Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλημέρα σε όλους! Είμαι τελείως άσχετος αναφορικά με τις φωτογραφικές μηχανές και την τέχνη της φωτογραφίας γενικότερα. Είδα σε προσφορά τη Nikon D3300 Double Kit 18-55mm & 55-200mm VR στα 499 ευρώ; Αξίζει η αγορά της από κάποιον αδαή σαν εμένα;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Από κινητό καλύτερες φωτογραφίες θα βγάζει.
Αν δεν έχεις σκοπό να ασχοληθείς και επειδή η μηχανή δεν είναι μικρή ούτε πολύ ελαφριά ξανασκέψου το.
Σαν προσφορά συμπαθητική είναι για το σώμα της μηχανής, οι φακοί είναι μέτριοι για κάποιον που έχει μια φωτογραφική γνώση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι με λίγο κόπο δεν μπορεί να βγάλει καλές φωτογραφίες.

Από κινητό καλύτερες φωτογραφίες θα βγάζει.
Αν δεν έχεις σκοπό να ασχοληθείς και επειδή η μηχανή δεν είναι μικρή ούτε πολύ ελαφριά ξανασκέψου το.
Σαν προσφορά συμπαθητική είναι για το σώμα της μηχανής, οι φακοί είναι μέτριοι για κάποιον που έχει μια φωτογραφική γνώση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι με λίγο κόπο δεν μπορεί να βγάλει καλές φωτογραφίες.

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Τα οικονομικά μου αυτή την περίοδο δεν επιτρέπουν κάτι καλύτερο. Θέλω να ξεκινήσω με φωτογράφηση τοπίων και προσώπων. Επίσης, θα τη χρησιμοποιήσω για βιντεοσκόπηση. Με ενδιαφέρει μια φωτογραφική μηχανή για να καλύπτει σε βασικό επίπεδο τις απαιτήσεις μου.
Κάθε πρόταση ή συμβουλή δεκτή.

ο ογκος της μηχανης σε ενδιαφερει ?
θελεις μηχανη που να αλλαζεις φακους ?

για βιντεοσκοπηση , θελεις 4Κ ? ή εισαι οκ και με 1080 ?

ο ογκος της μηχανης σε ενδιαφερει ?
θελεις μηχανη που να αλλαζεις φακους ?

Καλησπέρα ο όγκος δεν με ενδιαφέρει. Αν έχω αργότερα την οικονομική δυνατότητα, θα ήθελα να αγοράσω επιπλέον φακούς.

Καλησπέρα ο όγκος δεν με ενδιαφέρει. Αν έχω αργότερα την οικονομική δυνατότητα, θα ήθελα να αγοράσω επιπλέον φακούς.

Τα 500 ευρω θα προτιμουσα να μην τα δωσεις για το double kit. Καλυτερα να πας σε καλυτερο σωμα της σειρας 5, η οποια εχει κ σπαστη οθονη κ να παρεις αργοτερα εναν καλο φακο οπως πχ sigma 17-50 2.8

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλησπέρα στη κοινότητα
Κοπέλα 19 ετών θέλει να μπει στο χώρο της φωτογραφίας, σαν hobby αλλά και αν μπορεί να βγάλει κι ένα χαρτζιλίκι δε θα πει όχι,
έχει στο μυαλό ένα budget στα 1000 τα οποία νομίζω πως είναι πολλά για αρχή
Έχει δει την d3300 σε "προσφορά" από το πλαίσιο
και την CANON EOS 700 D + EF 18-55DCIII + EF 50mm f/1.8 STM στα MM στα 479
Αξίζει; Έχετε κάποια άλλη πρόταση;

Εκτυπωτής φωτογραφιών αξίζει να αγοραστεί ή είναι καλύτερο vfm να εκτυπώνονται μέσω σελίδων και καταστημάτων;

Συνδεσημότητα hdmi - Wi-Fi, Bluetooth, nfc, παίζει σημαντικό ρόλο στη χρήση;

Τα 500 ευρω θα προτιμουσα να μην τα δωσεις για το double kit. Καλυτερα να πας σε καλυτερο σωμα της σειρας 5, η οποια εχει κ σπαστη οθονη κ να παρεις αργοτερα εναν καλο φακο οπως πχ sigma 17-50 2.8

Έχει δίκιο ο Θοδωρής ο 50-200 είναι μέτριος φακός.

Καλησπέρα σας ευχαριστώ πολύ!

Απάντηση: Φακοί για m4/3

Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές και τις συμβουλές σας :ernaehrung004:

Θα σας κάνω μία ανάλυση του μέχρι τώρα εξοπλισμού μου, για να μου πείτε κι εσείς τη γνώμη σας, σαν πιο έμπειροι και πιο πολλά χρόνια στο χώρο από εμένα :grinning-smiley-043

Σώμα: Panasonic G7

Φακοί:
-------
1. Panasonic 14-42mm ii f3.5-5.6
2. Panasonic 25mm f1.7
3. Olympus 45mm f1.8
4. Panasonic 12-35mm f2.8 (η νέα μου αγορά, ώστε να καταργήσω τον 14-42 ουσιαστικά που τον είχα σχεδόν συνέχεια πάνω, επειδή με βόλευε περισσότερο για το βίντεο με τα παιδιά)

Αντάπτορες / Speedboosters
--------------------------------
1. Zhongyi Turbo Lens Adapter II Nikon to M43 (x0,726)
2. Zhongyi Turbo Lens Adapter II Canon EF to M43 (x0,726)

Φακοί που τους χρησιμοποιώ με τους αντάπτορες
------------------------------------------------------
1. Sigma 10-20mm f3.5 (οπότε με τον αντάπτορα τον βλέπω σαν 15-30 περίπου) με f2.5
2. Nikon 50mm f1.8D (72mm f1.3 λόγω speedbooster)

και κάτι παλιούς κιτ Canon φακούς που έχω, από τότε που είχα αγοράσει παλιά την Canon 400D.

