Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Re: Sony α6500 φωτογραφία

<Αν παρεις την α6500 μεταχ/νη ή απο gray market στα 800-900 , τοτε παρτην!> αυτή ήταν η αρχική απάντηση σου και έσβησα το δεύτερο κομμάτι

έγραψε κάτι ο ίδιος για αγορά grey? του ανελυσες τι σημαίνει αυτό? είναι εδώ ο κατάλληλος χώρος για αυτό ? υπάρχουν στο συγκεκριμένο νήμα κάπου οι προειδοποιήσεις για τυχόν τέτοια αγορά ? αυτές που έχουμε βαλει στο συγκεκριμένο νήμα των προσφορών?

και που αλιώθηκε στην τελική η σκέψη σου όταν αφαίρεσα τις 7 λέξεις ? Παρόλα αυτά έκανα απόλυτα δεκτή την άποψη σου στο να μην γίνεται μελλοντικά μερική τροποποίηση των post όσο και καλή πρόθεση να υπάρχει να γίνεται αυτό αναίμακτα - αν δεν σπάσεις αυγά δεν γίνεται δουλειά - λέει μια παροιμία.

Όσο τι είναι <δουλειά> ενός συντονιστή και πως ερμηνεύει ξέρεις πολύ καλά βάση του αναρτημένου κανονισμοϋ ότι δεν το κρίνουν τα μέλη ακόμη και τα ιδρυτικά, ίσα ίσα που αυτά πρέπει να είναι πιο ευαισθητοποιημένα και να ξέρουν οτι ο συντονιστής δεν κάνει <δουλειά> γιατί δεν αμοίβεται αλλά προσφέρει από τον <μη > ελεύθερο πολλές φορές χρόνο του. Από εμένα είναι λήξαν το θέμα.

Sony α6500 φωτογραφία

Το ξέρω και γι αυτό είπα να σβήσεις και όχι ν αλλοιώσεις το ποστ.

Επίσης ξέρω καλά ότι οι κανόνες πρέπει να είναι καθολικοί και όχι για κάθε κατηγορία ξεχωριστοί.

Δεν μπορεί να μην επιτρέπεται η απλή αναφορά σε κινεζικά μαγαζιά και grey market, μόνο εδώ ή όπου θέλουν οι διαχειριστές και σε άλλες κατηγορίες να γίνεται της τρελής!
Πρέπει λοιπόν να συνεννοηθείτε και να βρείτε μια άκρη .

Η θα το απαγορεψετε παντού ή πουθενά.

Σε πολλές κατηγορίες , όπως πχ κινητά, υπάρχουν χιλιάδες μυνηματα με λινκ σε κινεζικά μαγαζιά ή grey market, χωρίς να γίνεται τίποτα.
Το ίδιο και στη κατηγορία media player κλπ

Αυτό δεν το δέχομαι λοιπόν....λύστε το.

Το ίδιο έιχε γίνει όταν έφαγα μπάν, γιατί καποιος , αυθεραιτα , αποφάσισε να μου πει να μη βάζω λινκ σε βίντεο για Sony πάλι, όλως τυχαία, πράγμα που γίνεται κατά κόρον σε άλλες κατηγορίες.

Οι κανόνες πρέπει να είναι καθολικοί λοιπόν...αλλιώς δεν είναι κανόνες.
Αυτό είναι το σωστό και δίκαιο....

Απάντηση: Sony α6500 φωτογραφία

Κοιτάχτε, εδώ μιλάμε για εξοπλισμό ο οποίος κοστίζει αρκετά χρήματα - συνήθως από ένα μισθό έως πολλούς. Η σύγκριση με κινητά ή media players των 30 είναι αδόκιμη. Αυτό είναι το πνεύμα (και όχι το γράμμα) του κανονισμού. Το κινεζοκουτάκι αν τα φτύσει, το πετάς στα σκουπίδια και παραγγέλνεις το επόμενο - δεν έχει καν αντιπροσωπία να αναζητήσεις βοήθεια. Την μηχανή που έσκασες τα 500/1000/1500... , κάπως πρέπει να είσαι ενήμερος ότι μπορεί να μην σου κάνουν σέρβις ούτε επί πληρωμή!. Γι αυτό υπάρχουν τα σχετικά νήματα με τις σχετικές επισημάνσεις, γι αυτό και η ευαισθησία στις αναφορές στα υπόλοιπα νήματα. Εδώ μπαίνουν σχεδόν κάθε μέρα νέα μέλη που γράφουν 2-3 posts και μετά πάνε για... ψώνια.

