Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής
Καλημερα παιδια...επειδη, λεφτα...υπαρχουν:BDGBGDB55: ως γνωστον, τελικα, καταφερα, και απο αρχες/τεληη Μαιου που υπολογιζα οτι θα αγορασω μηχανη, μπορω να αγορασω τωρα!!!!!:a0210:ιι
Λοιπον...το ποσο που μποω να διαθεσω( σκεφτομαι και εχω βρει ακρη για αγορα απο eglobal/purnima) einai mexri 1200/1300 ευρω μετρητα.
Η χρηση που θα την κανω...επειδη ειμαι 44 ετων, και οχι νεαρος, η ρηση της θα ειναι για εξορμησεις με φιλους, καποια ταξιδια, και γενικα, οτι κανει ενας οικογενειαρχης...δηλ, φωτο τοπιων, κτιριων,φωτογραφιες σε χαμηλο φωτισμο σε εσωτερικους και εξωτερικους χωρους....
Με ενδιαφερει ομως και ενα αξιοπιστο 1080 video εν ετη 2016....
Πηγα χθες Θεσσαλονικη mediamarkt, και επιασα μερικες μηχανες στα χερια μου..επιασα την nikon D5500 ,και επειδη οπως ειχα αναφερει, εχω μεγαλα δακτυλα( ειμαι 2 μετρα, τι να κανουμε...) μου καθονταν καλυτερα στο χερι απο την sony a6000...τις οι dslr τις πιανω καλυτερα...δεν ειχε oly EM1, Fuji XT...ειδα και την panasonic FZ1000, δεν ειναι και τοσο <γκουμουτσα οσο δειχνει στις φωτο) αλλα μου εκανε εντυπωση , οτι ενα ζουμαριζα στα 30/35 μετρα, δεν εστιαζε....δεν ξερω γιατι...καπου ειχα διαβασει οτι ειχε ενα προβλημα και λυθηκε ενα filware..
Οι επιλογες μου, και φυσικα θελω την γνωμη σας, και οσοι ειστε/εισαστα κατοχοι των μηχανων που θα προτινωθα ειναι πολυ ενδιαφεριυσες...φυσικα, εαν προτινετε και κατι αλλο, καλοδεχουμενη η αποψη σας...
1) επιλογη, η Nikon D5500...απο οτι ειδα στο dxo mark, εχει πολυ υψηλη βαθμολογια....και σε συκγριση στο dp review(ξερω οτι δεν ειναι και πολυ αξιοπιστο με τις βαθμολογιες) την δειχνει, να εχει πολυ καλα aποτελεσματα jpeg/raw, και φυσικα στο video απο την D7100/7200...γνωριζω οτι δεν εχεο μοτερ,δεν ειναι αδιαβροχη, αλλα ειναι αρκετα ελαφρια...
την εχω βρει στο eglobal μαζι με 18-55/55-300 στα770 ευρω, οταν εδω εχει 700 ευρω μονο το σωμα!!!! σκεφτομαι να αγορασω επιπλεον και το sigma 17-50f2.8+nikon 35mmf1.8G
Συνολο 1190 ευρω..
2) επιλογη, αν και 3 χρονων μηχανη, η canon 70D...eglobal 740 ευρω+ sigma 17-50 f2.8,αλλα απο καποιον 35mmf1.8 δεν βρισκω..τι προτινετε?
3) επιλογη, η NikonD610, eglobal 990 ευρω το σωμα...επειδη, ξεφευγουμε στην τιμη(ειναι βεβαια full frame) μπορω να παρω τωρα μονο τον nikon 50mm f1.8G...
4) επιλογη, panasonic FZ1000....ειναι compact, εχει καλο zoom,4k video (εστω και crop στα 36mm) και φυσικα ποιοτητα φωτογραφιων( για φωτο με χαμηλο φωτισμο) μια compact...
5) επιλογη, Sony RX10II...στα1100 ευρω περιπου...αδιαβροχη, Χ8 zoom, 4k full readout? slow motion, και φακο φ2.8 ...
Τι λετε? τι προτινετε, και ποιες οι γνωμες σας στις επιλογες μου? Ολες οι (καλοπροερετες φυσικα) γνωμε αποψεις ειανι καλοδεχουμενες..
Σορυ για το μακροσκελες post μου...
Διονυσης.
Υ.γ: μου αρεσει οι ποιοτητα των φωτογραφιων τις fuji...αλλα δυστυχως, απο οτι βλεπω οι ποιοτητα του video,στα λιγοστα video που εχουν ανεβει στο utube, δεν.....