Ερώτηση στους ειδικούς: Αξίζει να δώσω 600 περίπου και να αγοράσω τον Panasonic 7-14mm f4 ή να πάρω με τα ίδια λεφτά για παράδειγμα την Nikon D7100 και να χρησιμοποιήσω τον φακό της Sigma 10-20mm f3.5 που έχω ήδη στην κατοχή μου, καθώς και τον Nikon 50mm f1.8D, που θα τον διαβάζει λόγω μηχανικής υποστήριξης η Nikon D7100; Αναφέρομαι μόνο για φωτογραφία και όχι για βίντεο σε αυτή τη φάση...

Τι λέτε; Προτάσεις; Συνεχίζω να φορτώνω το M43 σύστημά μου ή πάω και προς 2ο, ώστε να είμαι πιο "ευκρινής" στο θέμα της φωτογραφίας;

ΥΓ.: Αν είμαι off topic, συγνώμη...

Απάντηση: Φακοί για m4/3

Δεκτή η συγνώμη μιας και είναι όντως λϊγο έως πολύ offtopic η ερώτηση σου:smash: γιαυτο και μετέφερα εδώ το ερώτημά σου αφού αφορά και αγορά πιθανού νέου σώματος (7100).

Προσωπικά δεν εϊμαι οπαδός των διπλών συστημάτων και ειδικά αν πρόκειται για crop συστήματα, ανεξαρτήτως budget καταλαβαίνω την λογική διπλού συστήματος FF και crop με διαφορετικά χαρακτηριστικά έκαστο εκμεταλευόμενος τα συν του καθενός. Επίσης διπλό σύστημα μπορεί να υπηρετεί αυστηρά φωτογραφία και βίντεο με ανεξάρτητη χρήση.

Πλέον με την αγορά του LUMIX 12-35/2.8 , ο Sigma μάλλον σου περισσεύει και σίγουρα δεν θα δίνει σε απόδοση ειδικά στα άκρα (με το κινεζικό speedbooster) εφάμιλλη του 12-35/2.8 και του 7-14/4.

Last edited:
Re: Φακοί για m4/3

Κυρίως θα πρέπει να δεις τί κάδρο θέλεις, 4/3 ή 3/2. αν σου αρέσουν τα μακρόστενα πλάνα τότε 7100. Αν θέλεις το 4/3 που βολεύει περισσότερο στο όρθιο πλάνο τότε Μ4/3.

Πολύ σωστή προσέγγιση, προσωπικά τραβάω περισσότερο όρθιο κάδρο οπότε έχω βολευτεί το m4/3.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Είναι το μόνο που δεν με απασχολεί καθόλου, τραβώ πάντα 4/3 raw και καρδάρω συνήθως με 3:2 για να έχω όλο το EVF (μιας και τα περισσότερα δεν είναι 4:3) και κροπάρω μετά σε ότι μου αρέσει τετράγωνο, 16:9 κλπ. ανάλογα τη σκηνή, ϊσως γιατί δεν έχω μάθει να καδράρισμα σωστά, ϊσως γιατί πλέον δεν υπάρχουν οι παλιοί περιορισμοί του φιλμ αφού τα οπτικά μέσα προβολής έχουν αλλάξει.

Θέλω γνώμες.
Ακόμη παιδεύω το φίλο που δίνει 600 ευρώ για αγορά mirrorless φωτογραφικής μηχανής.
Είχα σκοπό να τον πάω στην Gx80+ κιτ φακό αλλά κάτι νιώθω ότι λείπει.
Μπορεί να βάλει και κάτι παραπάνω και να πάει στην A6300+16-50 στα 800 και κάτι ψιλά από grey market.
Ανάμεσα στα δύο πακέτα με το κιτ φακό τι λέτε;
Ιδανική πρόταση θα ήταν η X-T20 + 18-55 αλλά ξεπερνάμε το χιλιάρικο.

αν ηταν φιλος μου ,θα του εδινα αλλα 200 ευρω να παρει την xt20...
αν ειναι μονο γνωστος ....ασ παει το παλιαμπελο (6300)-bye-

Δεν έχω εμπειρία με την gx80, αλλά δε μπορώ να φανταστώ οτιδήποτε που θα του λείψει ποτέ από την 6300. Eκτός ίσως από τις παραφουσκωμένες τιμές των περισσότερων Ε- φακών.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Με τον μεγαλύτερο αιθητήρα της α6300 κερδίζει φυσικά σε DR & απόδοση στα σκοτεινά... Αν προτεραιότητα έχει το handheld video, τοτε όκ τα σώματα της Panasonic GX80 & G85 για εργονομία.

Olympus em10 ΙΙ + 14-42 με 2η μπαταρία και τσάντα στα 599

XT-10 + 16-50 στα 799

Α6000 + 16-50 στα 599

Όλες στο ΜΜ

Θέλω γνώμες.
Ακόμη παιδεύω το φίλο που δίνει 600 ευρώ για αγορά mirrorless φωτογραφικής μηχανής.
Είχα σκοπό να τον πάω στην Gx80+ κιτ φακό αλλά κάτι νιώθω ότι λείπει.
Μπορεί να βάλει και κάτι παραπάνω και να πάει στην A6300+16-50 στα 800 και κάτι ψιλά από grey market.
Ανάμεσα στα δύο πακέτα με το κιτ φακό τι λέτε;
Ιδανική πρόταση θα ήταν η X-T20 + 18-55 αλλά ξεπερνάμε το χιλιάρικο.

Xt10?