Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Έχω διαβάσει σε αυτό το forum ότι οι Fuji είναι ιδιαίτερες μηχανές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις γνώσεις γιά να πάρεις πολύ καλό αποτέλεσμα ή ισχύει ότι σε άλλες μηχανές; Υπάρχει μηχανή που στο αυτόματο προγραμμα είναι εμφανώς καλύτερη από άλλες;
Η αλήθεια είναι ότι προτείνοντας/αγοράζοντας φωτογραφικές μηχανές γιά φίλους και συγγενείς έχω στο μυαλό μου ότι θα τις δοκιμάσω και ο ίδιος γιά να τους βοηθήσω να τις χειρίζονται. Αυτό προσπαθώ να αποφύγω. Μία μηχανή που θα ανήκει σε άλλον αλλά θα κάνει χαρούμενο μόνο εμένα. Αν και αυτές τις ανησυχίες τους τις εκφράζω εξαρχής.
Από αυτές τις προσφορές:
http://www.fotomundus24.de/shop/fuj...jinon-xc1650mm-fujinon-xc50230mm-p-20950.html

http://www.fotomundus24.de/shop/fuj...jinon-xf1855mm-fujinon-xc50230mm-p-20866.html

να υποθέσω ότι ο 18-55 είναι πολύ καλύτερος φακός από τον 16-50;

Με τις Samsung είμαι επιφυλακτικός γιατί η εταιρεία είναι "νεοφώτιστη".

Στις προσφορές δεν πρόσεξα ότι η μία αφορά την Χ-Μ1 και η άλλη την Χ-Ε1.
Έχω διαβάσει όμως τα καλύτερα γιά τον 18-55. Κάποιοι τον θεωρούν ως τον καλύτερο κιτ φακο.

O 18-55/f2.8-4.0 είναι 2Χ (1 stop) πιο φωτεινός απο τον 16-50/f3.5-5.6, αυτό απο μόνο του αξίζει .. χώρια την οπτική απόδοση.

Και τα σώματα Χ-M1 vs X-E1 αντίστοιχα είναι σε άλλη κατηγορία και κατασκευαστικά και σε ευκολίες π.χ. EVF

Συνεχίζω το ψάξιμο και βλέπω κάποιους να αναφέρονται στην εστίαση της Χ-Ε1 ως "painfully slow". Aν έχει κανείς άποψη, είναι πιό αργή και από την ΝΕΧ 5Ν;

η xe1 ειναι πολυ καλη μηχανη με δυνατο raw αρχειο (ισως και καλυτερο απο την xe2) αλλα εχει αργο af,
ναι πιο αργο απο την sony nex 5n
προσωπικα για μενα η xe1 αξιζει και με το παραπανω τα λεφτα της......

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλησπέρα σας, κύριοι! :) Δεν ξέρω αν με θυμόσαστε από πέρυσι που είχα ζητήσει την βοήθεια σας για φωτογραφική μηχανή κ όντως είχα καταλήξει σε dslr με δίκη σας καθοδήγηση, αλλά κάτι προέκυψε κ τα λεφτά ξοδεύτηκαν έν ριπή οφθαλμού :( . Κ τώρα επανήλθε το θέμα αφού η παλιά μου φωτογραφική χάλασε τελείως κ από κινητά δεν μου αρέσει να τραβάω φωτό τον γιο μου κ μετά να στεναχωριέμαι για το χαλι της ποιότητας της φωτογραφίας. Έπειτα λοιπόν από αρκετό διάβασμα, κατέληξα νομίζω σε mirror less , παρόλο που είχα πείσει τον εαυτό μου για compact(φθηνή:Olympus xz2, ακριβή:fuji x100) ή σε σίγουρη λύση dslr... Κ ερωτώ, για εμένα που στην αρχή τλχ. δεν θα μπαίνω σε διαδικασία τροποποίησης κ raw, κ πιο πολύ θα δουλεύω με JPEG, ειναι η Olympus omdem10 η καλύτερη δυνατή λύση; Γιατί έχει κ evf κ ενσωματωμένο φλας κ σύστημα σταθεροποίησης στο σώμα..κ πως γίνεται ο γιος μου τώρα που γράφω να θέλει συνέχεια κατι😁

