Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Και τώρα τι κάνουμε?

Καταρχήν τί είδους φωτογραφίες τραβάς? Τοπία, πορτρέτα, μικρά παιδιά, action, λίγο απ'ολα? Αν είσαι στα πρώτα 2 θα έλεγα να την κρατήσεις γιατί έχει να δώσει πολλά η μηχανή. Για τα υπόλοιπα θα δυσκολευτείς λόγω βάρους & λόγω κόστους φακών. Γνώμη μου πάντα.

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Κατάλαβα. Οκ, αφήνω λίγο στην άκρη την άμεση αγορά κάποιας μέχρι αρχές Αυγούστου που θα πρέπει να κάνω αγορά ωστε να την εχω στις διακοπες. Ακόμα πρέπει να φύγει και η nx300 για να συμπληρώσω το ποσο της νεας..

Αλλα κρίμα για την rx100m3 για το πρόβλημα που είδα γιατί είχα αρχίσει να συμβιβάζομαι με τη μη σπαστη οθόνη και να γουστάρω το οτι εχει evf τουλάχιστον για τις δύσκολες με δυνατό ήλιο ωρες.

Τελικά αποφάσισα να κρατήσω την nx300, γιατί σκέφτομαι ότι και τα χρήματα για τις compact που λέμε είναι αρκετά αλλά και το αποτέλεσμα που παίρνω με την nx300 είναι πολύ καλό και θα είναι κρίμα να μπω σε όλη αυτή τη διαδικασία με μόνο κέρδος το μέγεθος και τίποτα άλλο.

Σκέφτομαι λοιπόν να βάλω στο πρόγραμμα την αγορά ενός pancake φακού, ώστε να είναι μικρότερο το μέγεθος, να μην κουβαλάω τη τσάντα πάντα μαζί και να της πάρω και μια μικρή θήκη (ποιά προτείνετε; )Για φακό ποιον λέτε καλύτερα; Σταθερός θα είναι για landscapes κατα βάση. 16mm ή 20mm θα προτείνατε;; Υπάρχει και κάποιος άλλος μικρός που μου διαφεύγει;

Τέλος, εντυπωσιακές φωτό και με εξαιρετική επεξεργασία είδα στο flickr από έναν Έλληνα με μια nx300 και τον φακό 12-24. Η τιμούλα του όμως ξεφεύγει όπως και το μέγεθος... https://www.flickr.com/photos/eugeniosx/

ΥΓ: Αν και γενικά, όπως είπαμε σε προηγούμενα ποστ, οι τιμές των φακών της samsung σε ebay και amazon είναι στο θεό, οπότε μάλλον για μεταχειρισμένο φακό με βλέπω.. (αν βρω..)

https://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B00IYP9HY8/ref=dp_olp_used?ie=UTF8&condition=used και λίγο ψάξιμο σε ελληνικά μαγαζιά μήπως βρει κανένα κομμάτι από σπασμένο κιτ ή μεταχειρισμένο με εγγύηση

Σε ευχαριστω πολυ,

πιστευεις να αξιζει το αλλο που μου ειπανε απο την nikon ελλας?,

Να βαλω ανταπτορα και μετα να βαζω κανονικους φακους ?

Αν δεν σε ενοχλεί ο όγκος - βάρος, γιατί υποτίθεται ότι το πλεονέκτημα της σειράς 1 αυτό ήταν...

Φιλος που εχει την nikon 1 j4 του επεσε και του εσπασε ο φακος 10-30
Πηρε στην νικον ελλας και του ειπε φακος 320+φπα
Μετα του ειπαν οτι αν 8ελει να βαλει ανταπτορα για να περνει τουσ κανονικους φακους την νικον 250+φπα + τον φακο.

Απο που απο το εξωτερικο μπορει να αγορασει κατι να μην αχρηστευε8ει η καμερα?

Aπό το ebay, κάτω από 100 ευρώ σύνολο με τα μεταφορικά.

Θα την κουβαλάει μαζί του;

νομίζω ότι από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσει κανείς
(το έχω σκεφτεί πολύ, καθώς προβληματίζομαι αν θα αναβαθμίσω τη entry level mirrorless ή την entry level DSLR που έχω)

αν στο 95% των περιπτώσεων που φωτογραφίζει, μπορεί να έχει τη νικον, εγώ στη θέση του θα πουλούσα τη σόνυ και θα αγόραζα έναν καλό φθηνό 50ρη και έναν φθηνό ζουμ για τα υπόλοιπα, μέχρι να πάρω κάτι καλύτερο,

αν δεν θέλει να κουβαλάει τη νίκον, εγώ θα την πούλαγα, δεν έχει νόημα να κάθεται, ούτε είναι κάτι που θα έχει στο μέλλλον μεγαλύτερη συναισθηματική ή χρηματική αξία

Η D810 φαντάζομαι ότι μεταχειρισμένη θα πιάνει αρκετά πάνω από 2 χιλιάρικα, σωστά; Με τα χρήματα αυτά μπορείς να εξοπλίσεις την a6000 με φακούς τέτοιους (zeiss 24 1.8 + Rokinon 12 2.0+ zeiss 55 1.80 + sony 18-105) που θα αλλάξουν δραματικά τα αποτελέσματα που ήξερες, και βέβαια χωρίς να σου αλλάξουν ιδιαίτερα την χρήση/όχληση. Και φυσικά θα σου μείνουν και για το μέλλον.

Οι φωτογραφίες που θα βγάζεις με το παραπάνω σετ σαν ερασιτέχνης όχι μόνο θα συγκρίνονται άμεσα με τις φωτογραφίες που θα βγάζεις με την D810 σαν ερασιτέχνης, αλλά κατά 99% θα είναι και πολύ καλύτερες, αφού θα έχεις πολύ περισσότερες επιλογές σε μήκη και σε primes απ'όσες θα έχεις απλά αγοράζοντας έναν 50άρη στη μεγάλη.

