Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Δες την sony a6300 ή αν δεν τίθεται θέμα χρήματων δες την a6500. Λίγο περίπλοκο το μενού όμως αξίζει.

Αν πράγματι τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα δέστε την Sony 6500, αν σας πέφτει ακριβή στα μισά περίπου λεφτά μια olympus OM10 MKIII είναι επίσης εξαιρετική επιλογή.

Στάλθηκε από το Lenovo TB-X304L μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Να προτείνω και μια ακόμη λύση - αφου τα χρήματα δεν είναι τόσο θέμα - για τον νεαρό, ειδικά αν σκοπευει να τη χρησιμοποισει σε θάλασσα, χιόνια κλπ., ένα all around weathersield (ανθεκτικο σε σκονη,βροχή, παγετό) σώμα- φακό : EM5 mkII με ένα 10X φακό mzd 14-150mm σε ενα μικρό τσαντάκι. Ο φακός εξέχει λιγο αλλά καλύπτει σχεδόν τα πάντα με αυτόν με σχετικά καλή ποιότητα σε δύσκολες συνθήκες περιβάλλοντος. Νομίζω ότι τρέχει και cashback μέχρι τέλος Αυγούστου.

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Από Ελλάδα ή εξωτερικό;
Αν πας από εξωτερικό με λιγότερα από 750 ευρώ παίρνεις κορυφαία απόδοση σε φωτογραφία και βίντεο.
https://www.e-infin.com/eu/item/361...with_fujinon_xc_15-45mm_f/3.5-5.6_(silver)___
Και αν μπορείς να πας στα 900 ευρώ παίρνεις το πακέτο με τον 18-55 και καλύφθηκες για το 90% των αναγκών σου.
Αν θες πήγαινε στα αντίστοιχα θέματα του φόρουμ να δεις φωτογραφίες και βίντεο που έχω βάλει.

Φίλε για να σε βοηθήσει έμπρακτα κάποιος θα πρέπει να μας πεις κάποια πράγματα για τις πιθανές ανάγκες άλλα και το συνολικό Budget, το να αρχίσουμε να προτείνουμε έτσι μηχανές ανάλογα με το πιο σύστημα έχει στην κατοχή του ο καθένας μας δεν βοηθάει σε τίποτα.
Σε πρώτη φάση πές μας το Budget, αν ενδιαφέρεται για βίντεο, αν θα τραβάει sport φωτογράφηση ή κινούμενα αντικείμενα, αν ενδιαφέρεται για λείψεις σε δύσκολες συνθήκες, και κατά πόσο θα επενδύσει σε άλλους φακούς στο μέλλον.

Συγνώμη που δεν το ανέλυσα
Κυρίως τον ενδιαφέρουν τα τοπία και νυχτερινά
Θα την έχει και για βίντεο και για φωτογραφία
Η OLYMPUS ωραία αλλά από ότι βλέπω με 1080p video. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε 4κ;
Και η περίπτωση της XT20 φαίνεται καλή αλλά δε ξέρω αν θα ήθελα να μπλέξω με grey market

επειδη ανεφερες το 4κ, για οικονομικα κοιτα την α6300, αλλιως την α6500.
Μικρες και με πολυ καλη εικονα σε φωτο και βιντεο.

Η Fuji xt20 ειναι επισης πολυ καλη, συγκρινε τιμες και δες.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Να προτείνω και μια ακόμη λύση - αφου τα χρήματα δεν είναι τόσο θέμα - για τον νεαρό, ειδικά αν σκοπευει να τη χρησιμοποισει σε θάλασσα, χιόνια κλπ., ένα all around weathersield (ανθεκτικο σε σκονη,βροχή, παγετό) σώμα- φακό : EM5 mkII με ένα 10X φακό mzd 14-150mm σε ενα μικρό τσαντάκι. Ο φακός εξέχει λιγο αλλά καλύπτει σχεδόν τα πάντα με αυτόν με σχετικά καλή ποιότητα σε δύσκολες συνθήκες περιβάλλοντος. Νομίζω ότι τρέχει και cashback μέχρι τέλος Αυγούστου.