Ετσι ειναι αυτα τα αναθεματισμενα. Απο οταν γεννουνται ολο κατι θελουν. Για το θεμα μας τωρα, νομιζω πως πρεπει να ξεκινησεις απο τον προϋπολογισμο σου, απο το εαν υπαρχει περιπτωση να διαθεσεις και αλλα στο μελλον για να φτιαξεις ενα φωτογραφικο συστημα, απο τυχον ιδιαιτερες απαιτησεις σε ειδη φωτογραφιας, απο το μεγεθος. Στο αποτελεσμα, το παραγονμενο αρχειο, εχει ωριμασει τοσο η τεχνολογια που δεν νομιζω οτι υπαρχει σημερα σωμα που να απογοητευει. Επισης το jpeg ειναι και θεμα γουστου, θα πρεπει μαλλον να συγκρινεις μεταξυ των κατασκευαστων για το ποια προσεγγιση σου καθεται καλυτερα. Το κοκκινο της canon, το μπλε της olympus, οι προσομοιωσεις φιλμ της fuji κοκ

η αληθεια είναι οτι εχοντας φωτογραφικη Olympus(αυτή που χαλασε) κ συγκρινοντας την με άλλες που ειχαν φιλοι μου, ομολογω ότι τα χρωματα της τα θεωρω πιο "ζεστα" κ γι αυτό ισως απορριπτω και τις sony. τωρα, εάν θα μπω στη λογικη του συστηματος φακων, νομιζω θα εξαρτηθεί από την φωτογραφικη που θα παρω , δηλ. αν μου αρεσουν οι φωτογραφιες που θα βγαζω, τοτε θα ψαχτω περαιτερω...εχω την ταση ν ασχολουμαι αρκετα μ αυτά που μου τραβουν το ενδιαφερον κ γι αυτό ισως το ψαχνω λιγο παραπανω. βεβαια, μπορει να μη συμβει αυτό κ η επιλογή μιας compact να είναι κ πιο ασφαλης κ πιο οικονομικη επισης! χμ....

Εάν θέλεις να μείνεις στο jpeg και να μην ξεκινήσεις να φτιάχνεις ολόκληρο σύστημα, γνώμη μου είναι να μείνεις στη λύση μιας κόμπακτ. Η XZ2 δεν είναι καθόλου άσχημη, και έχει και εξαιρετικό φακό για τα χρήματά της.

+1 στον Send, αλλα αν ο γιος σου τρεχει γρηγορα, δεν νομιζω να τον προλαβαινει καποια compact.

Μια δυο τρεις όλο και κάτι θα βγάλει. Εγώ μικρά τα φωτογράφιζα με χειροκίνητους φακούς. Πχ η παρακάτω είναι σκηνή με κίνηση, τραβηγμένη με χειροκίνητο τηλεφακό

attachment.php

Όποιος έχει διάθεση μαθαίνει και τις αδυναμίες του εξοπλισμού του όπως και το να περιμένει τις στιγμές

Μαζι σου. Απλα να το ξερει πρωτα.. Μην περιμενει δλδ οτι θα πυροβολαει η xz-2 πχ... Θελει μαεστρια και.. προβλεψη σκηνης.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Δηλ. να προτιμήσω την φθηνή xz2 ή για να μην ξεφύγω κ πολύ ν αγοράσω ένα μεταχειρισμένο σύστημα π.χ omdem5 στα 500 ή omdem10 σώμα μεταχειρισμένο κ φακό καλύτερο, για να έχει κ γρήγορη εστίαση...όσο για τον γιο, δεν τρέχει απλά , τρέχει κ όλους τους γύρω μαζί του κ πάλι δεν τον προλαβαίνεις 😀 Δεν έχει κλείσει τα τέσσερα αλλά νομίζω πως τώρα τελευταία σα να έχει ηρεμήσει λίγο, αλλά ας μη λέω μεγάλες κουβέντες...

