Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Δεν διευκρινίζεις αν η αγορά πρέπει να γίνει αποκλειστικά από Ελλάδα.

238 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά βρίσκεις τη Nikon 1 J4 (με τον κιτ φακό 10-30) μεταχειρισμένη από Γερμανία.
http://www.amazon.de/gp/offer-listing/B00JMBFKBM/?condition=used&tag=halme-21

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αυτό το να μου κάνει ο αισθητήρας δεν το καταλαβαίνω, το εξηγείς λίγο;

Ο κύριος εδώ αποφάσισε με τα δικά του κριτήρια : http://theonlinephotographer.typepa...ormat-film-we-have-the-definitive-answer.html , εσύ θα βάλεις τα δικά σου και αποφασίζεις ...

Δεν διευκρινίζεις αν η αγορά πρέπει να γίνει αποκλειστικά από Ελλάδα.

238 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά βρίσκεις τη Nikon 1 J4 (με τον κιτ φακό 10-30) μεταχειρισμένη από Γερμανία.
http://www.amazon.de/gp/offer-listing/B00JMBFKBM/?condition=used&tag=halme-21
απο Ελλάδα ψαχνουμε για καινούργια

Καλημερα παιδια...επειδη, λεφτα...υπαρχουν:BDGBGDB55: ως γνωστον, τελικα, καταφερα, και απο αρχες/τεληη Μαιου που υπολογιζα οτι θα αγορασω μηχανη, μπορω να αγορασω τωρα!!!!!:a0210:ιι
Λοιπον...το ποσο που μποω να διαθεσω( σκεφτομαι και εχω βρει ακρη για αγορα απο eglobal/purnima) einai mexri 1200/1300 ευρω μετρητα.
Η χρηση που θα την κανω...επειδη ειμαι 44 ετων, και οχι νεαρος, η ρηση της θα ειναι για εξορμησεις με φιλους, καποια ταξιδια, και γενικα, οτι κανει ενας οικογενειαρχης...δηλ, φωτο τοπιων, κτιριων,φωτογραφιες σε χαμηλο φωτισμο σε εσωτερικους και εξωτερικους χωρους....
Με ενδιαφερει ομως και ενα αξιοπιστο 1080 video εν ετη 2016....
Πηγα χθες Θεσσαλονικη mediamarkt, και επιασα μερικες μηχανες στα χερια μου..επιασα την nikon D5500 ,και επειδη οπως ειχα αναφερει, εχω μεγαλα δακτυλα( ειμαι 2 μετρα, τι να κανουμε...) μου καθονταν καλυτερα στο χερι απο την sony a6000...τις οι dslr τις πιανω καλυτερα...δεν ειχε oly EM1, Fuji XT...ειδα και την panasonic FZ1000, δεν ειναι και τοσο <γκουμουτσα οσο δειχνει στις φωτο) αλλα μου εκανε εντυπωση , οτι ενα ζουμαριζα στα 30/35 μετρα, δεν εστιαζε....δεν ξερω γιατι...καπου ειχα διαβασει οτι ειχε ενα προβλημα και λυθηκε ενα filware..
Οι επιλογες μου, και φυσικα θελω την γνωμη σας, και οσοι ειστε/εισαστα κατοχοι των μηχανων που θα προτινωθα ειναι πολυ ενδιαφεριυσες...φυσικα, εαν προτινετε και κατι αλλο, καλοδεχουμενη η αποψη σας...
1) επιλογη, η Nikon D5500...απο οτι ειδα στο dxo mark, εχει πολυ υψηλη βαθμολογια....και σε συκγριση στο dp review(ξερω οτι δεν ειναι και πολυ αξιοπιστο με τις βαθμολογιες) την δειχνει, να εχει πολυ καλα aποτελεσματα jpeg/raw, και φυσικα στο video απο την D7100/7200...γνωριζω οτι δεν εχεο μοτερ,δεν ειναι αδιαβροχη, αλλα ειναι αρκετα ελαφρια...
την εχω βρει στο eglobal μαζι με 18-55/55-300 στα770 ευρω, οταν εδω εχει 700 ευρω μονο το σωμα!!!! σκεφτομαι να αγορασω επιπλεον και το sigma 17-50f2.8+nikon 35mmf1.8G
Συνολο 1190 ευρω..
2) επιλογη, αν και 3 χρονων μηχανη, η canon 70D...eglobal 740 ευρω+ sigma 17-50 f2.8,αλλα απο καποιον 35mmf1.8 δεν βρισκω..τι προτινετε?
3) επιλογη, η NikonD610, eglobal 990 ευρω το σωμα...επειδη, ξεφευγουμε στην τιμη(ειναι βεβαια full frame) μπορω να παρω τωρα μονο τον nikon 50mm f1.8G...
4) επιλογη, panasonic FZ1000....ειναι compact, εχει καλο zoom,4k video (εστω και crop στα 36mm) και φυσικα ποιοτητα φωτογραφιων( για φωτο με χαμηλο φωτισμο) μια compact...
5) επιλογη, Sony RX10II...στα1100 ευρω περιπου...αδιαβροχη, Χ8 zoom, 4k full readout? slow motion, και φακο φ2.8 ...
Τι λετε? τι προτινετε, και ποιες οι γνωμες σας στις επιλογες μου? Ολες οι (καλοπροερετες φυσικα) γνωμε αποψεις ειανι καλοδεχουμενες..
Σορυ για το μακροσκελες post μου...
Διονυσης.
Υ.γ: μου αρεσει οι ποιοτητα των φωτογραφιων τις fuji...αλλα δυστυχως, απο οτι βλεπω οι ποιοτητα του video,στα λιγοστα video που εχουν ανεβει στο utube, δεν.....

