Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Μιας και ανεφερες οτι δεν θελεις επεξεργασια και ότι σου αρεσουν τα χρωματα FUJI/Olympus δες και την Ολυ ΕΜ-10, σε σχεση με την Sony που σου προτεινε ο Παναγιωτης θα παρεις πιο ετοιμο αρχειο και θα βρεις πιο πληρη γκαμα φακων,
απο την αλλη η 6000 έχει ταχυτερη εστιαση σε CAF (που για τοπιο-πορτρετο δεν παιζει κανενα ρολο) και καλυτερο βιντεο και θεωρητικα (όχι στην πραξη κατα την γνωμη μου) λιγο καλυτερη αποδοση στα ψηλα ISO.

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Sony A6000 δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο all in one.

Ως κάτοχος να προσθέσω ότι ο κιτ φακός δεν είναι καλός ποιοτικά, οπότε αν θες να την ευχαριστηθεις πρέπει να πάρεις φακό και άρα το κόστος ανεβαίνει αρκετά.

Εγώ πρόσφατα πήρα μια μεταχειρισμενη ευκαιρία nikon d3300 για να καλυψω φτηνά τον τομέα που δεν καλύπτει η Sony μου.
Φτηνους μεταχειρισμενους φακούς macro & sports. Δεν βρίσκω μεταχειρισμενα sony παρά μόνο λίγα.

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Μιας και ανεφερες οτι δεν θελεις επεξεργασια και ότι σου αρεσουν τα χρωματα FUJI/Olympus δες και την Ολυ ΕΜ-10, σε σχεση με την Sony που σου προτεινε ο Παναγιωτης θα παρεις πιο ετοιμο αρχειο και θα βρεις πιο πληρη γκαμα φακων,
απο την αλλη η 6000 έχει ταχυτερη εστιαση σε CAF (που για τοπιο-πορτρετο δεν παιζει κανενα ρολο) και καλυτερο βιντεο και θεωρητικα (όχι στην πραξη κατα την γνωμη μου) λιγο καλυτερη αποδοση στα ψηλα ISO.

+1

Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Θα κανω μια βολτα στο κεντρο για να δω τι παιζει απο κοντά και τα ξαναλέμε. Sony δεν νομιζω, δεν μου αρέσουν τα χρώματα τους

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ας γράψω εδώ...αρχικά είχε γίνει μια συζήτηση στο νήμα για τις Nikon 1, και είχα καταλήξει στην αγορά της J4. Με απλά λόγια ήταν στο άνω όριο του μεγέθους που ήθελα να είναι η φωτογραφική και ήθελα να μπορώ να τραβάω γρήγορα καλές ταξιδιωτικές φωτογραφίες ακόμη και με συννεφιά ή λίγο φως χωρίς φλας. Η J4 δεν ήταν και ιδανική για αυτό με τον κιτ φακό, αλλά μελλοντικά θα μπορούσα πχ να πάρω τον Pancake των 18 mm που είναι αρκετά φωτεινός. Η τιμή όταν κατέληξα ήταν στα 299 ευρώ, αλλά μετά το Πάσχα ανέβηκε στα 329 παντού (οπότε λογικά ήταν προσφορά της NIKON). Από την άλλη η NIKON πάντα ως τώρα στη σειρά 1 κάνει καλές προσφορές κατά καιρούς (πχ είχε τo kit της J3 στα 199).
All around μάλλον η ιδανικότερη φωτογραφική για μένα θα ήταν η SONY RX100, όμως ακόμη και η πρώτη έκδοσή της δεν έχει πέσει κάτω από τα 380 με τις ΙΙΙ να ανεβαίνουν στα 740 ευρώ, τιμές απαγορευτικές, ενώ και μεταχειρισμένες δεν βρίσκονται κάτω από τα 300...
Το ταβάνι μου και τραβηγμένα ακούμπαγε τα 250 ευρώ (σε καινούργια επειδή εκπίπτω το ΦΠΑ βγαίνει κάπου 300 ευρώ), οπότε αν θέλω να παραμείνω στην Nikon J4 θα πρέπει να περιμένω κάποια νέα προσφορά.
Από την άλλη μέσα στο ψάξιμο βρήκα την Fujifilm XQ1, για την οποία διάβασα καλές κριτικές. Το επόμενο μοντέλο το XQ2 που βγήκε πριν λίγο καιρό στα περισσότερα review γράφουν πως έχει ελάχιστες και μικρές διαφορές με την XQ1. Η XQ1 υπάρχει στα 289 τελική.
Έχει κανείς εμπειρία με αυτή; Αξίζει τον κόπο; Για Point and shoot χρήση σε jpeg θα είναι ΟΚ;

μια χαρα ειναι η φουτζι,και με πολυ καλο jpg,αλλα δεν εχει το σουπερ af τις νικον

Γιώργο, η XQ1 είναι χαμηλότερης κατηγορίας μηχανή με αισθητήρα 2"/3 (περιπου μισός σε εμβαδό απο τους 1").. είναι στην κλάση της Canon s120, Νικον P340, με φακό που έχει μεν 4X ζουμ είναι φωτεινός στο wide αλλά στο τέλε σκοτεινιάζει πολύ ..

http://www.dpreview.com/articles/6657172030/high-end-pocketable-compacts-2014-roundup

Ηλία διάβασα το τεστ...από τις φωτογραφικές εκεί η μοναδική που είναι μέσα στο Budget μου εκτός από την fujifilm είναι η panasonic lf1.
Μεταξύ Panasonic LF1 και Fujifilm ΧQ1 ποια θα προτιμούσατε; Υπάρχει κάτι άλλο μέχρι το όριο των 300 ευρώ;

Last edited:

Αν πρέπει ντε και καλά να ψωνίσεις τώρα, η fuji θα σου δώσει καλύτερο έτοιμο jpeg - αλλά η panny έχει περισσότερο zoom, το αναφέρω γιατί μιλάς για κάτι all around... Αν μπορείς περίμενε λίγο, λογικά σε κανένα μήνα που θα φθάσει στα μαγαζιά η J5 θα βγούν προσφορές στα προηγούμενα μοντέλα.

