Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Πάντως νομίζω οτι μια mirrorless θα σου δώσει πολύ καλύτερα αποτελεσματα και σαφως μεγαλύτερη ευελιξία αν σκοπευεις να το πας λίγο παραπανω απο μια απλή ταξιδιωτική φωτογραφία.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Σάκη έτσι το σκεπτόμουν αρχικά...
Αλλά βάζω τις τελευταίες ημέρες να σκεφτώ τον εαυτό μου πως τραβάω φωτογραφίες. 9 στις 10, μην πω 10 στις 10 είναι φευγαλέες φωτογραφίες της στιγμής σε ταξίδια...πολλές φορές με πιάνω για να μην ασχοληθώ ιδιαίτερα με τη φωτογραφία να βγάζω ένα θέμα 3-4 φορές χωρίς να σταματήσω να περπατώ με τη λογική έστω η 1 δεν θα βγει άσχημη. Σκέψου επίσης ότι όταν πήρα μια φθηνή αδιάβροχη σταμάτησα καν να κουβαλώ την compact που είχα γιατί η αδιάβροχη ήταν σούπερ παιχνιδιάρικη. Μάλιστα η κοπέλα μου έχει μια ογκώδη σούπερ ζουμ, αρκετά καλή για το είδος της που άντε να την έχουμε πάρει σε 1-2 ταξίδια στην Ελλάδα μαζί μας (με αυτοκίνητο, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου), ενώ ακόμη και τότε τραβήξαμε ελάχιστες φωτογραφίες μαζί της.
Αν δεν υπήρχε χρηματικό ζήτημα θα αγόραζα μονομιάς μια mirrorless με έναν Pancake, θα πήγαινε γύρω στο 500άρικο και ναι θα είχα και αυτό που χρειάζομαι ως επί το πλείστον, αλλά και κάτι παραπάνω για να παίξω. Όμως δυστυχώς τώρα δεν μπορώ.
Για αυτό καταλήγω σε μια καλή compact τελικά.
Η πλάστιγγα γέρνει όλο και περισσότερο στη ΝΙΚΟΝ από τις φωτογραφίες που βλέπω γιατί θα τραβάω σε auto και σε jpeg όπως έχω συνηθίσει να κάνω σε όλα μου τα ταξίδια. Και οι φωτογραφίες όπως τις βλέπω σε διάφορα site από τη NIKON μου αρέσουν στο μάτι περισσότερο από την fuji αν και στα σημεία οι περισσότεροι λένε ότι είναι καλύτερη η fuji...

θύμησέ μου γιατί δε παίρνεις αυτό το σετάκι:

http://www.skroutz.gr/s/2429259/Olympus-Pen-E-PL5-Kit.html

με 288ευρώ νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Και αργότερα αν θες να παίξεις έχεις πολύυυυυυυυ περιθώριο!

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Σάκη έτσι το σκεπτόμουν αρχικά...
Αλλά βάζω τις τελευταίες ημέρες να σκεφτώ τον εαυτό μου πως τραβάω φωτογραφίες. 9 στις 10, μην πω 10 στις 10 είναι φευγαλέες φωτογραφίες της στιγμής σε ταξίδια...πολλές φορές με πιάνω για να μην ασχοληθώ ιδιαίτερα με τη φωτογραφία να βγάζω ένα θέμα 3-4 φορές χωρίς να σταματήσω να περπατώ με τη λογική έστω η 1 δεν θα βγει άσχημη. Σκέψου επίσης ότι όταν πήρα μια φθηνή αδιάβροχη σταμάτησα καν να κουβαλώ την compact που είχα γιατί η αδιάβροχη ήταν σούπερ παιχνιδιάρικη. Μάλιστα η κοπέλα μου έχει μια ογκώδη σούπερ ζουμ, αρκετά καλή για το είδος της που άντε να την έχουμε πάρει σε 1-2 ταξίδια στην Ελλάδα μαζί μας (με αυτοκίνητο, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου), ενώ ακόμη και τότε τραβήξαμε ελάχιστες φωτογραφίες μαζί της.
Αν δεν υπήρχε χρηματικό ζήτημα θα αγόραζα μονομιάς μια mirrorless με έναν Pancake, θα πήγαινε γύρω στο 500άρικο και ναι θα είχα και αυτό που χρειάζομαι ως επί το πλείστον, αλλά και κάτι παραπάνω για να παίξω. Όμως δυστυχώς τώρα δεν μπορώ.
Για αυτό καταλήγω σε μια καλή compact τελικά.
Η πλάστιγγα γέρνει όλο και περισσότερο στη ΝΙΚΟΝ από τις φωτογραφίες που βλέπω γιατί θα τραβάω σε auto και σε jpeg όπως έχω συνηθίσει να κάνω σε όλα μου τα ταξίδια. Και οι φωτογραφίες όπως τις βλέπω σε διάφορα site από τη NIKON μου αρέσουν στο μάτι περισσότερο από την fuji αν και στα σημεία οι περισσότεροι λένε ότι είναι καλύτερη η fuji...
Πάντως οι sample φωτογραφιες που είδα από την p340 μου άρεσαν πολύ. Σίγουρα θα εχεις πολύ καλά αποτελεσματα αν την δουλέψεις σε creative mode και με λίγο σταθερό χέρι! Approved! Και η pen που λέει πιο πανω ο Στέργιος ειναι πολύ καλη επιλογή απλα δεν ξέρω αν σε σε βολεψει το μέγεθος.