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Προσωπικα θα σκεφτομουν σοβαρα την RX10II , ειχα για ενα διαστημα την RX10 και ειχα μεινει πολυ ευχαριστημενος.

Αν εχεις αποφασισει οτι θα πας σε μηχανη με φακους κοιτας μονο τα 1,2,3.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

+1 για την RX10II.
Ένα από τα καλύτερα 1080 της αγοράς και η πρακτικότερη λύση για όλα-σε-ένα.
Για χαμηλό φως σε κλειστό χώρο, φλας και φωτιστικό led για φωτό/βίντεο.

Διαφωνώ για την επιλογή της RX10ii στα 1100 ευρώ με μόνο πλεονέκτημα το καλύτερο βίντεο.
Στα μισά χρήματα παίρνεις Fz1000 με αν όχι καλύτερη ίδια ποιότητα φωτογραφίας,διπλάσιο ζουμ και πάρα πολύ καλό video FullHd και 4K.
Σωστά όπως σου είπαν από πάνω αν θες να αλλάζεις φακούς πας στις επιλογές 1.2.3.
Αν θες φωτογραφίες με άριστη ποιότητα χωρίς κόπο και μπλεξίματα με επεξεργασία παίρνεις Χ-Τ10 +18-55 f2.8 στα 800 ευρώ από purnima
και με τα ρέστα παίρνεις μια sony rx100iii για άριστο βίντεο FullHD.
Τι κερδίζεις με αυτό που σου προτείνω, άριστες φωτογραφίες και βίντεο με τη δυνατότητα για ταυτόχρονη λήψη π.χ.σε γενέθλια,εκδηλώσεις κτλ
ένα τρίποδο ή ένας βοηθός τραβάει το βίντεο και εσύ ασχολείσαι με τις φωτογραφίες, στο λέω γιατί έτσι δουλεύω πια.
Στο full frame αν μπλέξεις θέλει λεφτά και πολλά για να πάρεις τα μέγιστα.
Αυτά έχω να σου προτείνω εγώ έχοντας στην κατοχή μου και γνωρίζοντας Fuji X-T10,Panasonic FZ1000 και Sony Rx100iii.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Διαφωνώ για την επιλογή της RX10ii στα 1100 ευρώ με μόνο πλεονέκτημα το καλύτερο βίντεο.
Στα μισά χρήματα παίρνεις Fz1000 με αν όχι καλύτερη ίδια ποιότητα φωτογραφίας,διπλάσιο ζουμ και πάρα πολύ καλό video FullHd και 4K.
Σωστά όπως σου είπαν από πάνω αν θες να αλλάζεις φακούς πας στις επιλογές 1.2.3.
Αν θες φωτογραφίες με άριστη ποιότητα χωρίς κόπο και μπλεξίματα με επεξεργασία παίρνεις Χ-Τ10 +18-55 f2.8 στα 800 ευρώ από purnima
και με τα ρέστα παίρνεις μια sony rx100iii για άριστο βίντεο FullHD.
Τι κερδίζεις με αυτό που σου προτείνω, άριστες φωτογραφίες και βίντεο με τη δυνατότητα για ταυτόχρονη λήψη π.χ.σε γενέθλια,εκδηλώσεις κτλ
ένα τρίποδο ή ένας βοηθός τραβάει το βίντεο και εσύ ασχολείσαι με τις φωτογραφίες, στο λέω γιατί έτσι δουλεύω πια.
Στο full frame αν μπλέξεις θέλει λεφτά και πολλά για να πάρεις τα μέγιστα.
Αυτά έχω να σου προτείνω εγώ έχοντας στην κατοχή μου και γνωρίζοντας Fuji X-T10,Panasonic FZ1000 και Sony Rx100iii.

