Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλό θα ηταν το παλικάρι που έσπευσε να σε ενημερώσει για τις διαφορες ανάμεσα στην αδιάβροχο θήκη της ΧΖ2 και την αντιςτοιχη αδιαβροχοποιηςη της ΤG3 να σου έλεγε οτι της χωρίζουνε και 28μ βάθος λειτουργίας, εξ ού και η διαφορα τιμής, επιςης το ΙQ της ΧΖ2 και ο φακός της ειναι μια κλάση παραπάνω απο αυτα της ΤG3 ενώ αυτη την στιγμή η ΧΖ2 ειναι το τρέχον μοντέλο , δεν εχει ακομη αντικατασταθεί.

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

paИ-baL;1057133569 said:
μικρη compact που να εχει καλη αποδοση στο ευρυγωνιο ακρο (βολευομαι και με τα 28mm ή ακομα και με σταθερο 35mm) και γρηγορο (οσο γινεται) auto focus, υπαρχει?

Ο καθενας ως συνηθως προτεινει αυτα που εχει δοκιμασει, οποτε, μια και το οικονομικο ειναι παραγοντας σημαντικος, θα ελεγα να δεις καμμια V1... εχω πετυχει κατα καιρους στο νετ, πακετο με δυο φακους στα 250 ευρω.

Θα πρεπει να μην σε ενδιαφερει η νυχτερινη (εχει προβλημα να εστιασει) και η θεαση στο 100% (ειναι λασπη λογω μικρου αισθητηρα, ακομη και στα 100 iso με καλο φως).
Επισης να μην θελεις ρυθμισεις on the fly, με τοσο μικρο μεγεθος τι να πατησεις και ποτε να προλαβεις... (αν και δεν χρειαζεται και καμμια ιδιαιτερη ρυθμιση απο τη στιγμη που θα εχεις το σωστο -για την εκαστοτε περιπτωση- iso).

Για δρομο, αν νομιζω σωστα οτι την θελεις, ειναι μια χαρα, λογω OVF... γι αυτο και δεν προτεινω τις J...

Τα 28mm τα εχεις και με τον 10-30 αλλα ο φακος εχει αδυναμιες, αρκετες παραμορφωσεις στα ακρα και ειναι επιρεπης στα flare (δε νομιζω να ειναι καλυτερος ο 10/2,8 αλλα ειναι λιγο πιο γρηγορος τουλαχιστον)... για κατι Μοναστηρακια και Ομονοιες ομως, πρεπει να ειναι ΟΚ...

Γεια σας!
Παρακολουθω και διαβαζω μηνες 'ο,τι γραφετε εδω μιας και μ αρεσει πολυ η φωτογραφια και εδω και λιγο καιρο εχω αποφασισει να ανέβω επιπεδο, μιας και μεχρι τωρα ειχα μονο κπμπακτ μηχανες.
Κι εκει που ειχα αποφασισει να παρω την sony a58 περισσοτερο λογο liveview(να βλεπω τι κανω δηλ), την ειδα "την επιασα" (εδω επαρχια δεν ειναι και τοσο ευκολο να βρεις μηχανη να δεις) μα μου φανηκε "μεγαλη" και φοβηθηκα μηπως μου ειναι βαρος. βεβαι διαβαζω εδω για βαρη που σηκωνετε, μα φοβηοηκα
Στραφηκα προς τις mirroless μηχανες και αναζητουσα μεταξυ olympus e-pm2 ή samsung nx300 (μεχρι 400 ευρω, δυσκολες εποχες) χωρις να μπορω να βγαλω ακρη.
Σημερα ειδα αυτη την προσφορα απο μεγαλομαγαζο
http://www.public.gr/product/sound-...kit-16-50mm-and-55-210mm-mayro/prod5790042pp/
Ξερω για τη Α5000 πως ειναι η συνεχεια της NEX 3 μα δεν την ειχα βαλει στο ψαξιμο
Δηλ με 450 εχεις δυο φακους και απλα μεχει ενας ακομη φωτεινος για να ξεκινησεις για αρχη. Σωστα;
αξιζει;
Ευχαριστω
Γιαννης

Αν τον χρειάζεσαι αυτόν τον δεύτερο φακό που δίνει σχεδόν δώρο το κιτ, η προσφορά είναι πραγματικά καλή. Θα έχεις ένα πλήρες σύστημα με εξαιρετική ποιότητα εικόνας (και video)
Δύσκολα θα βρεις κατι πιο καλό σε αυτα τα χρήματα.
Αργότερα αγοράζεις και έναν φωτεινό σταθερό αν θέλεις.

