Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αν δεν ασχοληθεις με επεξεργασία των raw (ασυμπιεστων) αρχειων, τότε η Olympus είναι μια χαρά. Δίνει έτοιμα jpeg με καλες ρυθμισεις. Και στις αλλες βεβαια οι ρυθμισεις φτιαχνουν μια χαρά αν τις μάθεις.
Εγώ θα πηγαινα σε samsung nx300 ή σε sony a5000 γιατί είναι σύγχρονες με μεγαλύτερο αισθητήρα (μεγεθος φιλμ). Αυτο σημαίνει πως θα παίρνει πιο ευκολα φωτογραφίες χωρίς θόρυβο σε συνθήκες με λίγο φως.
Οι Sony έχουν πιο ακριβους φακούς βέβαια και αυτό είνια μειονέκτημα γιατί μετά το κόστος θα σου ανέβει συνολικά.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ευχαριστώ. Απ' ό,τι έχω καταλάβει, οι Sony και οι Samsung παίρνουν αντίστοιχα τους δικούς τους φακούς, ενώ οι άλλες οποιονδήποτε 4/3 φακό, σωστά; Ένας λόγος που δεν έχω προχωρήσει στην αγορά της PL5 είναι η απουσία in-camera HDR, ενώ από τη Samsung απουσιάζει το image stabilization.
Περισσότερο απ' όλα με ενδιαφέρει η όσο το δυνατόν καλύτερη φωτογράφηση (και) σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (είμαι γενικά κατά του φλας).

κρίμα που είσαι κατά του φλας. Μήπως έχεις στο μυαλό σου τις "μπουζούκια" στυλ φωτογραφίες από επαγγελματίες του @#$% ή από απλές κόμπακτ όπου όλοι φαίνονται κάτασπροι σαν νεκροί?
Το φλας μπορεί να σε γλυτώσει από πολλά έξοδα καθώς με τη σωστή τεχνική βελτιώνει τις φωτογραφίες.
Διαφορετικά πρέπει να αγοράσεις επιπλέον φωτεινούς φακούς που συνήθως είναι σταθεροί σε ένα εστιακό μήκος (δεν έχουν ζουμ).

Ακόμα και η Olympus, αν την εφοδιάσεις με ένα επιπρόσθετο φλας το οποίο θα βάλεις να κοιτάζει στο ταβάνι, θα σου δώσει πάρα πολύ ωραίες φωτογραφίες τα βράδια.

Διαφορετικά, σε sony ή σε samsung, θα πρέπει να πάρεις έναν φακό με f1.8 - f.2.8.
Η Sony έχει τους sony & sigma φακούς με την ένδειξη e-mount.
Η samsung έχει επίσης samsung και δεν ξέω αν έχει και άλλους φακούς, οι οποίοι έχουν την ένδειξη NX.
Με τους kit zoom φακούς θα είναι σαφώς καλύτερα από την olympus λόγω μεγέθους αισθητήρα, αλλά μην νομίζεις ότι θα είναι πεντακάθαρες.
Αντίθετα με ένα φλας, όλες τους θα είναι τρομερές.

Υ.Γ. το HDR τι το θες? συνήθως ταιριάζει σε τοπία. λίγοι το χρησιμοποιούν τελικά.

Το stabilization μην σε πειράζει τόσο γιατί όσες δεν έχουν στο σώμα, έχουν συνήθως στους φακούς.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

πάρε εδώ και κατέβασε μία φωτογραφία φίλων που έβγαλα μέσα σε απόλυτο σχεδόν σκοτάδι σε μπαρ στο κέντρο της Αθήνας.
Μιλάμε πραγματικά για πολύ σκοτάδι. Αλλά με το φλας έγινε η νύχτα μέρα. Και κοιτάζει το ταβάνι οπότε δεν βγάζει ασπρίλα.
Πάρε τη φωτογραφία γιατί θα τη σβήσω σε λίγες μέρες (την ανέβασα μόνο για σένα).
https://www.dropbox.com/s/q1gkbubju82ojrb/Ballis_bday_2014-41.jpg?dl=0

H αλήθεια είναι ότι δεν έχω πειραματιστεί πολύ με τα φλας, από πάντα όμως μου την έσπαγαν τα "κόκκινα μάτια" ή η υπερέκθεση. Απ' ό,τι καταλαβαίνω πλέον παρόμοια θέματα δεν υφίστανται, ε;
Η φώτο πολύ καλή, όντως.
Ευχαριστώ πολύ!

παρελαβα χτες την Nikon D3300 , πρωτες εντυπωσεις θετικες, καλη αγορα :a0210:

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ευχαριστώ. Απ' ό,τι έχω καταλάβει, οι Sony και οι Samsung παίρνουν αντίστοιχα τους δικούς τους φακούς, ενώ οι άλλες οποιονδήποτε 4/3 φακό, σωστά; Ένας λόγος που δεν έχω προχωρήσει στην αγορά της PL5 είναι η απουσία in-camera HDR, ενώ από τη Samsung απουσιάζει το image stabilization.
Περισσότερο απ' όλα με ενδιαφέρει η όσο το δυνατόν καλύτερη φωτογράφηση (και) σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (είμαι γενικά κατά του φλας).

αφου εισαι κατα του φλας , δεσ και αυτη...
http://www.purnimadigital.com/appareils-photos/hybride/fujifilm/fujifilm-x-m1-silver-nu.html

Μάλλον δεν κατάλαβες τι έλεγα ακριβώς. Η διαφορά με μια compact είναι ότι μπορεί να πάρει εξωτερικό φλας το οποίο θα βάλεις να σημαδεύει το ταβάνι και έτσι θα έχεις καλό αποτέλεσμα. Αν βάλεις φλας και σημαδευεις κατευθείαν στο πρόσωπο, πάλι κόκκινα μάτια θα πάρεις.
Στην φωτογραφία που σου έδωσα θα δεις ότι το φως είναι σαν να έρχεται από το ταβάνι.
Μάλλον έπρεπε να έχω βάλει καλύτερη φωτογραφία. Αύριο αν θες.

Καλημέρα! Αν αναφέρεσαι σε μένα, δε χρειάζεται να μπεις στον κόπο, η φώτο που έβαλες ήταν πολύ καθαρή και κατατοπιστική. Απλά, δεν είχα σκεφτεί ποτέ τη χρήση εξωτερικού φλας, ακόμα και με μηχανές που είχαν ενσωματωμένο (όπως η παλιά μου e-pl1) δεν το χρησιμοποιούσα ποτέ! :grinning-smiley-043

Σήμερα είδα από κοντά την NX3000. Σαν σώμα ωραιότατο, σαν φακός άστα να πάνε, μου έδωσε την εντύπωση φακού από compact. Σκεφτόμουν λοιπόν να αγοράσω μόνο το σώμα της 3000 και ακολούθως αυτόν τον φακό. Τι λέτε;

Μακριά, με την nx300 που είχα τον συγκεκριμένο ήταν αρκετά μέτριος, η μηχανή δυσκολευόταν αρκετά να εστιάσει, ειδικά στο βίντεο.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η αντιπροσωπία της samsung μάλλον θα αποσυρθεί από τα φωτογραφικά, οπότε μην περιμένετε υποστήριξη αν - ο μη γένοιτο - χρειασθεί...

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Μακριά, με την nx300 που είχα τον συγκεκριμένο ήταν αρκετά μέτριος, η μηχανή δυσκολευόταν αρκετά να εστιάσει, ειδικά στο βίντεο.
Ευχαριστώ, άσε που μπερδεύτηκα και έβαλα τον ίδιο που είδα από κοντά!! Τελικά, μάλλον θα πάω για E-PL5!

Σήμερα είδα από κοντά την NX3000. Σαν σώμα ωραιότατο, σαν φακός άστα να πάνε, μου έδωσε την εντύπωση φακού από compact. Σκεφτόμουν λοιπόν να αγοράσω μόνο το σώμα της 3000 και ακολούθως αυτόν τον φακό. Τι λέτε;

Πως κατεληξες οτι ειναι αστα να πανε ο φακος? Ο λογος που σου εδωσε την εντυπωση οτι ειναι φακος απο compact, ειναι μαλλον επειδη ανηκει στην κατηγορια των powerzoom, ιδανικος kit φακος για μια μηχανη σαν την NX3000.

