Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Η omd 10 αν δεν κανω λαθος δεν ειναι απο μαγνησιο και εχει σκοπευτρο.
Για newbee (και οχι μονο εννοειτε) πιστευω οτι ειναι μηχαναρα. Jpeg olympus, φουλ στις gadgeties, σπαστη και touch οθονη και με σταθεροποιηση στο σωμα.
Ψαξ'την λιγο.

η omd10 εχει 500 ευρω, και φακο??
δεν βλεπω να εχει καποιον η ολυμπους που να συγκρινετε με τον 18-55mm:smash:
εκτος και αν παμε στο 1000αρικο....

μαλιστα τωρα ανεβηκαμε επιπεδο ricoh gr, sigma dp..
βρε δεν κανεις δωρο μια leica τον κουμπαρο και να τελειωνεις...:flipout:

Άμπαλε, μου ανεβάζεις το μπάτζετ! Ομολογώ ότι διαβάζοντας γιά την OMD 10 και γενικά γιά τις micro 4/3 δελεάζομαι. Αλλά αυτά είναι γιά όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε φακούς.
Εγώ ψάχνω για καλό jpeg με κιτ φακό. Μέχρι τώρα τείνω στην Ε1 με τον 18-55.
Έπεσε στο μάτι σας καμμία καλή προσφορά; Κυρίως από ΕΕ. Ή αυτή http://www.purnimadigital.com/fujifilm-x-e1-18-55mm-noir.html είναι η καλύτερη;

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

καλημέρα σας!!! λοιπον...μετα από αρκετο διάβασμα νομιζω ότι η μηχανη που θα με κανει να χαιρομαι την φωτογραφια αλλα κ θ ανταποκρίνεται στις ανάγκες μου είναι η omdem10 με τον καταλληλο όμως φακο...(λετε να παρω τον 35-100 :tongue:)...κ βεβαίως παντα κρυφοκοιταω την x100s(ειχα ξετρελαθεί μαζι της απ όταν πρωτοβγηκε κ περιμενα για μεταχειρισμενη) αλλα´γνωριζω ότι θα είναι δυσκολο να τη χειριστω κ αυτό με κανει να κρατιεμαι κ να μην αποφασίζω για αγορα της...σκέφτομαι σωστα?

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

αν θέλεις τηλεφακό και δεν θέλεις να ξοδευτείς, καλό είναι να προτιμήσεις τον panasonic 45-150 4.0-5.6.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

καλημέρα κ.Βλασση!!! αστειευτηκα με τον 35-100 αφου είναι κ πολύ ακριβος...για οικογενειακες φωτογραφιες χρειαζομαι φωτ. μηχανη απλα θελω να είναι κ "ομορφες" γιατι μ αρεσει η φωτογραφια να εχει αυτό το κατι παραπανω...βεβαια αυτό είναι συνδυασμος μηχανης & φωτογραφου!!εχω αναφερει λεπτομερειες στις προηγουμενες σελιδες κ δεν θεω να ξαναγραφωτ ιδια γιατι φοβάμαι μη σας κουραζω

Last edited:

Που έγκειται η δυσκολία χειρισμού της X100s; Δεν το καταλαβαίνω.
Εξαιρετική και διαχρονική μηχανή είναι και εύκολη στον χειρισμό.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

επειδή απ οσα διαβαζω ειναι πιο πολύ για εμπειρους φωρογραφους κ ότι χρειαζεται συνεχεια να παιζεις με το manual για να πετυχεις καλα αποτελεσματα...μακαρι να εχω λαθος1

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Μήπως από το πολύ διάβασμα οδηγείσαι σε λάθος ή αφοριστικά συμπεράσματα;

Γιατί δεν πας σε ένα κατάστημα να δοκιμάσεις κάποιες μηχανές να δεις πόσο εύκολες στον χειρισμό είναι η πλειοψηφία τους και να επιλέξεις εκείνη που σου ταιριάζει;

