Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής
Η Canon έχει θέμα στο AF. Είναι αισθητά πιο αργή από τις άλλες. Δύο ατού έχει το σύστημα, τους πολύ καλούς οπτικά, καλής κατασκευής και προσιτής τιμής φακούς (αγοράζεις και τους 4 φακούς του συστήματος με 900 ευρώ εάν το ψάξεις!), και την πλήρη συμβατότητα με τον μανίσιο αντάπτορα, με όλο το σύστημα EOS, το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής φωτογραφικό σύστημα.
@songless, μη επιμένεις για τιμές, η Σόνυ είναι φωτιά και λάβρα.
35ρης 1.8 στα 400 όταν η Νίκον έχει τον άριστο 35ρη της στα 170; Όταν μπορεί να βρεθεί ο εξαιρετικός οπτικά 22ρης f/2 για τη Μ (
πολύ πιο χρήσιμος ως εστιακό μήκος και θεωρητικά ακριβότερος ως γρήγορος ημιευρυγώνιος από έναν κλασικό 1.8 στάνταρ φακό) με 100 ευρώ; 800 ευρώ ο υπερευρυγώνιος όταν ο Canon έχει 360; Το θέμα με τη σόνυ είναι ότι η "προσιτή" σειρά φακών, είναι υποδεέστερη των λοιπών συστημάτων (μερικοί δε, ευθέως αισχροί ως φακοί). Για να πάρεις εικόνα σε Σόνυ, πρέπει είτε να στραφείς σε τρίτους κατασκευαστές (εν προκειμένω, ευτυχώς που έβγαλε τη γνωστή τριπλέτα η Σίγμα) είτε να τα ακουμπήσεις γερά (είτε φυσικά να περάσεις σε χειροκίνητους).
Είναι η προσέγγιση "δελεάζω με χαμηλή τιμή σώματος και τα παίρνω στη συνέχεια".
Διευκρινίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ τη σειρά Μ πλήρες ή ανταγωνιστικό σύστημα. Ως δεύτερο σύστημα πλάι στη FF μηχανή μου το πήρα, που αξιοποιεί και τον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό μου. Ωστόσο διακρίνω πολύ γερές βάσεις: η Canon το προικίζει με εξαιρετικούς και απολύτως προσιτούς φακούς. Το σοβαρό σώμα θα έρθει αργά ή γρήγορα, η Κάνον επέλεξε να εξοπλίσει το πρώτο σώμα με τον ήδη παλιό 18ρη αισθητήρα της (ούτως ή άλλως, από ξεστοκάρισμα πήρα το δικό μου, σιγά πόσο μου βγήκε). Δεν είναι τίποτα να περάσει στον αισθητήρα της 70 ή 7DII στο επόμενο, μετά του αναλόγου υποσυστήματος AF.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
[/COLOR]Επίσης αν θέλουμε να συγκρίνουμε τον 35 άρη της sony θα πρέπει να τον δούμε σε σχέση με τους π.χ. nikon 35 1.8 dx και τον canon 40 2.8 stm. O πρώτος στοιχίζει 165-170 ευρώ, και ο δεύτερος 175-180 ευρώ. Είναι καλύτερος από αυτούς τους φακούς; Πολύ αμφιβάλλω....
Και δεν είναι και η οροφή. Διότι υπάρχει κι άλλος 35άρης, πολύ πολύ καλύτερος. Πρόκειται για τον sigma 35 1.4 art. Ο sigma 35 1.4 art για dslr στοιχίζει 700 ευρώ, αλλά αποτελεί κορυφαία επιλογή, ανεξαρτήτως κατηγορίας, κάτι που δεν μπορούμε να πούμε για κανέναν Prime της sony.
Βλάση εδώ συγκρίνεις φακό mirrorless συστήματος με φακό για slr. Όμως για το miniaturization πληρώνεις και ένα premium (βέβαια η σόνυ το παράκανε και σε αυτό).
Για τον 18-55 της Φούτζι, θα συμφωνήσω απολύτως. Δεν υπάρχει αντίστοιχος στα λοιπά συστήματα, και η τιμή που μπορεί να αποκτηθεί μαζί με τη μηχανή ως κιτ (έστω στο εξωτερικό) είναι σχεδόν χάρισμα.