Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καμία σχέση η Νικον με αυτες που προανεφερες.
Φωτογραφικα είναι κοντα σε πολλες περιπτωσεις, αλλά:
1) εργονομικά η Νικον ακολουθει μια προπολεμικη προσεγγιση. Και εχει τελειως αλλο σχημα & βαρος!!! Θα σε επηρεασει αυτο πολλες φορες οπου θα βαριεσαι να την κουβαλας μαζι.
2) Η Νικον οπως ειπες εχει προσιτους ποιοτικους φακους και ακομα καλυτερους μεταχειρισμενους (πρωην ακριβους) απειρους σε αγγελιες.

Λόγω ποικιλιας και τιμων μεταχειρισμενων φακων εγω θα πηγαινα στην Νικον. Το μεγεθος εχει παψει να με πειραζει πλεον.

Έχοντας νέο μέλος στην οικογένεια, αναζητώ έναν τρόπο να τραβάω βίντεο τις ωραίες στιγμές. Κάποτε οι κάμερες έκαναν τη δουλειά αλλά πλέον το τοπίο έχει θολώσει με mirrorless, dslr, κινητά κ.λπ. και το ίδιο έχει πάθει και το μυαλό μου! Γνωρίζω ότι οι dslr χρησιμοποιούνται πλέον για ποιοτικά αποτελέσματα αλλά ψάχνω κάτι λίγο πιο φορητό, και κατά προτίμηση με κόστος μέχρι 300 ευρώ. Έχετε κάποια να προτείνετε;

Για εντος σπιτιου;
Καποια μεταχειρισμένη θα ειναι καλυτερη επιλογη για μεχρι 300 ευρώ.
Οι DSLR εχουν καλο βιντεο αλλα αν εισαι ηδη θολωμένος...μαλλον θα σε κουρασουν.
Οι Mirrorless εχουν λιγο πιο φιλικη εργονομία για βιντεο.
Κάποια Panasonic, Olympus, Sony μεταχειρισμένη με εναν φωτεινό φακό θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα σου.

Θα χρειαστείς και ζουμ όμως;

Έχοντας νέο μέλος στην οικογένεια, αναζητώ έναν τρόπο να τραβάω βίντεο τις ωραίες στιγμές. Κάποτε οι κάμερες έκαναν τη δουλειά αλλά πλέον το τοπίο έχει θολώσει με mirrorless, dslr, κινητά κ.λπ. και το ίδιο έχει πάθει και το μυαλό μου! Γνωρίζω ότι οι dslr χρησιμοποιούνται πλέον για ποιοτικά αποτελέσματα αλλά ψάχνω κάτι λίγο πιο φορητό, και κατά προτίμηση με κόστος μέχρι 300 ευρώ. Έχετε κάποια να προτείνετε;

Sony Rx100 από το Γαλοκινέζο το γνωστό στα 311 ευρώ.
http://www.purnimadigital.com/sony-cyber-shot-dsc-rx100.html

Δεν το γνωρίζω το μαγαζί. Αν αγοράσω από εκεί τι ισχύει με την εγγύηση;

Εγγυηση εχεις μονο απο αυτους, δλδ στελνεις την μηχανη πισω στο μαγαζι.
Δεν εχεις εγγυηση αντιπροσωπιας.

Sony Rx100 από το Γαλοκινέζο το γνωστό στα 311 ευρώ.
http://www.purnimadigital.com/sony-cyber-shot-dsc-rx100.html

Καλη περιπτωση μηχανης, την mkii την αγορασα και εγω για τους ιδιους ακριβως λογους που εχεις και εσυ

Δεδομενου οτι εδω στην Ελλαδα την βρισκεις με κοντα στα 380, δεν υπαρχει λογος κατα την γνωμη μου να τα δωσεις στην αλλοδαπην, και χωρις καμια εγγυηση

Απο το εξωτερικο είναι μείον περιπου το ελληνικό ΦΠΑ δηλαδή -23%.
Εγώ θα προτιμούσα εξωτερικό και με τα 70 ευρώ θα μπορούσα να πάρω κάρτες μνημης,θήκη και τριποδάκια και θα μου έμεναν και χρήματα.

Καλη περιπτωση μηχανης, την mkii την αγορασα και εγω για τους ιδιους ακριβως λογους που εχεις και εσυ

Πως και την πουλας κιολας;

Πως και την πουλας κιολας;
Θελω να παρω μια D750...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγώ θα προτιμούσα εξωτερικό και με τα 70 ευρώ θα μπορούσα να πάρω κάρτες μνημης,θήκη και τριποδάκια και θα μου έμεναν και χρήματα.
Απο Ελλαδα θα τα αγοραζες αυτα Παναγιωτη ? :p

Εσυ μαζι με τον αλλο τον τυπο απο την Σαλονικα ετσι πως το πατε θα τα κλεισετε τα ελληνικα μαγαζια:D

+1
ε , πως..
μεροκαματα βουλγαριας, και τιμες .... le parisien!:violent-smiley-030:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πάω για τη Sony!

Χαιρετώ.
Ψάχνω μία φωτογραφική γιά δώρο στον κουμπάρο. Δεύτερος κουμπάρος. Στον πρώτο έκανα δώρο μία RX 100.
Αυτή τη φορά λέω να προτοτυπήσω και να πάω σε Fujifilm. Όχι από βίτσιο αλλά γιατί απ´ότι κατάλαβα η Fujifilm (και η Olympus) έχει πολύ καλό jpeg. Και επειδή πρόκειται γιά άσχετο με την φωτογραφιά άτομο που δεν θα κάνει την παραμικρή επεξεργασία, καταλαβαίνετε το σκεπτικό μου.
Έχω διαβάσει αρκετές κριτικές και αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι πως τα πάνε οι Fujifilm με την εστίαση. Έχω Sony NEX 5N και έχω ευαισθησία στο θέμα αυτό.
Ποιά μηχανή θα μου προτείνατε με προυπολογισμό από 300 έως 500 ευρώ;
Τα κρητήρια μου είναι:
- Ποιότητα εικόνας
- Καλή εστίαση
- Ποιότητα κατασκευής (να μην είναι πλαστικόυρα)

ΥΓ: Ξέρω ότι η αγορά θα πρέπει κατα πάςα πιθανότητα να γίνει από το εξωτερικό.

ΥΓ2: Αν κάποιος έχει κάποια εναλλακτική σκέψη γιά μηχανή κατάλληλη γιά "τεμπέληδες" , παρακαλώ να την εκφράσει.

Αμα θες fuji και ο κουμπαρος δε προκειται να επεκτεινει το συστημα του με αγορα φακων, πιστευω η x30 ειναι μονοδρομος (η αντιστοιχη της rx100). Δε ξερω αν μου διαφευγει καποια fuji με αυτα τα κριτηρια.

Πως τα πάει η Χ-Μ1 από εστιάση;
Είναι όντως τόσο κακή η ποιότητα κατασκευής της;
Αξίζει να πας σε ακριβότερο μοντέλο;
Ευχαριστώ γιά τις άμεσες απαντήσεις.

Πως τα πάει η Χ-Μ1 από εστιάση;
Είναι όντως τόσο κακή η ποιότητα κατασκευής της;
Αξίζει να πας σε ακριβότερο μοντέλο;
Ευχαριστώ γιά τις άμεσες απαντήσεις.

η ποιότητα κατασκευής είναι οκ, ούτε ζέστη ούτε κρύο, μη σε προβληματίζει

αν η εστίαση είναι ψηλά στις προτεραιότητες κοίτα και προς 4/3 μεριά ή αλλού

και αν ο κουμπάρος ούτε ξέρει από φωτο ούτε ενδιαφέρεται να μάθει ίσως βγάζει καλύτερες φωτογραφίες με μία άλλη με περισσότερο λογική compact μηχανής (είτε compact είτε όχι)

εγω σε αυτη την τιμή θα πρότεινα και την Samsung NX3000 που έχει φοβερή ποιότητα εικόνας ακόμα και με τον κιτ φακό.
Δεν έχω ιδέα όμως για τα jpeg και τι φίλτρα και ρυθμίσεις έχει.