Γιώργο για τις φωτογραφίες που λες μια οποιαδήποτε compact από αυτές που έχεις αναφέρει θα σου κάνει την δουλειά. Λάβε υπόψη ότι αν δεν σου αρέσουν τα χρώματα, μπορείς να "πλακωθείς" στις ρυθμίσεις μέχρι να βρείς πως τα θέλεις, μέχρι και την sony που έχω την έχω φέρει κοντά στα γούστα μου...

Για πες καμιά ρύθμιση για τη sony.
Εγώ πάντως ακόμη θεωρώ τη rx100 ως ιδανική compact μηχανή.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

αν θες την μικρότερη mirrorless με το καλυτερο IQ ειναι με κλειστά ματια η GM1, ίδιος αισθητηρας με το σετ της PL5 αλλα μισο συνολικό μεγεθος μιας και εχει και πολυ μικρο φακο, και υπαρχει και δυνατοτητα τοποθετησης και pancake, μικρότερη ακομη και απο την J4 που έχει αιςθητηρα 1´,
παραμένει μεγαλυτερη φυσικα κατατι απο όλες τις compact που έβαλες σε συγκριση αλλα καμια απολυτως σχέση σε IQ,
βεβαια ότι πληρώσεις περνεις, η τιμή της καινουργια είναι στα 520 απο παραεισαγωγη και πανω απο 550 ελλην. αντιπροσωπείας ,

αν όμως φτάσεις στα 300 που ειναι εξαιρετική τιμη και VFM για το πακετο της PL5 με καλο IQ το οποιο όμως δεν θα σε καλυψει σε μεταφορά με λίγες αποσκευές, προσπάθησε και δώσε περίπου 100 παραπανω και παρε την GM1 μεταχειρισμένη να καλυφθεις και για το παρόν και για το μελλον χωρις να κανεις υποχωρήσεις σε ποιοτητα και να μην σκεφτεσαι την μεταφορά της μαζι σου σε κανενα ταξίδι επαγγελματικό ή διακοπών.

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Sony a7,a7ii,a7r.
Aδιαβροχα σωματα, Κομπακτ, σε λιγο ολες με εξελιγμενη μαλιστα σταθεροποιηση πεντε αξονων, ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΟΙ φακοι, Εντυπωσιακοι, οσο και αναπαντεχοι εσθητηρες. :award: Δηλαδη τι στο διαολο αλλο να ζητηση κανεις? Α? ναι,500gr απληστια και 3/4 εγωισμο με 200 δραμια λιγοτερο μυαλο...
Υ.Γ. Samyang, Mitakon, Voigtlander, Carl Zeiss, Sony Zeiss, ειναι μερικοι μονο απο τους υπηρετες του συστηματος αυτου,-και τι υπηρετες?
Nikon, και Canon κοιμουνται,κοιμουνται και ροχαλιζουν. Α,ΝΑΙ παραλιγο να το ξεχασω,και αυτοι υπηρερες ειναι...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Sony a7,a7ii,a7r.
Aδιαβροχα σωματα, Κομπακτ, σε λιγο ολες με εξελιγμενη μαλιστα σταθεροποιηση πεντε αξονων, ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΟΙ φακοι, ""......"...............παραλιγο να το ξεχασω,και αυτοι υπηρερες ειναι...
:furious3::guitarist:ασχολίαστο και off topic

Για πες καμιά ρύθμιση για τη sony.
Εγώ πάντως ακόμη θεωρώ τη rx100 ως ιδανική compact μηχανή.

NR=Low
Jpeg 10mp+Raw
DRO=D-Range Opt.
Creative style=Vivid με contrast/sharpness +1, saturation 0 - εκτός αν τραβάω κάτι ιδιαίτερο (ανθρώπους από κοντά=portrait, εξοχή=landscape)

κάπως έτσι ζωντάνεψαν λίγο τα jpeg και είναι λιγότερο ""λασπωμένα"...

