Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

παιδια ευχαριστω...τα διαβαζω οσα λετε κ τα κοιταω κ εγω...ειστε πολύ καλοι!!!!:2thumb22sup: βεβαια, πρεπει να καταληξω κ σε καποια, με την οποια θα χαιρομαι να τραβω φωτογραφιες, θα καμαρωνω κ για τον γιο μου(εννοείται!) αλλά κ για τις φωτο!!!

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

η καλύτερη λυςη απο πλευράς ακαθρεπτων ειναι η Ολυμπους ΕΜ10 και Sony 6000, εχουν πολυ γρήγορο AF , ενςωματωμενο φλας κλπ. , στην Ολυ θα παρεις πιο καλο JPEG, εχει πανω σχεδον οτι ηλεκτρονικό βοήθημα κυκλοφορεί και θα βρεις στη συνεχεια πέραν των δυο αξιόλογων κιτ (ειδικα ο 40-150 ειναι εξαιρετικός) που στοιχίζουν γύρω στα 80-130 εκαςτος, πιο φθηνούς καλούς και μικρούς prime φωτεινους φακους για πορτρέτο , βραδυνα κλπ.
αν δεν τραβάς πολυ βιντεο παρτην με τον φθηνότερο και λιγο μεγαλύτερο 14-42 και οχι τον pancake 14-42 EZ και με την διαφορα παρε τον 40-150 απο σπασμένο κιτ στα 130-150 ευρώ για να είσαι κομπλέ απο 28-300mm εςτιακη αποσταση.

τα παιδιά που εχουν την 6000 μπορούν να σου πουν περισσότερα για την μηχανη και με βάση το τελικο κοςτος παντα να επιλέξεις οποια σου κάτσει και καλύτερα στο χέρι, ειναι πολυ σημαντικό να τις δεις και να τις πιάσεις.

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

δεν φαίνεται να μην μπορεί να βγάλει φωτος, από τα πολλά δείγματα που έχει,

και υπάρχουν παρόμοια σχόλια και αλλού,
όποιος θέλει τα βρίσκει

δλδ.. τι μου λες τωρα, να μην πιστεψω στα ματια μου????

Υ.Γ. έχω τη Sony a6000 και προφανώς είναι καλύτερη από την j3 αλλά και πιο ακριβή.

Σορυ απλά να διευκρυνίσω κάτι.
Όταν λέω καλύτερη η a6000 εννοώ φωτογραφικά. Στο φόκους στο σκοτάδι η Nikon j3 δίνει καλύτερα αποτελέσματα.
Και η Σονυ μερικές φορές κλειδώνει εύκολα στο σκοτάδι, απλά όχι πάντα. ανάλογα τα κέφια της και το είδος του φωτισμού (νομίζω το χρώμα του φωτισμού την κάνει να μπερδέυεται μερικές φορές. Αν έχει κοκκινα πορτοκαλί φωτα ο περιβαλλον χώρος, μπερδευεται με το δικο της κοκκινο φωτακι και μπορει να κλειδωσει λαθος - τουλαχιστον αυτο παρατηρησα εγω).

δλδ.. τι μου λες τωρα, να μην πιστεψω στα ματια μου????

Ο καθένας πιστεύει ότι θέλει.

ζητήθηκε από συμφορουμίτη ένα λινκ που να γράφει για θέμα με το af της ΧΤ1
και βρήκα ένα, που αυτά που γράφει γενικά είναι υπέρ της ΧΤ1 και έχει και κάποιες καταπληκτικές φωτογραφίες με ΧΤ1,
αλλά λέει ότι το af είναι χάλια

α ελα μου, ακριβος ετσι ειναι.... ο καθενας πιστευει οτι θελει....
και εμεις που την εχουμε στα χερια μας , θα πρεπει να αρχισουμε να αμφιβαλλουμε.... to be or not to be
:BDBDG54:

( to af or not to af)

ειναι μεχρι να πιασεις αλλη, και εγω οταν ειχα την pentax k100 νομιζα οτι ηταν γρηγορη :-)

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

δεν νομιζω να ενδιαφερεται ομως να παρει την XT1 οποτε γιατι γινεται αυτος ο ενδιαφερων αλλα κατα ταλλα ασχετος διαλογος?

