Anritsu
AVClub Enthusiast
Re: Αναζητόντας μηχανή DSLR
Κατ 'αρχήν μεγεία και καλές φωτογραφίες . 400 για μια σύγχρονη (σχετικό ειναι αυτό βέβαια) και επώνυμη dSlR είναι τσάμπα πράμα . Εγώ θα σου πρότεινα , σαν αρχάριος και του λόγου μου ,να ξεζουμίσεις τον 18-55 και άσε τα πειράματα ειδικά αν οικονομικά περιορίζεσαι . Την 100d δεν την ξέρω , μια περίοδο που ψαχνόμουνα για την 700d (είναι νομίζω ίδιες μηχανές) για χρήση βιντεο είχα δει πως έχει ένα αξιοπρεπές συνεχές autofocus . Οχι σπουδαίο ,αλλά αξιοπρεπε για τα λεφτά του . Για τέτοια χρήση , χωρις να κροταλίζουν οι φακοί ,(εκτός και προτιμάς manual focus) υπάρχουν οι μαμά canon STM που γενικότερα παντού χαρακτηρίζονται σαν VFM φακοί . Εγώ εχω τον 18-135 μερικούς μήνες και είμαι γενικά ευχαριστημένος . Για βίντεο θα σου έλεγα να δοκιμάσεις τον pancake 40mm STM που ξεκινάει από τα 2.8 και ειναι στα 200 . Λιγο παραπάνω πας σε 18-55 stm αλλά μια και εχεις τέτοιο ευρος ίσως ειναι περιττό.
Αν επιμείνεις για τον sigma , που σαφώς και δεν είναι κακή επιλογή , πρόσεξε δύο πράγματα .Ο φακός αυτός δεν παίζει σε full frame . Αν αυτό και η μεταπώληση αργότερα δεν σε απασχολεί πρόσεξε το επόμενο . Η τελευταία σειρα της SIGMA έχει το χαρακτηριστικό C (contemporary) και παιζει στα 17-70 2.8 με 4 http://www.sigmaphoto.com/lenses/view-all-lenses?technologies=60 . Βέβαια αν ψάξεις 17-50 vs 17-70 θα πονοκεφαλιάσεις μη βγάζοντας άκρη . Καλό διάβασμα
Δεν είχα σκοπό κατ' ανάγκη να κάνω την αγορά εχθές αλλά έτυχε και την 100d την είχαν σε σούπερ προσφορά στα 399 ευρώ σε πακέτο μαζί με έναν απλό φακό της canon DC III 18-55mm και μάλιστα είχε μείνει ένα μόνο τελευταίο κομμάτι οπότε δεν μπόρεσα να αντισταθώ και την χτύπησα δεδομένου πως ήταν και η αρχική μου επιλογή.
Οπότε τώρα μένει το θέμα του φακού. Εχθές κάνοντας μερικές δοκιμές με τον απλό φακό που έχει επάνω, οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές και χωρίς να έχω ψάξει ακόμα ιδιαίτερα τις δυνατότητές της. Έβγαλα μερικές φωτογραφίες έξω το απόγευμα στο σούρουπο με συννεφιά και βγήκαν αρκετά καλές, ζωντανές χωρίς θόρυβο και χωρίς να παιδευτώ με ρυθμίσεις και σταθεροποίηση. Σε εσωτερικό χώρο το βράδυ με φλας το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο, πάνω-κάτω όπως και με την κόμπακτ. Χωρίς φλας ήταν σαφώς καλύτερο από την κόμπακτ, οι φωτογραφίες δεν έβγαιναν θολές ακόμα και χωρίς να χρειάζεται να σταθεροποιήσω την κάμερα. Ωστόσο το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλω να επιτύχω, υπάρχει αρκετός θόρυβος και ειδικά με ζουμ βγαίνουν πιο σκοτινές από ότι θα ήθελα. Επίσης ο φακός είναι αρκετά θορυβώδης στο κατά το auto focus, οπότε δεν βοηθάει στο βίντεο. Έτσι και αλλιώς η αγορά έγινε με σκοπό να αλλαχτεί ο φακός σχετικά άμεσα.
Ρωτάω λοιπόν και πάλι, η αρχική μου σκέψη για τον Sigma 17-50mm f2.8 EX DC OS HSM πάνω στην 100d είναι καλή επιλογή ή υπάρχει και κάτι καλύτερο να κοιτάξω χωρίς να ξεφύγω σε χρήμα; Δεν θέλω να ξοδέψω πάνω από 400 ακόμα ευρώ για φακό/φακούς.
Κατ 'αρχήν μεγεία και καλές φωτογραφίες . 400 για μια σύγχρονη (σχετικό ειναι αυτό βέβαια) και επώνυμη dSlR είναι τσάμπα πράμα . Εγώ θα σου πρότεινα , σαν αρχάριος και του λόγου μου ,να ξεζουμίσεις τον 18-55 και άσε τα πειράματα ειδικά αν οικονομικά περιορίζεσαι . Την 100d δεν την ξέρω , μια περίοδο που ψαχνόμουνα για την 700d (είναι νομίζω ίδιες μηχανές) για χρήση βιντεο είχα δει πως έχει ένα αξιοπρεπές συνεχές autofocus . Οχι σπουδαίο ,αλλά αξιοπρεπε για τα λεφτά του . Για τέτοια χρήση , χωρις να κροταλίζουν οι φακοί ,(εκτός και προτιμάς manual focus) υπάρχουν οι μαμά canon STM που γενικότερα παντού χαρακτηρίζονται σαν VFM φακοί . Εγώ εχω τον 18-135 μερικούς μήνες και είμαι γενικά ευχαριστημένος . Για βίντεο θα σου έλεγα να δοκιμάσεις τον pancake 40mm STM που ξεκινάει από τα 2.8 και ειναι στα 200 . Λιγο παραπάνω πας σε 18-55 stm αλλά μια και εχεις τέτοιο ευρος ίσως ειναι περιττό.
Αν επιμείνεις για τον sigma , που σαφώς και δεν είναι κακή επιλογή , πρόσεξε δύο πράγματα .Ο φακός αυτός δεν παίζει σε full frame . Αν αυτό και η μεταπώληση αργότερα δεν σε απασχολεί πρόσεξε το επόμενο . Η τελευταία σειρα της SIGMA έχει το χαρακτηριστικό C (contemporary) και παιζει στα 17-70 2.8 με 4 http://www.sigmaphoto.com/lenses/view-all-lenses?technologies=60 . Βέβαια αν ψάξεις 17-50 vs 17-70 θα πονοκεφαλιάσεις μη βγάζοντας άκρη . Καλό διάβασμα