Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Κοίταξες να δεις..... Οι διαφορές στην ποιότητα δεν είναι ορατές σε κανονικό μέγεθος φωτογραφίας, ούτε σε 100% μέγεθος στην οθόνη συνήθως, όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές, αλλά όταν γίνονται ζόρικες ή πολύ ζόρικες. Π.χ. αν είσαι στη σκιά ενός δένδρου τώρα το καλοκαίρι και θέλεις να τραβήξεις κάτι που βρίσκεται στον ήλιο χωρίς να βγεις εσύ από σκιά, εκεί σχεδόν όλες οι μηχανές θα σου το κάψουν το φωτεινό. Ή όταν θέλεις να τραβήξεις μια φωτό με κόντρα φως (π.χ. το φως είναι πίσω από τα πρόσωπα) τότε αν δεν σηκώσεις το φλας τα πρόσωπα θα βγουν σκοτεινά. Ή τέλος πάντων λήψεις σε σκοτεινά περιβάλλοντα χωρίς φλας. Άρα όσο καλύτερα γνωρίζεις μια μηχανή, τόσο καλύτερες φωτογραφίες θα βγάλεις.

Από εκεί και πέρα. Η Olympus έχει σπαστή οθόνη. Άρα μπορείς να τραβάς φωτογραφίες από πιο χαμηλά χωρίς να ξαπλώνεις και από πολύ ψηλά χωρίς να χοροπηδάς. Oi Panasonic και Canon έχουν πιο ευρυγώνιο φακό. Τί σημαίνει αυτό; Αν είσαι σε μια ταβέρνα (όπως καλή ώρα) και θέλεις να τραβήξεις όλη την παρέα στην απέναντι πλευρά του τραπεζιού, με τις δυο ευρυγώνιες θα έχεις 4 άτομα στο κάδρο και με την Oly 3. Oly και Panasonic είναι πιο ικανές μηχανές στο λίγο φως, ιδιαίτερα στο τηλέ άκρο. Έως αρκετά. Από την άλλη η canon είναι πολύ πιο μαζεμένη από όσο φαίνεται. Δες στο http://camerasize.com/compare/#386,475 ειδικά στο πάχος (επίλεξε τη λήψη από το πλάι) .

αν δεν σε ενδιαφέρει το ζουμ , τότε ένα καλό κινεζικό τηλέφωνο είναι μια χαρά.

Αν θέλεις ζουμ (ευρυγώνιο, τηλέ) τότε έχεις κάποιες επιλογές. Η πρώτη είναι η Olympus xz2 από Ελλάδα στα 250 http://www.skroutz.gr/s/2427865/Olympus-Stylus-XZ-2.html?keyphrase=olympus+xz2 . Η δεύτερη η λίγο καλύτερη Panasonic lx7 από ιντερνετομάγαζο εξωτερικού, αλλά από ΕΕ. http://www.mydigitaland.com/digital-camera/panasonic/panasonic-lx7-black.html . Αν θέλεις την απολύτως μικρότερη σε διαστάσεις κόμπακτ (έχει σημαντική διαφορά στο χούφτωμα ή στην τσέπη) τότε παίρνει την canon s120 http://www.mydigitaland.com/digital-camera/canon/canon-powershot-s120-black.html .

Σχετικά με αυτό, και το ζουμ να μη τον ενδιαφέρει, κανένα κινητό δεν φτάνει την ποιότητα των 3 αυτών μηχανών. Ακόμα.

Βλαση ευχαριστω πολύ για τη βοηθεια ειλικρινα και είμαι(και μαλλον θα παραμείνω)αρκετα αρχαριος στο τεραστιο θεμα της φωτογραφιας.Το μονο λοιπον που θα ηθελα θα ηταν την καλυτερη δυνατη μηχανη,οσο πιο μικρη μεσασ στο budget Μου,με gps και ευκολες ληψεις.Θα τσεκαρω τωρα και αυτές τις τρεις και θα δω.Αν υπαρχει καποια αποψη για την Nikon P330??
Κοίταξες να δεις..... Οι διαφορές στην ποιότητα δεν είναι ορατές σε κανονικό μέγεθος φωτογραφίας, ούτε σε 100% μέγεθος στην οθόνη συνήθως, όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές, αλλά όταν γίνονται ζόρικες ή πολύ ζόρικες. Π.χ. αν είσαι στη σκιά ενός δένδρου τώρα το καλοκαίρι και θέλεις να τραβήξεις κάτι που βρίσκεται στον ήλιο χωρίς να βγεις εσύ από σκιά, εκεί σχεδόν όλες οι μηχανές θα σου το κάψουν το φωτεινό. Ή όταν θέλεις να τραβήξεις μια φωτό με κόντρα φως (π.χ. το φως είναι πίσω από τα πρόσωπα) τότε αν δεν σηκώσεις το φλας τα πρόσωπα θα βγουν σκοτεινά. Ή τέλος πάντων λήψεις σε σκοτεινά περιβάλλοντα χωρίς φλας. Άρα όσο καλύτερα γνωρίζεις μια μηχανή, τόσο καλύτερες φωτογραφίες θα βγάλεις.

