Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Με την em10ii παιδιά έχω τραβήξει αρκετες φωτογραφίες κινουμένων θεμάτων.
Αεροσκάφη τζετ, παιδιά,πουλια, σίγουρα έχω χάσει φωτογραφίες που με καλύτερη μηχανή θα τις είχα, αλλά για τα χρήματα της είμαι αρκετά ικανοποιημένος.
Σε λίγο καιρό μάλλον με βλέπω με em1 μιας και παίζουν ευκαιρίες.

Δεν έχουν ίδιο σύστημα εστία η em1 και 10 (εκτός από το pdaf σε caf της em1)?

Περιπου ίδιο είναι σε SAF με CDAF αλλά της ΕΜ1 είναι πιο γρήγορο ειδικά σε High frame rate EVF.

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Σε nikon ποια είναι η καλύτερη σε βίντεο. Οχι z6 z7. Άρχισε να μου αρέσει το βιντεο και στην d7000 μόνο manual αλλιώς ψαρεύει πολύ. Μια d750 θα με καλύψει και σε εστίαση βίντεο? Υπόψιν ότι έχει περάσει και a6000 με 50 1.8 από τα χέρια μου. Με υπέροχα αποτελέσματα.

Σε nikon ποια είναι η καλύτερη σε βίντεο. Οχι z6 z7. Άρχισε να μου αρέσει το βιντεο και στην d7000 μόνο manual αλλιώς ψαρεύει πολύ. Μια d750 θα με καλύψει και σε εστίαση βίντεο? Υπόψιν ότι έχει περάσει και a6000 με 50 1.8 από τα χέρια μου. Με υπέροχα αποτελέσματα.

Η εστίαση σε βίντεο στις Nikon Dslr είναι το λιγότερο χάλια, είναι μόνο Contrast το σύστημα εστίασης και ψαρεύει πολύ, σαφώς σε πιο καινούριες υλοποιήσεις από την D7000 που έχεις, έχει βελτιωθεί η κατάσταση και είναι σχετικά χρηστική η εστίαση άλλα μέχρι εκει. Στην σειρά 7χχχ μόνο αν πας στην D7500 θα δεις μια σχετικά καλή εστίαση σε βίντεο (έχει και 4Κ άλλα με Crop). Βέβαια και εκει μην περιμένεις την εστίαση της Α6000 που δοκίμασες. Χοντρικά αν σε ενδιαφέρει πάρα πολύ η καλή εστίαση σε βίντεο πρέπει να κοιτάξεις σε Mirrorless ή σε Canon Dslr.

Y.Γ. Η Nikon D750 δεν θα σε καλύψει σε εστίαση σε βίντεο, είναι καλύτερη από την D7000 άλλα όχι δυστυχώς χρηστική, μόνο D500, D5 Και D7500 είναι σχετικά καλές σε εστίαση σε βίντεο σε Nikon Dslr και ίσως και οι D5500, D5600 άλλα με επιφύλαξη σε αυτές τις 2. Γενικότερα είναι σημαντικό να έχει και οθόνη touch για μετακίνηση και του σημείου εστίασης κατά την διάρκεια του βίντεο άλλα και για να διορθώσεις λανθασμένη εστίαση ή να σταματήσεις το af Hunting αν υπάρξει.

Είχα και την d5600 και γύρισε πίσω στην Amazon. Δεν έκανε δουλειά. Η Sony απο την άλλη ακριβό γούστο. Ειδα την 80d και νομίζω πως έχει καλό βίντεο. Σκέφτομαι να τα δώσω όλα και να αλλαξω σύστημα. Εχω ομως τα παρακάτω d7000 35 1,8g, 50 1,8g, Tamron 70-300 usd, 18-105 , yongnuo yn685 flash και triggers kit yongnuo. Δύσκολα θα φύγουν όλα αυτά. Και τι θα χρειαστεί να δώσω επιπλέον για να το πάρω σε Canon. Επίσης τα jpeg της nikon τα λατρεύω.
Είχα και olympus omd em10 με 2-3 σταθερούς αλλά δεν είμαι για εκεί.
Ιδανικό να βρω έναν με ανάλογο σύστημα που να θέλει ανταλλαγή. Αλλά χλομό το κόβω

υπαρχουν καταστηματα στην Αθηνα που κανουν τετοιες "ανταλλαγες"....

