Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Θέλει ένας μαθητής μου να πάρει μια φθηνή dslr για να ξεκινήσει να ασχολείται με τη φωτογραφία.
Διαθέτει 300-350 ευρώ για μηχανή μαζί με τον κιτ φακό.
Θα φωτογραφίζει κυρίως τοπία για αρχή και θέλει στο μέλλον να πάρει και ένα φακό για πορτρέτα.
Τι προτείνετε;

Είναι λίγο λίγα τα 300-350 ευρώ, άλλα σε Dslr με αυτά τα χρήματα καλή λύση είναι η Canon 4000d νέο μοντέλο μάλιστα, entry level άλλα ότι πρέπει για να μάθει κάποιος φωτογραφία.

https://www.skroutz.gr/s/14151622/Canon-EOS-4000D-Kit-EF-S-18-55mm-III.html

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Καλύτερα λέτε Nikon λόγω μεγαλύτερου αισθητήρα σε mp;

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Καλύτερα λέτε Nikon λόγω μεγαλύτερου αισθητήρα σε mp;

H Nikon έχει καλύτερο αισθητήρα διαφορές μικρές βέβαια, απλά στην Canon βρίσκεις πιο εύκολα φακούς. Και η D3300 Και η 1300D που αναφέρθηκαν είναι καλές επιλογές για αρχή.

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

https://www.eglobalcentral.eu/canon-eos-800d-body-only-digital-slr-camera-kit-box.html
ημέρα έξτρα -3% στις Canon σήμερα, επιπλέον των -80 που έπεσε μέσα στον 1 μήνα που την αγόρασα εγώ...

(ξέρω πως βγαίνει εκτός budget αλλά... )

Εχω δωσει την (απιθανη) D750, και με τον τετοιο χαμο που γινεται με ολες τις καινουργιες, με βλεπω να αποφασίζω να μην παρω καμια

Την ίδια κίνηση έκανα, και την ίδια μηχανή μάλλον θα πάρω κι εγώ :)

:grinning-smiley-043

Εχω "ξεμεινει" με μια GX80, και το κακο ειναι πως με ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ :slapface:

Κακό ε?

Στάλθηκε από το Lenovo TB-X304L μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νιωθω σαν τους γερους στο μαπετ σοου, καθομαι και σχολιαζω τις εξελιξεις, ενω εχω σταματησει να βγαζω φωτογραφιες :grandpa:

H Olympus em10 mark ii που έχω "ξεμείνει" εγώ, δεν με καλύπτει με την ταχύτητα του AF της ούτε σε SAF ούτε σε CAF.
Η D750 "γκάζωνε" ΚΑΙ σε αυτό...
Bad decision maybe...

H Olympus em10 mark ii που έχω "ξεμείνει" εγώ, δεν με καλύπτει με την ταχύτητα του AF της ούτε σε SAF ούτε σε CAF.
Η D750 "γκάζωνε" ΚΑΙ σε αυτό...
Bad decision maybe...

Σε saf καλή είναι η em10II, καλά σε caf απλά το ξεχνάς, δράμα. Αν σου φαίνεται αργή σε saf η em10II που να πας και σε άλλες mirrorless άλλων κατασκευαστών, θα κλάψεις!!!

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Φίλε κάτι κανεις λάθος σε SAF , θέμα ρυθμίσεων? κανένας μα κανένας δεν έχει παραπονεθεί για SAF σε Ολυμπους, παγκόσμια πρωτιά θα είσαι:BDGBDGB53: , σε CAF είναι τραγική επίσης γνωστό.

Τη συγκρίνω με τις 2 Lumix που είχα πριν, και κυρίως με την G6.
Ήταν πιο snappy σε AFS.

Δοκιμάζοντας olympus em10II και Panasonic gx80 νομίζω ότι η Panasonic ήταν ένα τσακ πιο γρήγορη αλλά όχι κάτι το φοβερό και με λίγο που δοκίμασα δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Μια σβελτάδα όμως παραπάνω νομίζω ότι την είχε η gx80.

Ίδια πράγματα είναι παιδιά με εξαιρεση το βράδυ που οι Lumix γενικά καρφώνουν σε περισσότερο σκοτάδι , το κρίσιμο δεν είναι η μηχανή αλλά ο φακός , ο φακός αν είναι Lumix θα δουλεψει γρηγορότερα στην κολλητή του και ανάποδα.

Προφανώς εκεί είναι το "πρόβλημα". Olympus με Lumix πάει... πιο αργά.

Με την ΕΜ10ii πάντως δεν έχω καταφέρει να εστιάσω σε γλάρο όλο το καλοκαίρι , κάποιες κατάφερα αλλά όχι όπως ήθελα ,πχ μέχρι να τον βρει ο φακός (40-150 } και νετάρει είχε απομακρυνθεί . Μου λείπει το οπτικό σκόπευτρο .