Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Όπως σου έγραψε ο φίλος, η Olympus XZ-2 είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτά τα λεφτά.
Μόλις την πήρα και εγώ για τον πατέρα μου και την έχω στα χέρια μου αυτή τη στιγμή.

Είναι εύκολο να ανεβάσεις μια δυο αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες τραβηγμένες με τη μηχανή;

Μεσα στο τοπικ της θα βρεις αρκετες απο οσους την αγορασαν.

Για συντομια σου παραθετω ποστ απο δικα μου δειγματα, αλλα καλυτερα παρε το τοπικ απο την αρχη για να δεις και των αλλων χρηστων.

http://www.avclub.gr/forum/showthre...XZ-2-!?p=1057042051&viewfull=1#post1057042051

http://www.avclub.gr/forum/showthre...XZ-2-!?p=1057042062&viewfull=1#post1057042062

http://www.avclub.gr/forum/showthre...XZ-2-!?p=1057042354&viewfull=1#post1057042354

Μπορείς να δεις δείγματα εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/104597-Μολις-παρελαβα-Olympus-XZ-2-!

Επίσης από αυτές που τράβηξα εγώ σήμερα το πρωί ανεβάζω στο dropbox τώρα 7, αλλά αργεί από ότι βλέπω. Σε μία ώρα θα έχουν ανέβει. Είμαι στη δουλειά και μοιράζομαι το ίντερνετ με πολλούς...

Είναι εύκολο να ανεβάσεις μια δυο αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες τραβηγμένες με τη μηχανή;

Δες πχ μερικές δικές μου (jpeg όλες) να πάρεις μια ιδέα.

6.jpg

5.jpg

4.jpg

3.jpg

2.jpg

1.jpg

7.jpg

Νομίζω ότι εξαντλεί τα όρια του αισθητήρα της η ΧΖ-2, σε αυτά τα χρήματα είναι αξιολογότατη αγορά.

Πανο σε αυτα τα χρηματα, οχι απλα αξιολογοτατη, πιστευω πως δεν υπαρχει καλυτερη αγορα σε κομπακτ με μη εναλλαξιμους φακους στα 250ευρο.

Οφείλω να ομολογήσω ότι υπάρχει σύμπνοια των εμπλεκομένων σχετικά με το ερώτημά μου προς την Olympus XZ-2 και για τα συγκεκριμένα λεφτά δεν φαίνεται να υπάρχει ανταγωνισμός.
Επίσης, από τις φωτογραφίες, καθώς και από μερικά ακόμα posts που είδα εδώ μέσα, διαπίστωσα ότι είμαι "πολύ αρχάριος" στον τομέα.
Πρέπει να μελετήσω μερικά posts ακόμα περισσότερο.

Σημείωση: Θα βγάλω μερικές φωτογραφίες με τον εξοπλισμό που έχω και θα ήθελα τη γνώμη σας ως προς την ποιότητα. Ο καλύτερος τρόπος να τις μοιραστώ μαζί σας είναι;;;; ποιος;;;;
Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές σας.

μικρη compact που να εχει καλη αποδοση στο ευρυγωνιο ακρο (βολευομαι και με τα 28mm ή ακομα και με σταθερο 35mm) και γρηγορο (οσο γινεται) auto focus, υπαρχει?

πολυ ακριβη ρε Βλασση...

paИ-baL;1057133646 said:
πολυ ακριβη ρε Βλασση...

συγνώμη δεν είδα ότι μπήκε τέτοια παράμετρος... πιο φθηνή είναι η sigma dp1 merill στα 400 ευρώ αλλά το πόσο γρήγορο είναι το af δεν ξέρω, ακριβέστατο όμως είναι. Φυσικά η ποιότητα θα είναι στην κορυφή.

Και άλλος φίλος πήρε την ΧΖ-2 μετά από πρόταση μου.
Ήδη έχω "πουλήσει" 3 XZ-2, αν μας διαβάζει η olympus εδώ είμαστε, ένα κουπονάκι, ένα δωράκι, όλα ευπρόσδεκτα.:flipout:

Σε auto mode και οι δύο φωτογραφίες.

DSCF0001_.jpg
FinePix S7000

S1020001_.jpg
HC-V720

Κατά τη γνώμη σας είναι θέμα δυνατοτήτων εξοπλισμού ή φωτογράφου.

