την Pentax, η οποία παίρνει τους φακούς που ήδη έχεις, και σχεδιάστηκε γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Για τον ίδιο λόγο, δυστυχώς, δεν παίρνει και βραβείο φορητότητας, και είναι ίσως πιο σπάνιο σε κυκλοφορία σύστημα ακόμη και από τη δική μου Canon Μ.... :flipout:

Είναι η Κ-01.

Πέρυσι έπαιζε σε ξεφτίλα τιμές πάντως, το κιτ με τον φακό στα 300 ευρώ στο Άμαζον. Φέτος δεν βλέπω τέτοιες τιμές.... εκτός από ebay Taiwan.

Το σετάκι της πάντως με τον 40ρη pancake είναι πραγματικά φορητό, αλλά άβολο εστιακό μήκος. Ωστόσο ειδικά η Πένταξ έχει αρκετούς pancakes, που θα ταίριαζαν γάντι. Πχ τον 21.

Last edited:
Απάντηση: Αναζήτηση κατάλληλης mirrorless μηχανής

116457d1328251514-pentax-k-01-camera-overview-k01_black.jpg

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

να ρωτήσω κάτι
έριξα μια ματιά στα γρήγορα μιας και δεν είμαι γνώστης και καλοσκέφτομαι την nikon d5300
είναι οκ ; με τι φακό; το βίντεο δεν με πολύ απασχολεί

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

να ρωτήσω κάτι
έριξα μια ματιά στα γρήγορα μιας και δεν είμαι γνώστης και καλοσκέφτομαι την nikon d5300
είναι οκ ; με τι φακό; το βίντεο δεν με πολύ απασχολεί

καταπληκτική σε ποιότητα φωτογραφίας.
Ο καλύτερος για αρχή και οικονομικός φακός είναι ο 35mm f/1.8.
Είναι σταθερός (χωρίς ζουμ) και έχει τρομερή ποιότητα εικόνας. Δε θα βρεις τετοια εικόνα σε κάποιον zoom εύκολα (τουλάχιστον όχι σε ανθρώπινες τιμές).

Αν απο την άλλη έχεις αρκετά λεφτά...πάρε τον sigma 18-35mm f/1.8.

Υ.Γ. προφανως για να πηγαινεις σε dslr ΝΙΚΟΝ εχεις βρει χρονο για να διαβασεις λιγο περι φωτογραφιας και επεξεργασιας RAW.
Αν δε σε ενδιαφερει raw και θελεις να τραβας σε Auto και σε JPEG τοτε οι επιλογες ισως αλλαζουν (Olympus ή Fujifilm).

Re: Αναζήτηση κατάλληλης mirrorless μηχανής

Πράγματι η πρώτη σκέψη μου ήταν να κινηθώ πρός pentax μεριά αλλά η συγκεριμένη είναι και πιο μεγάλη σε μέγεθος απο τις ανταγωνιστικές αλλά και την ψιλοθάβουν σε κάτι reviews που διάβασα. Κλείνω προς την Olympus E PL-5 τελικα´.

Πράγματι η πρώτη σκέψη μου ήταν να κινηθώ πρός pentax μεριά αλλά η συγκεριμένη είναι και πιο μεγάλη σε μέγεθος απο τις ανταγωνιστικές αλλά και την ψιλοθάβουν σε κάτι reviews που διάβασα. Κλείνω προς την Olympus E PL-5 τελικα´.

Μόλις τσίμπησα μία μτχ, μπας και ψήσω τη σύζυγο να αφήσει την Ε-Ρ3 και να κάνει ένα σημαντικό βήμα προόδου! Πρώτη εντύπωση το πόσο γρήγορη είναι σε κάθε λειτουργία της, πυροβόλο σκέτο θα την χαρακτήριζα!
Αν δεν τη θέλει (επειδή είναι μαύρη), μάλλον θα τη δώσω με βαριά καρδιά.. :) (τη μηχανούλα, όχι τη συμβία..)

Νίκο (pepper), βάλε ένα leatherette πριν της την παρουσιάσεις!

