Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αναζήτηση κατάλληλης mirrorless μηχανής

Μεγειές, μια χαρά είναι ο κιτ, ειδικά για ξεκίνημα!

Απάντηση: Αναζήτηση κατάλληλης mirrorless μηχανής

Μιλάμε αμα είσαι Μητσοτάκης...

Έρχεται η μηχανή, μια χαρά εγώ!

Ανοίγω, βγάζω ένα-ένα τα πραματούδια απο μέσα.

Ψάχνω φορτιστή απο'δω, ψάχνω απο'κει, πουθενά!

Δε βάλανε φορτιστή ρε ^(**_(*_)_*(^&(%&%$&#%$^%(^*((*& :bigcry: :rifle: :damnyou:

Μα τι ξενέρωμα!

Έκανα μισή ώρα με το google translate βήμα-βήμα και το αγγλικό amazon ανοιχτό για να καταφέρω να τους στείλω e-mail περιγράφοντας την περίφτωση.

Περιμένω...

(πάντως εργαλειάρα από τα 2-3 κλικ που έκανα)

ΥΓ: ο send με καταράστηκε που δε πήρα την canon eos m

Επεσες στην περιπτωση;
Παντως και εγω οτσν ειχα αγορασει την omd5 απο εδω εψαχνα να βρω το καλωδιο του φορτιστη....
Μικρο το κακο βεβαια και ελαχιστη η 'ζημια' αλλα φαίνεται ότι εκει στη olympus μαλλον εχουν ενα θεματακι με τις διαδικασιες συσκευασιας.... 😥

Εγώ θα έκανα ενα τσεκάρισμα στα κλικ της μηχανής και αν ειναι πανω απο 100-150 και πολλά λέω που δικαιολογούνται για τεστ θα την έστελνα πίσω γιατι μπορεί να ειναι απο δείγματατισμό ή ανακατασκευή και οι οποίες δεν πωλούνται στην κανονική τιμή.
ποσο την πήρες αν επιτρέπεται?

http://www.biofos.com/cornucop/hidden.html

αν ειναι απο το ίδιο το Amazon λίγο δύσκολο να εχουν στείλει πειραγμένο πακέτο εκτός και αν ειναι απο ανεξάρτητο πωλητή,

Αν θέλεις παντως παρε τα χρήματα σου πίσω , απο την στιγμή που λείπει ο φορτιστής μπορεις να τα ζητηςεις και μετα μπορεις να την πάρεις και απο εδώ με τα χρήματα αυτα και να μην ταΐσεις τον Γερμανό και να εχεις και 2 χρονια απο την ελληνική ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ,

Re: Απάντηση: Αναζήτηση κατάλληλης mirrorless μηχανής

http://www.biofos.com/cornucop/hidden.html

αν ειναι απο το ίδιο το Amazon λίγο δύσκολο να εχουν στείλει πειραγμένο πακέτο εκτός και αν ειναι απο ανεξάρτητο πωλητή,

Αν θέλεις παντως παρε τα χρήματα σου πίσω , απο την στιγμή που λείπει ο φορτιστής μπορεις να τα ζητηςεις και μετα μπορεις να την πάρεις και απο εδώ με τα χρήματα αυτα και να μην ταΐσεις τον Γερμανό και να εχεις και 2 χρονια απο την ελληνική ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ,
Κώστα είχε αναφέρει ο Νίκος για κάποια προσφορά που θα έτρεχε από την Olympus. Μήπως αφορά και την epl5? Για να μάθει ο φίλος μας.

Δεν ξερω τι εννοούσε ο Νίκος αλλα η πληροφόρηση που εχω εγώ ειναι οτι οι δυο τελευταίες Πεν (Epm2 - EPL5) πολυ σύντομα θα βγουν σε χαμηλότερες τιμές και ειναι λογικό αφου ήδη υπάρχει η ΕΜ10 σε πολυ καλή τιμή.
Νομιζω λοιπόν οτι ο φιλος μας θα βρει πολυ καλή τιμή εδώ αν ψαχθεί, αν δεν βιάζεται και θέλει απο βδομαδα μπορώ να μάθω περισσότερα.

υ.σ.
σορρυ που δεν απάντησα αμεςα αλλα έβλεπα με κομμένη αναςα την πρόκριση της Εθνικής
:fahne90::fahne90::fahne90::fahne90::fahne90::fahne90::fahne90:

Last edited:
Re: Απάντηση: Αναζήτηση κατάλληλης mirrorless μηχανής

την πρόκριση της Εθνικής
:fahne90::fahne90::fahne90::fahne90::fahne90::fahne90::fahne90:

ellinikiSimaia.jpg

Sorry για το offtopic....!!!!

Re: Αναζήτηση κατάλληλης mirrorless μηχανής

Εγω ειπα και εμιλησα! Οποιος ενδιαφερεται σοβαρα για αγορα συγχρονης Pen να μου στειλει μηνυμα

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ερώτηση:

Είμαι σε αναζήτηση φωτογραφικής μηχανής για τον πατέρα μου που προφανώς χρειάζεται καλή μηχανή JPEG.

