Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Θα βοήθησε και ο φακός (FE55 f/1.8).

Άραγε με 16-50 θα την έπιανε τη μέλισσα το AF της α6000, έστω και σε burst;
Αν το επιτρέπει ο καιρός και το φως να τον έχεις πάνω από f5.6 που αποδίδει (και είναι το μέγιστο στα 50mm), δεν θα έχει πρόβλημα. Δεν είναι αργός στην εστίαση ο kit. Στα σκοτεινά χάνεται...

Δεν ξέρω αν είναι μέλισσα τελικά, ένα μικρούλη έντομο ήταν στα μάτια μου.
δύο μονές λήψεις, λειτουργία εστίασης AF-C, περιοχή εστίασης ζώνη φωτόμετρο κέντρο.

Last edited:
Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Για εμάς τους μη έχοντες sony , μια ανάλυση του τι σημαίνει περιοχή εστίασης ζώνη ;

Ένα μικρό δείγμα της μέγιστης Sony A6000
μια μικρή μέλισσα υποθέτω, απ αυτά που στέκονται μπροστά σου και κάνουν μια κίνηση και βρίσκονται στην άλλη γωνιά.
Σε περίπατο φωτογραφίας σήμερα στάθηκε στη μούρη μου στους δέκα πόντους. σβινν απο δω σβινν από κει τα μάτια μου δεν μπορούσαν σχεδόν να την δουν, από αριστερά στα δεξιά δεν προλάβαινα να γυρίσω καν το βλέμμα μου, σηκώνω τη κάμερα φοβήθηκε και την έκανε
Η μέγιστη όμως A6000 την καθήλωσε.

https://farm4.staticflickr.com/3939/15531635771_4aff638b20_o.jpg

Τι είναι αυτό που βλέπουμε ?. Κροπ 100% ή σμίκρυνση ?.

Αν δεν πέσει έξω η Sony (για λόγους άσχετους με τα φωτογραφικά), και αποκτήσει καλύτερη γκάμα φακών σε ανθρώπινες τιμές, θα τους πάρει τα σώβρακα...

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Για όσους σκέπτονται την Canon m το amazon.de έχει προσφορά που ξεκινάει στις 7 το απόγευμα, με αρχική τιμή τα 329 ... να δούμε που θα πάει (υπολογίστε +10-20 έξοδα αποστολής).

Τελικά στα πόσα την είχε προσφορά το Άμαζον, είδε κανείς;

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αρκετά καλή τιμή. Τουλάχιστον σε ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας προϊόν (αν και μόνο η εγγύηση άμαζον αρκεί). Μάλλον θα τη ξαναβγάλει.
Προσωπικώς θεωρώ τη μηχανή άριστο συμπλήρωμα σε όσους διαθέτουν FF σύστημα Canon. Πες ότι κουβαλάς έναν τηλεμετατροπέα! Χώρια η παραμετροποίηση από το Magic Lantern.

ευχαριστώ...οταν λεσ χωρισ ιδιαιτερες απαιτησεισ στην ποιότητα...εννοείς δεν ειναι ποιοτικές οι φωτογραφιες που κανει?

Εννοώ ότι για απλή χρήση είναι μια χαρά! Δηλαδή να τις κοιτάς στον υπολογιστή, σε οθόνη TV, να τυπώσεις άλμπουμ και φωτογραφίες έως Α4. Αν θες παραπάνω από αυτά, το συζητάμε...

Καλησπέρα στο φόρουμ,

Τώρα τελευταία ψάχνω λίγο για τις fuji x-m1 και x-a1 και ήθελα να ρωτήσω αν η διαφορά του x-trans αισθητήρα έχει ουσιαστική διαφορά στην ποιότητα της φωτογραφίας και στα υψηλά iso. Αξίζει τα παραπάνω λεφτά η x-m1 ή η ποιότητα είναι παρόμοια? Ρωτάω γιατί στα reviews που είδα τις παρουσιάζουν σχεδόν ίδιες.

Σχεδόν ίδιες είναι. Λιγο πιο οξύτερη εικόνα η Α1 αλλά και τεχνουργήματα moire γιατι δεν έχει antialiasing φιλτρο. Ουτε οι Χ-τρανς έχουν αλλά εκει τα τεχνουργήματα δεν φαίνονται τόσο.

Σε ψηλά ISO πάλι μια μικρή διαφορά υπερ του Χ-τρανς αλλά σε βάρος και πάλι της οξύτητας.

Αν δουλεύεις RAW κάνε έναν κόπο κατέβασε τα RAW δείγματα απο Imaging Resource ή Dpreview και κρίνε με τα ματάκια σου.

η xm1 ειναι καλυτερη λογο xtrans (καλυτερο jpg/χρωμα, καλυτερο raw/πληροφοριες)
οποιος εχει δουλεψει fuji τα βλεπει ,
αλλιως no substantive, οποια βρεις πιο φθηνη ,παρτην!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Απλά επειδή έχουν κάποια διαφορά στην τιμή έλεγα μήπως η m1 κερδίζει αρκετά στην ποιότητα αλλά απ'ότι μου λέτε δεν είναι και τόσο μεγάλες οι διαφορές. Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν έχει νόημα μια σύγκριση ανάμεσα σ'αυτές που ανέφερα και στην d5200. Έχω και αυτήν στο μυαλό μου κυρίως γιατί βλέπω ότι υπάρχουν και προσιτοί ποιοτικοί φακοί σε αντίθεση με τους fujinon που ξεφεύγουν λίγο.