Χαχαχαααα....
τώρα ήμουν με τον Κώστα (kbouk) και πίναμε καφέ συζητώντας το φλέγον θέμα. Της βάλαμε πάνω τον 14-42 ΡΖ και αποφασίσαμε το βράδυ που θα γυρίσει να της την παρουσιάσουμε πακέτο (γιατί με τον 14-42R δεν παίζει το σενάριο) :)

Χαχαχαααα....
τώρα ήμουν με τον Κώστα (kbouk) και πίναμε καφέ συζητώντας το φλέγον θέμα. Της βάλαμε πάνω τον 14-42 ΡΖ και αποφασίσαμε το βράδυ που θα γυρίσει να της την παρουσιάσουμε πακέτο (γιατί με τον 14-42R δεν παίζει το σενάριο) :)

Δεν μάσησε...
Κράτησε την Ε-Ρ3 κι εγώ πήρα το μακρύ(τερο) δρόμο να την αποχωριστώ (κάποια στιγμή). Προς το παρόν, απολαμβάνω την ευχρηστία της με τον 20/1.7

Απάντηση: Re: Αναζήτηση κατάλληλης mirrorless μηχανής

Δεν μάσησε...
Κράτησε την Ε-Ρ3 κι εγώ πήρα το μακρύ(τερο) δρόμο να την αποχωριστώ (κάποια στιγμή). Προς το παρόν, απολαμβάνω την ευχρηστία της με τον 20/1.7

Πες μου κι άλλα, πες μου κι άλλα! (Την περιμενω αύριο!)

Το "θάψιμο" στην Κ-01 (όπως και στο άλλο underdog, τη Canon M) έχει να κάνει περισσότερο με τις επιλογές των κατασκευαστών και την τοποθέτηση των μηχανών στην ανταγωνιστική αγορά των mirrorless. Διαφορετικά μια χαρά μηχανή είναι. Το μέγεθος είναι ο κύριος παράγων... εντούτοις αυτό συνήθως παραβλέπουν οι περισσότεροι, είναι η σύγκριση του μεγέθους σώματος + φακό. Δεν έχουν όλα τα συστήματα pancakes στο ίδιο μέγεθος, ούτε στην ίδια απόδοση, ούτε στα ίδια χρήματα. Με τον στάνταρ ζουμ ούτως ή άλλως κανένα δεν είναι πραγματικά pocketable, το όριο που κατ' εμέ έχει σημασία στο μέγεθος: να χωράει σε τσέπη μπουφάν. Διαφορετικά, 100 γραμμάρια πάνω, 100 κάτω, δεν μου λένε και πολλά, εάν ούτως ή άλλως θέλω θήκη ή τσάντα, έστω και μικρή.

Το "θάψιμο" στην Κ-01 (όπως και στο άλλο underdog, τη Canon M) έχει να κάνει περισσότερο με τις επιλογές των κατασκευαστών και την τοποθέτηση των μηχανών στην ανταγωνιστική αγορά των mirrorless. Διαφορετικά μια χαρά μηχανή είναι. Το μέγεθος είναι ο κύριος παράγων... εντούτοις αυτό συνήθως παραβλέπουν οι περισσότεροι, είναι η σύγκριση του μεγέθους σώματος + φακό. Δεν έχουν όλα τα συστήματα pancakes στο ίδιο μέγεθος, ούτε στην ίδια απόδοση, ούτε στα ίδια χρήματα. Με τον στάνταρ ζουμ ούτως ή άλλως κανένα δεν είναι πραγματικά pocketable, το όριο που κατ' εμέ έχει σημασία στο μέγεθος: να χωράει σε τσέπη μπουφάν. Διαφορετικά, 100 γραμμάρια πάνω, 100 κάτω, δεν μου λένε και πολλά, εάν ούτως ή άλλως θέλω θήκη ή τσάντα, έστω και μικρή.

ναι ρε συ αλλά άλλο να κουβαλάς eos20D με τον 17-50 επάνω και άλλο την e-pl5 με τον 14-42, όπως και να το κάνωμεν!

(μα που είναι αυτή η UPS βρε παιδί μου...)

Ευτυχής κάτοχος πλέον μιας μτχ E-PL 5.

Καλορίζικη, θα τη χαρεις γιατί είναι εξαιρετική μηχανή
Τώρα... βουρ για φακούς!