Είμαι ανάμεσα σε σειρά προτεραιότητας:
1) καινούργια Olympus XZ-2
2) μεταχειρισμένη Olympus XZ-2 στα 250 μαζί με θήκη και κάρτα
2) μεταχειρισμένη Panasonic Lumix DMC-GF6 Black Kit 14-42mm II OIS στα 300 ευρώ
3) μεταχειρισμένη Sony Nex 3n + 16-50 κιτ μαζι με θηκη στα 250
4) μεταχειρισμενη Olympus E-PM2 + Panasonic 14/2.5 στα 350 --> αλλά με χαλάει ο σταθερός φακός (όχι εμένα, τον πατέρα μου).
5) μεταχειρισμένη samsung nx300 στα 340 μαζί με lightroom

Να πάω στην Olympus XZ-2 πάλι ή σε κάποια από τις μεταχειρισμένες; Έχει κάποια από αυτές κάτι καλύτερο απο την XZ-2? δεδομένου ότι η XZ-2 έχει πολύ φωτεινό φακό καλύπτει αρκετά την μικρό αισθητήρα.

Για τον πατέρα σου είναι η μηχανή? Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να δεις (δείτε) από κοντά τις 3 "μεγάλες" GF, Nex 3n και nx300. Η pm2 με τον 14άρη είναι πολύ κοντά στην xz2...

Μοντέρνο πατέρα έχεις. Εμένα μου ζήτησε film compact με καλό auto focus.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

καταπληκτική σε ποιότητα φωτογραφίας.
Ο καλύτερος για αρχή και οικονομικός φακός είναι ο 35mm f/1.8.
Είναι σταθερός (χωρίς ζουμ) και έχει τρομερή ποιότητα εικόνας. Δε θα βρεις τετοια εικόνα σε κάποιον zoom εύκολα (τουλάχιστον όχι σε ανθρώπινες τιμές).

Αν απο την άλλη έχεις αρκετά λεφτά...πάρε τον sigma 18-35mm f/1.8.

Υ.Γ. προφανως για να πηγαινεις σε dslr ΝΙΚΟΝ εχεις βρει χρονο για να διαβασεις λιγο περι φωτογραφιας και επεξεργασιας RAW.
Αν δε σε ενδιαφερει raw και θελεις να τραβας σε Auto και σε JPEG τοτε οι επιλογες ισως αλλαζουν (Olympus ή Fujifilm).

Σκεπτομουν κι εγω για Nikon σειρα 5
και μαλλον θα καταληξω σε
Nikon D5200 με Tamron 18-200
Αξιζει η διαφορα χρηματων απο την 5100?
Μπορων να περιμενω 1-2 μηνες
Να προχωρησω τωρα ή να περιμενω να βγει κατι καινουριο και πεσουν οι τιμες ?

Έλα (ακόμα) μια βοήθεια στον άσχετο φίλο σας.
Φεύγω Τρίτη για Αγγλία μαι θέλω να σας κάνω τρεις ερωτήσεις:
1) Έχω μια pany tz10 η οποία έχει κατασχεθεί από την σύζυγο. ..εν τω μεταξύ έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στις olympus.....όμως έχω πάρει μία παλιά ( το καλύτερο μοντέλο) και ήταν περίπου για φάπες......τώρα όμως διαβάζω τα καλύτερα για την zx2......να την προτιμήσω? ?????
2)Έχει κανείς υπόψιν του κανένα φυσικό μαγαζί στο Λονδίνο να ψάξω? ????
3) Καμιά άλλη πρόταση σε compact? ????

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

....Αξιζει η διαφορα χρηματων απο την 5100?......

Νομίζω πως αξίζει. Εξάλλου με την 5100 θα είσαι δυο μοντέλα πίσω αφού έχει βγει και η 5300.

Δες τις διαφορες στο http://www.dpreview.com/products/co...100&products=nikon_d5200&products=nikon_d5300

Η 5200 είναι πιο κοντά τεχνολογικά στην 5300 από ό,τι είναι στην 5100
Η 5200 είναι μια καλή αγορά πιστεύω.

Εναλλακτική λύση για την (πολύ καλή) XZ2, είναι η panasonic LX7 με εξίσου καλό φακό, πιο ευρυγώνιο - ξεκινάει από τα 24mm και σταματάει στα 90mm. Καλά χειριστήρια αλλά λιγότερο παραμετροποιήσιμη από την oly. Άλλη μια η fuji X20, ελάχιστα πιο ογκώδης αλλά με ενσωματωμένο οπτικό σκόπευτρο στο οποίο προβάλλονται και οι βασικές ρυθμίσεις κατά την λήψη. Μετά πας σε μικρότερες λύσεις τύπου canon s120, sony rx100 οι οποίες έχουν ως βασικό πλεονέκτημα το ότι μπαίνουν κυριολεκτικά σε τσέπη παντελονιού, αλλά έχουν λιγότερα κουμπιά και χειριστήρια, καθώς και πιο σκοτεινό φακό στο πάνω άκρο...