Συμφωνώ με tiniako γιατι θα μπορεις ταυτοχρονα να κανεις ληψη βιντεο κ να τραβας κ φωτο, ειδικα η fujifilm ειναι μια φανταστικη μηχανη

ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις σας...φιλε τηνιακια, το βιντεο της χτ1-10, ειναι πολυ χαλια?
εαν οχι, μπορω να παρω την χτ10 με τον 18/55+35mm f1.8, h 35mm f2..

Δεν έχω τραβήξει αλλά έχω εμπειρία από βίντεο με X-M1 και X100T και απλά είναι για ώρα ανάγκης.
Η Sony και η Panasonic είναι κορυφή στο βίντεο.

δεν ανεφερα στις επιλογες μου τις oly em1/em5 II +12-40pro, pany gx8+12-35...γιατι δεν ξερω ο μικροτερος αισθητηας υστερει σημαντικα στις φωτογραφιες με χαμηλο φωτισμο...κατα τα αλλα εχουν το 5axis και νομιζω κανοποιοτικο 1080p.. τι λεετε?

Είμαι κάτοχος της RX10.Στο λέω από την αρχή για να μην παρεξηγηθώ. Είμαι υπέρ ευχαριστημένος εδώ και 2 χρόνια που την έχω. Νομίζω με αυτά που διάβασα όσο αναφορά στην χρήση που την θέλεις έχουμε ακριβώς τα ίδια κοινά.
Για ακριβώς τα ίδια πράγματα την αγόρασα και εγώ. Θετικά ο πολύ καλός φακός της (όλα σε ένα) το σώμα της που πραγματικά δεν είναι ψεύτικο. Για φωτογραφία σίγουρα δεν έχει την ποιότητα μιας fuji αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Το βίντεο όμως θα σε αποζημιώσει με το παραπάνω.
Στα αρνητικά για μένα είναι λίγο η φορητότητα της....
Τι να σου πω. Μπορείς να πάρεις μια rx10 μεταχειρισμένη σε καλή κατάσταση με τα μισά λεφτά του budget που διαθέτης και τα υπόλοιπα να τα ξοδέψεις σε συνοδευτικά.....

δεν ανεφερα στις επιλογες μου τις oly em1/em5 II +12-40pro, pany gx8+12-35...γιατι δεν ξερω ο μικροτερος αισθητηας υστερει σημαντικα στις φωτογραφιες με χαμηλο φωτισμο...κατα τα αλλα εχουν το 5axis και νομιζω κανοποιοτικο 1080p.. τι λεετε?

Επειδή κ εγω έριχνα ματιές στο 4/3 σύστημα κατέληξα ότι, μέχρι ένα σημείο, η σταθεροποιηση βοηθάει στο να αντισταθμιστει η ανάγκη του μικρότερου αισθητήρα για μεγαλύτερες ταχύτητες έκθεσης αλλά αυτό που με απέτρεψε από το σύστημα είναι η έλλειψη ευρυγωνιου (κάτω από 24mm σε ff αντιστοιχια) κάτι που πρέπει να σκεφτείς για λήψεις εσωτερικού χώρου. Εσύ ξέρεις τις ανάγκες σου . Ισως τα παιδια που εχουν m4/3 ξερουν κατι που μου διαφεύγει. Η fuji είναι εξαιρετική επιλογή. Σε video απλά δεν διαθέτει modes υψηλής ποιότητας (σαν να λέμε medium quality σε sony) κ η έλλειψή φίλτρου Antialiasing επιφέρει το φαινόμενο του moire σε διάφορες καταστάσεις. Τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω εγώ το θέμα fuji βίντεο. Κατά τα άλλα ο κάθε ένας έχει διαφορετικές ανάγκες και απόψεις σχετικά με το αξιοπρεπές video. Εγώ πχ δεν ήξερα καν τι είναι το moire κ δεν το είχα προσέξει ποτέ μέχρι που είδα σχετικά βιντεακια reviews δυνατοτήτων video των διαφορων μηχανών.