σήμερα λοιπόν ανακάλυψα ότι η Sony δίνει υπέροχο Jpg
η διαπίστωση έγινε σήμερα με τον φακό Minolta MC 135mm TELE ROKKOR PF 2.8
ανεβάζω φωτογραφίες δίχως επεξεργασία.

Προφανώς τις τελευταίες ημέρες έχω λιώσει στο ψάξιμο στο δίκτυο, να διαβάζω reviews και να καταλήγω στο -προφανές- ότι υπάρχουν και πολλά υποκειμενικά πράγματα.
Το πρώτο που έκανα πήγα και ξαναείδα την NIKON J4...δεν μπορώ να καταλήξω με σιγουριά αν το εξτρά μέγεθος θα μου δημιουργεί πρόβλημα ή όχι. Αυτό γιατί το 95% των φωτογραφιών τις τραβάω στο εξωτερικό που συνήθως ταξιδεύω με ελάχιστες αποσκευές. Φεύγω επίσης για ένα ταξίδι το επόμενο σάββατο και θα ήθελα να αγοράσω μηχανή πριν φύγω. Οπότε αν δεν προκύψει προσφορά την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να την ξεχάσω.
Μετά από πολύ πολύ ψάξιμο κατέληξα σε 3 εναλλακτικές:
Panasonic Lumix DMC-LF1 - 295 ευρώ
Fujifilm XQ1 - 289 ευρώ
NIKON P340 - 251 ευρώ
Η σύγκριση από πλευράς μεγέθους με κάνει να θέλω να ξεχάσω την J4
http://camerasize.com/compact/#549.416,456,492,529,ha,t
Από την άλλη όταν πηγαίνω να δω το κλασσικό studio scene είναι με διαφορά καλύτερη από τις 4 η J4 σε όλα τα σημεία της εικόνας, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια - και αυτός είναι ο μόνος λόγος που ακόμη τη σκέφτομαι - αλλιώς θα την είχα ξεγράψει.
Επίσης αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ στα reviews η NIKON P340 δεν τα πηγαίνει τόσο καλά και όλοι προμοτάρουν τις Panasonic στη παραπάνω σύγκριση σε φυσικό φωτισμό μου αρέσει σχεδόν σε όλα η P340 περισσότερο από τις άλλες 2 compact, ενώ μόνο σε μερικά σημεία με το χαμηλό φωτισμό μου αρέσει περισσότερο η Panasonic...η οποία Panasonic είναι σαν να "λευκαίνει" με φίλτρο αφύσικα πολλά σημεία της εικόνας για να φαίνονται φωτεινότερα. Νομίζω πως στα δικά μου μάτια -επειδή δεν έχω τεχνικές γνώσεις και ίσως να βλέπω για καλύτερο κάτι λανθασμένο- η καλύτερη από τις 3 είναι η P340, μετά η Olympus και τελευταία η Panasonic...

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Η σύγκριση από πλευράς μεγέθους με κάνει να θέλω να ξεχάσω την J4
http://camerasize.com/compact/#549.416,456,492,529,ha,t
Από την άλλη όταν πηγαίνω να δω το κλασσικό studio scene είναι με διαφορά καλύτερη από τις 4 η J4 σε όλα τα σημεία της εικόνας, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια - και αυτός είναι ο μόνος λόγος που ακόμη τη σκέφτομαι - αλλιώς θα την είχα ξεγράψει.

Η καλύτερη κάμερα είναι αυτή που έχεις μαζί σου. Αν είναι να πληρώσεις για μηχανή και τελικά να μην την έχεις μαζί σου και να φωτογραφίζεις με το κινητό...άστο καλύτερα. Πάρε ένα από τα κινητά που βγάζουν καλές φωτογραφίες (z3 compact, lumia 930/1020, κτλ).

Αν είναι να πληρώσεις να είσαι σίγουρος ότι την μηχανή θα την χρησιμοποιείς στα ταξίδια σου. Οπότε αν αμφιβάλλεις...τότε καλύτερα άστην την J4.

Εκεί καταλήγω...καλύτερα κάτι που έχεις συνέχεια μαζί σου, παρά κάτι που θες να θυμηθείς για να το έχεις μαζί σου.
Άρα πρέπει να καταλήξω μεταξύ:
Fujifilm XQ1 - 289 ευρώ
NIKON P340 - 251 ευρώ
Η διαφορά τιμής υπάρχει και δεν είναι αμελητέα και γενικά μου αρέσει περισσότερο το αποτέλεσμα της NIKON. Υπάρχει κάποιος που να έχει χρησιμοποιήσει και τις 2; Ή δεν έχει νόημα που το παραψάχνω, όποια και από τις 2 να πάρω μια χαρά θα είναι;

η φουτζι εχει καλυτερο iso , και 30% μεγαλυτερο σενσορα...

Θα γραψω εδω κατι που διαβασα και μου αρεσε:

Οι διαφοροι περιορισμοι που εχει μια φωτογραφικη, σε κανουν καλυτερο φωτογραφο

Οχι, δεν εχω αποψη.
Αφορμη βρηκα για να γραψω το παραπανω ;-)