Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Πιστεύεις ότι θα φύγει εύκολα μια μηχανή με 300.000 κλικ? Ζόρικη απόφαση

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Άν την πάρεις την κρατάς εν γνώση σου και την χρησιμοποείς τις λίγες ή πολλές φορές που θα χρειαστείς ρηχό dof έχοντας πάντα στην άκρη του μυαλού σου ότι κάποια στιγμή λόγω χρήσης θα χρειαστεί να πάει service (κάτι που όμως μπορεί να συμβεί πιο γρήγορα και στα άλλα σου σωματα), η συγκεκριμένη μηχανή δεν θεωρειται επένδυση για να κλαις τα λ7 σου. Πουλάς ένα από τα αλλά δυο crop σώματα που έχεις. Πάντως οι τιμές και στις FF πέφτουν ραγδαία, γνωστός μου αγόρασε μτχ. Α7 κοντά στα 500ευρω αρκετά δουλεμένη βέβαια.

Λοιπόν επικράτησε η ψυχραιμία και δεν έκανα την αγορά της. Θα προσπαθήσω για καμιά d610. Βέβαια στα χρήματα της μεταχειρισμενης d610 παίζει καινούργια a7 mark 1 με τον 50 αλλά εκεί μιλάμε για άλλο σύστημα, και με τις γνώσεις που απέκτησα όταν είχα την a6000 γνωρίζω ότι είναι ακριβό το σύστημα ή για να είμαι πιο δίκαιος δεν έχει φθηνές επιλογές οπως η nikon.

Βασικά το παραπάνω που πληρώνεις στη σονυ δεν είναι και τόσο πολύ σε κάποιες περιπτώσεις.
Μιλάμε για πιο καινούργια σχεδίαση πολλές φορές χτισμένη για τα 42 mp της σειράς R.
Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η ύπαρξη μεταχειρισμένων σε περιορισμένο βαθμό καθώς και η έλλειψη της sigma kai Tamron για ff.
Από εκεί και πέρα αν πάρεις μια d610 μπορείς να πουλήσεις την d7000 για να καλύψεις κάπως.
Την έχω πιάσει την d700 και τα δείχνει τα χρόνια της.

Η d7000 δεν φεύγει από εμένα ποτέ. Ακόμα και αν πιάσω το λαχείο😀😀😀

D5600 με τον 18-55 VR ή D3400 με τον ίδιο φακό + 70-300 VR (κιτ φακοί). Δώρο για τη γυναίκα να τραβάει τα πιτσιρίκια κ να δει γενικότερα αν της αρέσει το σπορ. Τιμή πάνω κάτω η ίδια βγαίνει κ δεν ξέρω αν θα επενδύσουμε σύντομα σε άλλους φακούς. Οπότε 2 τώρα κατευθείαν ή τα αξίζει η 5600 τα λεφτά από τα έξτρα ψιψιψονια + περισσότερα AF σημεία;

Sent from my A0001 using Tapatalk

Καλησπέρα. Καταρχήν να πω ότι χρησιμοποιώ φωτογραφική σχετικά σπάνια, αλλά όταν την χρησιμοποιώ βγάζω πολλές φωτογραφίες, αρκετές από τις οποίες είναι βραδινές. Έχω την e-m5 με τον 12-50 και θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι καλύτερο μέχρι τα 500-550€, κατά προτίμηση mirrorless, που να τα καταφέρνει καλύτερα στα βραδινά, ή αν είναι καλύτερο να αγοράσω κάποιον φτηνό prime για την e-m5. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλύτερα έναν prime 1,4 και πάνω....
Δε χρειάζεται ν αλλάξεις σύστημα.
Για να δεις σημαντική διαφορά πρέπει να πας σε Full Frame, που σημαίνει αυξημένο κόστος, βάρος και όγκο.
Πχ ένας sigma 30mm 1,4 είναι φτηνός και καλός.

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Κράτα τη μηχανή και πάρε φωτεινό φακό για βράδυ.
Olympus 45mm 1.8,Panasonic 20mm & 25mm 1.7 είναι οικονομικοί και τα αποτελέσματα θα σε εκπλήξουν ευχάριστα.

Συμφωνώ 110% με τους προλαλήσαντες !!!

Ωραία χαίρομαι που συμφωνείτε όλοι, γιατί έχω αλλάξει αρκετές μηχανές και η μόνη που μου άρεσε πραγματικά ήταν η e-m5, οπότε δεν θα ήθελα να την δώσω.