Είπα να ξεκινήσω από το σημαντικότερο κριτήριο και μετά να μελετήσω μία μία τις περιπτώσεις.
Με κριτήριο την ποιότητα εικόνας, δλδ ( γιά μένα) οξύτητα και χρώματα στο Jpeg θα μπορούσατε να μου αναφέρετε με φθίνουςα σειρά μερικές μηχανές;
Προυπολογισμός 500 ευρώ.

ΥΓ: Αν είχαν οι Fujifilm καλό AF, πόσο εύκολη θα ήταν η επιλογή...

τι εννοεις καλο af???
πουλια θα βγαζεις???

μια χαρα af εχουν οι fuji
αλλιως πας olympus πχ epl 5 περ. στα 370 ευρω...
την sony την ξεχνας, υποφερτο το jpg της panasonic..

η xe1 ειναι πολυ καλη μηχανη με δυνατο raw αρχειο (ισως και καλυτερο απο την xe2) αλλα εχει αργο af,
ναι πιο αργο απο την sony nex 5n
προσωπικα για μενα η xe1 αξιζει και με το παραπανω τα λεφτα της......

Μπερδεύτικα...
Εκτός και αν θεωρείς ότι η 5Ν έχει εξαιρετική αυτόματη εστίαση, άρα οι Fuji ως λίγο υποδεέστερες είναι απλά καλές σε αυτόν τον τομέα.
Το C-AF της ΝΕΧ 5Ν είναι τραγικό. Όχι πουλιά, παιδί που μόλις έμαθε να τρέχει δεν πιάνει. Θα έλεγα ότι φταίω εγώ αν σε όλα τα reviews δεν αναφερόταν το ίδιο. Νομίζω και ο Γιάννης (ο Μόλις Παρέλαβα) γι'αυτό την πούλησε.
Ευχαριστώ γιά την πρόταση.

σορρυ, αλλα η nex 5n εχει ενα απο τα καλυτερα af-γνωμη μου (το c-af δεν το χρησιμοποιω ποτε)
η xe1 εχει ενα καλο af μετα την τελευταια αναβαθμηση-γνωμη μου- και σιγουρα δεν πιανει αυτο της xt1 που ειναι super!!!

ασχετο: δυο παιδια μεγαλωσα με την nikon f3, και δεν ειχα ποτε προβλημα με την εστιαση....

σορρυ, αλλα η nex 5n εχει ενα απο τα καλυτερα af-γνωμη μου (το c-af δεν το χρησιμοποιω ποτε)
η xe1 εχει ενα καλο af μετα την τελευταια αναβαθμηση-γνωμη μου- και σιγουρα δεν πιανει αυτο της xt1 που ειναι super!!!

ασχετο: δυο παιδια μεγαλωσα με την nikon f3, και δεν ειχα ποτε προβλημα με την εστιαση....

δεν πιστεύω να συγκρίνεις το af της nex με αυτό της f3 (χέρι δηλαδή) και να σου φαίνεται γρήγηρο; :flipout:
εντάξει πλάκα κάνω, δεν έχω ιδέα περί nex,
αλλά επειδή το έψαξα πολύ (πάρα πολύ) για τις fuji σαν υποψήφιος αγοραστής στο af έχουν ένα θεματάκι. Ακόμη και της xt1 δεν το λες σούπερ

δεν είμαι ούτε εγώ φανατικός του γρήγορου af και σίγουρα πολλές φορές (όχι πάντα) μπορείς να δουλέψεις κα χειροκίνητο ακόμη και σε κινύμενα θέματα. Θυμάμαι μάλιστα παλιά που το af υπήρχε μόνο σε ακριβέςslr το θεωρούσα ένα άχρηστο feature για έσχετους (δεν εέιναι βέβαι έτσι)

Όπως ανέφερα από την αρχή, η μηχανή προορίζεται γιά άτομο που δεν ξέρει τι είναι διάφραγμα. Άρα το καλό AF είναι πολύ (αν όχι το πιό) σημαντικό.
Προτάσεις κύριοι, προτάσεις.