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

δικιο εχετε αλλά η απαντηση είναι ότι απλα δεν τις εχουν!!!! στα δικα μου μερη..κ επειδή συμφωνω με αυτό πο ειπατε, για θεωρια κ την πραξη, γιαυτο κ διαβαζω κ καταλαβαινω οσα μπορω για να ρωτησω επειτα κ εσας που ξερετε κατι παραπανω λογω εμπειριας ;)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Τότε ακολούθησε το ένστικτό σου και πάρε αυτή που σε εμπνέει περισσότερο.
Κι απ' ό,τι κατάλαβα σε εμπνέει η η X100s.
Αποκλείεται να το μετανιώσεις.
Θα την ερωτευτείς τη μηχανή, όπως και τα αρχεία της.

tzo δε θυμαμαι, την ειχες την x100s; Με το macro πως τα παει, χρειαζεται crop; Εχω δει κατι δειγματα στο net.

Η αληθεια ειναι πως την γλυκοκοιταζω και γω κατα καιρους, αλλα δεν εχω αποφασισει ακομη αν μου ταιριαζει.

Είχα πιάσει στα χέρια μου την x100, δεν έκανα την κίνηση να την αγοράσω.
Αντίθετα ακολούθησα τότε μια ορθολογιστικη πορεία με γνώμονα το vfm, με xz1, e-pm1, e-pm2, από τις οποίες καμία δεν μπήκε στην καρδιά μου.
Εξ ου και η παρότρυνσή μου στην Άσπα να ακολουθήσει το ένστικτό της.

Άσπα το ποια μηχανή θα επιλέξεις δεν μπορούμε να στο πούμε εμείς με βεβαιότητα.
Αυτή η επιλογή ανήκει σε εσένα αρκεί να αναγνωρίσεις σωστά τις φωτογραφικές σου ανάγκες και δυνατότητες.
Η μηχανή για εμένα δεν εμπνέει για να φωτογραφίσεις, πραγματική έμπνευση είναι η ίδια η φωτογραφία,
τα κάδρα και οι στιγμές που περνάνε μπροστά από τα μάτια σου και θες να τις αιχμαλωτίσεις μέσα στο ψηφιακό σου αρχείο.
Δεν υπάρχουν καλές και κακές μηχανές (τουλάχιστον από ένα χρηματικό αντίτιμο και πάνω) αντίθετα υπάρχουν καλοί και κακοί φωτογράφοι.
Και συνήθως οι κακοί προσπαθούν να καλύψουν τη φωτογραφική τους φτώχεια με πλούσιο εξοπλισμό.
Οι καλές φωτογραφίες που βλέπεις στο ίντερνετ δεν οφείλονται στην μηχανή αλλά σε αυτόν που είναι από πίσω
και έχει το μεράκι και την έμπνευση να μοιραστεί τον "κόσμο" του φωτογραφικό και ψυχικό μαζί μας.
Μην ζαλίζεσαι να βρεις ποια μηχανή είναι καλύτερη από την άλλη και πιο φακός πιο οξύς.
Απάντησε σε μερικές απλές ερωτήσεις και μόνη σου θα κατευθυνθείς στην κατάλληλη για εσένα επιλογή.
Πόσα χρήματα διαθέτεις?Χρήματα που δε στερήσεις από άλλες ανάγκες σου πιο σημαντικές.
Πόσο σε ενδιαφέρει η φορητότητα της μηχανής?Θες να μπορείς να την έχεις πάντα στην τσάντα σου ή όχι?
Στο άμεσο μέλλον θα έδινες και άλλα χρήματα για φωτογραφικό εξοπλισμό?
Μοιράσου τις απαντήσεις σου μαζί μας και κάθε σου απορία σου, εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε αν μπορούμε.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

παναγιωτη, εχεις απολυτο δικιο...κ μ εχεις επηρεασει κι εσυ στην επιλογες μου....δεν θελω απλα να βγαζω φωτογραφιες την οικογενεια μου , αυτο το κανουν ολες οι μηχανες, αλλά θελω , χμ πως να το πω, να μπορω να αιχμαλωτιζω κ ν αποδιδω κ τα συναισθηματα που εγω εχω νοιωσει κ δει κ θελω ν αποτυπωσω κ στη φωτο-οπως αυτο που κρυβει το χαμογελο τους εκεινη τη στιγμη που σε κοιτουν και αισθανονται ασφαλεια, αυτοπεποιθηση κ ευτυχια επειδη εσυ εισαι διπλα τους!! αξια ανεκτιμητη!!!!!!!!

