Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Κώστα έκανες την καλύτερη τοποθέτηση. Προσωπικά θα πρόσεχα ιδιαίτερα την τελευταία φράση σου, μιας και η επέκταση του συστήματος είναι εξίσου σημαντική (ίσως και περισσότερο) από την αρχική αγορά.

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Καλημερα στην παρεα. Η χρηση της φωτογραφικης εκτος απο τα κλασικα γιορτες-στο στιτι κ.τ.λ θα εχει 2 κυριους αξονες. Ο πρωτος ειναι φωτογραφιση με το Club των μοτοσυκλετων που κανουμε εξορμησεις εκτος Αττικης και ο δευτερος φωτογραφιση σε κλειστο χωρο στην σχολη χωρου της κοπελας μου. Οποτε λογικα οποιο μοντελο και εαν επιλεξω θα χρειαστω 2 φακους.......

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Ταξίδιωτική φωταγαφία θα σε καλύψουν όλα τα σετ που ανέφερες, η φωτογράφηση σε ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ όμως είναι αρκετά απαιτητική φωτογράφηση και λογικά δεν μπορείς να κανεις χρήση φλας, άρα θέλεις και φωτεινό φακό και σίγουρα όχι ζουμάκι με f4 διάφραγμα.

Με απλη μεταφραση δηλαδη........ ΛΕΦΤΑΑΑΑΑΑ.
Μεγαλος πονος στην τζεπη οι φακοι !
Ο 18-55 της Fuji δηλαδη δεν θα την βγαλει καθαρη εντος σχολης χωρου.....? Ειναι τελειως εκτος θεματος η οριακος ?
Δεν μιλαμε για 100% επαγγελματικο αποτελεσμα, αλλα για κατι καλο-normal σαν τελικο αποτελεσμα.

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Αν δεν κάνω λάθος πρόκειται για "κιτ" φακό, σε εσωτερικό χώρο θέλεις οπωσδήποτε φακό με μεγάλο διάφραγμα και (εκτός εάν είναι μεγάλος ο χώρος) ευρυγώνιο .
Επίσης εξόρμηση με μοτοσικλέτα και full frame (όσον αφορά τις άλλες μηχανές) δεν μου φαίνεται σωστή επιλογή.

Θα πρότεινα όπως είπε ο Κώστας παραπάνω να ξεκινήσεις ανάποδα, δες πρώτα ποιους φακούς θες αν είναι στην τιμή που θες και μετά στο τέλος διάλεξε σώμα, έτσι και αλλιώς σχεδόν κάθε σύγχρονο σώμα είναι επαρκές για αυτά που θέλεις.
Τώρα για εσωτερικό χώρο που θες δυστυχώς ειδικά αν έχεις μέτριο φωτισμό θες σίγουρα φακό με διάφραγμα f2,8 ή και ποιο φωτεινό...φυσικά παίζει ρόλο και ο αισθητήρας με μηχανή FF μπορείς ίσως να πας και σε ποιο σκοτεινό φακό.

Να μην δώσεις δυόμιση χιλιάρικα με τη μια αν δεν έχεις ασχοληθεί προηγουμένως με την φωτογραφία και έχεις τωρα σκοπό να μάθεις. Αν έχεις κάποια εμπειρία τότε αλλάζει το πραγμα

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ειχα στην κατοχη μου την α6000 για 1 χρονο. Καλη τημια αλλα παμε για κατι καλυτερο.

Συμφωνώ με τον vamvakoulas. Πάρα πολλά χρήματα για ερασιτεχνική χρήση. Τις φωτογραφίες που θέλεις να βγάλεις θα τις εκτυπώνεις ; Θα τις πουλάς ; Ή θα τις ανεβάζεις στο web κυρίως ;

Η a6000 γιατί σε χάλασε ;

Καλημερα στην παρεα.
Οι φωτο που θα βγαζω θα ανεβαινουν στο σαιτ της σχολης χωρου και στο FB, εκτυπωση οχι.
Την α6000 την πουλησα διοτι εκανα το λαθος πριν την αγορα της και δεν ειχα κοιταξει το κοστος των φακων της SONY.

Τελικα η αποφαση επαρθη, θα παρω την Fuji Χ-Τ2 με τον 18-55mm στα 1844 ευρω απο Κοτσοβολο, σιγουρα υπερβολικη τιμη για ερασιτεχνικη χρηση αλλα θελω κατι καλο απο σωμα που θα μου μεινει.
Απο φακους ειμαι ΟΚ, βρηκα ακρη με φιλο μου που εχει καβα φακους της Canon και θα εξυπηρετει οταν χρειαζεται.
Για να κουμπωσουν οι φακοι της Canon πανω στην Fuji Χ-Τ2 τι ανταπροτα χρειαζομαι ?
OIS εχει πανω ο αισθητηρας της Χ-Τ2 ?

Last edited:

Τα σώματα έρχονται και φεύγουν. Δώσε βάση στους φακούς - είναι λάθος να ξεκινάς βασιζόμενος σε φακούς φίλου που μάλιστα έχει άλλο σύστημα. Αν το πάς έτσι καλύτερα πάρε canon, είναι γενικώς πολύ φθηνότερο ως πακέτο σώμα+φακοί.

