Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Δεν υπάρχει κανένα λάθος συμπέρασμα όταν κάτι βλέπεις με τα μάτια σου γιαυτο και έβαλα τα δείγματα και μόνο επειδή ζητήθηκαν. Αν η ποιότητα τους κάνει ή οχι στον καθένα για ερασιτεχνική (ή επαγγελματική χρήση) και μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα με άλλο εξοπλισμό ας το εκτιμήσει ο καθένας με βάση τα δικά του μάτια και μόνο. Αλλωστε έγραψα δυο φορές ότι υπάρχουν και καλύτερες λύσεις σε αυτόν τον τομέα , θα περίμενα ανάλογα και απο τον teobot να ανακατσκευάσει τουλάχιστον την αρχική του αφοριστική δήλωση σε κάποια πιο ήπια ....

το ότι είμαστε εκτός θέματος ούτε συζήτηση, το να γράφουμε σε κάποιον που ζητά μηχανή κυριως για στατικά θέματα και όχι σπορ/δράση: μπα μην πάρεις την ταδε μηχανή γιατί παρότι έχει PDAF σημεία και γρήγορη εστίαση σε CAF, δεν έχει όμως καλό buffer και παγώνει γρήγορα, δεν έχει δυστυχώς ριπή πάνω απο 10 fps, δεν έχει ταχύτητα κλείστρου πάνω απο 1/4000 (και κάνει και ένα σκασμό λ7), υπερθερμαίνεται το καλοκαίρι, έχει lag στο σκόπευτρο κλπ. έ σίγουρα δεν βοηθά τον συγκεκριμένο αγοραστή.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Το ότι με την κατάλληλη εκπαίδευση, μπορείς να κάνεις το Χ ζητούμενο με το Ψ σύστημα δεν βοηθάει ιδιαίτερα κάποιον που προσπαθεί να επιλέξει εξοπλισμό. Ίσως να τον μπερδεύει περισσότερο.

Σωστο. Καλυτερα να γινονται προτασεις που θα φτασει καποιος οσο το δυνατον ευκολοτερα στο επιθυμητο αποτελεσμα ή τουλαχιστον να αναφερονται. Πχ με την olympus θα εχει καποιος καλο αποτελεσμα σε ενα ποδοσφαιρικο αγωνα, αλλα με ποια μηχανη θα εχει το ιδιο αποτελεσμα ευκολοτερα; Sony 6500; Για μαθετε μας οι γνωστες.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Δεν μας είπες κ τι θέματα τραβάς συνήθως. Αν είναι κυρίως για στατικα η Olympus είναι εξαιρετική επιλογή αλλά αν θες κ κινούμενα η μηχανή δεν κάνει

Στον giannisdim απαντησα πριν καν πει τι θελει κ δεν το βρισκω καθολου αφοριστικο. Επισης Κωστα η συνεχεια της κουβεντας εκτυλιχθηκε, οχι με βαση το ερωτημα του giannidim, αλλα με βαση το δικο σου σχολιο και τις φωτο τις οποιες ανεβασες κ σε ευχαριστησα για αυτο. Παντως δεν καταλαβαινω απο που προκυπτει το τελος του μηνύματος σου μιας κ εγω δεν προτεινα καποια συγκεκριμενη μηχανη...

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Σωστο. Καλυτερα να γινονται προτασεις που θα φτασει καποιος οσο το δυνατον ευκολοτερα στο επιθυμητο αποτελεσμα ή τουλαχιστον να αναφερονται. Πχ με την olympus θα εχει καποιος καλο αποτελεσμα σε ενα ποδοσφαιρικο αγωνα, αλλα με ποια μηχανη θα εχει το ιδιο αποτελεσμα ευκολοτερα; Sony 6500; Για μαθετε μας οι γνωστες.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Nikon D500 (έτσι για ν ανάψουν τα αίματα :flipout: )