Δεν νομίζετε ότι πρέπει να τους ενημερώσουμε για τα ρίσκα των επιλογών τους?

Υ.Σ. Επίσης μπαίνουν πολλοί περισσότεροι που ΔΕΝ γράφονται και δεν γράφουν, απλά διαβάζουν και ενημερώνονται. Πως θα σας φαινόταν αν αγοράζατε κάποιο "λεμονι" από τα grey και μετά διαπιστώνατε όλο το σκηνικό?

Re: Sony α6500 φωτογραφία

πρωτον... υπαρχουν κινητα αρκετων εκατονταδων ευρω , ακομα και κινεζικα.
Το ιδιο και σε αλλες κατηγορεις, ηχου πχ κλπ.

Δευτερον, εχουμε συχνα αναφερθει στα θεματα των grey market , υπαρχει και αντιστοιχο θεμα γι αυτο.
Ενημερωνουμε επισης , οποτε χρειαστει , σε ολα τα θεματα , κι αυτο θα καναμε αν μας ρωταγαν για ποιο λογο να επιλεξουμε (ή οχι) gery market προιον.
Εχω πει επισης πολλες φορες οτι δεν εχω παρει ποτε απο τετοια αγορα προιον και ουτε εχω προτεινει κατι τετοιο.

Εδω στο συγκεκριμενο θεμα, απλα ανεφερα γιατι ειναι λαθος να παρει καποιος τωρα α6500 στις τιμες που κυκλοφορουν Ελλαδα.

Τριτον, δε γινεται να εχουμε διαφορετικους κανονες,... ποιος το αποφασιζει αυτο? Σε ποιες κατηγοριες ? Με ποιο κριτηριο ?

Ενημερωνει κανεις στις υπολοιπες κατηγοριες γι αυτα τα θεματα ?
Εδω τουλαχιστον το αναφερουμε συχνα , δε μπορει κανεις να ισχυριστει το αντιθετο.

Ειναι εντελως λαθος η αντιμετωπιση πολλων θεματων στην υπαρχουσα κατηγορια, αν δε το καταλαβαινετε αυτο, υπαρχει προβλημα.

Και νομιζω οτι ετσι κι αλλιως υπαρχει προβλημα, κι αυτο φαινεται απο πολλα προσφατα περιστατικα που εχουν απομακρυνει αρκετους απο το να γραφουν πια...

Αν θελετε να οδηγησετε κι αλλους στο ιδιο μονοπατι ...κανενα θεμα.
Το forum θα χασει απ αυτο , οχι εμεις!

Re: Απάντηση: Sony α6500 φωτογραφία

... μπορεί να μην σου κάνουν σέρβις ούτε επί πληρωμή!...

Δεν έχω διαβάσει εμπειρία μέλους με προϊόν που του αρνήθηκαν επισκευή επί πληρωμή.

Μη φτάνουμε στο άλλο άκρο σπέρνοντας τον πανικό με bold.

Απάντηση: Re: Sony α6500 φωτογραφία

Και ποια είναι η λύση Γιάννη ? Να γίνουμε ηλεκτρονικό μαγαζί κινέζο αγγελιών ? Αφήνουμε τα πάντα να περνούν στο συγκεκριμένο νήμα που εχει φτιαχτεί και έχει και μεγάλη επισκεψιμότητα, στα υπόλοιπα ζητήσαμε να μην γίνεται αναφορά σε προσφορές ΣΥΝΟΛΙΚΑ , από όπου και αν προέρχονται αυτές.

οι διαχειριστές κάθε υποκατηγορίας έχουν την δικη τους κρίση να προσαρμόσουν κατά το δοκουν τις κατηγορίες τους και τα νήματα να κρίνουν τι ανήκει και που , τι είναι εντός και τι εκτός θέματος, , δεν μπορεί να υπάρχει κοινή γραμμή στο συγκεκριμένο θέμα μιας και δεν υπάρχει ρητή απαγόρευση κάπου (αν και στο μέλλον πρέπει να απασχολήσει την ΔΟ).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony α6500 φωτογραφία

Δεν έχω διαβάσει εμπειρία μέλους με προϊόν που του αρνήθηκαν επισκευή επί πληρωμή.