Για ευκολία χρήσης και καθημερινότητα δεν το συζητάω καν, ενώ δε θα χρειαστεί να ξοδέψεις ούτε 1 ευρώ (μη σου πω ότι θα σου μείνουν και ρέστα αν πας σε μεταχειρισμένους).

(Εννοείται ότι όλο το παραπάνω δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η a6000 είναι καλύτερη ή έστω αντίστοιχη της D810. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας εδώ.)

Last edited:

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω όλους για τον χρόνο που διαθέσατε. Μελετάω προσεχτικά κάθε πρόταση και μπορώ να πω πως τελικά η απόφαση είναι πιο δύσκολη και πολύπλοκη απο οτι περίμενα. 1ος στόχος είναι να παραμείνει η κάμερα σε εμένα. Για να γίνει αυτό πρέπει τα δυο μας να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε (για την ώρα ακόμα δεν έγινε). Το μέγεθος είναι ένα πρόβλημα και τελικά μετράει (ας λένε η γυναίκες το αντίθετο ) . Βέβαια και εγώ είμαι ολίγον τεράστιος οπότε δεν υπάρχει τόσο πρόβλημα. Και η σονυ στην αρχή στα χέρια μου μου καθόταν περίεργα αλλά την συνήθισα. Αγόρασα εναν 24-120 για να ξεκινήσω μιας και θέλω έναν all around για κάθε τύπου φωτογραφία. Θετικά και αρνητικά για την ώρα αρκετά που πιστεύω με τον χρόνο θα κατασταλάξουν σε πιο μέρος της ζυγαριάς θα κάτσουν.

Αν δεν σε ενοχλεί ο όγκος - βάρος, γιατί υποτίθεται ότι το πλεονέκτημα της σειράς 1 αυτό ήταν...

αν μπορεις και ξερεις μπορεις να μου βρεις λινκ αυτου του ανταπτορα????

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Γνωρίζετε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα που να έχει την Panasonic tz100 live, για την δω σε μέγεθος από κοντά;

Όταν είχε πρωτοβγεί την είχαν τα mediamarkt αναμένη (αν είσουν τυχερός), κάνε μια έρευνα στα κατά τόπους μαγαζιά τους.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αυτό θα κάνω θα βγω στην γύρα,γιατί αύριο μάλλον θα φύγει η FZ1000.Ευχαριστώ!

Καλώς σας βρίσκω και στην κατηγορία των φωτογραφικών.

Εδώ και κάποιες ημέρες έχω ξεκινήσει την αναζήτηση της πρώτης αξιοπρεπούς φωτογραφικής μου μηχανής. Προσπαθώ να συνδυάσω 2 είδη χρήσης:

- γενική χρήση σε διακοπές, γιορτές κλπ
- ενδεχόμενη "χομπίστικη" ενασχόληση (είμαι σε αναζήτηση σεμιναρίων κλπ)

Το πρώτο από τα δύο παραπάνω με οδήγησε σε αναζήτηση mirrorless λόγω του μικρού τους όγκου και έτσι είμαι ένας από τους πολλούς χρήστες του forum μας που έχουν βάλει στο μάτι την A6000. Με δεδομένο ότι έχω ανεβάσει αρκετά το budget μου (κοιτάω το κιτ με τους 2 φακούς που είναι στα 850), ενώ αρχικά σκεπτόμουν να κινηθώ στην κατηγορία πχ της nikon d3400 (όταν κοιτούσα dslr) και με δεδομένη την πλήρη ασχετοσύνη μου, έχω αρχίσει να προβληματίζομαι μήπως εν έτει 2017 μπορώ να αξιοποιήσω καλύτερα τα 850 ευρώ (πάντα κοιτώντας στην κατηγορία mirrorless) που ετοιμάζομαι να δώσω για την A6000.

Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη γιατί φαντάζομαι ότι η απορία μου θα έχει απαντηθεί, αλλά όσο και να διαβάσω τα νήματα της κατηγορίας, είναι τόσο μεγάλα που έχω ήδη χαθεί!

Έχω ξεκινήσει από budget 400 ευρω και έχω φτάσει στα 850! Δυστυχώς μου είναι πολύ δύσκολο να φύγω προς το budget της x-t20.

Άρα λόγω μεγέθους δε κοιτάς dslr
Στις mirrorless έχεις aps-c και micro four thirds sensor , έχεις και μοντέλα με 1" , αλλά εκεί δεν αλλάζεις φακούς
Αν πας στον aps-c έχεις sony & Fuji , στο mft έχεις Olympus Panasonic
Αν σκέφτεσαι την αγορά extra φακών (όχι vintage παλιούς) οι Sony & Fuji είναι ακριβότεροι μεγαλύτεροι σε όγκο και με μικρότερη γκάμα από ότι τα mft μοντέλα

Last edited:

Σκέψου το σύστημα όχι το σώμα ως μεμονωμένη αγορά...

...έχω αρχίσει να προβληματίζομαι μήπως εν έτει 2017 μπορώ να αξιοποιήσω καλύτερα τα 850 ευρώ (πάντα κοιτώντας στην κατηγορία mirrorless) που ετοιμάζομαι να δώσω για την A6000...

3,5 ετών μοντέλο είναι η α6000.
Στα 813 ευρώ παίρνεις α6300+16-50 από grey market (=παραεισαγωγή χωρίς εγγύηση αντιπροσωπείας)
http://www.ebay.ie/itm/262346851770