δεν θα εχεις αυτοματη εστιαση, θα ειναι μεγαλυτεροι και βαρυτεροι οι φακοι της canon... δεν αξιζει να εχεις τετοιο σωμα , με φακους canon

Για αρχη καθαρα οικονομικων λογο, θα υπαρξει καποιος συμβιβασμος στους φακους, μακαρι να υπηρχαν τα χρηματα και να αγοραζα μαζι με την Χ-Τ2 αλλον ενα φακο, αλλα.......
Μεχρι τα Χριστουγεννα θα εχει αγοραστει φακος Fuji για να αναλαβει την φωτογραφιση μεσα στην σχολη με χαμηλο f.

Δεν γνωρίζω τα οικονομικά σου, αλλά προσωπικά πήρα μια X-A10 σε τιμή χώμα για να "παίξω" λίγο, κοιτάω τις τιμές των fujinon και ζορίζομαι...

Τα οικονομικα μου ειναι μεσα σε normal πλαισια, μακαρι να ειχαμε παλατια...
Απολυτη επενδυση δεν προκειται να κανω στο θεμα φωτογραφιας διοτι η χρηση που θα κανω ειναι καθαρα ερασιτεχνικη και αφορα συγκεκριμενο σκοπο-αντικειμενο (σχολη χωρου κα ιμοτοεκδρομες).
Γιαυτο αλλωστε θα στραφω στην αγορα 1 μονο φακου με χαμηλο f και για μεσα στην σχολη και ο 18-55 του ΚΙΤ που αποτι ειδα-διαβασα ειναι ενας τιμιος σχετικα φακος, θα αναλαβει τις μοτοεκδρομες.

Οσον αφορα την καρτα μνημης, εχει νοημα να αγορασω καρτα με ταχυτητες ανω των 95ΜΒ/Sec ?
Ρωταω γιατι εχω μια 32GB καβατζα που ειχα αγορασει για την α6000 και καθεται ραφι. Εχει νοημα η αγορα καρτας μνημης π.χ. Ανάγνωση: 260MB/s, Εγγραφή: 150MB/s ?

Σούπερ φακός ο 18-55 και μαζί με το nissin i40 θα βγάλεις ότι θες μέσα στη σχολή χορού.
Αφού είχες να τα δώσεις τα 2 χιλιάρικα μη σε προβληματίζει που η χρήση είναι ερασιτεχνική, αντίστοιχα οι πιο πολλοί εδώ μέσα της παρέας ερασιτέχνες είμαστε και όσο αντέχει η τσέπη μας σπρώχνουμε χρήμα.
Μεγειά και καλές λήψεις.

Παιδια μιλαμε το παθος αγορας για την Fujifilm X-T2 με εχει κανει να χασω λιγο τα λογικα μου, πηγα σημερα το μεσημερι στον Κοτσοβολο για να την παρω και βλεπω το μαγαζι κλειστο, δεν πιστευα στα ματια μου, λεω τι εγινε γιατι ειναι κλειστος ?
Μετα απο λιγο θυμηθηκα οτι σημερα ειναι 28/10 και ειναι αργεια, παει το εκαψα λεμε.

Ο 18-55 διαβαζω παντου οτι στην ουσια δεν ειναι ενας απλος φακος ενος τυπικου ΚΙΤ, αλλα ενας ποιοτικος φακος αρκετα καλος παντα για τα λεφτα του.
Ειδωμεν στην πραξη τι θα μπορεσει να κανει εντος της σχολης.

Αυτο που ρωτησα για την ταχυτητα της καρτας μνημης... Γνωριζει καποιος κατοχος Fujifilm Χ-Τ2 να απαντησει ?
Η φωτογραφικη εχει την δυνατοτητα να εκμεταλευτει καρτες μνημης με ταχυτητες αναγνωσηης-εγγραφης ανω των 100MB/Sec η οχι ?

Το φλας της Nissin το i40 που μου προτηνεις αποτι ειδα στα 170 ευρω ειναι, θα το παρω και αυτο να τελειωνω με τις αγορες...

ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ τι ειπες τωρααα !!!!! RESPECT...
Ξερουμε που εδρευει το online store τους ?
Ρωταω διοτι στο About Us, αναφερει για Αγγλια αλλα και Αυστραλια, μην μπλεξουμε με κανενα τελωνειο εαν ερθει απο Αυστραλια η καμερα....

Τελωνείο δεν παίζει τα στέλνουν από Αγγλία (Ολλανδία) και έχει πληρωμή με paypal,οπότε και σοκοφρέτες να σου στείλουν θα πάρεις πίσω τα χρήματα σου.
Η τιμή είναι απίστευτη 1399 ευρώ και νομίζω 12 ευρώ τα μεταφορικά.
Το μαγαζί είναι Grey Market, με όλα τα μειονεκτήματα που έχουν εδώ μέσα συζητηθεί πολλές φορές (εγγύηση αμφιλεγόμενη, μη ύπαρξη απόδειξης).
Αν θες να κάνεις υπομονή μπορώ να σου πω με σιγουριά σε 7-10 μέρες που θα παραλάβω από αυτούς μια Χ-Τ20 + 18-55.

Με 1338 από ιταλικό αμαζον στις 2 Νοεμβρίου θα την έχεις σπίτι σου και με εγγύηση, αλλά είναι σκέτο σώμα.