Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Την αιτιολογια για video την καταλαβαίνω (κάπως) ,αλλά το αν δεν υπήρχε η xt-20 δεν μπορώ ,
Δλδ τόσο μεγαλη διαφορά ποιότητας έχει η 20 έναντι της 10 (τη χρηματική διαφορά δε τη σχολιάζω) που να μη του προτείνεις την 10 ?

Δεν μας είπες Παναγιώτη ότι ο συγκεκριμένος φίλος διαθέτει μόνιτορ 4Κ και ΗΥ ικανό και διάθεση για φλατ προφιλ ώστε να μοντάρει υλικό 4κ. Η ΧΤ10 στοιχίζει αυτή τη στιγμη λιγότερο από 500 ευρώ. Για φωτογράφιση και κανονικό βίντεο μια χαρά θα είναι μην πώ ονειρεμένη. Η μη ενσωμάτωση 4κ βίντεο με κορυφαία λήψη φωτογραφιών μου φαινεται εντελώς out of order γιά άτομο που τώρα ξεκινά στη φωτογραφία και θέλει να διαθέσει μόλις 800 ευρώ.

Θα ήθελα να αναφέρω ότι προσφάτως έκανα μια φωτογραφική και κινηματογραφική κάλυψη τόπων και γεγονότων σε αυτούς για μια αλλοδαπή εταρεία. Στο συμβόλαιο που υπέγραψα είχε όρο να ΜΗΝ παραδοθεί υλικό σε οτιδήποτε πάνω από FHD διότι η επεξεργασία του θα απαιτούσε εκπαίδευση και γνώση από το χρήστη πιστοποιημένη. Και δεν την είχα. Υπόψη ότι όλο το υλικό τραβήχθηκε με κάμερες SONY φακούς zeiss πάνω σε τριπόδι με ράγα και συνθήκες κόντρα φως.

Μήπως κάποιες φορές υπερβάλλουμε;

Για τα λεφτά που δίνει ο φίλος του είναι ακριβές και η 10 και η 20 ,εκτός αν πάει σε μεταχειρισμένη,οπού εκεί μπορεί να ψάξει και x-e2s+18-55 ή πολλές άλλες μάρκες,όπως sony,panasonic κλπ.Η διαφορά της x-t10 με την x-t20 με 18-55 είναι ~240 ευρώ είτε σε gray είτε σε επίσημο,οπότε για τα οφέλη που δίνει η x-t20 ,εκτός απο το βίντεο ,αξίζει τα παραπάνω 240.

Επειδή την είχα την χτ10, μεταξύ άλλων, το βίντεο είναι απαράδεκτο...δεν εχει σημασία το 4κ.
Αν είχε καλό βίντεο 1080, θα την είχα κρατήσει.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Αν δουλεύει με σταθεροποιημένους ζουμ 6300, αν προτιμά primes gx80.

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα. Φίλος θέλει να αντικαταστήσει μια canon dslr με mirrorless.

Budget : περίπου 2000 Για σώμα και φακούς.

Ενδιαφέρεται για βίντεο 4Κ (όχι τρελά αλλά ψάχνεται να ασχοληθεί)

Καμία πρόταση;

Την έχει δει αυτή. Έχει ξεχωρίσει και την Α6500 η οποία για βίντεο έχω την εντύπωση ότι είναι καλύτερη.

Κάτι άλλο; Μήπως καμία Olympus;

Last edited:

Αυτήν τη σειρά προτεραιότητας θα έδινα εφόσον το κριτήριο είναι η ποιότητα εικόνας στο 4Κ βίντεο:
(NX1)>α6500>X-T2>GH5>E-M1II

Η NX1 σε παρένθεση αφού η αγορά μπορεί να γίνει μόνο από ebay.

α6500>X-T2>GH5>E-M1II
Με την Nx1 θα μπλέξει να βρει φακούς κτλ η μηχανή έχει καταργηθεί,η Samsung βασικά το έκλεισε το μαγαζί με τις φωτογραφικές.

Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Η αλήθεια είναι ότι η xt2 μου φαίνεται καλύτερη απλά δε ξέρω το θέμα video που έχω διαβάσει τα καλύτερα για την 6500. Όποτε απο ότι καταλαβαίνω και εσείς ανάμεσα στις 2 προτείνετε; την Samsung την ακυρώνουμε σίγουρα.

Αν δεν θεταμε σαν προτεραιότητα το video, σαν all around και από θέμα φακών; για τοπία και βράδυ πχ ποια υπερισχύει;

Πχ θεωρώ μεγάλο συν τα 2 card slots της Fuji

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αυτό φοβόμουν. Πρέπει να επιλέξει τη προτεραιότητα του δηλαδή.

Κοίτα και οι δύο είναι κορυφαίες crop mirrorless μηχανές.
Κάπου χάνει η μία, κάπου κερδίζει η άλλη.
Οποία και να πάρει ευχαριστημένος θα είναι.
Εγώ προτείνω την Χ-Τ2 με τον 18-55 γιατί με το συγκεκριμένο φακό είναι με καλυμμένος για πολλά πράγματα με το καλημέρα.
Όπως σου έγραψε ο Γιάννης παραπάνω με την Sony και τους φακούς θα ξεπεράσει εύκολα τα δύο χιλιάρικα γιατί με τον 16-50 τον κιτ χαντακωνεις τη μηχανή οπότε πας θα κάτι καλύτερο και σαφώς ακριβότερο.

Για τη sony σκεφτόταν τον 18-105.

Σχετικά με την Fuji Αυτός σκεφτόταν για έναν φωτεινό (αν και φαντάζομαι ο 18-55 θα είναι οκ), και ίσως μετά έναν τηλεφακο και έναν ευρυγώνιο για φουλ κάλυψη. Αλλά προσωπικά είδα αρκετά ωραίες φωτογραφίες με τον κιτ