Σημειώνω ότι μετά από επικοινωνία με κατάστημα (skroutzoμαγαζο) επιβεβαίωσα ότι ενώ η XZ-2 κοστίζει 270 , η θήκη της για υποβρύχιες - καλοκαιρινές εντός της θάλασσας - φωτογραφίες κοστίζει 300 .
Μάλιστα, επειδή ως παλιό μοντέλο δεν υπάρχει διαθεσιμότητα μπορεί να έρθει από εξωτερικό στα 320-330 . Το παλικάρι, πολύ εξυπηρετικό, αντιπρότεινε την TG-3 που τα έχει και τα δύο στα 419 .... !!!

από τη στιγμή που είναι σε auto mode το θέμα είναι θέμα εξοπλισμού.
Ο φωτογράφος μένει μόνο για τη σύνθεση&καδράρισμα της εικόνας.

Τι ακριβώς θέλεις να δούμε στις δύο αυτές φωτογραφίες;
Πάντως αφού σε ενδιαφέρει η παράμετρος της υποβρύχιας φωτογράφησης, προφανώς και αλλάζει η πρόταση.
Είτε πας σε XZ-2 με σακούλα αδιάβροχη, με μικρό ρίσκο να μην την κλείσεις καλά και γενικότερα να φοβάσαι λιγάκι. Είτε πας σε άλλη αδιάβροχη.
Προσωπικά δεν έχω ιδέα για τα αδιάβροχα μοντέλα.

Τι ακριβώς θέλεις να δούμε στις δύο αυτές φωτογραφίες;

Βασικά, αν μπορεί να ποσοτικοποιήσει κάποιος με εμπειρία στην XZ-2 την καλύτερη ποιότητα εικόνας που θα έχω.
π.χ. Αν το άριστα είναι στο 100% (αυτό που βλέπει το μάτι), τότε:
FinePix S7000: X%
HC-V720: Y%
XZ-2: Z%

Κατανοώ ότι δεν είναι εύκολο αυτό από τη στιγμή που δεν έχει δει κάποιος live τι φωτογράφισα αλλά... ότι συμπέρασμα μπορεί να βγάλει καλό θα ήταν!

... και για να βοηθήσω έκανα ένα cropάρισμα σε γράμμα με photoshop 7.

FinePix S7000
DSCF00011.jpg

HC-V720
S10200011.jpg

Πολύ δύσκολο αυτό που ζητάς.
Πρέπει να συγκριθούν με ίδιες συνθήκες στο ίδιο θέμα για να βγάλεις συμπέρασμα.
Υπάρχουν κάποια εργαλεία όπου συγκρίνεις πολλές διαφορετικές κάμερες (δες εδώ ένα http://www.dpreview.com/reviews/studiocompare.asp )
Έχει την XZ-2 αλλά δεν είδα να έχεις τις άλλες τις παλιές σου.

Εκεί που θα δεις διαφορά με την XZ-2 είναι:
- στα πολύ κοντινά λόγω της λειτουργίας super macro
- στα σκοτεινά σε σύγκριση με άλλες compact που δεν έχουν τόσο φωτεινό φακό (η επόμενη που έχει τέτοιο φακό είναι στα 400 ευρώ της SOny, και μία panasonic η οποία δεν είναι τόσο καλή - νομίζω είναι η LX7 εκτός και κάνω λάθος. κάτι σε 7 τελειώνει πάντως)
- εάν χρησιμοποιήσεις raw αντί jpeg και τα επεξεργαστείς ο ίδιος (λίγες μηχανές δίνουν σε αυτή την τιμή raw αρχεία)
- σε απόδοση χρωμάτων σε περίεργες συνθήκες (π.χ. με κόντρα το φως).

Προφανώς σε κάποια απλή και εύκολη σκηνή είναι πολύ πιθανόν να μην δεις διαφορά μεγάλη με την πρώτη ματιά εκτός και μεγεθύνεις στο 100% τη φωτογραφία.
Πάντως ο φακός της είναι αρκετά οξύς. Τι εστί οξύτητα στη φωτογραφία και πότε τη θέλουμε καλό είναι να βρεις ένα άρθρο να διαβάσεις. Ίσως κάποιος μπορεί να δώσει ένα λινκ αν έχει στο νου του.