Κάτι και για τον νέο ρε παιδιά

Βασικά έχω παραγγείλει και με περιμένει στο κατάστημα το σετ με την 3400 αλλά αν αξίζει καλύτερα το σώμα της 5600 να πάω εκεί. Πέρα από τα wifi και nfc και οθόνες σπαστές είναι κάτι άλλο που αξίζει να κοστολογηθεί με επιπλέον 200 ευρώ; Ο φακός 70-300 θα χρησιμεύσει πουθενά; Να πάω σε 5600 με τον 55-8π VR και κάποια στιγμή να πάρω και γω κάποιο φακό για χαμηλό φωτισμό (μέσα στο σπίτι λήψεις κλπ)

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Καλώς ήρθες, τα υπόλοιπα θα στα πούνε οι Nikonians...

Ευχαριστώ! Αναμένω γιατί αν δεν παραλάβω μέχρι αύριο το combo με την 3400 πάει πίσω στις αποθήκες.

Ευχαριστώ! Αναμένω γιατί αν δεν παραλάβω μέχρι αύριο το combo με την 3400 πάει πίσω στις αποθήκες.

έχω τη d3300 με 18-55 και 55-200 και ΤΤΛ φλας και είμαι πολύ ικανοποιημένος...προσωπικά μετά από ένα χρόνο χρήσης θα ήθελα περισσότερο τις δυνατότητες που προσφέρει η σειρά d7...d3 kai d5 είναι πάνω κάτω τα ίδια...εικόνα οκ μόνο σε FF θα δεις πολύ μεγάλη διαφορά...

Πάρε την 3400 καθώς για τη χρήση που θέλεις ο ζουμ φακός θα σε βοηθήσει

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και εδώ και στα πμ (@stratigos24). Τελικά υπήρξε θέμα με το κατάστημα και δεν μπορώ να ψωνίσω από εκεί γενικότερα, οπότε ο χρόνος δεν με δεσμεύει. Πάντως ο stratigos μου ανέδειξε χρήσεις της σπαστής οθόνης που δεν είχα σκεφτεί και όντως είναι αρκετά χρήσιμες οπότε μάλλον κλίνω προς την 5600 με τον κιτ φακό και αργότερα βλέπουμε για κάτι άλλο αναλόγως και πως θα τα πάει η μαμά μιας και είναι δώρο.

Παιδιά θεωρείται ψιλοαναβάθμιση η αγορά της a5000 με τον κιτ 16-50 ως β' σώμα με μελλοντική επένδυση σε φακούς E-mount,
σε σχέση με την γιαγιά (αλλά σε τέλεια κατάσταση) Α580 για την οποία φοβάμαι να αγοράσω φακούς; (α mount);

Να προσθέσω πως θέλω ευρυγώνιες λήψεις και έψαχνα για β' σώμα canon (π.χ. 700D) με τον 10-18 λόγω ...τιμής.

Παιδιά θεωρείται ψιλοαναβάθμιση η αγορά της a5000 με τον κιτ 16-50 ως β' σώμα με μελλοντική επένδυση σε φακούς E-mount,
σε σχέση με την γιαγιά (αλλά σε τέλεια κατάσταση) Α580 για την οποία φοβάμαι να αγοράσω φακούς; (α mount);

Να προσθέσω πως θέλω ευρυγώνιες λήψεις και έψαχνα για β' σώμα canon (π.χ. 700D) με τον 10-18 λόγω ...τιμής.

Δες το ενδεχόμενο αγοράς μιας a6000. Μπορεί να υπάρχει διαφορά τιμής με την a5000 αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Αν το κόστος είναι υψηλό δες την a5100.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση!
Αναφέρεσαι σε ποιότητα εικόνας ή ευκολία χειρισμού;

(Έχει υπερδιπλάσια τιμή η Α6000!
H a5100 είναι 50% ακριβότερη!
Έλεγα να έχω συμπιεσμένο κόστος ώστε να μη με πειράζει αργότερα να κάνω ένα μεγάλο βήμα... Όμως τώρα που τα ξανακοίταζα,
όσο φτηνά κι'αν πάρω μια mirrorless sony, για ευρυγώνιο φακό Ε 10-18 θέλω άλλα 750 ... και θάναι και APS-C...
Μπέρδεμα...)