Ευχαριστώ, άσε που μπερδεύτηκα και έβαλα τον ίδιο που είδα από κοντά!! Τελικά, μάλλον θα πάω για E-PL5!

Με τον 20-50mm ειχαν την NX3000?

H 3000 κυκλοφορεί με τον 20-50mm. Για να γίνω σαφέστερος, με τη φράση "άστα να πάνε" δεν εννοώ την ποιότητα του φακού, η οποία μπορεί να είναι εξαιρετική (αν και δεν έχω ακούσει τα καλύτερα), αλλά η έλλειψη της αίσθησης ότι χειρίζεσαι φακό. Στο δικό μου μυαλό κάθε φακός πρέπει να έχει... δακτύλιους για συγκεκριμένες λειτουργίες (εστίαση, ζουμ κτλ). Αυτός έχει έναν μόνο εξωτερικό δακτύλιο που δεν κατάλαβα καν τι κάνει (μάλλον λειτουργεί συνδυαστικά με το πλήκτρο iFn)

Σιγουρα δεν μιλας για την NX300? Την NX3000 παντου με τον 16-50PZ την βλεπω, ο οποιος θεωρειται απο τους αρκετα καλους kit φακους (οπτικα).

Σας μπέρδεψα λίγο... Ο φακός που έπιασα στα χέρια μου είναι όντως ο 16-50. Η ίδια μηχανή στο ebay κυκλοφορεί με τον 20-50 (δεν ξέρω τις διαφορές τους). Η 300 έχει τον 18-55 (πιο ογκώδης).

O Ken είναι γραφικός και έχει γράψει του κόσμου τις μ..κιες αλλά και ο kit 18-55 vrII καλός δείχνει
http://www.focus-numerique.com/test-2164/nikon-d5500-precision-colorimetrie-11.html

Και διορθώνεται και άλλο με καλή επεξεργασία,

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θέλει download για 100% απεικόνιση .. https://drive.google.com/file/d/0B0NqktTgc54sMjlvWGttamVoQ00/view?usp=sharing

θα συμφωνήσω, χωρίς να έχω ιδιαίτερη εμπειρία με φωτογραφία και φακούς, σε σχέση με τον παλιό τον 18-55 οι διαφορά είναι μεγάλη. imho

Καλησπέρα παιδιά, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε ολους
Θελω να ζητήσω και εγώ την βοήθειά σας. Μετά απο μια δύσκολη περιοδο στην ζωή μου με καποια προβλήματα υγειας που με ταλαιπώρησαν τα τελευταία τρία χρόνια αλλά ευτυχώς ξεπεράστηκαν αισθανομαι την ανάγκη να φωτογραφίσω και πάλι (για πολλους λόγους). Εχω χάσει την επαφή με τις εξελιξεις στο χώρο με αποτέλεσμα να ειμαι αρκετά μπερδεμένος σχετικά με το τι να αγοράσω

Τα δεδομένα ειναι ως εξης

- Λόγω πρεσβιωπίας κυριως (αλλά και επειδή ζούμε σε ιδιαίτερα ηλιόλουστη χώρα) μαλλον θελουμε οφθαλμοσκόπιο
- Ο όγκος δεν ειναι πρόβλημα παρότι οσο μικροτερα και διακριτικότερα τόσο καλύτερο
- Χρήση γενική, με καποια προτιμηση σε τοπία και πορτραίτα.
- Δεν ειμαι πολύ φαν του post processing εκτός αν δεν έχουμε άλλη επιλογή.
- Η αγορά μπορεί να γινει από οποιοδήποτε σοβαρό κατάστημα Ελληνικό ή Ευρωπαικό
- Παρότι είχα μακρόχρονη σχέση με Nikon, δεν εχω πλέον καποια δέσμευση. Μου αρέσουν οι φακοί της Canon τα σώματα της Nikon και τα χρώματα των Olympus/Fuji.
Ιδέες / προτάσεις ;

Ευχαριστώ Παναγιώτη!
Το βιντεο δεν ειναι στις προτεραιότητές μου
Κοντά στα 500 Ευρώ για αρχή. Αν μου αρέσει και συνεχίσω μπορώ να ανεβάσω το ποσό