Μη φτάνουμε στο άλλο άκρο σπέρνοντας τον πανικό με bold.

Καλομελέτα (ή μάλλον κάκο-... ) κι έρχεται. Έχουν θορυβηθεί γενικώς οι ανά την Ευρώπη αντιπρόσωποι. Αναμένουμε επίσημες απαντήσεις επί του θέματος...

Re: Sony α6500 φωτογραφία

Εφόσον είναι ενημερωμένοι οι χρηστες, και στο τομέα της φωτογραφίας θεωρώ ότι είναι, δεν υπάρχει θέμα όταν γινεται απλη αναφορά σε ερώτηση.

Και προφανώς πρέπει να υπάρξει συννεοηση σε όλο το φορουμ, δε γίνεται αλλιώς.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Cool down boyz!
Περιμένουμε απαντήσεις σε πολλά φλέγοντα ζητήματα από τις επίσημες αντιπροσωπείες.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα ευαισθητοποιηθούν και θα απαντήσουν.
Είδωμεν.
Λίγη υπομονή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony α6500 φωτογραφία

Μάλλον δεν διάβασες ...
στα υπόλοιπα ζητήσαμε να μην γίνεται αναφορά σε προσφορές ΣΥΝΟΛΙΚΑ , από όπου και αν προέρχονται αυτές.

Εγώ την προσφορά της G9 την έβαλα σε κάποιο άλλο νήμα ή στο νήμα της ίδιας της μηχανής ? ΟΧΙ βέβαια ....την έβαλα μόνο στο κατάλληλο νήμα που είναι και sticky για να τη δει εκεί άμεσα κάποιος και να κρίνει αν τον συμφέρει ή όχι με ολα όσα αναγράφονται από προειδοποιήσεις θετικές και αρνητικές για το συγκεκριμένο μαγαζί. Δεν είχα ούτε και νομίζω κανεις μας έχει κανενα απολύτως λόγο να πάρει τρένο τα νήματα και να διαφημίζει το Amazon , τον ΧΨ έλληνα έμπορο ή αντιπρόσωπο ή το τάδε κινεζομάγαζο. Άλλωστε και από τον κανονισμό απαγορεύεται αυτό ρητά.

Φυσικά όταν γίνεται μια σύγκριση εξοπλισμού σε προτάσεις για αναβάθμιση παλιάς ή νέας μηχανής θα αναφερθούν νούμερα μτχ. , καινούργιων από no grey :music-smiley-005:και grey καταστήματα , γιαυτο έχουμε και το δεύτερο νήμα ως sticky όπου και εκεί έχουν περάσει οι σχετικές προειδοποιήσεις.

θα κάνω και μεταφορά ολα τα τελευταία ποστ εκεί ώστε να ειμαστε και εντός θέματος αφού και ο φιλος που ρώτησε αρχικά για αγορά ρώταγε.

Re: Απάντηση: Sony α6500 φωτογραφία

Και οι αντιπροσωπείες, ερωτούμενες, θα απαντήσουν το αναμενόμενο:
«να αγοράζετε από μας» μέσα σε ένα τυποποιημένο κείμενο.
Σιγά μην κάτσουν να αναλύσουν κάθε πιθανή περίπτωση.

Γενικά με λεφτά στο χέρι προσωπικά δεν έχω κανένα φόβο να μην μπορώ να επισκευάσω οτιδήποτε από όπου κι αν προέρχεται.

Δεν καταλαβαίνω προς τι τόση διάθεση εκφοβισμού για κάτι που δεν έχει καν καταγραφεί, δηλαδή άρνηση επισκευής επί πληρωμή.
Κάποιοι σίγουρα θα έχουν προσωπική επαφή με καταστήματα και αντιπροσωπείες, και θα ήθελαν ενδόμυχα να θεμελιωθεί ότι τίποτα μη επίσημης αντιπροσωπείας δεν επισκευάζεται. Και να βγουν εδώ και να πουν: «είδατε; Σας τα λέγαμε.»