Και μιάς και το θέμα με αφορά...
Μάλλον θα προχωρήσω τελικά στην αγορά μιάς Fujifilm. Το ερώτημα είναι ποιάς; Α1, Μ1 και Ε1 είναι οι υποψήφιες. Λόγω κόστους έλεγα να πάρω την Μ1 με αυτήν την προσφορά
http://www.fotomundus24.de/shop/fuj...jinon-xc1650mm-fujinon-xc50230mm-p-20950.html
Αλλά μετά διάβασα ότι η Α1 σε jpeg τουλάχιστον έχει προβάδισμα. Ξέρει κανείς αν τα τρία αυτά μοντέλα διαφερουν στο AF;
Το e-shop είχε προσφορά την Χ-Α1 με δύο φακούς (16-50 και 50-230) στα 500 ευρώ. Αξίζει λέτε;

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

δεν νομιζω να ενδιαφερεται ομως να παρει την XT1 οποτε γιατι γινεται αυτος ο ενδιαφερων αλλα κατα ταλλα ασχετος διαλογος?
Εσείς κ. Κώστα δίνετε προβάδισμα στην em-10 έναντι της em-5;
Ρωτάω μιας και τις έχετε δουλέψει και τις δύο.

Last edited:

ειναι μεχρι να πιασεις αλλη, και εγω οταν ειχα την pentax k100 νομιζα οτι ηταν γρηγορη :-)

Πες μου φιλε εσυ την εχεις πιασει; Τη X T1;
Γιατι εισαι απολυτος σ αυτα που λες επειδη διαβασες ενα μεμονομενο περιστατικο την εχει καραθαψει την μηχανη και επιμενεις κιολας

Μάλλον θα προχωρήσω τελικά στην αγορά μιάς Fujifilm. Το ερώτημα είναι ποιάς; Α1, Μ1 και Ε1 είναι οι υποψήφιες. Λόγω κόστους έλεγα να πάρω την Μ1 με αυτήν την προσφορά
http://www.fotomundus24.de/shop/fuj...jinon-xc1650mm-fujinon-xc50230mm-p-20950.html
Αλλά μετά διάβασα ότι η Α1 σε jpeg τουλάχιστον έχει προβάδισμα. Ξέρει κανείς αν τα τρία αυτά μοντέλα διαφερουν στο AF;
Το e-shop είχε προσφορά την Χ-Α1 με δύο φακούς (16-50 και 50-230) στα 500 ευρώ. Αξίζει λέτε;

Μεταξύ M1 και A1 στα ίδια χρήματα πρέπει να επιλέξεις την Μ1 που έχει τον X-trans αισθητήρα.

Ασε τον 16-50 και παρε καποιο πακετο με τον 18-55 οπωσδηποτε. Ειναι κριμα να παρεις fuji και να μην παρεις αυτον τον φακο, εφοσον θελεις ζοομ.
Χ-Α1 δεν εχει x-trans αισθητηρα. Εγω θα κοιτουσα καποια απο τις αλλες 2.

Πολλές αναφορές γιά sharper jpeg images της Α1 από την Μ1.
Στο dpreview. Ρίξε μιά ματιά.
Εκτος και αν έχεις κάνει συγκριτικο τεστ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σε ΑF υπάρχει διαφορα στα 3 αυτά μοντέλα;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ξέρω, ξέρω δεν πρέπει να δίνω μεγάλη σημασία στα reviews αλλα...διάβασα ότι οι δύο φακοί (16-50 και 18-55) οπτικα δεν έχουν μεγάλη διαφορά.