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ελα μην παίζουμε με τις λέξεις, είδα πολυ προασεκτικά τι αρχικά έγραψες, το αφοριστικό αφορούσε την δηλωσή σου ότι δεν κάνει καθόλου για κινούμενα αντικείμενα και μιας και ζήτησες αποδείξεις ειδικά για ποδόσφαιρο
( Δηλ θα την πρότεινες σε κάποιον που θέλει κυρίως να βγάζει πχ τον γιο του να παίζει μπάλα;; )
στις παρέθεσα και εξηγησα μάλιστα και τον τρόπο που γίνεται, πολλοί έχετε μάθει τον κλασσικό τρόπο των DSLR για σπόρ, ΜΟΝΟ με CAF σε φωτό με κινούμενα αντικείμενα, έ λοιπον υπο προυποθεσεις γινεται και αλλιώς αλλά φυσικά δεν είναι πανάκεια, γιαυτό σας έδειξα ότι γίνεται και απο ένα ερασιτέχνη και με μια μηχανούλα χειρότερη απο την ΕΜ10 ΙΙ ειδικά με μεγάλους στόχους (όχι BIF).

Το τελος του μυνήματος μου αφορούσε μηχανές για σπόρ που πετανε σε CAF αλλά μέχρι 1/4000 ακομη και με ηλεκτρονικό κλείστρο :flipout: και κάνουν και τριπλά λ7 απο την ΕΜ10ΙΙ

Last edited:

Nikon D500 (έτσι για ν ανάψουν τα αίματα :flipout: )

Καλα D7200 θα ελεγα αλλα εσυ πας κατευθειαν στην τοπ :)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ελα μην παίζουμε με τις λέξεις, είδα πολυ προασεκτικά τι αρχικά έγραψες, το αφοριστικό αφορούσε την δηλωσή σου ότι δεν κάνει για κινούμενα αντικείμενα και ειδικά για ποδόσφαιρο και μιας και ζήτησες αποδείξεις στις παρέθεσα και εξηγησα μάλιστα και τον τρόπο που γίνεται, πολλοί έχετε μάθει τον κλασσικό τρόπο των DSLR για σπόρ, ΜΟΝΟ με CAF σε φωτό με κινούμενα αντικείμενα, έ λοιπον υπο προυποθεσεις γινεται και αλλιώς αλλά φυσικά δεν είναι πανάκεια, γιαυτό σας έδειξα ότι γίνεται και απο ένα ερασιτέχνη και με μια μηχανούλα χειρότερη απο την ΕΜ10 ΙΙ ειδικά με μεγάλους στόχους (όχι BIF),

Με ποιες λεξεις παιζω; quote τον εαυτο μου εκανα σε μηνυμα που εγραψα πριν καν επεκταθουμε. Τις αποδειξεις δεν τις ζητησα επιτακτικα. Εσυ προθυμοποιηθηκες να τις ανεβασεις γιατι θα ηταν χρησιμο να τις δουμε. Κ συμφωνησαμε οτι υπο προυποθεσεις μπορεις να παρεις αποτελεσμα. Αλλα γενικα ισχυει αυτο που εγραψε ο pogolas κ αυτο δεν το αμφισβητει κανενας

Το τελος του μυνήματος μου αφορούσε μηχανές για σπόρ που πετανε σε CAF αλλά μέχρι 1/4000 ακομη και με ηλεκτρονικό κλείστρο :flipout: και κάνουν και τριπλά λ7 απο την ΕΜ10ΙΙ

Ναι αλλα που κολλαει δεν λες...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ναι αλλα που κολλαει δεν λες...

Κολλάει στο αυτονόητο, οτι μια μηχανή για δράση δεν φτάνει να έχει μονο ως χαρακτηριστικό καλό CAF με PDAF εστίαση όπως γράφτηκε, ούτε μπορούμε να πούμε σε όλους σκαστε 1000ευρω σε σώμα για να έχει και ριπή και buffer και μεγάλο σκόπευτρο χωρίς lag και 1/8000 min κλειστρο κλπ όταν κάποια απο αυτά τα χαρακτηριστικά τα στερούνται και πολύ πιο ακριβές μηχανές.