Προσωπικά καμία διάθεση δεν έχω - ως γνωστός πελάτης των grey - αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αναφέρουμε γεγονότα και να μην είμαστε υποψιασμένοι. Εδώ δεν είμαστε ΜΟΝΟ η γνωστή "παρεούλα" των 10-15 ατόμων που μπαίνουν και γράφουν καθημερινά... Το επαναλαμβάνω για όποιον δεν του έδωσε αρκετή σημασία: Μας διαβάζουν πάρα πολλοί - πολλοί περισσότεροι από τους συμμετέχοντες - οπότε νοιώθουμε (και προσπαθούμε να είμαστε) κάπως υπεύθυνοι για όσα γράφονται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony α6500 φωτογραφία

Δεν καταλαβαίνω προς τι τόση διάθεση εκφοβισμού για κάτι που δεν έχει καν καταγραφεί, δηλαδή άρνηση επισκευής επί πληρωμή.
Κάποιοι σίγουρα θα έχουν προσωπική επαφή με καταστήματα και αντιπροσωπείες, και θα ήθελαν ενδόμυχα να θεμελιωθεί ότι τίποτα μη επίσημης αντιπροσωπείας δεν επισκευάζεται. Και να βγουν εδώ και να πουν: «είδατε; Σας τα λέγαμε.»

Γιάννη πιστευω να καταλαβαινεις οτι με αυτό που έγραψες και χωρίς να εχεις διαβάσει κάν την επιστολή που στάλθηκε, χωρίς να εχεις ρωτήσει κάν ποιες ήταν οι προθέσεις, κατηγορείς ευθέως δημόσια πέντε άτομα ότι κάνουν πλάτες σε κάποια ελληνικά μαγαζιά ή αντιπροσωπείες έχοντας και κάποιο προσωπικό συμφέρον ?

μήπως θέλεις να επαναδιατυπώσεις ?

Γενικά με λεφτά στο χέρι προσωπικά δεν έχω κανένα φόβο να μην μπορώ να επισκευάσω οτιδήποτε από όπου κι αν προέρχεται.

εδω παλι κάλυψες το 99,99% όλων μας

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Ήμαρτον με την υπερευαισθησία και την καχυποψία ότι πάντα κατηγορούμε ο ένας τον άλλον και να φοβόμαστε να γράψουμε.

Για προσωπική επαφή μίλησα, όχι για πλάτες!

Προσωπική επαφή με καταστήματα και αντιπροσωπείες σημαίνει πηγαίνω συχνά σε καταστήματα και θα τύχει να ανταλλάξω και μια κουβέντα ή μια χειραψία με έναν αντιπρόσωπο που θα τύχει να είναι εκεί.
Αποκτώντας έτσι ευαισθητοποίηση παραπάνω στο θέμα του να μην χάνονται πωλήσεις από την ελληνική αγορά.
Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό σε αυτό.
Εξάλλου ποιος δεν θα ήθελε όλες οι αγορές να γίνονται εντός Ελλάδος με πιο προσιτές τιμές;

Αλλά και το άλλο:
Ποιος μπορεί να είναι τόσο αφελής να πιστεύει ότι θα αγοράσει κάτι κινέζικο και θα έχει εγγύηση της επίσημης αντιπροσωπείας;
Ούτε τα 13χρονα.
Υπερβολική είναι η διάθεση προστασίας για κάτι τόσο αυτονόητο, ώστε να απαγορεύουμε αναφορά τιμών ή καταστημάτων.
Παρόλα αυτά τη σέβομαι και τις αναφορές τις κάνω στο νήμα των προσφορών.
Κατανοώ ότι πρέπει να έχουμε και λίγο τακτ και μέτρο, ώστε να μην καταντήσουμε προωθητές grey.