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Sony a7,a7ii,a7r.
Aδιαβροχα σωματα, Κομπακτ, σε λιγο ολες με εξελιγμενη μαλιστα σταθεροποιηση πεντε αξονων, ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΟΙ φακοι, Εντυπωσιακοι, οσο και αναπαντεχοι εσθητηρες. :award: Δηλαδη τι στο διαολο αλλο να ζητηση κανεις? Α? ναι,500gr απληστια και 3/4 εγωισμο με 200 δραμια λιγοτερο μυαλο...
Υ.Γ. Samyang, Mitakon, Voigtlander, Carl Zeiss, Sony Zeiss, ειναι μερικοι μονο απο τους υπηρετες του συστηματος αυτου,-και τι υπηρετες?
Nikon, και Canon κοιμουνται,κοιμουνται και ροχαλιζουν. Α,ΝΑΙ παραλιγο να το ξεχασω,και αυτοι υπηρερες ειναι...
Τι άλλο να ζητήσει κανεις? Ενα δάνειο ισως για σωμα και καλό φακό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

και να χωρά σε τσέπη

Εγώ στην τσέπη την κουβαλάω.

Εξαρτάται την τσέπη.

Αν μιλάμε για κωλότσεπη παντελονιού, οκ.

δε θεωρώ τη διαφορά στο μέγεθος των compact ή της j4 τόσο μεγάλη από την e-pl5.

Η διαφορά στο αποτέλεσμα όμως είναι εκεί.

Αν είναι να πάρει φωτογραφική σημαίνει ότι ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα. Αλλιώς και τα κινητά μια χαρά είναι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Εγώ στην τσέπη την κουβαλάω.

Εξαρτάται την τσέπη.

Αν μιλάμε για κωλότσεπη παντελονιού, οκ.

δε θεωρώ τη διαφορά στο μέγεθος των compact ή της j4 τόσο μεγάλη από την e-pl5.

Η διαφορά στο αποτέλεσμα όμως είναι εκεί.

Αν είναι να πάρει φωτογραφική σημαίνει ότι ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα. Αλλιώς και τα κινητά μια χαρά είναι.

H A7 όμως δεν χωρά στην τσέπη. Και η epl5 με δυσκολία τώρα το καλοκαίρι.

Ο ορισμός του οπαδου ήταν το πυροτεχνήμα που πετάχτηκε. Και εγώ έχω σονυ αλλά προσπαθώ να φερομαι ως καταναλωτής με απαιτήσεις και όχι ως οπαδός με ψευδαίσθησεις.

Πάντως σε φίλη που εσπρωξα και πήρε την rx100, τελικά τις περισσότερες φορές καταλήγει να φωτογραφίζει με το παλιό iPhone που έχει. Αν κυνηγας τη στιγμή χρησιμοποιείς αυτό που έχεις πάνω σου, και αν δεν έχεις έντονο το μικρόβιο, τελικά πάλι στο κινητό καταληγεις.
Για αυτό λέω, αν υπάρχει αμφιβολία... Καλές οι προτάσεις αλλά θα μείνουν στο σπίτι και είναι κρίμα.

προσωπικά έχω στην τσέπη μου μια canon s110. Πιο μικρή από τις sony rx100/panasonic lx/olympus xz. Χωρίς θήκη χωρίς τίποτε. Μόλις δω κάτι βγάζω και τραβώ. Στη μια τσέπη έχω το κινητό στην άλλη τη μηχανή. Την ίδια κίνηση κάνω είτε για το κινητό, είτε για τη μηχανή.

Στην περίπτωση της κοπέλας δεν παίζει τόσο ρόλο το μέγεθος, όσο η πέραν των ορίων εξοικείωση με το κινητό. Με την έννοια ότι της είναι πιο οικεία η επαφή μαζί του σε χέση με οτιδήποτε άλλο.

Τελικά παίζει μεγάλο ρόλο η φορητότητα.Θα καταθέσω προσωπική μου εμπειρία. Πριν 6 μήνες μου κόλλησε το μικρόβιο και εμένα με την φωτογραφία. Αποφάσισα τότε να αγοράσω την Sony rx10 γιατί έκρινα τότε για τα δικά μου στάνταρ ήταν η κατάληλη. Δεν μετάνιωσα, για να μην παρεξηγηθώ, η μηχανή είναι super. Το μοναδικό πρόβλημα μου είναι η μεταφορά και η καθημερινή χρήση. Δεν μπορώ να την έχω παντού, δεν έχει γίνει το δεύτερο κινητό μου,να το πω και έτσι. Και είναι και ο μοναδικός λόγος που δεν την έχω μάθει ακόμη.
Η προέκταση του κινητού μου έγινε το Sony Qx100 που το έχω σχεδόν καθημερινά μαζί μου. Μπορεί να κάνω λάθος, μπορεί να μου πει κάποιος ότι επένδυσα κάποια χρήματα και κάθονται....
Η rx10 εργάζεται πια για τις πιο σοβαρές εκδηλώσεις (σπίτι, γενέθλια, και ότι έχει σχέση με το παιδί)
Παράδειγμα για καφέ δεν βγαίνω μαζί της, στο γήπεδο δεν μπορώ να πάω, ούτε στην παραλία.
Ο καθένας βέβαια αποφασίζει σύμφωνα με τα δικά του στάνταρ και τη θέλει να κάνει.
Δεν θέλω να επηρεάσω, απλά μόνο να βοηθήσω....

Last edited: