Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

προσωπικα δεν με ενδιαφερουν και πολυ τα review, αλλα ας δουμε ενα συγκριτικο με την xt1 και em1

http://www.youtube.com/watch?v=J2RUz-Hyy1E

...με τον 18mm 2.4 η xt1 με φως μονο απο το παραθυρο, η μονο με την λαμπα γραφειου, εστιαζει χωρις κανενα προβλημα, με τον 35mm 1,4... περνει κεφαλια (δικη μου εκτιμηση)

Σχετικά με το video : δεν τη λες κι επιστημονική τη μεθοδολογία του. .. :flipout:
Τον έχω παρακολουθησει και σε άλλα reviews του. ..

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Σχετικά με το video : δεν τη λες κι επιστημονική τη μεθοδολογία του. .. :flipout:

Συμφωνω και επαυξανω, το βιντεο δεν ειναι αντιπροσωπευτικο για καμια απο τις δυο μηχανες ....

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καληςπερα κ πάλι...επειδή, ως συνήθως βέβαια, την μια μέρα καταλήγω στη οικονομική κ καλή λυςη της xz2 κ την άλλη στιγμή κοιτάζοντας φωτό δείγματα κ τι μπορεί να πετύχεις αν υπάρχει θεληςη κ εξοπλιςμος, αλλάζω κ παλι γνώμη , ζητάω βοήθεια ,,,,και τελικα να ψαχτω σε compact ή mirror less?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και συγνώμη αν γίνομαι κουραστική, αλλά επειδή πάντα τρέχουν υποχρεώσεις κ τα χρήματα δυστυχώς κάπου θα ξοδευτούν, ίσως κ γι αυτό αγχώνομαι να αγοράσω επιτέλους την φωτογραφική που χρειάζομαι αλλά κ θα χαίρομαι να τραβώ φωτό τον γιο μου...ευχαριστώ κ παλι

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αν είναι να μείνεις με έναν και μόνο φακό, καλύτερη ποιότητα στα 500 θα έχεις αν επιλέξεις μηχανή με σταθερό fixed φακό, π.χ. Fuji X100 ή Ricoh GR.

έτσι είναι....
όπως είπα δεν δίνω και πολύ βάση σε διάφορα review από τύπους όπως ο tony, kai κ.α
απλά εδω γίνετε ενα τεστ έστω και πρόχειρο τον 2 _νομίζω_ καλύτερον μηχανών ... κάτι βγαίνει....

Πιο πολύ στο video σκέφτεσαι αν υπάρχει σιλικόνη ή όχι μεταξύ των μηχανών.:flipout:

:smash:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αν είναι να μείνεις με έναν και μόνο φακό, καλύτερη ποιότητα στα 500 θα έχεις αν επιλέξεις μηχανή με σταθερό fixed φακό, π.χ. Fuji X100 ή Ricoh GR.

Με συγχωρείς αν κάνω λάθος αλλα η εστίαση της fuji λέγεται ότι ειναι λιγάκι αργή κ η ricoh, την οποία μαλιςτα είχα βάλει στο μάτι κ την θεωρούσα ιδανική επιλογή, δεν φημίζεται τόσο για τα JPEG της!!

Aspa για να τραβάς τον γιό σου κοίτα λίγο και τις Nikon 1, έχουν πολύ γρήγορο AF.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Με συγχωρείς αν κάνω λάθος αλλα η εστίαση της fuji λέγεται ότι ειναι λιγάκι αργή κ η ricoh, την οποία μαλιςτα είχα βάλει στο μάτι κ την θεωρούσα ιδανική επιλογή, δεν φημίζεται τόσο για τα JPEG της!!

Σωστή λέξη χρησιμοποίησες: φήμες! Που αν τις ακούς κατά γράμμα δεν θα αποφασίσεις ποτέ. :smile:

Αν θες continuous AF μία από τις κορυφαίες επιλογές σήμερα είναι η Sony α6000.
Στα 550 grey market με τον 16-50 αποτελεί μια σίγουρη επιλογή.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Κύριε Δημήτρη, τι κάνετε;😃 αυτές ειναι mirror less...δεν ξέρω αν διαβάσατε κ τα χθεσινά που έγραψα, για τις omd κ συγκεκριμένα την omdem10 ..δηλ. ειναι καλύτερη επιλογή αυτες; Ή να περιμένω κ να συνεχιςω με φωτό απ το κινητό κ να μαζέψω κ αλλα χρήματα ωςτε να καταλήξω σε μια μεταχειρισμένη fuji x100s αλλα με τον άντρα μου να τρελαινεται με τις φθηνές επιλογές μου!!!!!!!!

Σωστή λέξη χρησιμοποίησες: φήμες! Που αν τις ακούς κατά γράμμα δεν θα αποφασίσεις ποτέ. :smile:

Αν θες continuous AF μία από τις κορυφαίες επιλογές σήμερα είναι η Sony α6000.
Στα 550 grey market με τον 16-50 αποτελεί μια σίγουρη επιλογή.

Όχι, όχι,,,continuous af..νομίζω, ότι έχω μια τρέλα με τις φωτογραφίες, έχω βγάλει κατα καιρούς ωραίες φωτό και δεν βγάζω συνέχεια κ ότι να ναι,,,το καδραρω το θεματάκι μου....γι αυτό κ θέλω καλό μηχάνημα, να τις καμαρώνω μετά κ να μη στεναχωριέμαι που η μηχανή δεν μπορούσε για κάτι καλυτερο(ή μήπως εγώ;). ..μου αρέσει η αίσθηση φιλμ των fuji, τα ζεστά χρώματα των Olympus κ το ασπρόμαυρο της ricoh...