Ο 18-55 ειναι ο πιο value for money zoom φακος που κυκλοφορει κατα την αποψη μου, και μαλλον και πολλων ακομα.
Ειναι πιο γρηγορος απο τον xc (καλυτερος οσο σκοτεινιαζει), ειναι μεταλικος και νομιζω μπορεις να απενεργοποιεις το OIS που στον xc δεν μπορεις (για φωτογραφιες με τριποδο ή τελος παντων οχι χερατες οπου τον stabilizer τον κλεινουμε.)

Ο tiniakos νομιζω πως μπορει να στα εξηγησει καλυτερα απο μενα, μιας και εχει την xm1 και τον 18-55.
Για μενα ο 18-55 ειναι must φακος αν προκειτε να μπεις στην fuji και θελεις φτηνο ζοομ.

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Εσείς κ. Κώστα δίνετε προβάδισμα στην em-10 έναντι της em-5;
Ρωτάω μιας και τις έχετε δουλέψει και τις δύο.

δεν χρειαζετε να ρωτας τον Κωστα.... μπες και διαβασε κανενα review...:ADFADF1:

Αντάρτη, αν ήταν γιά μένα θα έπαιρναι Χ-Ε1 με 18-55 γιατί δεν μου αρέσει η πλαστικούρα.
Η μηχανή είναι γιά δώρο γιά άσχετο (με την φωτογραφία) οικογενειάρχη.
Αν ο ΧF είναι πιό γρήγορος τότε αλλάζει το πράγμα.

Ρε παιδιά .. τί εχει ο x-trans αισθητήρας δηλαδή ??.

http://www.dpreview.com/reviews/ima...2&x=-0.3327954820492134&y=-0.6949806949806951

Εγώ αυτό που βλέπω είναι πως οτι κερδίζει σε θόρυβο το χάνει σε ευκρίνεια. Υπόψιν η ανωτερω σύγκριση δεν είναι δίκαιη καθώς οι Canon-Sony είναι 1/3 στοπ υποεκτεθειμένες σε σχέση με τις Fuji και τις βλέπουμε και σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Για ίδιο μέγεθος ..
http://www.dpreview.com/reviews/ima...2&x=-0.3327954820492134&y=-0.6949806949806951

Να το πάμε και στα άκρα .. ίδιο μέγεθος αλλά τώρα υποεκτεθειμένες 2/3 stop οι Fuji

Πες μου φιλε εσυ την εχεις πιασει; Τη X T1;
Γιατι εισαι απολυτος σ αυτα που λες επειδη διαβασες ενα μεμονομενο περιστατικο την εχει καραθαψει την μηχανη και επιμενεις κιολας

για να ληξει απο μενα απλα θα πω οτι δεν ειναι μεμονωμενο περιστατικο, υπαρχουν πολλες αναφορες στο ιντερνετ, πολλες....

@kbouk
σορρυ για το διαλογο, αλλα επειδη το θεμα ειναι γενικα επιλογη μηχανης ισως να ενδιαφερει αλλους.
Για μενα οταν θελω να αγορσσω κατι, τα αγαπημενα μου θεματα ειναι αυτα στα οποια διαφωνουν και πλακωνονται (με την καλη εννοια). Διαβαζω τα εκατερωθεν επιχειρηματα κσι προσπαθω να κρινω

Αντάρτη, αν ήταν γιά μένα θα έπαιρναι Χ-Ε1 με 18-55 γιατί δεν μου αρέσει η πλαστικούρα.
Η μηχανή είναι γιά δώρο γιά άσχετο (με την φωτογραφία) οικογενειάρχη.
Αν ο ΧF είναι πιό γρήγορος τότε αλλάζει το πράγμα.

για την τιμη που βρισκεις την xe1 με τον 18-55mm ... με κλειστα τα ματια
..ο XF ειναι ομως OIS:a0210:
-ασχετο: εγω αγαπησα την φωτογραφια γιατι πρωτα ερωτευτικα την μηχανη( νικον fm2) ισως και να μην ειχα ασχοληθη ποτε μου αν μου χαριζαν μια πλαστικη agfa...