Από εκεί και πέρα. Η Olympus έχει σπαστή οθόνη. Άρα μπορείς να τραβάς φωτογραφίες από πιο χαμηλά χωρίς να ξαπλώνεις και από πολύ ψηλά χωρίς να χοροπηδάς. Oi Panasonic και Canon έχουν πιο ευρυγώνιο φακό. Τί σημαίνει αυτό; Αν είσαι σε μια ταβέρνα (όπως καλή ώρα) και θέλεις να τραβήξεις όλη την παρέα στην απέναντι πλευρά του τραπεζιού, με τις δυο ευρυγώνιες θα έχεις 4 άτομα στο κάδρο και με την Oly 3. Oly και Panasonic είναι πιο ικανές μηχανές στο λίγο φως, ιδιαίτερα στο τηλέ άκρο. Έως αρκετά. Από την άλλη η canon είναι πολύ πιο μαζεμένη από όσο φαίνεται. Δες στο http://camerasize.com/compare/#386,475 ειδικά στο πάχος (επίλεξε τη λήψη από το πλάι) .

Τελικά.... ο κύβος ερρίφθη, και έγινα κι εγώ ένας, θα δείξει αν θα είμαι χαρούμενος, ενθουσιασμένος και γενικά ικανοποιημένος ή όχι, κάτοχος μιας Oly ΧΖ-2.
Προς το παρόν φορτίζει και εγώ έχω πάρει σελίδα - σελίδα το εγχειρίδιο λειτουργίας. Μάλλον μετά τις διακοπές θα είμαι ικανός να έχω σφαιρική προσωπική άποψη, αλλά ελπίζω με όλες τις λειτουργίες στο iauto να έχω σύντομα μια συγκριτική με τον εξοπλισμό που έχω.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές και ας ευχηθούμε ότι η αγορά άξιζε και με το παραπάνω!!! :award:

Βλαση ευχαριστω πολύ για τη βοηθεια ειλικρινα και είμαι(και μαλλον θα παραμείνω)αρκετα αρχαριος στο τεραστιο θεμα της φωτογραφιας.Το μονο λοιπον που θα ηθελα θα ηταν την καλυτερη δυνατη μηχανη,οσο πιο μικρη μεσασ στο budget Μου,με gps και ευκολες ληψεις.Θα τσεκαρω τωρα και αυτές τις τρεις και θα δω.Αν υπαρχει καποια αποψη για την Nikon P330??

δεν έχω άποψη για τη νικον.

Απάντηση με πολύ γνώση...

Μαλιστα....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και ακομη μια ερωτηση(αν κουραζω μη διστασετε να μου το πειτε),μεταξυ αυτων των δυο:Olympus XZ-2 κ Panasonic LUMIX DMC TZ60 ??

καμία σχέση, ποιότητα η πρώτη, ευκολία η δεύτερη...

Ευχαριστω πολύ για την απαντηση,απλως κατι προβλήματα που αναφερθηκαν στο νημα της πρωτης λιγο με φοβισαν....anyway..
καμία σχέση, ποιότητα η πρώτη, ευκολία η δεύτερη...

καλησπέρα
να ρωτήσω το Mydigitaland είναι αξιόπιστο; γιατί βλέπω τιμές πολύ χαμηλότερες όχι μόνο σε σχέση με Ελλάδα αλλά και με άλλα γνωστά ευρωπαικά καταστήματα
υπάρχει πιθανότητα για fake προιόντα; έχει παραγγείλει κανείς;

Re: Αναζήτηση κατάλληλης mirrorless μηχανής

Πολύ ευχαριστημένος από τη μέχρι τωρα απόδοση της e-pl5 αλλά με τον κιτ 14-42 φακό μποκέ ...γιοκ!

Re: Αναζήτηση κατάλληλης mirrorless μηχανής

γι αυτο λεγεται κιτ φακος... για μποκε , παρε τον 45μμ 1.8 , φτηνος κι πολυ καλος , με αριστο μποκε, ιδανικος για πορτραιτα και οχι μονο!

Πολύ ευχαριστημένος από τη μέχρι τωρα απόδοση της e-pl5 αλλά με τον κιτ 14-42 φακό μποκέ ...γιοκ!

Απάντηση: Αναζήτηση κατάλληλης mirrorless μηχανής

Τώρα μου φαίνεται θα ξαναρχίσουμε τα format wars....

Καλό είναι όταν επιλέγουμε ένα σύστημα, να έχουμε κάνει ένα πρόχειρο πλάνο μέχρι πού σκοπεύουμε να κινηθούμε. Έχω την αίσθηση πάντως ότι τα m4/3 δεν είναι και τόσο φθηνά στην τελική.

Τώρα μου φαίνεται θα ξαναρχίσουμε τα format wars....

Καλό είναι όταν επιλέγουμε ένα σύστημα, να έχουμε κάνει ένα πρόχειρο πλάνο μέχρι πού σκοπεύουμε να κινηθούμε. Έχω την αίσθηση πάντως ότι τα m4/3 δεν είναι και τόσο φθηνά στην τελική.

εκμεταλλεύονται την ανάγκη για φορητότητα και κοπανάνε οι αλητήριοι!

Το αστείο είναι στην αγορά των μεταχειρισμένων dslr. Πολλοί ξεφορτώνονται τα συστήματα τους και οι τιμές έχουν πιάσει πάτο!

Εγώ πχ έχω την 20d αγγελία στα 100 ευρώ σώμα και ούτε τηλέφωνο δε χτύπησε!

Πάρ'τους τηλέφωνο εσύ.

2310 830538

Σίγουρα θα ενδιαφέρονται.