Μια διόρθωση, δυστυχώς έκλεισε το casback 200 που ήταν μέχρι τέλος του Ιουλιου για την ΕΜ5 ΙΙ , δεν ξέρω αν κάποιο κατάστημα μπορεί να εκδώσει χειρόγραφα απόδειξη για λίγες ημέρες. Οπότε δεν συμφέρει πλέον ως πρόταση.

Re: Το Φωτογραφικό chat

Παιδιά καλησπέρα..Μια ερώτηση..Οι φακοι από μια παλιά Olympus dslr που έχω στο σύστημα 4/3,ταιριάζουν στην Panasonic g80 ,η χρειάζεται ανταπτορας ;
Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση.

ΥΓ ..Η dslr που έχω είναι η E500

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Δυστυχώς χρειάζεσαι ανταπτορα και οι συγκεκριμένοι φακοί αν είναι οι παλιοί κιτ της Ε500 και όχι οι τελευταίοι που έδινε με την μετεγενεστερη Ε520 δεν έχουν ενσωματωμένο firmware για CDAF εστίαση με αποτέλεσμα θα είναι αρκετά αργοί σε εστίαση στην G80 και θορυβώδεις για χρήση βίντεο. Οι ορίτζιναλ ανταπτορες MMF1,2,3 (είτε OLYMPUS είτε Panasonic) είναι πολύ ακριβοί (120-180 ) αλλά υπάρχουν και κινεζικές απομιμήσεις στα 50 περίπου από eBay (δεν ξέρω αν υπάρχει κατάστημα Ελλάδα που να τους πουλάει)

Re: Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Δυστυχώς χρειάζεσαι ανταπτορα και οι συγκεκριμένοι φακοί αν είναι οι παλιοί κιτ της Ε500 και όχι οι τελευταίοι που έδινε με την μετεγενεστερη Ε520 δεν έχουν ενσωματωμένο firmware για CDAF εστίαση με αποτέλεσμα θα είναι αρκετά αργοί σε εστίαση στην G80 και θορυβώδεις για χρήση βίντεο. Οι ορίτζιναλ ανταπτορες MMF1,2,3 (είτε OLYMPUS είτε Panasonic) είναι πολύ ακριβοί (120-180 ) αλλά υπάρχουν και κινεζικές απομιμήσεις στα 50 περίπου από eBay (δεν ξέρω αν υπάρχει κατάστημα Ελλάδα που να τους πουλάει)

Ευχαριστώ για την απάντηση..Είμαι σε φάση αναβάθμισης και έλεγα μήπως μπορώ να τους χρησιμοποιήσω σε πρώτη φάση..Έχω και έναν 25αρι σταθερο 2,8....
Η αλήθεια είναι πως έχω ψιλοπελαγωσει..Η αναβάθμιση βλέπω να γίνεται σε κάνα τρίμηνο..Η μηχανή προορίζεται κυρίως για φωτογραφίες,με το βίντεο να περνάει σε δεύτερη μοίρα...Αν έχεις να μου προτείνεις κάτι εναλλακτικό ,με χαρά θα το ακούσω..Όπως κατάλαβες ψάχνω για σώμα κυρίως,ώστε να 'πατησω' στους φακούς που ήδη έχω, με σκοπό την μείωση του κόστους..
Ξέρω..Ζητάω πολλά. :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Ώπα, ο 25/2.8 έχει σαφώς πιο γρήγορη εστίαση αφού έχει συμβατότητα CDAF και είναι καλό φακουδακι, μικρός σε μέγεθος και δουλεύει αρκετά καλά σε ολα τα m43 σωματα (αρα και στην G80) με ανταπτορα ακόμη και με κινεζικο μιας και δεν είναι βαρύς. Τον έχω κα εγώ. Έχει και κάποια αξία μεταπώλησης. Οι άλλοι δυο φακοί πολύ δυσκολα θα φύγουν αν και ο τηλεφακός 40-150 made in Japan είναι πολύ καλός κιτ και σχετικά φωτεινός. Την Ε500 κρατά τη για τα χρώματα που βγάζει, δεν αξιζει να τη δώσεις μιας και πωλείται σε τιμές χώμα.

Για να εκμεταλλευτείς σωστά και τους δυο παλιους κιτ φακούς (είπαμε ο 25/2.8 δουλεύει και στα αλλα σωστά) κα εφοσον το βίντεο είναι δευτερεύον το μόνο σώμα που μπορεί να τους υποστηρίξει σε εστίαση αρκετά καλά με ανταπτορα είναι η πρώτη OLYMPUS ΕΜ1 , επαγγελματικό σώμα weather proof με υβριδική συνδιαστική εστίαση. Καινούργιο δυσκολα θα βρεις (έχει σταματήσει παραγωγή αφού βγήκε η ΕΜ1.2), πρόσφατα ένα τελευταίο κομμάτι αγόρασε από Mediamarket ο sfortis. Μεταχειρισμένο παίζει στα 500 περίπου συν πλην 100 ανάλογα την κατάσταση του και τα αξεσουάρ.

Όντως ο 40-150 είναι αρκετά καλός σε σχέση με τον μικρότερο που έδινε σαν Κιτ..

Μάλλον αυτό θα κάνω..Θα χτυπήσω σε πρώτη φάση το σώμα της Πάνυ και θα πορευτώ σε πρώτη φάση με τον 25αρι και τον 40-150 με τον κινεζικό ανταπτορα έστω και χειροκίνητα ..
Από εκεί και περα,θα κοιτάξω για έναν all around φακό (φωτεινό) σε 4/3..Υπάρχει κάτι αξιόλογο στο 1.8 σε λογική τιμή;

Κοίτα θα εστιάζει και ο 40-150 αλλά θα αργεί , συνήθως 1-3 δευτέρα με καλό φως, χειροκίνητη εστίαση μόνο σε χαμηλό φωτισμό θα χρειαστει.
Τώρα φωτεινοί φακοί 1.8 υπάρχουν αρκετοι prime (17/1.8,25/1.8,45/1.8 κ.α. Lumix 15/1.7,20/1.7,42.5/1.7) όχι όμως ζουμ, ανάλογα πάντα τα χρήματα που θες να διαθέσεις.

Την καλησπέρα μου. Πρώτη φορά στο section της φωτογραφίας αν και χρόνια μέλος. Λοιπόν. Πρωτάρης, βγάζω φωτό με ένα iphone 7. Θα ήθελα μια compact πρόταση, όχι πάνω από 250 e η οποία ... να μπορεί να φωτογραφίζει το φεγγάρι. Είναι τουλάχιστον αστείες οι φωτό απο το κινητό. Θα δω καάποια βελτίωση στις compact ή αποταμίευση για mirrorless ή dslr; Υποθέτω ζητάω οπτικό zoom, βραδινές λήψεις και φυσικά αξιοπρεπείς εν γένει φωτο. Ποιά η καλύτερη;

edit
Διάβασα λίγα στο νήμα και σκέφτομαι αυτη. Κάνει;

https://www.skroutz.gr/s/6479034/Panasonic-Lumix-DMC-TZ70.html

Καλως τον. Το φεγγάρι ακόμα και το βράδυ δεν ειναι βραδινή λήψη :) Ειναι ιδιαίτερα φωτεινό ωστε να το αποτυπώσει καλά ενας μικρός αισθητήρας και ενας οχι -φωτεινός φακός μιας compact superzoom.

Με κάτι τέτοιο θα δεις ακόμα και την επιφάνεια του, αλλα μην περιμένεις και θαύματα σε ενα βραδινό τοπίο.

Βαση των samples που ειδα απο την Canon PowerShot SX430, μπορώ να πω οτι για τα λεφτά της ειναι αξιοπρεπέστατη, ελάχιστα πανω απο τα 200 .

https://www.skroutz.gr/s/11066754/Canon-PowerShot-SX430-IS.html

https://www.youtube.com/watch?v=Qo_kpNmVhUs

https://www.youtube.com/watch?v=8pHQELEhGVI

Θέλει ένας μαθητής μου να πάρει μια φθηνή dslr για να ξεκινήσει να ασχολείται με τη φωτογραφία.
Διαθέτει 300-350 ευρώ για μηχανή μαζί με τον κιτ φακό.
Θα φωτογραφίζει κυρίως τοπία για αρχή και θέλει στο μέλλον να πάρει και ένα φακό για πορτρέτα.
Τι προτείνετε;