αλλιως, βαλτα ολα μαζι σε μια αγγελια με καλη τιμη και προχωρα με 80D.

Είμαι στην Κοζάνη οπότε λιγάκι δύσκολα αυτό. Βασικά με την προσφορά για την 80d μπήκα στο χορό.
Υπάρχει κάποιο μαγαζί που προτείνεις να δώσω τουλάχιστον τα δικά μου και να πάρω αντίστοιχους φακου και σωμα απο έξω?

Είμαι στην Κοζάνη οπότε λιγάκι δύσκολα αυτό. Βασικά με την προσφορά για την 80d μπήκα στο χορό.
Υπάρχει κάποιο μαγαζί που προτείνεις να δώσω τουλάχιστον τα δικά μου και να πάρω αντίστοιχους φακου και σωμα απο έξω?

Δεν κοιτάς και αυτήν αφού σκέφτεσαι για Canon? Εχει πιο σύγχρονο επεξεργαστή με καλύτερη εστίαση από την οθόνη σε σχέση με την 80D Και έχει έστω και κουτσουρεμένο 4Κ, θα σου γλιτώσει αρκετά χρήματα για να τα επενδύσεις σε φακούς.

https://www.eglobalcentral.eu/canon-eos-m50-mirrorless-digital-camera-with-ef-m-15-45mm-camera-kit-white.html

Σας ευχαριστώ. Θα σας ενημερωσω για την εξέλιξη.

Aξιόπιστοι είναι και τα προϊόντα τα ελέγχουν διεξοδικά.

Για να πουλήσεις σε αυτούς δεν συμφέρει, τα παίρνουν σε χαμηλές τιμές, και τα πουλάνε μετά σχετικά ακριβά, +40% επάνω.

Π.χ. μια α6500 like new την παίρνουν 735 ευρώ και στο site τους την πουλάνε 1059 ευρώ.

Αλλά είναι μια έσχατη λύση αν δεν θέλει κανείς να μπλέξει με αγοραπωλησίες μέσω αγγελιών.
Έρχεται με εντολή δική τους εξπρές κούριερ δωρεάν και σου παίρνει το προς πώληση προϊόν, αφού σου πουν μια αρχική τιμή.
Αν κάτι διαφοροποιηθεί μετά από τον έλεγχο που θα κάνουν όταν το παραλάβουν, και δεν θέλουν να το πάρουν ή αλλάξει η τιμή και διαφωνήσεις, σου το επιστρέφουν επίσης δωρεάν.

Όπως τα λέει ο Γιάννης, τους πουλάς μόνο αν βιάζεσαι ή έχεις κάτι "δύσκολο", ότι πάρεις όμως είναι όπως το λένε και λίγο καλύτερο. Καλύπτεσαι από 6 μήνες εγγύηση (τουλάχιστον).

Φίλος σκέφτεται να πάρει την Fuji X-A10 με τον κιτ 16-50 σε πολύ χαμηλή τιμή ρωτώντας με την γνώμη μου. Προσωπικά δεν ήξερα καν την ύπαρξη αυτής της μηχανής, έχει κάποιος γνώμη για αυτήν? Από όσο βλέπω είναι σε πολύ χαμηλή τιμή. Αξίζει? ή να πάει σε κάτι πιο ακριβό?

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Πόσο χαμηλή;
Μη ρωτάτε με μισόλογα.

Νομίζω 200-250 ευρώ με τον 16-50, εντάξει είναι τιμή χώμα άλλα δεν ξέρω αν αξίζει καθόλου η μηχανή ή αν αξίζει να δώσει παραπάνω και να πάρει κάτι καλύτερο.

Την έχω, και την θεωρώ "κλοπή" αν βολεύει το στυλ της...