Last edited:

Μία εύκολη στην χρήση, όμορφη και με καλή (χωρίς επεξεργασία) φωτογραφία μηχανή μπορεί να εμπνεύσει και να ενθαρύνει έναν αρχάριο να ασχοληθεί.
Άσπα, ψάξε γιά το καλύτερο (για σεπνα) αλλά μην αργείς. Τα παιδιά μεγαλώνουν και εμείς χάνουμε αρκετές ωραίες στιγμές. Γιατί μετά από χρόνια δεν θυμόμαστε αρκετά πράγματα από την παιδική τους ηλικία.

Αυτονόητο ότι ο καλλιτέχνης θα βρει τον τρόπο να εκφραστεί φωτογραφικά ακόμη και με το κινητό του.
Όπως αυτονόητο είναι ότι οι στιγμές οι ίδιες και η φωτογραφική ματιά είναι οι καθοριστικοί παράγοντες για πετυχημένη φωτογραφία.

Αλλά για τον εξοπλισμό μιλάμε στην κατηγορία αυτή.
Όταν μία μηχανή σε εμπνέει, θέλεις να την πάρεις να βγεις φωτογραφική βόλτα, πέρα από το να τη χρησιμοποιείς ως εργαλείο αποτύπωσης στιγμών. Δεν τη νιώθεις σαν βάρος και χαίρεσαι να τη χρησιμοποιείς.
Αν π.χ. θέλεις σκόπευτρο και σε εκνευρίζει/περιορίζει η μηχανή σου που δεν έχει, όταν θέλεις να ορίσεις εσύ ρυθμίσεις στο βίντεο και δεν σου δίνει τη δυνατότητα η μηχανή σου, όταν εργονομικά δεν σου ταιριάζει στο πιάσιμό της, αν είναι αργή/βαριά/ογκώδης ενώ θέλεις κάτι ελαφρύ κ.ο.κ. όλο και σε εμπνέει λιγότερο, και όλο και περισσότερο μένει στο ντουλάπι.
Όσο δεν νιώθεις να σε εκνευρίζει η μηχανή σου με ελλείψεις (που θεωρείς εσύ σημαντικές), τόσο περισσότερο σε εμπνέει να βελτιωθείς κι εσύ αντίστοιχα στην τεχνική σου.
Αν επιλέξεις μηχανή με τις δυνατότητες που θέλεις και την καλύτερη για σένα ποιότητα εικόνας (και αντίστοιχα αυξημένο κόστος) δεν σημαίνει ότι πας να καλύψεις τη φωτογραφική σου ανικανότητα με πλούσιο εξοπλισμό, αλλά αντίθετα ότι καλύπτεις τις απαιτήσεις σου με την καλύτερη για σένα επιλογή, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για εξέλιξη της τεχνικής σου και της καλλιτεχνικής σου έκφρασης.
Από κει κι έπειτα κατά πόσο αντάξιος του εξοπλισμού του είναι ο καθένας μας είναι προσωπικό του θέμα.

Last edited:

Όταν μία μηχανή σε εμπνέει, θέλεις να την πάρεις να βγεις φωτογραφική βόλτα, πέρα από το να τη χρησιμοποιείς ως εργαλείο αποτύπωσης στιγμών. Δεν τη νιώθεις σαν βάρος και χαίρεσαι να τη χρησιμοποιείς.

+1000

Πανος , tzo 1:1,
ο Πανος ειναι πιο ορθλογιστης, και o τζο πιο αισθηματιας....
εχω περ. 15 μηχανες στο σπιτι αναλογικες/ψηφιακες,
αν για καποιο λογο αναγκαστω να παρω μονο μια μηχανη μαζι μου... ξερω πια ειναι, δεν θα κολωσω, fuji x100s
γιατι εχει αυτα που λεει ο Πανος, και σε εμπνεει οπως λεει ο τζο, και χαιρεσε να την χρησιμοποιεις....

.. και η πιτα ολακερη και ο σκυλος χορτατος :flipout:

Ο χορτατος σκυλος, προυποθέτει πίτα ολάκερη... ;)