Άσπα αφού το ψάχνεις λίγο παραπάνω πας εδώ για εμένα γιο να μην λαχταράς στο άμεσο μέλλον το καλύτερο.
http://www.purnimadigital.com/fujifilm-x-m1-black-16-50mm.html
Ναι δεν είναι πολυβόλο στην εστίαση η fuji αλλά ζώντας σχεδόν ένα χρόνο μαζί της έχω τις ωραιότερες φωτογραφίες που έχω τραβήξει ποτέ τις κόρες μου.
Και μελλοντικά με άλλα 363 ευρώ ανεβαίνεις ένα επίπεδο ακόμη.
http://www.purnimadigital.com/fujifilm-x-m1-black-16-50mm.html

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ή να περιμένω κ να συνεχιςω με φωτό απ το κινητό κ να μαζέψω κ αλλα χρήματα

Αυτο μη το κανεις για πολυ καιρο γιατι θα στεναχωριεσαι μετα για τον χαμμενο χρονο σε ποιοτητα.

Γνωμη μου ειναι πως πρεπει να σκεφτεις αν στο μελλον προκειται να επενδυσεις χρηματα σε φακους. Αν ναι, πας σε mirrorless συστημα. Αν οχι, σε premium compact.

δεν πιστεύω να συγκρίνεις το af της nex με αυτό της f3 (χέρι δηλαδή) και να σου φαίνεται γρήγηρο; :flipout:
εντάξει πλάκα κάνω, δεν έχω ιδέα περί nex,
αλλά επειδή το έψαξα πολύ (πάρα πολύ) για τις fuji σαν υποψήφιος αγοραστής στο af έχουν ένα θεματάκι. Ακόμη και της xt1 δεν το λες σούπερ

δεν είμαι ούτε εγώ φανατικός του γρήγορου af και σίγουρα πολλές φορές (όχι πάντα) μπορείς να δουλέψεις κα χειροκίνητο ακόμη και σε κινύμενα θέματα. Θυμάμαι μάλιστα παλιά που το af υπήρχε μόνο σε ακριβέςslr το θεωρούσα ένα άχρηστο feature για έσχετους (δεν εέιναι βέβαι έτσι)
θα ηθελα να μου δωσεις καποιο λινκ για να δω αυτο που λες για τις Fujifilm οτι εχουνε προβλημα με την εστιαση, ειδικα για την Fujifilm X T1 που απ οτι γνωριζω και εχω τσεκαρει ξυριζει το autofocus,

δεν είπα ότι η X T1 έχει πρόβλημα στο af, αλλά ότι δεν τη λες και super.
Super λες κάποιες dSLR και δεν ξέρω και ποιες άλλες. ϊσως να κάνω και λάθος.

links δεν έχω κρατήσει, θα προσπαθήσω να θυμηθώ κανένα χαρακτηριστικό και θα το ποστάρω

βρήκα το εξής στα γρήγορα με λέξεις κλειδιά που θυμόμουνα

αυτός εδώ ο (επαγγελματίας) φωτογράφος, που παρεπιμπτόντως λέει πολύ καλά σχόλια για την ΧΤ1,
γράφει ότι ειδικά στην απόδοση του autofocus η OMD EM1 κερδίζει κατά κράτος την ΧΤ1 .

και αλλού γράφει για διάφορα πράματα που του άρεσαν στην ΧΤ1, αλλά ότι όταν έβγαινε η νύφη στους γάμους, "έκλανε μέντες" (shat bricks) με το af της fuji και γράφει

"Fujifilm camera bodies have shocking autofocus. Sure it works. Sure, it is leaps and bounds compared to the very first x100s. Sure, decades ago there was no such thing as autofocus and professional photographers got by. But (and it is one heck of a big but), we’re in 2014. There is no excuse for an immature autofocus system, especially for a body that has a list price of AUD $1,500.
............................
I shoot weddings. It is my bread and butter. Wedding days are far from static, people move. A lot. The Fujifilm X-T1 cannot track a moving subject to save its own life. Even the Olympus OMD EM1 did a half decent job. Whenever a bride would walk down the aisle, I was shitting bricks. I shat bricks at every single wedding. It was not a good feeling."

http://www.danielkcheung.com/category/review

αν δεν μπορει να βγαλει μια νυφη που περπαταει.... ε τι να πω...:7SFGSFG:

αν δεν μπορει να βγαλει μια νυφη που περπαταει.... ε τι να πω...:7SFGSFG:

δεν φαίνεται να μην μπορεί να βγάλει φωτος, από τα πολλά δείγματα που έχει,

και υπάρχουν παρόμοια σχόλια και αλλού,
όποιος θέλει τα βρίσκει

Και εγω επιβεβαιώνω για την Nikon J3 σε συνθηκες σκοταδιου εκανες φοκους χωρις προβλημα!!!
Βοηθάει και το πράσινο φωτάκι που έχει (τα πρασινα αποδιδουν καλυτερα απο τα κοκκινα).

Αλλά από την άλλη η Nikon είναι μηχανή που έχει μπόλικο θόρυβο στα ψηλά ISO λόγω μικρού αισθητήρα. Επίσης δεν έχεις 100% έλεγχο του ISO αν θελεις τελειως manual, αλλά μπορείς να παίξεις μόνο με range (π.χ. να ορίσεις το μέγιστο μέχρι τα 800).
Το μόνο καλό είναι ότι έχει built-in flash ου μπορείς να το βάλεις με το δάχτυλο σου να κοιτάζει το ταβάνι για πιο καλά αποτελέσματα.

Υ.Γ. έχω τη Sony a6000 και προφανώς είναι καλύτερη από την j3 αλλά και πιο ακριβή.