Βλέπω σε πιο πάνω κατηγορία ειδικό νήμα αποκλειστικό στο Gearbest, και όντως τη βρίσκω άκομψη τέτοια προώθηση.
Δεν γνωρίζω αν έγινε κάποια ειδική συμφωνία για διαφημιστικούς λόγους, οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη. Απλά το καταθέτω όπως το βλέπω.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Πάλι καλά που το μάζεψες! θα λεγα όμως να μην προτρέχεις Γιάννη, δεν εχεις όπως σου είπα εικόνα των ερωτήσεων, πάλι εικασίες κανεις, ούτε προστασία παρέχουμε - ούτε για να κάνουμε προσωπικές δημόσιες σχέσεις το στείλαμε, στην πράξη τους φέρνουμε σε αρκετά δύσκολη θέση με κάποιες ερωτήσεις μας, γιαυτο και δεν ξέρουμε αν θα απαντήσουν και αν το κάνουν μπορεί όντως να πουν τα απολύτως τυπικά και να αποφύγουν τις παγίδες.
Η επιστολή μας άλλωστε δεν γνωρίζουμε κάν αν έχει φτάσει στα χέρια τους αφού ιεραρχικά απευθύνθηκε στο συλλογικό τους όργανο προς διάθεση στα μέλη του.

Για την gearbest δεν ξέρω - δεν απαντώ, πρέπει να είχε παίζει ως sponsor κάποιο διάστημα, του χρόνου ποιος ξέρει μπορεί να είναι το eglobal ή η δικη σου εταιρία (αν θέλεις) :idea: καπως πρέπει να βγάλει τα έξοδα του το καημένο το site

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

«Προσωπική επαφή» έγραψα, δεν χρειάστηκε ούτε να το μαζέψω ούτε να το επαναδιατυπώσω, αφού ούτε εννοούμενη ούτε υπονοούμενη κατηγορία ήταν.
Μια παρέα είμαστε, δεν χρειάζεται τόση καχυποψία.

Για το gearbest κάτι τέτοιο φαντάστηκα κι εγώ, ότι γίνεται κατόπιν ειδικής συμφωνίας με αντάλλαγμα, απλά το ανέφερα ως παράδειγμα προς αποφυγή στην κατηγορία των φωτογραφικών, ειδικά για εταιρίες grey ή μη, που δεν πληρώνουν διαφημιστική προβολή.
Βέβαια από όσο ξέρω, οι διαφημίσεις με banners δεν γίνεται; Στην περίπτωση του gearbest δόθηκε ειδικό νήμα με δικό του βήμα.
Δεν με αφορά βέβαια, ως παράδειγμα το ανέφερα.

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση φωτογραφικής μηχανής - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ PO

Καλημέρα παιδιά

Πρόσφατα η κόρη μου εκδήλωσε ενδιαφέρον να παρακολουθήσει στο σχολείο της έναν όμιλο με θέμα την Φωτογραφία.
Συχνά-πυκνά τον τελευταίο καιρό εκδηλώνει ενδιαφέρον και ψάχνεται να βρει τεχνικές και κόλπα για να βελτιώσει τις φωτογραφίες που βγάζει με το κινητό.

Στα πλαίσια αυτά ψάχνω μια entry level DSLR (ή m4/3) για να ξεκινήσει και στην πορεία βλέπουμε.

Αγορά από Ελλάδα ή Ευρώπη

Τι θα προτείνατε ;

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση φωτογραφικής μηχανής - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡ

Σίγουρες λύσεις DSLR Nikon D3500 γύρω στα 360 με φακό 18-55VR, mirrorless Olympus EM-10 mkII γύρω στα 450 με τον 14-42 RII τιμές από Ελλάδα. Κυκλοφορούν και σε "διπλά κιτ" με τους στανταρ 2ους ζουμ σε συμφέρουσες τιμές. Κάποιοι κάνουν και δόσεις, αλλά προσοχή σε "προσφορές" στην Nikon με τον απλό φακό (χωρίς σταθεροποίηση).

Από εξωτερικό δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει για πακέτα τόσο χαμηλού κόστους, ψάχτο αφού λάβεις υπόψη όσα αναφέρονται στο 1o post.

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση φωτογραφικής μηχανής - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ PO

Ευχαριστώ πολύ !

Βασικά σε Nikon σκεπτόμουν να κάνω μια βόλτα στο κέντρο να δώ αν μπορώ να πάρω κάποιο τέτοιο σώμα (D3500/D3400) και για φακό να δω εναλλακτικά τον 18-105 VR.
Φαντάζομαι οτι θα την βολέψει περισσότερο.

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση φωτογραφικής μηχανής - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡ

Να την πάρεις μαζί για να δει αν ταιριάζουν στο χέρι της - και μετά να την κάνεις μέλος εδώ, μας λείπουν γυναίκες! :flipout: