Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Παιδιά καλησπέρα, πέρασα σήμερα από τις εκπτώσεις εδώ Γαλλία και είδα τις παρακάτω compact.

1. Olympus PEN E-PL5 Black + Obj. Olympus M Zuiko Digital ED 14 - 42 mm f/3.5 - 5.6 II R Black + Flash FL-LM1 στα 350
2. Olympus OM-D E-M5 Black + Obj. M Zuiko Digital ED 12 - 50 mm f/3.5 - 6.3 EZ Black στα 600
3. Boitier Hybride Panasonic DMC GX7 Silver + Obj. Lumix G Vario 20 mm F/1.7 στα 750

Σκέφτομαι την 2. Βασικά την θέλω να αντικαταστήσω την Dslr Pentax K-10D που είχα και δεν με βόλεψε ποτέ λόγω μεγέθους. Δεν είμαι φοβερός στην φωτογραφία αλλά θέλω να έχω μια καλή μηχανή. Ποια λέτε?

Παιδιά καλησπέρα, πέρασα σήμερα από τις εκπτώσεις εδώ Γαλλία και είδα τις παρακάτω compact.

1. Olympus PEN E-PL5 Black + Obj. Olympus M Zuiko Digital ED 14 - 42 mm f/3.5 - 5.6 II R Black + Flash FL-LM1 στα 350
2. Olympus OM-D E-M5 Black + Obj. M Zuiko Digital ED 12 - 50 mm f/3.5 - 6.3 EZ Black στα 600
3. Boitier Hybride Panasonic DMC GX7 Silver + Obj. Lumix G Vario 20 mm F/1.7 στα 750

Σκέφτομαι την 2. Βασικά την θέλω να αντικαταστήσω την Dslr Pentax K-10D που είχα και δεν με βόλεψε ποτέ λόγω μεγέθους. Δεν είμαι φοβερός στην φωτογραφία αλλά θέλω να έχω μια καλή μηχανή. Ποια λέτε?

τη δεύτερη περίπτωση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Σκεπτομουν κι εγω για Nikon σειρα 5
και μαλλον θα καταληξω σε
Nikon D5200 με Tamron 18-200
Αξιζει η διαφορα χρηματων απο την 5100?
Μπορων να περιμενω 1-2 μηνες
Να προχωρησω τωρα ή να περιμενω να βγει κατι καινουριο και πεσουν οι τιμες ?

να μην περιμένεις. Αλλά υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις:
1. Ο φακός δεν είναι σε καμιά περίπτωση στο επίπεδο της μηχανής. Την υποβαθμίζει αφάνταστα. Πάρε καλύτερα τον sigma 18-200 ή 250 os. Τεράστια η διαφορά.
2. Οικονομικά συμφέρει από ιντερνετομάγαζα εξωτερικού. Π.χ. δες http://www.mydigitaland.com/digital-camera/nikon/nikon-d5300-kit-18-140-vr-black.html

o peperr και ο kbouk σίγουρα ξέρουν καλύτερα σε σχέση με μένα την αγορά της Αθήνας και τις ευκαιρίες.

Σίγουρα υπάρχει ήδη απάντηση στην παρακάτω ερώτηση μου
Σχωρέστε με μα λόγο ηλικίας και πρόβλημα στην όραση μου δεν μπορώ να διαβάσω όλες τις δημοσιεύσεις....

Όταν γίνεται αγορά από το εξωτερικό .. ευρωπαϊκή αγορά... ισχύει η εγγύηση στη χώρα μας;
Επίσης σε είναι καινούργιες ή έχει γίνει χρήση τους και γι αυτό είναι πιο οικονομικές οι τιμές.

Σας Ευχαριστώ

Σίγουρα υπάρχει ήδη απάντηση στην παρακάτω ερώτηση μου
Σχωρέστε με μα λόγο ηλικίας και πρόβλημα στην όραση μου δεν μπορώ να διαβάσω όλες τις δημοσιεύσεις....

Όταν γίνεται αγορά από το εξωτερικό .. ευρωπαϊκή αγορά... ισχύει η εγγύηση στη χώρα μας;
Επίσης σε είναι καινούργιες ή έχει γίνει χρήση τους και γι αυτό είναι πιο οικονομικές οι τιμές.

Σας Ευχαριστώ

Δυστυχώς είναι ανάλογα την αντιπροσωπία και τα κέφια της. Στην Ελλάδα κάνει ο καθένας ότι θέλει. Από την άλλη, εάν η μηχανή που θα αγοράσεις από το εξωτερικό αναφέρει Πανευρωπαϊκή εγγύηση, η εδώ δεν μπορούν να αρνηθούν. Πάντως εάν κάποιος έχει εμπειρία με την αντιπροσωπεία της μηχανής που θέλεις, θα είσαι πιο καλυμμένος.
Όσο για την διαφορά τιμής, όχι δεν σημαίνει ότι είναι μεταχειρισμένες. Αλλά όπως πάντα θα αναφέρεται εάν είναι είτε βιτρίνας, στοκ, μεταχειρισμένη, καινούργια. Και στο εξωτερικό αυτά τα σέβονται απολύτως.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

να μην περιμένεις. Αλλά υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις:
1. Ο φακός δεν είναι σε καμιά περίπτωση στο επίπεδο της μηχανής. Την υποβαθμίζει αφάνταστα. Πάρε καλύτερα τον sigma 18-200 ή 250 os. Τεράστια η διαφορά.
2. Οικονομικά συμφέρει από ιντερνετομάγαζα εξωτερικού. Π.χ. δες http://www.mydigitaland.com/digital-camera/nikon/nikon-d5300-kit-18-140-vr-black.html

οκ ευχαριστω
Ειναι προτιμοτερος ο Sigma 18-200 με την 5100 250ε+ 377ε=627ε
Απο Nikon D5200 18-105mm VR Kit 740ε ?
για χρηση κυριως για παρτυ γιορτες κλπ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ανεξαρτήτως τιμής, όχι δεν θα έλεγα ότι είναι καλύτερος ο πρώτος συνδυασμός. Όμως έχει μεγαλύτερο εστιακό μήκος, δηλαδή μπορείς να ζουμάρεις περισσότερο.

Συμβουλή για όποια κι αν πάρεις. Αν θέλεις να καλύπτεις τέτοιες εκδηλώσεις σε εσωτερικό χώρο το πιο χρήσιμο εξάρτημα είναι ένα εξωτερικό φλας. Με +150 ευρώ θα είσαι ο απόλυτος άρχοντας.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Βλάση σαν τιμή πως σου φαίνεται εάν ξέρεις? Αξίζει σαν ευκαιρία ή βρίσκω κάτι καλύτερο στα ίδια λεφτά πάνω κάτω?

Στην 2 περιπτωση εισαι περιπου 150-200Ε κατω απο την τιμη εδω (μιλω παντα για καινουργιο σωμα φακο), στην 3η περιπτωση πανω κατω το ιδιο, τωρα για δρομο, video και βραδυνα παρε την κουρτινα Νο3, στην 2η κουρτινα για αδιαβροχο σταθεροποιημενο πακετο γενικης φωτογραφησης με καλο μακρο και η κουρτινα Νο1 αξιζει μονο αν την παρεις απο εδω σε προσφορα που θα βγει (αν δεν βγηκε ηδη) για να εχεις λιγο καλυτερη υποστηριξη και δεν σε ενδιαφερει το EVF και η αδιαβροχοποιηση.

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Στην 2 περιπτωση εισαι περιπου 150-200Ε κατω απο την τιμη εδω (μιλω παντα για καινουργιο σωμα φακο), στην 3η περιπτωση πανω κατω το ιδιο, τωρα για δρομο, video και βραδυνα παρε την κουρτινα Νο3, στην 2η κουρτινα για αδιαβροχο σταθεροποιημενο πακετο γενικης φωτογραφησης με καλο μακρο και η κουρτινα Νο1 αξιζει μονο αν την παρεις απο εδω σε προσφορα που θα βγει (αν δεν βγηκε ηδη) για να εχεις λιγο καλυτερη υποστηριξη και δεν σε ενδιαφερει το EVF και η αδιαβροχοποιηση.

Για Γαλλία την θέλω και όχι Ελλάδα. Απλά αναρωτιέμαι εάν αξίζει 250 παραπάνω για το evf και την αδιαβροχοποίηση. Όταν λες προσφορά, θα βγει πιο κάτω από τα 350 που την βρήκα εδώ?

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Όχι αυτή είναι η προσφορά. Από εκεί και πέρα προσωπικά πιστεύω ότι την καλύτερη μετάβαση θα κάνεις με την omd 5.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Συμβουλή για όποια κι αν πάρεις. Αν θέλεις να καλύπτεις τέτοιες εκδηλώσεις σε εσωτερικό χώρο το πιο χρήσιμο εξάρτημα είναι ένα εξωτερικό φλας. Με +150 ευρώ θα είσαι ο απόλυτος άρχοντας.

Σχετικά με τα FLASH να αναφέρω ότι τα πολύ φτηνά Yongnuo με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο.
Συγκεκριμένα τα μοντέλα 560 II και 560 III είναι 3-5 φορές φτηνότερα από τα αντίστοιχα Metz που έχουν λιγότερες ρυθμίσεις, και αρκετά φτηνότερα από τα Nikon, Canon.
Απλά μιλάμε για manual flash και όχι για αυτόματο TTL, κάτι το οποίο δεν πρέπει να μας τρομάζει. Είναι πιο εύκολο από ότι ακούγεται.
Επίσης έχουν και TTL μοντέλα αλλά εκεί η τιμή ανεβαίνει (και πάλι συμφέρει).
Άρα θεωρώ ότι και με 40 ευρώ άρχοντας θα είναι :-)

Καλησπέρα :ciao:! Πρώτη φορά στην παρέα σας, και γενικότερα σε τέτοιου είδους forum, οπότε συγχωρέστε με αν κάνω και καμιά γκάφα .

Προσπάθησα να ρίξω μια ματιά στα παλαιότερα posts που σχετίζονται με την αγορά φωτογραφικής μηχανής, αλλά επειδή υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα δεδομένα δεν με βοήθησαν αρκετά.

Δεδομένο 1: Κάτοχος της FujiFilm FinePix S7000
Προσωπική εμπειρία: Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της φωτογραφίας αλλά δύσχρηστη στην καθημερινότητα λόγω όγκου.

Δεδομένο 2: Κάτοχος της Panasonic HC-V720
Προσωπική εμπειρία: Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του video αλλά στη φωτογραφία πρέπει να κάνεις επίκληση στο Θεό της εικόνας για να σου βγάλει καλό αποτέλεσμα.

Επιθυμία: Μία καλή φωτογραφική μηχανή με δυνατότητες καθημερινής φορητότητας.

Ευχαριστώ, και καλώς σας βρήκα.
Υ.Γ.: Υπάρχει κάποιος που έχει τον παραπάνω εξοπλισμό να ανταλλάξουμε εμπειρίες χρήσης μήπως και βελτιωθώ σε κάποιους τομείς;

Σε τι χρήματα;

Σίγουρα έχει να κάνει και με την ποιότητα της φωτογραφίας (για να έχω ένα καλύτερο αποτέλεσμα από τον εξοπλισμό που έχω τώρα), αλλά σε πρώτη φάση θα έλεγα να μην ξεπεράσω τα 250 -300 .

Όπως σου έγραψε ο φίλος, η Olympus XZ-2 είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτά τα λεφτά.
Μόλις την πήρα και εγώ για τον πατέρα μου και την έχω στα χέρια μου αυτή τη στιγμή.
Έχει καταπληκτικές δυνατότητες auto, και ταυτόχρονα όλα τα παιχνίδια για να παίξει κάποιος πιο έμπειρος.
Και έχει πολύ καλή μηχανή απόδοσης χρωμάτων στις φωτογραφίες.
Και τέλος...έχει καταπληκτικό φακό.

Μαζί με αυτήν πάρε και το υπερ-βολικό και χρήσιμο ειδικό καπάκι. Η μηχανή δεν έχει καπάκι για τον φακό μέσα στη συσκευασία.
http://www.skroutz.gr/c/753/diafora-aksesouar-fotografikwn.html?from=catspan&keyphrase=olympus+xz-2