Και εγω συμφωνω με αυτα που λεει ο tiniakos ΑΛΛΑ (αν καταλαβα καλα) μιλαει για αγορα 2 μηχανων πραγμα που δεν ειναι καθολου βολικο για την χρηση που αναφερει οτι θα κανει ο dennis73.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Έχω και FF και Μ4/3 αλλά και τα δυο είναι προηγούμενης γενιάς. Άρα θα μιλήσω και για τα δυο.

Αν είσαι δυο μέτρα άνθρωπος και δυσκολεύεσαι με τις λαβές των μικρών σωμάτων, τότε η μόνη ακάθρεφτη που θα βολέψει είναι η SONY RX10. Καμιά άλλη από αυτές που αναφέρεις.
Την καλύτερη λαβή την έχει η CANON 70 D και στη συνέχεια η NIKON D5500.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν δυο θέματα: Φωτογραφία και βίντεο. Στο full HD λογικά η SONY RX10 είναι καλύτερη από τις CANON/NIKON.
Στη φωτογραφία όμως η NIKON D5500 είναι κορυφή. Και σε τελικό αποτέλεσμα, όσο και σε ευκολία χρήσης. Μπορεί να είναι πλέον πολύ καλή και σε βίντεο, δηλαδή συγκρίσιμο με τις άλλες που αναφέρεις, αλλά το δυνατό της σημείο δεν είναι αυτό. Φυσικά η D5500 είναι πολύ μικρή και σε διαστάσεις και σε βάρος.
Για να κυνηγάς παιδάκια και σπορ με τη μηχανή, ακόμα οι dslr δεν έχουν ξεπεραστεί. Υπερτερούν. Μόνο η SONY A6000 είναι συγκρίσιμη και αξιοπρεπής.
Μεταξύ του eglobal και του purnima να προτιμήσει το δεύτερο, δείχνει πολύ πιο αξιόπιστο.
Το ότι δεν έχει μοτέρ στο σώμα για να οδηγεί σε AF παλιότερους από το 2000 φακούς της ΝΙΚΟΝ μάλλον δεν σε ενδιαφέρει.
Προσωπικά αν πήγαινε για SONY RX10 δεν θα αγόραζα τη δεύτερη γενιά αλλά την πρώτη σε μεταχειρισμένη.
Το FF είναι άλλο παιχνίδι, ή μάλλον δεν είναι πια παιχνίδι σε οικονομικό επίπεδο, και σε βάρος.
Το Μ4/3 στα σκοτεινά έχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους κορυφαίους αισθητήρες APSC όχι τόσο σε απευθείας σύγκριση στα υψηλά iso αλλά στο πείραγμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Απλα να πω οτι δεν υπαρχει φακος που να λειπει απο το συστημα m43 και ευρυγώνιοι υπαρχουν ....

σας ευχαριστω παιδια ολους για τις απαντησεις/αποψεις σας...σκεφτομαι τις εξης επιλογες:
Να αγορασω μια xt10 με τον 35mm f1.4,και οχι τον 18-55 f2.8 που λογικα ο 35αρης θα υπερτερει σε xαμηλο φως, αλλωστε νομιζω(?) ο 18-55(24-80) τι ζουμ εχει?Χ3-4? το καλυβω με την αγοα μιας rx100 III...και θα εχω μια πολυ καλη μηχανη με φωτεινο φακο, και μια μικρου μεγεθους με καλο video...ασε που την αρεσε(rx100 III ) και η γυναικα μου, και μπορει να την εχει και αυτη οποτε θελει:a0210:
Δευτερη σκεψη, ειναι δεν ξερω ποσο αξιοπιστο video εχει η ninon D5500, ωστε να αγορασω μονο αυτην, με τον sigma 17-50 f2.8+ nikon 35mm f1.8...η, την προσφορα της purnima με τον 18-55+55-300 στα 830 (770 στο eglobal, αλλα οπως λετε, καλυτερα απο purnima) και αγορα απο eglobal τον sigma 17-50 f2.8 + nikon 35mm f1.8 και θα εχω φκους!!! που αργοτρα μπορω να πουλησω καποιον...
Τι λετε? και για αγορα προστατευτικου φιλτρου για την fuji/ η nikon τι προτεινεται? επισης για τσαντα που να χωραει( fuji+rx100 η, nikon+ 2/3φακους) 2 μηχανες ? καρτες μνημης και ενα μικρο τριποδο?
Ευχαριστω και παλι, και σορυ εαν σας ζαλιζω με τα διληματα μου...
Υ.γ: δυστυχως, εαν προβω σε αγορα της fuji xt10 δεν την εχω πιασει στα χερια μου, και δεν ξερω πως θα ειναι...