Σήμερα πήγα μια τσάρκα για να δω την em 10 από κοντά.

Μπορώ να πω ότι η σταθεροποίηση κάνει πολύ καλή δουλειά αλλά στην οθόνη της μηχανής δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά πράγματα. Και στα ψηλά iso δεν μπορούσα να καταλάβω τι γίνεται αλλά θα κατεβάσω κανένα raw να το δω και στον υπολογιστή. Ξέρετε κάποιο σαιτ?
Επίσης δε ξέρω που μπορώ να βρω fuji στη Θεσσαλονίκη για να τις δω κι αυτές από κοντά. Αν γνωρίζει κάποιος ας δώσει καμιά πληροφορία.

Και κάτι τελευταίο. Τον pancake 14-42 τον έχει δοκιμάσει κανείς να πει εντυπώσεις? Κυρίως ρωτάω για το ζουμ που γίνεται διαφορετικά.

Last edited:
Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

RAW θα βρεις στα review των dpreview και Imagine resource αλλά και σε αλλα. O pancake EZ 14-42 ειναι λιγο καλυτερος οπτικά απο τον απλό 14-42 αλλά η μηχανή θα λάμψει με prime ή pro φακούς, αν δεν σε ενδιαφερει τοσο το βιντεο ή το απολυτως μικρό συνολο προτιμα το πακετο με τον φθηνότερο 14-42 που θα τον πουλήσεις μετά αν θές 70-80 για να παρεις κάτι πιο αξιόλογο σε φακό.

ΥΣ
Το ηλεκτρονικό ζουμ του ΕΖ ελέγχεται και μεσω wifi απο εφαρμογη σε tablet η κινητό, κατι που δεν γνωρίζουν πολλοι και μπορείς να κανεις μόνο με 2-3 φακούς του συστηματος , είναι πολλες φορές χρήσιμο.

Καλήμερα σας,

Χρήστης μόνο mobile cameras(τωρα sony Z5) και καθόλου σχετικός, θα ήθελα τη βοήθειά σας για να επιλέξω την καλύτερη φωτογραφική μηχανή που μπορώ με βάση τους παρακάτω περιορισμούς.Θα ήθελα να αναβαθμίσω την ποιότητα των φωτογραφιών λόγο παιδιού και ειδικότερα λήψεις σε δύσκολο φωτισμό και κίνηση όπου φαίνεται να υστερεί αρκετά το κινητό. Δεν θέλω να κάνω θαύματα ,απλά θέλω μια μηχανή να μπορώ να την έχω μαζί μου , να είναι καλή για αρχάριο και να κάνω αυτά που δεν μπορώ με το κινητό. Παρακάτω οι προδιαγραφές μου:
- κόστος έως 300-400 ευρώ
- μεταχειρισμένη ή καινούργια
- βολική σε μέγεθος (δεν ξέρω αν πρέπει να είναι mirrorless ή απλή)
- απαραίτητο wifi
- σταθεροποίηση
- καλή απόδοση σε indoor καταστάσεις
- zoom για έναν μέσο χρήστη
-Video τουλάχιστον 1080/60 fps
- δεν θα ήθελα να μπλέξω με αλλαγές φακών και έξτρα κόστη - θα προτιμούσα ο 1 φακός να μου κάνει για τα περισσότερα που θα χρειαστώ για αρχή και μετά βλέπουμε , εάν πάω σε mirrorless.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

Αν δεν θέλεις αλλαγές φακών, νομίζω ότι πρέπει να πας σε μια καλή compact με αισθητήρα 1". Στα χρήματα που αναφέρεις για καινούρια υπάρχουν μόνο δυο λύσεις από Ελλάδα:

- Sony RX100 mkI http://www.skroutz.gr/s/2113759/Sony-Cyber-shot-RX100.html

- Canon G9X http://www.skroutz.gr/s/7789189/Canon-Powershot-G9-X.html

Παραπλήσιες σε απόδοση μηχανές, ίδιος αισθητήρας, περίπου ίδιοι σε χαρακτηριστικά φακοί. Η Sony είναι η πρώτη του είδους, καλή μηχανή (την είχα για ~2 χρόνια) αλλά έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα: τα jpeg της - οι "έτοιμες" φωτογραφίες όπως βγαίνουν από την μηχανή είναι υποτονικά και κάπως "λασπιάρικα". Επίσης δεν έχει οθόνη αφής και η σταθεροποίηση είναι υποτυπώδης έως ανύπαρκτη. Η Canon έχει όλα αυτά που λείπουν από την Sony: καλύτερες έτοιμες φωτογραφίες, οθόνη αφής (βοηθάει πολύ στον χειρισμό) και είναι σημαντικά λεπτότερη, οπότε μπαίνει άνετα σε τσέπη. Την είχα εξετάσει για αντικατάσταση της Sony αλλά τελικά πήρα άλλο (ακριβό) δρόμο...

Και οι δύο θα βγάλουν πολύ καλύτερες φωτογραφίες από το κινητό σου, απλά η πρώτη πρέπει να ασχοληθείς με επεξεργασία, η δεύτερη θα σου δώσει άμεσα αποτελέσματα.

Αν πας σε μεταχειρισμένες υπάρχουν και άλλες λύσεις π.χ. https://www.amazon.de/gp/offer-listing/B00NMAWYZO/ref=dp_olp_used?ie=UTF8&condition=used με εγγύηση και δυνατότητα να την στείλεις πίσω εντός 30 ημερών αν δεν σου αρέσει - αλλά δεν βλέπω τον λόγο

Αν δεν θέλεις αλλαγές φακών, νομίζω ότι πρέπει να πας σε μια καλή compact με αισθητήρα 1". Στα χρήματα που αναφέρεις για καινούρια υπάρχουν μόνο δυο λύσεις από Ελλάδα:

- Sony RX100 mkI http://www.skroutz.gr/s/2113759/Sony-Cyber-shot-RX100.html

- Canon G9X http://www.skroutz.gr/s/7789189/Canon-Powershot-G9-X.html

Παραπλήσιες σε απόδοση μηχανές, ίδιος αισθητήρας, περίπου ίδιοι σε χαρακτηριστικά φακοί. Η Sony είναι η πρώτη του είδους, καλή μηχανή (την είχα για ~2 χρόνια) αλλά έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα: τα jpeg της - οι "έτοιμες" φωτογραφίες όπως βγαίνουν από την μηχανή είναι υποτονικά και κάπως "λασπιάρικα". Επίσης δεν έχει οθόνη αφής και η σταθεροποίηση είναι υποτυπώδης έως ανύπαρκτη. Η Canon έχει όλα αυτά που λείπουν από την Sony: καλύτερες έτοιμες φωτογραφίες, οθόνη αφής (βοηθάει πολύ στον χειρισμό) και είναι σημαντικά λεπτότερη, οπότε μπαίνει άνετα σε τσέπη. Την είχα εξετάσει για αντικατάσταση της Sony αλλά τελικά πήρα άλλο (ακριβό) δρόμο...

Και οι δύο θα βγάλουν πολύ καλύτερες φωτογραφίες από το κινητό σου, απλά η πρώτη πρέπει να ασχοληθείς με επεξεργασία, η δεύτερη θα σου δώσει άμεσα αποτελέσματα.

Αν πας σε μεταχειρισμένες υπάρχουν και άλλες λύσεις π.χ. https://www.amazon.de/gp/offer-listing/B00NMAWYZO/ref=dp_olp_used?ie=UTF8&condition=used με εγγύηση και δυνατότητα να την στείλεις πίσω εντός 30 ημερών αν δεν σου αρέσει - αλλά δεν βλέπω τον λόγο

Πολλά ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Οπότε την Canon την βλέπω σαν μονόδρομο γιατί τα θέλω όλα αυτά που έχει επιπλέον.
Θα κοιτάξω να βρω ΜΤΧ αν μπορέσω την ίδια...να πέσει λίγο το κόστος.

Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά! Φίλος ψάχνει μια φωτογραφική να μπορει να την κουβαλάει πάντα μαζί. Μου είπε ότι βρίσκει μια rx100 ii σε καλή τιμή μεταχειρισμένη. Προτείνετε κάτι άλλο; σε mirrorless?
Λεφτά Μέχρι 500-600 σκέφτεται. Αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση για παραπάνω δεκτή

Ο καθένας έχει διαφορετικά μέτρα και σταθμά για το τι μπορεί να κουβαλάει πάντα μαζί του. Μια καλή compact πάντως, είναι πάντα χρήσιμη!

Γεια χαρα σε ολους.

Η γυναικα μου θελει λεει μια μηχανη καλη (οχι dslr) να τραβαει ωραιες φωτο.

Βοηθατε γιατι ειμαι αχετος και προβλεπω να πληρωνω τσαμπα λεφτα και κυριως να τα ακουω κιολας :(

Ζηταει να εχει τα εξης :

-optiko zoom καλο
-Σταθεροποιητη
-Ματι που σημαδευεις (viewfinder λεγεται?)
-Να μην βγαινουν με κοκους οι φωτο
-Να μη δωσουμε πολλα λεφτα (ναι ενταξει μας επεισες μετα θα γκρινιαζει αμα ειναι φτηνιαρα) δηλαδη λεω εγω γυρω στα 150 - 400 euro (παω και παραπανω αν συντρεχει λογος)
-οχι αλλαγη φακων
-να μην εχει πολλα manual settings αλλα να μπορει να κανει κιολας αμα θελει (αντε βγάλε ακρη)
-να ειναι και ελαφρια και μαιτζεβελη αν γινεται

Απ οτι διαβασα μεχρι τωρα σε διαφορα forum μαλλον πρεπει να παω σε μετριας τιμης compact ε?

Παιδια βοηθατε ...

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας να διαβασετε αυτο το μυνημα.

Ν.

Υ.Γ. Και κανα link απο που αγοραζεται συνηθως καλο θα ηταν...
Υ.Γ.2 Θα την χρησιμοποιω και γω απ οτι βλεπω για να τραβαω κανα videaki γιατι η action cam που εχω καλη μεν αλλα τα δειχνει πολυ flat ολα (λογικο) ...

Δεν υπάρχει μηχανή που να τα κάνει όλα αυτά μέχρι τα 500 ευρώ.
Αν υπάρχει πείτε μου και εμένα να την πάρω.

Πρέπει να διαβάσετε λίγο μαζί για χαράκτηριστικα γιατί αυτά που ζητά όλα μαζί δέ γίνονται. Να έχει ζουμ και ελαφριά και να μην αλλάζει φακούς γίνεται αλλά τότε θα​ έχει κόκκους η φωτογραφία κυρίως τα βράδια. Για να μην έχει πάς σε μεγάλο μέγεθος άρα δεν είναι ελαφριά και συνήθως πρέπει να αλλάζει φακούς. Επίσης ποιό το ανεκτό κριτήριο του κόκκου;
Μια μέση κατάσταση είναι οι ειδικού τύπου μηχανές που λέγονται bridge και τα κάνουν όλα μαζί αλλά δεν είναι μικρές και πλέον δεν είναι φτηνές. Π.χ. rx10 Sony.

Όλα αυτά μαζί δύσκολο, βάζοντας προτεραιότητα τον όγκο - βάρος πήρα την panasonic tz-100, αλλά η χαμηλότερη τιμή είναι στα 610 με μεταφορικά από εξωτερικό - εδώ πάει στα 680 . Σε κάθε περίπτωση τα θεωρώ πάρα πολλά χρήματα αν δεν ξέρεις τι ακριβώς να περιμένεις...