Χτύπα το γρήγορα πριν το μετανοιώσουν... :music-smiley-005:

Ναι, ηθελα κι εναν τετοιον φακό ζουμ. Θα ηταν η επομενη αγορα μαζι με εναν σταθερο. Λιγο γκουμουτσα βεβαια, μα οκ.
Απλα θεωρουσα(λαθος;) πώς η Α5000 ηταν ενα κλικ πιο κατω απο Ολυ και nx300. Σιγα βεβαια που θα καταλαβαινα εγω διαφορα μα λεμε.
Ευχαριστω παιδια για απαντησεις σας. Εχω ενα Σ/κ να το σκεφτω, μιας και μεσα στο Σκ δε θα αλλαξει κατι :)

Αν τον χρειάζεσαι αυτόν τον δεύτερο φακό που δίνει σχεδόν δώρο το κιτ, η προσφορά είναι πραγματικά καλή. Θα έχεις ένα πλήρες σύστημα με εξαιρετική ποιότητα εικόνας (και video)
Δύσκολα θα βρεις κατι πιο καλό σε αυτα τα χρήματα.
Αργότερα αγοράζεις και έναν φωτεινό σταθερό αν θέλεις.
πολυ καλη προσφορα!!με εκανε να νιωσω καπως....μιας κ πριν 2 μηνες πηρα την 3n με τους ιδιους φακους στα 500 ευρω...

Περισσοτερα χρηματα εννοεις.

Η ΧΖ2 ποσο εχει απο τον Αγγλο κινεζο;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

270e η LX7, 240e η xz2 απτο site που εβαλες. Εξακολουθει ναναι φθηνοτερη η olympus, για καλυτερη ή χειροτερη δε ξερω.
Καλημερα Πανο!

Ωχχχ γύρνα το ευρώ στο site να δεις ότι έγραψα,δεν τα κατεβάζω από το μυαλό μου.

Καλημερα σε ολους και καλη εβδομαδα.Η βοηθεια που θα ηθελα να με δωσετε ειναι για μια compact camera.Θα ηθελα αν γινεται να ειναι οσο πιο απλη σε λειτουργιες και οσο καλητερη η αυτοματη της ληψη γιατι δεν σκαμπαζω και πολλα πραγματα και ουτε προκειται μαλλον να ασχοληθω παραπανω.
Βλεπετε εχω ακουσει στη βασιλοπιτα του AV Club συζητησεις των αγαπητων Βλασιδ και Send και με ψιλοτρομαξαν τοσο που στη φαση που ειμαι οσο πιο απλο τοσο πιο καλο.
Η μονη λειτουργια που με ενδιαφερει,μου αρεσει,ειναι αυτη του gps(εχω μια fuji me gps αλλα δε με τρελανε καθολου σα μηχανη),δε με ενδιαφερει τοσο το wi-fi,ουτε και να εχει κανενα τεραστιο zoom.Αλλα αν μου προτεινετε μια πολυ καλη,απλουστατη μηχανη να βγαζω γρηγορα και απλα φωτογραφιες χωρις gps,με δυσκολια μεν,θα το αρνηθω δε.
Υ.Γ.Δεχομαι και προτασεις,αν υπαρχουν για διαδικτυακα μαγαζια του εξωτερικου.Το budget μου ισως φανε λιγο σφιχτο,μεχρι το πολυ στα 250 ευρω,αλλα θελω κατι σχετικα απλο..

αν δεν σε ενδιαφέρει το ζουμ , τότε ένα καλό κινεζικό τηλέφωνο είναι μια χαρά.

Αν θέλεις ζουμ (ευρυγώνιο, τηλέ) τότε έχεις κάποιες επιλογές. Η πρώτη είναι η Olympus xz2 από Ελλάδα στα 250 http://www.skroutz.gr/s/2427865/Olympus-Stylus-XZ-2.html?keyphrase=olympus+xz2 . Η δεύτερη η λίγο καλύτερη Panasonic lx7 από ιντερνετομάγαζο εξωτερικού, αλλά από ΕΕ. http://www.mydigitaland.com/digital-camera/panasonic/panasonic-lx7-black.html . Αν θέλεις την απολύτως μικρότερη σε διαστάσεις κόμπακτ (έχει σημαντική διαφορά στο χούφτωμα ή στην τσέπη) τότε παίρνει την canon s120 http://www.mydigitaland.com/digital-camera/canon/canon-powershot-s120-black.html .

Βλαση ευχαριστω πολυ για την ταχυτατη και πληρεστατη απαντηση!Απο αυτες πια θα προτεινες εσυ?Η τελευταια εχει τοσο καλη ποιοτητα και ειναι η πιο μικρη απο ολες?Αυτες εχουν και gps?Τελος τι αποψη εχεις(σε εχω καταπρηξει!),για την Nikon P330??